Take nevim o zadne skole, ktera by se venovala pouze zenske sebeobrane. Problem je v tom, ze tu s tim prakticky nikdo nema zkusenost a tak se to uci jako pridruzena aktivita...kvalita je vice jak diskutabilni, ale o tom jsme uz psal.
Jak jsem psal vyse, mit podobne oddily zenske sebeobrany vyzaduje sehnat kluky, kteri se nechaji pravidelne mlatit od zenskych (a verte mi, neni to legrace), protoze jedine tak se to ty zenske nauci. I samotni utocnici se musi naucit spravne utocit, protoze utok musi postupne gradovat a tak na zacatku kurzu utoci jinak nez na konci (ze zacatku jako jednozavitak a ke konci uz by se to melo blizit realite), jinak se to zenske nenauci a budou se bat. Trochu odlisna je i vyuka samotna, protoze divka je od prirozeni

slabsi a navic je tu plno mytu o zenske sebeobrane, ktere se nejdrive musi vyvratit, aby divka zacala verit, ze na to ma. Samozrejme tak jako se neubrani chlap kazdemu, tak se ani zenska neubrani kazdemu. Je to v prve rade o prevenci a o psychologii. Samotna fyzicka obrana je az posledni instanci.
Takze kdyz to shrnu, hlavnim problemem je skutecne overena a fungujici metodika vyuky, cas a lidi, kteri by byli ochotni nechat se mlatit.
Nase metodika je overena a funguje, ale neni cas, nejsou lide (jak jsem psal drive, uz me nebavi se nechat kopat do kouli a jeste je povzbuzovat, ze priste musi kopnout silneji, aby to melo lepsi efekt
Nicmene na podzim se otevre dalsi kurz....ja vim...jsme magori