2OpenYourEyes
Je bláhové si myslet že potřebuješ do sebe sypat nějaké protejny, aby jsi byl ve formě, baštit nějaké diety aby jsi vypadal dobře!
To je prostě blbost když se budeš dobře a kvalitně stravovat, jíst menší porce vícekrát deně nemáš problém....Tím jíst dobře myslím vyváženou rúznorodou stravu...kdo se o to bude zajímat zjistí si a pochopí.
To že člověk občas zbaští to co není zrovna ideálni nemůže ublížit pokuď to nebude dělat pořád a dnes si už můžeš dost vybírat v pokrmech i když jsou v restauraci, hospodě, svačinu si také můžeš koupit s rozmyslem.
No a pak hlavně omezit přísun alkoholu....ten postavu ideálně netvaruje, ale zas proč si všechno odpírat...v rozumném množství a když člověk trénuje je to v pohodě
PS: já tu syrovátku nemám abych zůstal ve formě já k tomu žádné sypačky nepotřebuji! a ani nikdo jiný, ale je to skoro zadarmo(levnější než vitamíny),kterých obsahuje spoustu, dále minerály, obsahuje bílkoviny, podporuje tvorbu střevní mikroflóry, čistí střeva, snižuje hladinu cholesterolu v krvi atd...
Stejně by mi ten 100x dražší protejn nebyl více méně k ničemu a fungoval úplně stejně jak ta syrovátka.
Pokuď člověk už dělá něco na vrcholové úrovni, či už dosáhl svých mezí je dobré, ne-li nezbytné začít používat potravinové doplňky, ale s rozumem! a opravdu to co je třeba jinak to už spíše ubližuje a to hodně lidí nedokáže pochopit ....a v BU toho zas tolik třeba není
Ale mysli csi co chceš, každý dle svého já chodím do posilovny 9let nikdy jsem nijak neypal, vyjma vyzkoušení na krátkouchvíli něčeho, ale až po 3 letech tréninku a rozhodně v tom nejak nepokračuju a bylo by mi líto peněz. Nějaký ten protein a podobné doplňky beru, ale v rozumných dávkách a dle toho co je potřeba a to při dobré stravě moc není, pokuď to není na vrcholové úrovni a ta už pak stejně nemá cenu jelikož člověk musí sypat jak o život aby to mohl dělat. Kulturistiku jsem si vyzkoušel, nějaké ty závody v ní tak vcelku vím o čem mluvím. V BU potřebuješ mít svaly a sílu na svou postavu a zachovat si pohyblivost a rychlost a hlavně nabírat svalovou hmotu postupně jeli třeba a chceli to člověk.Kulturistika je úplně o něčem jiném
PS: 180g protejnů je celkem hafo, ne? normální dávka je 70- 90g(dle toho a toho proteinu) za den rozdělených do 3 dávek.