posledni dobou to tu nejak zanedbavas- i kdyz se ti nedivim

K veci :
Podivej ,pokud nekdo napise:"..to se nedomnívám, to vím. Existuje přímé předání z mysli učitele do mysli žáka.." ,budi to ve me jiste opravneny dojem ,ze se ma jednat o schopnost OVLADANOU ,ZAMERNOU,ne tedy:"..student ich pochyti od ucitela mimovolne,pripodobnenim,dlhorocnym "spoluzitim". .." ,jak uvadis ty.
Pokud se tim mysli to ,co jsi uvedl ty ,stalo by to vubec za to ,uvadet to jako nejakou specialni metodu ,ktera je dostupna jen nekde a jen pro nekoho ,kdyz - a v tom se s tebou jiste shodnu - je to naprosto bezna vec v kazde slusne skole?
Z toho mi vyplyva ,ze tohle nemel Gyoja na mysli.
Presto jsem si nebyl jist ,co presne na mysli mel ,proto jsem se taky hned v uvodu optal - predani CEHO?
V uvahu pripada mnou zminena zkusenost (feeling ,timing ,distanc ) ,nebo - co hur - dovednost (sila ,rychlost ,stabilita atd.).
A v obou pripadech jsem vuci moznosti umyslneho,ovladaneho primeho predani znacne skepticky.
Podivej ,oba vime ,ze se nase pojeti BU lisi ,proto neohrnu nos nad tebou uvedenymi jinymi vecmi - nezainteresovanost,eticke hodnoty a miliony dalsich - ,jen poznamenam ,ze to rozhodne nejsou zalezitosti prvniho planu BU ,notabene sam pises ,ze je to nevedome a dlouhodobe.Pro BU se jedna o veci absolutne nepodstatne ,prestoze k nim nekdo mozna inklinuje.Proc - to je vec jina.
Takze asi budeme muset pockat alespon do doby ,kdy nam Gyoja vysvetli ,CEHO prime predani myslel.
Do te doby si uz jen dovolim reagovat na jednu tvoji vetu:"..aj preto studium cinskych bojovych umeni trva tak dlho." --- Ne ,lidem se jenom zda ,ze trva dlouho ,a to tim vic ,cim vic se objevi podobnejch kravin ,jako tu placal Gyoja.
Maj sa
Roza
PS:Takze priklad zkusenosti :feeling - kdy presne je ten bod ,kdy uz mam tu jeho ruku ,kurva ,object a trisknout ho zpatky do xichtu ,kdyz se na me vali jako debil a zrovna jsme na zlomek vterinky v kontaktu.
To je relevantni zkusenost - sam posud ,jestli prenositelna.
Jinak - dlouhodobe ve me silici presvedceni ,pod dojmem spolecneho 20leteho souziti s Mistrem pod jednou strechou ,ze se mozna da za urcitych okolnosti pochybovat o spravnosti a eticnosti jednani Jenicka a Marenky - vite co myslim - tenkrat s tou starenkou....to NENI relevantni zkusenost.
Priste o "jit za pravdou"...