Pohádky v BU

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Panda » pon 09. říj, 2006 12:29

NIK píše:Pro JRup-ještě kdyby sis to náhodou rozmyslel tak víš kde mne najdeš nebo mi napiš na mail či SZ.

Myslim že až budeš vědět co znamená slovo "hrdost" tak se ozveš nebo objevíš.Intelektuálům ZDAR :!: :lol:

VR

Nic mi do toho neni ale nemyslíš že to jestli má nebo nemá někdo pravdu s tím jestli vyhraje v boji tak uplně nesouvisí? Já vím že možná když bys měl lidi se stejnými psychologickými i fyzickými vlastnostmi a podrobil je ruzným druhům treningu, tak pak možná při souboji by se vidělo, a i pak by rozhodovalo kdo kdy uklouzl a jak se kdo vyspal.
Nebo snad když tě 120 kg chlap udusí na zemi tak je snad země placatá jenom proto že to řiká?
Jo a přijde mi že informační hodnota tvých příspěvků v poslední době značně klesá a skoro nekdy nemluvíš k věci, prostě mi nesedí tvuj projev, tak chci abys o tom věděl, i když ti to asi muže bejt jedno :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 09. říj, 2006 12:38

Panda píše:
NIK píše:Pro JRup-ještě kdyby sis to náhodou rozmyslel tak víš kde mne najdeš nebo mi napiš na mail či SZ.

Myslim že až budeš vědět co znamená slovo "hrdost" tak se ozveš nebo objevíš.Intelektuálům ZDAR :!: :lol:

VR

Nic mi do toho neni ale nemyslíš že to jestli má nebo nemá někdo pravdu s tím jestli vyhraje v boji tak uplně nesouvisí? Já vím že možná když bys měl lidi se stejnými psychologickými i fyzickými vlastnostmi a podrobil je ruzným druhům treningu, tak pak možná při souboji by se vidělo, a i pak by rozhodovalo kdo kdy uklouzl a jak se kdo vyspal.
Nebo snad když tě 120 kg chlap udusí na zemi tak je snad země placatá jenom proto že to řiká?
Jo a přijde mi že informační hodnota tvých příspěvků v poslední době značně klesá a skoro nekdy nemluvíš k věci, prostě mi nesedí tvuj projev, tak chci abys o tom věděl, i když ti to asi muže bejt jedno :wink:

Tady jde jen o ty kecy co měl knihovník JRUP,ne o pravdu jako takovou.Zkrátka mne trochu urazil.Také by se tě asi dotklo (nebo by mělo)kdyby ti někdo cpal že to co cvičíš je na prd a ještě na veřejném intoušForu.

Jinak s těmi příspěvky-o žádnou informační hodnotu neusiluji,spíše se pokoušim jen tak z nudy diskutovat.Občas to vyjde,občas ne-takovej je život :wink: :lol: :lol: :lol:
Neuráží tim jen "vnitřní" styly,ale všechny styly Wushu jako takové.Je sice nejspíš knihovník,ale ani neví to že rozlišení "vnější" a "vnitřní" je závislé pouze na způsobu cvičení.Tudíž jak tu někdo psal-svým způsobem se to rozlišovat ani nedá... :wink:
Jinak tedy abych tě trochu potěšil-přeci jen tam něco je-třeba to že některé styly mají Qigong zahrnut už v rámci sestav-tj nepotřebují extra Qigong cvičení k tomu,ale stačí jen cvičit ty sestavy.To tvrdí třeba někteří učitelé Taichi,Xing Yi,Pakua atd-už jen samotné cvičení sestav je práce se Chi.Možná třeba právě proto to rozlišení... :wink: :?
I když... bla bla bla bla :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil NIK dne pon 09. říj, 2006 13:00, celkově upraveno 3
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 09. říj, 2006 12:42

NIK píše:Neuráží tim jen "vnitřní" styly,ale všechny styly Wushu jako takové..

To Ti stačí docela málo,k nas*ání...... 8O No nic...škoda slov. :?
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 09. říj, 2006 12:49

Jendis píše:
NIK píše:Neuráží tim jen "vnitřní" styly,ale všechny styly Wushu jako takové..

To Ti stačí docela málo,k nas*ání...... 8O No nic...škoda slov. :?

Tak nic nepiš,když škoda slov.. :wink: :idea:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 09. říj, 2006 12:52

K Tobě už nebudu...slibuju :wink: :idea:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 09. říj, 2006 12:57

Jendis píše:K Tobě už nebudu...slibuju :wink: :idea:

To už si spáchal další škodu-uvědomuješ si to???

Napsal si dalších 9 slabik a smajlíky k tomu :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 09. říj, 2006 13:11

SiuLouFu píše: 
  My se zde bavime na urovni konkretniho vyuziti predem daneho letadla - v nasem pripade bombarderu. Jasne, da se vyuzit na jine veci, nez schazovani bomb, ale to nebyl jeh primarni ucel. A nezmeni na tom nic ani fakt, ze letani v bombarderu muze mit jiste zdravotni ucinky. Jeho puvodni podstata bude i nadale stejna ...

Byl bych rad, pokud by se tato debata presunula z filosofickych a prirovnavacich uvah zpet k jadru problemu. Tohle je ono tolikrat zminovane odkloneni od tematu. Neresime tu sachy, ale BU. Dekuji ...

15 stránek pokládáš stále stejné dotazy a nedostáváš odpovědi. Kde je chyba.

1-V prvotním záměru diskuze?
2-V jazykové bariéře?

add 1- mnoho lidí se vyhybá politice a raději nepřispěje do diskuse s politickým nad-podtextem.
add 2-pokračujme ve hře a zkusme se zeptat konstruktérů dopravních letadel na využití jejich strojů. Ono dopravní letadlo také uveze bomby, ale jeho konstruktéra bude zajímat něco jiného.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » pon 09. říj, 2006 13:35

JRup píše:Siu L.,

jsem hloupý a proto na rozdíl od Mira a dalších ještě diskutuji o něčem co už mají všichni stejně vyřešeno.

Jelikož jsem "přespolní", tak jsem Tě požádal jsem o průzkum v tvém okolí. Směřuji to tak, jinak se k žádnému závěru nedobereme. Je to také z toho důvodu, že učitelé na to obvykle nemají čas a potřebu diskutovat na fórech nebo je tam jazyková bariéra. A otázkou je, jestli jejich žáci mají právo hovořit za jejich učitele o tom přoč a jak učí.(?)

... (zkraceno) ...

Zdraví, J.

Prvni cast Tveho prispevku (ohledne Tveho sebehodnoceni) nebudu komentovat. Z dalsiho mi vyplyva, ze tu jsou dve skupiny lidi: A) Ti, co to maji jiz vyreseno, nebo se o tom nechteji bavit, pak je to OK. B) Ti, co maji bud nejake pochybnosti, nebo chteji o tom diskutovat. To je taky OK. Bylo by vhodne, aby si mluvil za sebe (jakozto clena jedne z vyse uvedenych skupin) a nechal ty druhe, aby se nejak projevili sami.

Ma osobni zkusenost z uciteli (mistry) je jina. Napriklad muj Sifu Ivan Rzounek je otevren debate na jakekoliv tema - i na tema "vnitrnich" stylu - a jiz nekolikrat to zde na BU prokazal. A je schopen sve nazory, tvrzeni, dovednosti a myslenky nazorne a prakticky dolozit. (Nejen) ja pocitam Wing Chun take mezi "vnitrni" styly (pokud se budem i nadale drzet tohoto zavadejiciho deleni) a tak jsem si dovolil Sifu Rzounka a Wing Chun zahrnout do Tveho seznamu (myslim, ze pavela zde v jine diskuzi napsal: Yong Chun Quan /Wing Chun Kuen/ = Tai Ji Quan jizni Ciny). Za nasi skolu zde muzu jeste jmenovat Sifu Jana Novaka, ktery mimo jine zalozil tuto diskuzi. Z vlastni zkusenosti vim, ze stejne tak i Shifu Qin Ming Tang je ochoten o teto problematice diskutovat. Pomerne casto jsem navstevnikem v jeho skole (pritelkyne u nej cvici, navic tam chodim obcas na caj a za dobrou cinskou kuchyni). Takze vim, ze se na toto tema nebrani diskutovat a pripadne i svou diskuzi okamzite na miste prakticky podporit ci dolozit. Stejne tak i jeho syn Qin Fei (muj kamarad) je ochoten o tom diskutovat a pripadne prakticky dolozit cokoliv. Stejne tak vim, ze i Sifu Husek je velmi otevreny a dokaze se o problematice techto stylu pobavit. Takze Ti nic nebrani (v dobe internetu, telefonu, ...) oslovit tyto skoly osobne a pozadat je o prispeni do teto diskuze. Nebal bych se ani "jazykove" bariery. Ze skusenosti vim, ze hodne lidi je schopno se se svym mistrem domluvit anglicky nebo (kupodivu ve velke mire) i cinsky. Takze jazyk neni prekazkou. Urcite se najde nekdo, kdo by ochotne tlumocil. Nechci, aby za sve mistry hovorili jejich zaci, ale ti sami zaci by mohli pozadat sve mistry o prispevek do teto diskuze. Pokud to jde u nas ve skole Mai Gei Wong, tak by to nemel byt problem ani nikde jinde. Takze svou prosbu smeruj na zastupce jmenovanych skol. Pokud budou mit zajem, tak se jiste vyjadri. Pokud ne, tak i tak to ma svou jistou vypovidajici hodnotu ...
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 09. říj, 2006 13:50

fakt píše:
SiuLouFu píše:
My se zde bavime na urovni konkretniho vyuziti predem daneho letadla - v nasem pripade bombarderu. Jasne, da se vyuzit na jine veci, nez schazovani bomb, ale to nebyl jeh primarni ucel. A nezmeni na tom nic ani fakt, ze letani v bombarderu muze mit jiste zdravotni ucinky. Jeho puvodni podstata bude i nadale stejna ...

Byl bych rad, pokud by se tato debata presunula z filosofickych a prirovnavacich uvah zpet k jadru problemu. Tohle je ono tolikrat zminovane odkloneni od tematu. Neresime tu sachy, ale BU. Dekuji ...

15 stránek pokládáš stále stejné dotazy a nedostáváš odpovědi. Kde je chyba.

2-V jazykové bariéře?

add 1- mnoho lidí se vyhybá politice a raději nepřispěje do diskuse s politickým nad-podtextem.
add 2-pokračujme ve hře a zkusme se zeptat konstruktérů dopravních letadel na využití jejich strojů. Ono dopravní letadlo také uveze bomby, ale jeho konstruktéra bude zajímat něco jiného.

Ty bláho 8O 8O 8O 8O :lol:
Koukám že se u té Justiční stráže dobře nudíš,když tu takhle pitváš už to co se skoro pitvat nedá... :wink: :lol:
No asi je to u všech Bezpečnostních složek stejné..-já taky v práci jen žeru,cvičim,lítám po internetu a spim.. :lol: :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil NIK dne pon 09. říj, 2006 13:56, celkově upraveno 1
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 09. říj, 2006 13:52

SiuLouFu píše:
JRup píše:Siu L.,

jsem hloupý a proto na rozdíl od Mira a dalších ještě diskutuji o něčem co už mají všichni stejně vyřešeno.

Jelikož jsem "přespolní", tak jsem Tě požádal jsem o průzkum v tvém okolí. Směřuji to tak, jinak se k žádnému závěru nedobereme. Je to také z toho důvodu, že učitelé na to obvykle nemají čas a potřebu diskutovat na fórech nebo je tam jazyková bariéra. A otázkou je, jestli jejich žáci mají právo hovořit za jejich učitele o tom přoč a jak učí.(?)

... (zkraceno) ...

Zdraví, J.

Prvni cast Tveho prispevku (ohledne Tveho sebehodnoceni) nebudu komentovat. Z dalsiho mi vyplyva, ze tu jsou dve skupiny lidi: A) Ti, co to maji jiz vyreseno, nebo se o tom nechteji bavit, pak je to OK. B) Ti, co maji bud nejake pochybnosti, nebo chteji o tom diskutovat. To je taky OK. Bylo by vhodne, aby si mluvil za sebe (jakozto clena jedne z vyse uvedenych skupin) a nechal ty druhe, aby se nejak projevili sami.

Ma osobni zkusenost z uciteli (mistry) je jina. Napriklad muj Sifu Ivan Rzounek je otevren debate na jakekoliv tema - i na tema "vnitrnich" stylu - a jiz nekolikrat to zde na BU prokazal. A je schopen sve nazory, tvrzeni, dovednosti a myslenky nazorne a prakticky dolozit. (Nejen) ja pocitam Wing Chun take mezi "vnitrni" styly (pokud se budem i nadale drzet tohoto zavadejiciho deleni) a tak jsem si dovolil Sifu Rzounka a Wing Chun zahrnout do Tveho seznamu (myslim, ze pavela zde v jine diskuzi napsal: Yong Chun Quan /Wing Chun Kuen/ = Tai Ji Quan jizni Ciny). Za nasi skolu zde muzu jeste jmenovat Sifu Jana Novaka, ktery mimo jine zalozil tuto diskuzi. Z vlastni zkusenosti vim, ze stejne tak i Shifu Qin Ming Tang je ochoten o teto problematice diskutovat. Pomerne casto jsem navstevnikem v jeho skole (pritelkyne u nej cvici, navic tam chodim obcas na caj a za dobrou cinskou kuchyni). Takze vim, ze se na toto tema nebrani diskutovat a pripadne i svou diskuzi okamzite na miste prakticky podporit ci dolozit. Stejne tak i jeho syn Qin Fei (muj kamarad) je ochoten o tom diskutovat a pripadne prakticky dolozit cokoliv. Stejne tak vim, ze i Sifu Husek je velmi otevreny a dokaze se o problematice techto stylu pobavit. Takze Ti nic nebrani (v dobe internetu, telefonu, ...) oslovit tyto skoly osobne a pozadat je o prispeni do teto diskuze. Nebal bych se ani "jazykove" bariery. Ze skusenosti vim, ze hodne lidi je schopno se se svym mistrem domluvit anglicky nebo (kupodivu ve velke mire) i cinsky. Takze jazyk neni prekazkou. Urcite se najde nekdo, kdo by ochotne tlumocil. Nechci, aby za sve mistry hovorili jejich zaci, ale ti sami zaci by mohli pozadat sve mistry o prispevek do teto diskuze. Pokud to jde u nas ve skole Mai Gei Wong, tak by to nemel byt problem ani nikde jinde. Takze svou prosbu smeruj na zastupce jmenovanych skol. Pokud budou mit zajem, tak se jiste vyjadri. Pokud ne, tak i tak to ma svou jistou vypovidajici hodnotu ...

Zapoměl si na rodinu Zhai-ty sou také přístupní diskusi.Nebo Du Fu Kun a tak dále a tak dále :wink: :lol: :lol: :lol: Určitě i té "ruční" :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8O
Naposledy upravil NIK dne pon 09. říj, 2006 14:29, celkově upraveno 1
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » pon 09. říj, 2006 14:16

fakt píše:15 stránek pokládáš stále stejné dotazy a nedostáváš odpovědi. Kde je chyba.

2-V jazykové bariéře?

Tech 15 stranek neni jen o "vnitrnich" systemech BU. Vesele se zde diskutovalo o Karate, Kendo, atd. Takze to jen tak na okraj.

Ad 1) Tohle neni o politice. Server BU neni politicky a tato diskuze je zamerena na praktickou stranku veci, nikoliv na politiku, filosofii, sofistikovanost, ezoteriku, prirovnani, hry se slovicky, odkazy na literarturu, atd ... Takze se nemuseji niceho obavat. Myslim, ze velka skupina lidi (ja, irzounek, luen, pavela, panda, ...) je schopna rozumne diskutovat. Vice mene bez emoci a napadani lidi z jinym nazorem (ci dokonce je vyzyvat k souboji). Snazime si ujasnit nase poznatky a zavery. Nechceme nikoho na nicem nachytat, otloukat ho, poukazat na neci hloupost, zneuctit ho, vysmivat se, ... Snazime se diskutovat a dobrat se nejakeho zaveru (ne pravdy, ani neceho, co bude vyhovovat vsem a s cim budou vsichni souhlasit) ...

Ad 2) Hmmm, mas pravdu. Ale ucelem bojoveho letadla je od zacatku neco urciteho - boj. To jasne vyplyva z jeho nazvu. Stejne tak ucelem bojoveho umeni je neco urciteho - schodou okolnosti take boj. Ja se nesnazim dopravni letadlo oznacovat za bojove, ale hledam duvody, kdy se z bojoveho letadla stalo neco jineho. Pokud na zacatku nekdo jasne deklaruje, ze mu jde o ne-bojove (chces li, osobni) letadlo, tak je to OK. Ale pokud mi zacne tvrdit, ze bojove letadlo nebylo vytvoreno s umyslem nasazeni v boji, tak tady neni neco v poradku. A to je mozna (pokud pouziju Tve prirovnani o letadlech) pricina teto diskuze. Takze nechme stranou to osobni letadlo (o tom se opravdu nebavime) a podme se dal bavit o tom bojovem. A pokud mozno se snazme vyjadrovat k veci a "neulitavat" na tech prirovnanich. Prosim a predem dekuji.

P.S.
  A nikdy jsem netvrdil, ze bojove letadlo se neda vyuzit i pro jine pouziti. Ale vetsinou je nejprve nasazeno v boji, kde si odleta radu hodin v realnych soubojich. Az si projde touto casti sve cesty, tak ho lze vyuzit i k jinym ucelum. Treba humanitarnim. Ale to uz neni puvodni zamer jeho vzniku. Nicmene to muze byt mnohem uzitecnejsi vyuziti (a dava to tak casto diskutovanou moznost volby mezi "bilym" ci "cernym") ...
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » pon 09. říj, 2006 14:41

Panda píše:

VR

Pando,

moje děti by to komentovali tak, že jde o digizměnu NIKa na Little Artse...
Omlouvám se, to jenom na okraj.

Siu L.,

dělení "vnitřní", "vnější" používám záměrně a všude s uvozovkami. Viděl jsem wing chun, viděl jsem hung ga - v některých rovinách mi připomíná cvičení qigongu. V tom si rozumíme. "Vnitřní" používá široká veřejnost zpravidla pro Taiji, Bagua atd, tak se snažím být srozumitelný.

Víš já nemám potřebu chodit za učiteli Taiji a hledat jeho smysl. Číňani více cvičí. Evropani mají pochybnosti.
Ty máš svého dostatečně kvalifikovaného učitele a potřebuješ se ujistit na základě informací dalších 10 lidí?

Vzhledem k tomu, že jsi ve svém posledním příspěvku zmínil některé učitele této skupiny stylů s respektem, pak to chápu tak, že jsi přiznal smysl těmto stylům, které Ti lidé cvičí a vyučují (rekněme Taiji, Bagua ať se to neplete).

Pokud souhlasíš, tak to považuji za vyřešené a můžeme přidat další pohádku do diskuze.

Měj se, J.
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 09. říj, 2006 14:57

JRup píše:
Panda píše:

VR

Pando,

moje děti by to komentovali tak, že jde o digizměnu NIKa na Little Artse...
Omlouvám se, to jenom na okraj.

Siu L.,

dělení "vnitřní", "vnější" používám záměrně a všude s uvozovkami. Viděl jsem wing chun, viděl jsem hung ga - v některých rovinách mi připomíná cvičení qigongu. V tom si rozumíme. "Vnitřní" používá široká veřejnost zpravidla pro Taiji, Bagua atd, tak se snažím být srozumitelný.

Víš já nemám potřebu chodit za učiteli Taiji a hledat jeho smysl. Číňani více cvičí. Evropani mají pochybnosti.
Ty máš svého dostatečně kvalifikovaného učitele a potřebuješ se ujistit na základě informací dalších 10 lidí?

Vzhledem k tomu, že jsi ve svém posledním příspěvku zmínil některé učitele této skupiny stylů s respektem, pak to chápu tak, že jsi přiznal smysl těmto stylům, které Ti lidé cvičí a vyučují (rekněme Taiji, Bagua ať se to neplete).

Pokud souhlasíš, tak to považuji za vyřešené a můžeme přidat další pohádku do diskuze.

Měj se, J.

No konečně!!!To vše sem potřeboval abys napsal.Zkrátka žádné ubohé schazování typu-"vnitřní styly Bu sou tanečky"atd...
Vida jak se člověk může rychle naučit vyjadřovat se slušněji a s tolerancí.Bohužel na některé to jde jen formou "výzvy k souboji"

Příště než vylezeš z knihovny si rozmysli co budeš psát...OK :?: :!: :idea: :lol: :lol: :lol:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » pon 09. říj, 2006 15:17

JRup píše:... (zkraceno) ...

Víš já nemám potřebu chodit za učiteli Taiji a hledat jeho smysl.

Tak proc tam posilas me? Ja nehledam smysl Tai Ji Quan, ale neco jineho. Hledam duvod, proc u nas ma Tai Ji Quan (a nejenen to) takovou uroven, jakou ma (a k tomu ses jiz vyjadril i Ty a ja s Tebou souhlasil). Sve duvody pro tuto diskuzi jsem jiz nekolikrat zopakoval ...

JRup píše:Číňani více cvičí. Evropani mají pochybnosti.

S tim bych byl opatrny. (Nejen) me osobni zkusenosti z Ciny rikaji neco jineho - prumerna vetsina lidi, co u nas cvici nejake BU ma vetsi motivaci k pohybu, nez prumerna vetsina lidi cvicicich BU v Cine. Navic se v Cine o Kung Fu vice mluvi a mene se ukazuje. Bezna je i prave takovato mezistylova vymena nazoru (vetsinou se opet hodne mluvi, ale malo ukazuje). Ale kdyz dojde na konfrontaci, tak je dost realna. To je ale moje osobni zkusenost, mozna se pletu ...

JRup píše:Ty máš svého dostatečně kvalifikovaného učitele a potřebuješ se ujistit na základě informací dalších 10 lidí?

Ujistit se o cem? Diskuze neni o ujistovani (ktere nehledam), ale o vymene nazoru - konfrontaci, ktera muze mit ruzne podoby (slovni, praktickou, atd.) ...

JRup píše:Vzhledem k tomu, že jsi ve svém posledním příspěvku zmínil některé učitele této skupiny stylů s respektem, pak to chápu tak, že jsi přiznal smysl těmto stylům, které Ti lidé cvičí a vyučují (rekněme Taiji, Bagua ať se to neplete).

Nikdy jsem ani o Tai Ji Quan a ani o Bagua Zhang nevyjadril hanlive. Ani jsem nepopiral jejich smysl. Pokud ano, tak me, prosim, cituj. Osobne jsem je videl cvicit. Efektivne a ucelne. Bohuzel ne tady v CR. Takze ja se vzdy vyjadroval k jejich urovni zde v Ceske Republice. A take jsem zpochybnil metodiku cviceni studentu techto BU (nikoliv metodiku predani znalosti jejich mistru). Patrne je rozdil, jak jim to mistr predvede a tim, jak to bud pochopi, nebo jak to nasledne cvici (ze by ta jazykova bariera?). A to je ten problem. Proto sem se chtel na tento rozpor mezi tim, jak jsem videl cvicit tato BU v zahranici, a tim, jak se cvici tady u nas zeptat a diskutovat o nem.

JRup píše:Pokud souhlasíš, tak to považuji za vyřešené a můžeme přidat další pohádku do diskuze.

Měj se, J.

Pokud souhlasis s tim, co jsem nyni dodal, pak ano.
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 09. říj, 2006 15:28

Ještě dodatek pro knihovníka JRUP-pokud tvrdíš že v Čr není nikdo kdo by učil kvalitně vnitřní styly a pokud tvrdíš že ti lidé učí jenom tanečky tak buď chlap a dojdi to říct třeba Sifu-Qin Min Tang(taiji),Zhai Feng(taiji,Xing Yi)Du Fu Kun(Xing Yi) ty to podle mne učí kvalitně a umí.Pokud je chceš svýma výrokama urážet tak to nedělej na intoušForu,ale reálně na jejich tréninku.
(Urážet totiž někoho bez jeho vědomí to je podle mě akorát podlost,takže děláš své škole akorát ostudu)
Pokud tu budeš jen trapně intelektuálně spekulovat tak musíš být všem zainteresovaným chtě nechtě k smíchu. :wink: 8) :!:

VR
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » pon 09. říj, 2006 15:41

SiuLouFu píše:  Nikdy jsem ani o Tai Ji Quan a ani o Bagua Zhang nevyjadril hanlive. Ani jsem nepopiral jejich smysl. Pokud ano, tak me, prosim, cituj. Osobne jsem je videl cvicit. Efektivne a ucelne. Bohuzel ne tady v CR. Takze ja se vzdy vyjadroval k jejich urovni zde v Ceske Republice. A take jsem zpochybnil metodiku cviceni studentu techto BU (nikoliv metodiku predani znalosti jejich mistru). Patrne je rozdil, jak jim to mistr predvede a tim, jak to bud pochopi, nebo jak to nasledne cvici (ze by ta jazykova bariera?). A to je ten problem. Proto sem se chtel na tento rozpor mezi tim, jak jsem videl cvicit tato BU v zahranici, a tim, jak se cvici tady u nas zeptat a diskutovat o nem.

NIKu,

Dnes naposledy. Tvé jméno a výkřiky do tmy jsou všeobecně znamy a nebyly tou motivací. Promiň. Reagoval jsem na příspěvek někoho jiného. Podívej se, koho jsem oslovil. Zřejmě sis mě ulovil jako obětního beránka.
Bohužel to celé převracíš.
Jenom připomenu, že jsem nikde v diskuzi neshazoval „vnitřní“ styly, teda zejména ty jako Taiji (pokud ano, pak cituj). Na druhou stranu jsem řekl, že úroveň cvičenců těchto stylů v ČR není taková, aby se mohli postavit do ringu s cvičenci boxu, karate nebo wing chun. Jednoduché"

Siu L.,

rámcově se mi to libí. Posunul bych to dál a v tom opravdu nemohu sloužit bo jsem „přespolní“. Jaká je tvá zkušenost z cvičenci těchto stylů z pražských škol? Zřejmě ses opřel o praktickou zkušenost z tvého okolí.
Cvičí se to u nás jinak než v Číně?
Je výsledek, tj. cvičenec, rozdílný?

J.
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 09. říj, 2006 15:48

JRup píše:
SiuLouFu píše:Jo, myslim, ze to zni vcelku dobre. Navrhuji ten bod specifikovat tedy takto:

4. Porovnani teto metodiky s metodikou ostatnich stylu, konfrontace s okolim. Otazka sebestrednosti a arogance.

Takze zde je pracovni verze seznamu bodu (otazek), ke kterym by jsme se meli v diskuzi vyjadrit:

1. Obecne a specificke principy pro dany styl.
    2. Schopnosti, dovednosti a zkusenosti ktere jsou potreba k aplikaci techto principu.
    3. Metodiku nacviku techto schopnosti a dovednosti. System pro ziskavani zkusenosti.
    4. Porovnani teto metodiky s metodikou ostatnich stylu, konfrontace s okolim. Otazka sebestrednosti a arogance typicke pro dany styl.
    5. Polemika o zazitych pravdach a mystifikacich k danemu stylu.

Siu L.,

to, že mi někdo občas dává odpovědi, na které "nedosáhnu" neznamená, že je arogantní. Nehledal bych klíč pro aroganci podle stylů BU.

Pro získání odpovědí doporučuji prostudovat knihy:
1. Otázky a odpovědi (Chen Wei-ming).
2. Tajná předání rodiny Jangů.
3. The red book – Taijiquan explained (Dong Ying Jie).

Forma tohoto téma vyzní jako kampaň… Nicméně stav tzv. vnitřních stylů je takový jací jsou „lídři“ = ti co vedou a společnost. Z mého pohledu není v ČR nikdo skutečně kvalifikovaný, kdo by aktivně a cíleně vedl a učil tuto vysokou školu BU. Proto i ten stav a různá sdružení jejichž „tanečky“ postrádají principy, které znají běžně i tanečníci. Další věc je motiv cvičení, který není a ani nemůže být stejný jako kdysi a je zřejmý zejména u této části BU. Horizont cvičení má naprosto odlišný charakter.

Vzhledem k tomu, že si se Siu L. postavil do popředí hledání pravdy a nastavil i otázky, doporučuji obejít kolegy z Tvého sousedství, tj. např. Qin Min Tang, Zhai Hua, Jiří Hušek, Radek Kolář. Ti všichni dlouhodobě praktikují a vyučují tyto styly a zároveň tím nastavují „laťku“. Otázky jsi již zmínil. Zeptej se prosím jaký smysl pro ně má studium těchto stylů, koncept, metodika výuky, efektivita. To není žert. Myslím, že závěr, který zde zveřejníš pomůže předejít mnoha osobním neshodám a dezinformacím.

Děkuji.

Pak jsem někde v textu také zahlédl rozvahu o šachové partii. Elegantní hra s dlouhou historií! Je to hra, proč nehrát (sparring). Elementární podstata však není v tom, že dva pohybují figurkami a snaží se vyhrát. Podstata je trochu dál! Toto jsou pouze nástroje. Miro věci studuje s touto perspektivou. Pro něho je to ta optimální cesta. Pro někoho jiného zase efektivní „fighting“ či sebeobrana. Neberu to ani jednomu!

Zdraví, J.

Ty nejen že si nedáváš pozor na to co píšeš než vylezeš z knihovny,ale ještě k tomu lžeš a popíráš.Prostě čím víc sem píšeš tím víc se ztrapńuješ.Jak tě pak má brát někdo vážně???
Ještě tam dokonce je že nejsou kvalifikovaní-no ty si vážně nevidíš do huby.Za křeslem umí machrovat každej.Je mi tě líto.Nevim co si o tobě mám myslet :? :!: :idea:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » pon 09. říj, 2006 20:14

Jinak vážení doufám že už sme se zbavili odpadu který se tu občas objeví a mohli bysme opět navázat na zadané téma.

Tak co třeba pohádka o souboji Yang Cheng Fu s Mistrem ©aolinského boxu... :lol: :lol: :wink:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » pon 09. říj, 2006 20:55

SiuLouFu,

*Nikdy jsem ani o Tai Ji Quan a ani o Bagua Zhang nevyjadril hanlive. Ani jsem nepopiral jejich smysl. Pokud ano, tak me, prosim, cituj. Osobne jsem je videl cvicit. Efektivne a ucelne. Bohuzel ne tady v CR. Takze ja se vzdy vyjadroval k jejich urovni zde v Ceske Republice. A take jsem zpochybnil metodiku cviceni studentu techto BU (nikoliv metodiku predani znalosti jejich mistru). Patrne je rozdil, jak jim to mistr predvede a tim, jak to bud pochopi, nebo jak to nasledne cvici (ze by ta jazykova bariera?). A to je ten problem. Proto sem se chtel na tento rozpor mezi tim, jak jsem videl cvicit tato BU v zahranici, a tim, jak se cvici tady u nas zeptat a diskutovat o nem.*

dovol mi, prosim, aby som sa Ta tiez opytal dve otazocky:

1. Nespochybnujes ucenie tunajsich majstrov taijiquan, ale spochybnujes kvalitu vsetkych ich ziakov, ak Ti dobre rozumiem. Je to tak? Nezda sa Ti potom zvlastne, ze ti ucitelia (spominali sa tu konkretne Qin Mintang, Zhai Hua, Jiri Husek, Radek Kolar v oblasti taijiquan) nevychovali ani jedneho ziaka, ktory by vyhovoval Tvojim poziadavkam? Ako moze byt niekto skutocne dobrym ucitelom (co nespochybnujes) a nevychovat ani len jedneho skutocne dobreho ziaka (co spochybnujes)? Nevyplyva Ti z toho skor, ze ti ucitelia su zli ucitelia, ak nemaju ani jedneho ziaka, ktory by bol natolko dobry, aby vyhovoval Tvojim nazorom? Nechces sa tych ucitelov opytat, preco nedokazali vychovat ani jedneho dobreho studenta?

2. Tato tema je prilis komplikovana na jednoznacne odpovede, ale niektore jej casti su velmi jasne a jednoduche - napr. pre vazbu adjektivum + substantivum (bojovy letoun) je hlavnou charakteristikou substantivum, ktore je dalej charakterizovane adjektivom, teda bojovy letoun je predovsetkym letoun, to znamena nieco co lieta, a az potom je dalej charakterizovane ako nieco co lieta a pouziva sa v boji - a teda primarna funkcia bojoveho letounu je lietanie, nie bojovanie. Take jednoduche nevies? :wink:
Ale pripustme teoreticky, ze mas pravdu, ze bojove umenia su primarne o boji a ze v Cechach nie su ziadni studenti, ktori by dokazali aplikovat taijiquan ako bojove umenie v boji. Pripustme hypoteticky, ze je to tak. Otazka potom znie - co s tym? Preco sa o to tak vehementne zaujimas? Napada mi par teoretickych odpovedi:
a, Chces tych studentov zacat ucit "skutocne" bojove umenie...
b, Chces tym vlastne povedat, ze su menejcenni a mali by preto cvicit taijiquan bojovo...
c, Chces tym povedat, ze Ty si (alebo styl, ktory praktikujes, je) v Cechach lepsi kvoli realnemu uplatnenie v boji...
d, Alebo chces len tak diskutovat pretoze jednoducho si sam nedokazes domysliet suvislosti a dosledky...
Alebo je to nieco ine? Ak ano, co je to? Preco vlastne o tom "debatujes"?

Diky za Tvoje odpovede.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JRup » pon 09. říj, 2006 21:41

NIKu,

jedinou věc, kterou jsem dnes nedodržel je to, že už dnes nebudu psát. Tvá reakce je ohlušující jako bombardér, takže se budu citovat (ostatním se omlouvám za tuto trapnost). Musíme postupovat jako ve škole při větném rozboru.

1. necituješ konkrétní věc, ale kompletní příspěvek, takže se snažíš dělat hlupáka ze mě místo, abys poukázal na konkrétní chybu.

2. zde je můj příspěvek ze 7.10. 22:48, který jsi citoval, kde stojí:
JRup píše:Pro získání odpovědí doporučuji prostudovat knihy:
1. Otázky a odpovědi (Chen Wei-ming).
2. Tajná předání rodiny Jangů.
3. The red book – Taijiquan explained (Dong Ying Jie).

Forma tohoto téma vyzní jako kampaň… Nicméně stav tzv. vnitřních stylů je takový jací jsou „lídři“ = ti co vedou a společnost. Z mého pohledu není v ČR nikdo skutečně kvalifikovaný, kdo by aktivně a cíleně vedl a učil tuto vysokou školu BU. Proto i ten stav a různá sdružení jejichž „tanečky“ postrádají principy, které znají běžně i tanečníci. Další věc je motiv cvičení, který není a ani nemůže být stejný jako kdysi a je zřejmý zejména u této části BU. Horizont cvičení má naprosto odlišný charakter.

Vzhledem k tomu, že si se Siu L. postavil do popředí hledání pravdy a nastavil i otázky, doporučuji obejít kolegy z Tvého sousedství, tj. např. Qin Min Tang, Zhai Hua, Jiří Hušek, Radek Kolář. Ti všichni dlouhodobě praktikují a vyučují tyto styly a zároveň tím nastavují „laťku“. Otázky jsi již zmínil. Zeptej se prosím jaký smysl pro ně má studium těchto stylů, koncept, metodika výuky, efektivita. To není žert. Myslím, že závěr, který zde zveřejníš pomůže předejít mnoha osobním neshodám a dezinformacím.

3. zde je můj příspěvek z 9.10. 15:41, kde stojí:

"Jenom připomenu, že jsem nikde v diskuzi neshazoval „vnitřní“ styly, teda zejména ty jako Taiji (pokud ano, pak cituj). Na druhou stranu jsem řekl, že úroveň cvičenců těchto stylů v ČR není taková, aby se mohli postavit do ringu s cvičenci boxu, karate nebo wing chun. Jednoduché"

- zde doporučuji adekvátní literaturu popisující základní principy, o které byl projeven zájem.
- popisuji stav těchto stylů (kvalitu průměrného žáka), který je částečně vizitkou jejich učitelů, viz Mirův příspěvek přede mnou bod 1. Ne to na jaké úrovni jsou, ale schopnost předání a dlouhodobé výchovy žáka. Není to kritika, ale můj osobní pocit stavu. Možná, že tvůj učitel bude výjimkou. Zatím je však na začátku, tzn. začíná s výchovou.

Prosím zapomeň na kohoutí klávesnicové zápasy mezi námi a přemýšlej.
Díky,
J.
Naposledy upravil JRup dne pon 09. říj, 2006 22:32, celkově upraveno 1
JRup
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně