Kuchařka Budo

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Kuchařka Budo

Příspěvekod Tyrman » čtv 07. zář, 2006 20:57

Tak mě napadlo toto téma:

Čím se živíte? Držíte nějakou speciální dietu? ®ijete asketicky nebo užíváte života? Dodržujete někdo recepty nějaké kuchařky nebo popř. znáte nějaký tajný recept?A naposledy, kolik z vás je spokojeno se svou váhou a kondicí?
!!Fuck Ego!!
Tyrman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Luster » čtv 07. zář, 2006 22:07

no zadnou specialni dietu nedodrzuju..rano vetsinou vlocky s mlikem, svacina vetsinou nicmoc..treba naky ovesny susenky apod.. nebo jogurt...k obedu ruzne..maso, testoviny, rejze, pizza...co dum da, svacina to samy co dopoledne(a vobcas taky nic)k veceri treba vajicka s chlebem..a pred spanim nizkotucnej tvaroh. jinak po treningu obcas glukopur a protein..
Luster
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Tyrman » čtv 07. zář, 2006 22:27

Jojo, proteiny jsem jeden čas taky používal. Ale nakonec mi přišlo, že je to k ničemu, když to neužíváš dlouhodobě. Ana to jsem zase neměl love.
Tyrman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Lada » čtv 07. zář, 2006 23:00

Tyrman píše:Jojo, proteiny jsem jeden čas taky používal. Ale nakonec mi přišlo, že je to k ničemu, když to neužíváš dlouhodobě. Ana to jsem zase neměl love.

tak sis měl pořídit sirovátku s vysokým obsahem protejnů.....cca 30kč za kilo :wink: a nemusíš řešit šílené peníze za protejňáky.
Rozmýcháš s mlíkem je to celkem dobrý případně ochutit a zdravé....
Nevím co od toho čekáš? ale rambo z tebe nebude i kdybys nic jiného nejedl :wink:
©ak děláš nějaké BU předpokládám možná trocha posilka....tak to ani nemáš moc za potřebí a musíš to brát pouze jako dopněk aby se organismus lépe vyrovnal s námahou trošku mu prospěl,ale nečekatže ti potom vyraší těžce svaly to bys musel napřed začít tvrdě! makat v posilce a přispůsobit tomu režim a jídelníček. Nebo začít sypat hodně ale to zas chce love, ale pak zapomenout na nějaké smysluplné pohyby v BU
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » čtv 07. zář, 2006 23:04

Jinak já jím kdy chci a co chci :D v ničem se neomezuji, ale zas to nepřeháním.

NO a váha je dobrá jen trocha začíná vylézat panděro :( no jo když nebyl pořádně čas trénovat a na posilovnu vůbec co se dá dělat, ale to budu muset vylepšit a kondice může být vždycky lepší :twisted:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod OpenYourEyes » pát 08. zář, 2006 6:13

Drzim kulturistickou dietu:
Mam 85 Kilo
180g Proteinu denne(Kure,vajicka,Cotagge syr,PRoteinak)
400 g Sacharidu(Ryze ,testoviny,Cerny chleba,Gainer,Vlocky ovesny)
80g tuku(syry,olej olivovy atd)
Jidla rozdeleny do 6-7 porci 8)

Posilka 3x tydne (kruhovy trenink na explozivni silu)
Spokojenost velka :wink: :lol: :lol:
Naposledy upravil OpenYourEyes dne pát 08. zář, 2006 7:01, celkově upraveno 1
Nejlepsi BOJOVNIK,nejhezci klucina a proste BEST of BU
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod OpenYourEyes » pát 08. zář, 2006 6:22

Jojo, proteiny jsem jeden čas taky používal. Ale nakonec mi přišlo, že je to k ničemu, když to neužíváš dlouhodobě. Ana to jsem zase neměl love.
--:>Tyrman

tak sis měl pořídit sirovátku s vysokým obsahem protejnů.....cca 30kč za kilo a nemusíš řešit šílené peníze za protejňáky.
---->>>Lada

Rozdil mezi kvalitnim micrfiltrovanym proteinem a syrovatkou s vysokym obsahem proteinu je asi jako mezi Skodovkou 1203 a Ferrary Enzo:)
¬a 100x lepsi kvalitu 100x vetsi cena :wink:
Samozdrejme pokud to ma nekdo aby zustal ve forme a nejak se jakz takz stravoval tak je to OK :wink: :!: :!:
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pát 08. zář, 2006 6:52

Já žiju vcelku asketicky: čtvrtkilovej stejk, hromádka grilované zeleniny, na to tak dvě pivka... ®ádný přežírání - 7 jídel denně stačí.
181/90, no...
Ale už to není, co bývalo. Jatýrka nestíhají, lipidový metabolismus se dávno odebral v rusutur...
Ale na můj rekreační shotokan to stačí :wink:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pát 08. zář, 2006 7:46

O tom to asi je - existuje spousta všelijakých diet a "diet", ale normálně fungující člověk může mít problém něco dodržet. V práci musíš jíst, co ti dají, nemáš čas, takže nějaká rychlovka cestou odněkud někam...
Večer utahanej - a ještě jít do posilovny, na tréning. Hlídat si kalorie, omezovat se...
Prostě jak máš rodinu a byznys, tak to moc nejde dohromady. Snad ještě ta mladá garda :wink:
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod OpenYourEyes » pát 08. zář, 2006 8:41

Ja nevim,ja bych rekl ze je to jen vymluva,ze nestihate...
Kazdy ma moznost si rano pul hodiny dopredu privstat a nachystat si jidlo do kalisku ktery si pak strci do batohu a kazdy dve az tri hodiny neco s toho poji a vecer az pride si pripravi nakou veceri jako to delam ja na Vejsce,pak tady mame radu proteinovych napoju ktery se daj jednou az dvakrat denne pouzivt misto svaciny nikoli misto plnohodnotneho jidla !!
Myslim ze je to jen o chtici a vuli cloveka dobre vipadat a dobre se citit,a to ze ma praci a deti,to je moc hezky a zaslouzny ale diete a dobremu stravovani to nikam nezabranuje! NADRUHOU STRANU

Ja zatim rodinu nemam takze bych do toho mozna nemel kecat,mam jet matny predstavy jak to bude vipadat ale nejak mi chybi praxe takze to co pisu berte s pohledu 19 leteho skolaka :wink:
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pát 08. zář, 2006 9:10

OpenYourEyes píše:Ja zatim rodinu nemam takze bych do toho mozna nemel kecat[/i]

JJ :D
To poznáš časem. Někdy prostě nemůžeš, nechceš. Není to fyzická únava, spíš psychická. Ta pohodlnost tam určitě je, ale není to lenost. Já jsem nezačal dělat BU z donucení, takže to neberu jako povinnost, ale ani jako životní cíl. Samozřejmě mám jiné cíle, než ty - vím, že už nebudu o moc lepší (na černý pásek to asi nedotáhnu), neberu to jako sport, nesoutěžím, nic nehoním - starej fotr, no.
Ale ty makej, dokud můžeš - děláš dobře.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod nemea » pát 08. zář, 2006 9:20

:D hi, ukropcany ja sa stravujem skoro tak isto, akurat ze obedujem vacsinou postaojacky s malou na rukach, lebo ked chcem jest, tak ona sa chce najviac zoznamovat s prostredim nasho domu. sak som zvedava, kedy sa zbavim tych par kil navyse po porode...

inak este takto pred rokom som behavala 3x do tyzdna cca 9km. /3x obehnut nase male letisko :D /
co sa stravovania tyka, poznam jednu velmi dobru knihu, vola sa stravovani podle peti elementu a je tam perfektne popisany system stravovania v suvislosti k zachovaniu vnutornej rovnovahy. vzdy, ked sa toho zacnem drzat, tak hned ide par kil dole a energia stupa. ... ale ozaj dobra kniha, doporucujem.
nemea
diskutér - nováček
diskutér - nováček

nemea

Příspěvekod OpenYourEyes » pát 08. zář, 2006 9:28

Nemam nic proti tobe ale dle meho nazoru takovy knihy sou na nic,vetsinou sou zalozeny na nakym duchovnim aspektu,telo jako takovy mozna ma v sobe nejakou silu kterou cinani nazyvajou ,,chi,, ale rozhodne chemicky a metabolicky procesy existujou a sou u kazdyho stejny,promin ze do toho tak kecam ale budu delat maturitu s bio chemie a travich traktu tak o tom neco vim :wink: krom toho muj kamarad se jednou ridil knihou podobnoou te tve ,rikal jak je vpohode a jak se citi vitalni a jednou ho nasli lezet doma na zemi,meli IPOPROTEICKEJ sok,to znamena ze jeho telu chybeli proteiny
Aji Bruce Lee na zacatku sve kariery veril ze se ma jist jen zelenina a po casem mel stejny problem jako muj kamarad a pak prisel na dulezitost spravneho a korektniho stravovani dokazaneho vedeckymi vyzkumy
Nerikam ze ty jis jen zeleninu nebo tak,ale proste takovy knizkyy vetsinou VETSINOu(to znamena ne VZDY)sou blafi.Stejne jako TELESHOPPING :wink: :lol:
RIKAM TO JEN PRO TVOJE DOBRO,NECHCI TE O NECEM PRESVEDCOVAT,JEN RIKAM:DEJ SI POZOR JAKOU DIETU A STRAVOVACI REZIM SI NAVODIS PROTOZE TVOJE TELO NA TO ODPOVI RYCHLE,DRIV NEZ BY CEKALA
:!: :wink: 8)
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » pát 08. zář, 2006 9:47

2OpenYourEyes

Je bláhové si myslet že potřebuješ do sebe sypat nějaké protejny, aby jsi byl ve formě, baštit nějaké diety aby jsi vypadal dobře!
To je prostě blbost když se budeš dobře a kvalitně stravovat, jíst menší porce vícekrát deně nemáš problém....Tím jíst dobře myslím vyváženou rúznorodou stravu...kdo se o to bude zajímat zjistí si a pochopí.

To že člověk občas zbaští to co není zrovna ideálni nemůže ublížit pokuď to nebude dělat pořád a dnes si už můžeš dost vybírat v pokrmech i když jsou v restauraci, hospodě, svačinu si také můžeš koupit s rozmyslem.
No a pak hlavně omezit přísun alkoholu....ten postavu ideálně netvaruje, ale zas proč si všechno odpírat...v rozumném množství a když člověk trénuje je to v pohodě

PS: já tu syrovátku nemám abych zůstal ve formě já k tomu žádné sypačky nepotřebuji! a ani nikdo jiný, ale je to skoro zadarmo(levnější než vitamíny),kterých obsahuje spoustu, dále minerály, obsahuje bílkoviny, podporuje tvorbu střevní mikroflóry, čistí střeva, snižuje hladinu cholesterolu v krvi atd...
Stejně by mi ten 100x dražší protejn nebyl více méně k ničemu a fungoval úplně stejně jak ta syrovátka. :wink:

Pokuď člověk už dělá něco na vrcholové úrovni, či už dosáhl svých mezí je dobré, ne-li nezbytné začít používat potravinové doplňky, ale s rozumem! a opravdu to co je třeba jinak to už spíše ubližuje a to hodně lidí nedokáže pochopit ....a v BU toho zas tolik třeba není

Ale mysli csi co chceš, každý dle svého já chodím do posilovny 9let nikdy jsem nijak neypal, vyjma vyzkoušení na krátkouchvíli něčeho, ale až po 3 letech tréninku a rozhodně v tom nejak nepokračuju a bylo by mi líto peněz. Nějaký ten protein a podobné doplňky beru, ale v rozumných dávkách a dle toho co je potřeba a to při dobré stravě moc není, pokuď to není na vrcholové úrovni a ta už pak stejně nemá cenu jelikož člověk musí sypat jak o život aby to mohl dělat. Kulturistiku jsem si vyzkoušel, nějaké ty závody v ní tak vcelku vím o čem mluvím. V BU potřebuješ mít svaly a sílu na svou postavu a zachovat si pohyblivost a rychlost a hlavně nabírat svalovou hmotu postupně jeli třeba a chceli to člověk.Kulturistika je úplně o něčem jiném

PS: 180g protejnů je celkem hafo, ne? normální dávka je 70- 90g(dle toho a toho proteinu) za den rozdělených do 3 dávek.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tyrman » pát 08. zář, 2006 9:47

Hele OYE, ne že bych do tebe chtěl rejpat...to ne.

ALE JESTLI JSE© NA VEJ©CE, NEMĚL BYS SPÍ© PROMOVAT?

Nebo se na vejšku teprve chystáš? Já jen, že jsi tu někde psal, že už na vysokou chodíš...
!!Fuck Ego!!
Tyrman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Tyrman

Příspěvekod OpenYourEyes » pát 08. zář, 2006 9:49

Neni to soucat me vejsky Bio Chemie jako takova,tohle je vedlejsi kurz kterej delas dobrovolne a pak ti daj diplom,nevedel sem jak jinak to napsat :wink:
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Lada

Příspěvekod OpenYourEyes » pát 08. zář, 2006 10:01

Takze prvne psal sem svoje nutricni hodnoty prijmute z POTRAVY celkove,takze tech 180g proteinu nebylo JEN S PROTEINAKU ale i z celkove potravy,kdyz chces rust,mas prijimat od 2-2.5g proteinu/1kg telesne vahy a to tam nejak dodrzuju :wink:

Za druhy bych chtel zduraznit ze sem nikdy NEPSAL O SYPCE,ja delam posilku 3.5 roku mozna krapet vic,takze o ni taky neco malo vim,krom toho uz sem toho hodne vyzkousel(treninkovy metody +stravovani a doplnky stravy) NIKDY sem nesypal,ne protoze bych nemohl ale hlavne pro to ze se mi to HNUSI,je to muj objektivni nazor takze at mi tedka nezacne nakej KULTAK psat to.. a to... :) je to jen jeho vec to co dela,stejne je moje vec to co delam ja :!: :D

Za treti taky sem nikdy nemluvil o tom ze ze se obcas nesmi snist neco co proste se do jidelnicku nehodi,taky CAS OD CASU ulitnu,koupim si piskoty a pul kilovou NUTELU a jim do nemoty :wink: ale to je tam jednou za tri mesice ,myslim ze na konstatni promyslene dobre strave nic neni a je to jeden s nejlepsich(ne li jediny zpusob) na udrzeni dobre postavy,pripadne rusta svalsta...Uz sem to tady jednou psal ale stratilo se to uz v minulosti :Ja nechci byt naky prase,ja jen vim ze chci byt dobrej bojovnik a kdyz chci byt dobre bojovnik tak nemuzu byt jak z dachau,potom jestli si vsimas tak na ulici je cim dal tim vic techle OBROVSKEJ vykrmenejch prasatek (nekdy nasypanejch )a ja proste jim chcu prad stat za prdeli,treba mit o dvacet kilo min ale dohnat do dobrou technikou a combat skillem :wink: To je muj nazor...

Za treti ja to taky nehrotim s doplnkama stravy,napisu ti co beru :Proteinak PureWhey od Champion Nutritions,Aminokyseliny 5200,cytomax tak tady to mas...
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tyrman » pát 08. zář, 2006 10:26

Huhů.

OYE, ty máš prachatý rodiče..kua já na tohle na škole nikdy neměl.:-) No nic. Třeba máš brigádu nebo sponzora.

Kluci, kde se dá koupit ta syrovátka?
Tyrman
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Lada » pát 08. zář, 2006 10:59

Já to sypání myslím normálníma doplňkama jako cukr do čaje a tak :D, né já tím myslím normální používání doplňků...o nedovolených se nebavím :wink: to nikdo, ale každej ví jak to chodí a i v těch dovolených jsou různé nedovolené příměsi....S těma normálníma je otázka jak moc poznal jsem spoustu lidí co je do sebe sypali jak o život :roll: samo tam pak jou ceny jinde.....No to je jedno

Já psal že to není potřeba k udržení dobré kondice a to je podle mě fakt, a také si všechno odříkat a čas od času ujet není potřeba....Když se to nepřehání a jí se z rozumem tak jde vše a není potřeba se strikně držet nějakých diet a podobných :). No ale to je každého věc

Jinak já nejsem žádnej Kulťák :wink: už je to hodně dlouho co jsem byl na závodech a to jen proto že mě k tomu kamoš a trenér z posilovny přesvědčily..no co zkusit se má všechno aby člověk věděl o čem to a to je...tam jsm poznal že pokuď nesypeš(ty dovolené---utraty některých za 30tis/měsíc) jak o život tam nemáš co dělat a o těch nedovolených se nemluví,ale je to vidět jak se věci mají.....A to já nikdy nedělal a dělat nebudu takže tam nemám co dělat, to už není sport a jen to člověka zničí. Vždycky jsem všechno dělal pro sebe pro radost a nijak moc si nic neupíral...A posilka i s BU dohromady šla i když v posilce byly tréninky tvrdé a převažovala posilovna, teď převažuje BU jen ten čas celkem chybý škola, práce, ostatní zájmy....

s tím protejnem jsem to nepochopil tak sry :wink:

2Tyrman
Prohledej net, ale je víc druhů (odvislé od spracování) s určitým procentem býlkovin....já to měl z posilovny někdo tam měl přístup ke kvalitní a dovážel to v pytlých po 25kg...pak se to rozebralo
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod OpenYourEyes » pát 08. zář, 2006 11:40

Stema primesama v dovolenych je to tak :
Tedka nevim,mozna si slysel o dopingove afere spojene s ceskou firmou AMINOSTAR,vis musis si vybirat prostredky ktery beres.
Kvalifikovane firmy(nemecke a americke) by si nic takoveho nedovolili a jejich prostredky sou 100% kvality a bez jakyhkoliv doplnujicich dopingovych prostredku(ci jakzhkoliv prisah ktere nejsou striktne napsane na obalu) uz jen proto ze zakony a kontroly v teto distribuci sou v americe a nemecku MNOHEM a MNOHEM vetsi,za cokoliv co by po dopingu jen pachlo,by uz ta firma nemohla prodat ani papirovy kapesniky ,na druhou stranu tyto prostredky poznas tak ze ve vetsine obchodu sou to ty uplne nahore v regalech s ciframa po kterych se ti pretoci panenky ...ja osobne radsi kvalitu takze si usetrim penize,zajdu na nakou brigadu ci tak a koupim si kvalitu za vetsi cenu...
Na druhou stranu prave v tech obchodech,tak ve vyssce oci uvidis prostredky od Firmy Aminostara,Nutrend atd..ktere sou vyhradne cesko/slovenske firmy,u nas jak vsichni vite na tom neni financne vlada moc dobre(teda az na vyplaty politiku),a urcite nema dost penez na dostatecnou kotrolu toho sektoru vyroby,proto si tyto firmy mohou dovolit doplnovat svoje produkty ruznymi Chemickymi pripravky ktere maji zdanlive stejnou CHemickou formy ,proste vsecko sou to vyrobni FIGLY jak za maly penize oskubat Cecha ktery jak vetsina z nas vy,si radsi koupi neco levnejsiho...(NE VSICHNI,MLUVIL SEM TAK OBECNE)
Dale na firmu AMINOSTAR byla od mezinarodni dopingove komise udana zaloba za to ze jejich prostredcich se nachazeji latky ktere sou v seznamu zakazanych ...ale to by bylo na dlouho :wink: :!:
OpenYourEyes
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na japonská bojová umění a sporty...