Váš osobní trénink

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Váš osobní trénink

Příspěvekod Worx » sob 29. bře, 2003 22:37

F4ust:Tak to jsi mi pripomnel muj prvni vikendovy seminar u YiWana ve <BR>skole.2x5 hodin v kuse,no co ti mam povidat.Po seminari pri cekani na tramvaj jsem sedel na chodniku a bylo mi fajn,ani jsem ty lidi okolo sebe <BR>nevnimal.Ale ten pocit kdyz jsem se vracel vlakem domu,bych <BR>nevymenil ani za nic: plni se mi Muj davny sen,cvicit kungfu a jeste <BR>k tomu mam super ucitele.Cely tyden jsem to rozdejchaval ve skole.Kdeapak trenink,ani pomysleni. <BR>Vsem:Ja bych ten trenink neprehanel,nevim jak vy ale ja mistr sveta byt nemusim. <BR><BR><BR>[ Tento příspěvek byl upraven uživatelem: Pejsano dne 29.03. 2003 22:41 ]
Worx
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Váš osobní trénink

Příspěvekod insignificant » ned 30. bře, 2003 6:53

Myslím že se z toho děláte zbytečnou vědu. Já cvičím 5 dní v týdnu cca hodinu až dvě (jak kdy) a 2 dny tak po 30 min(to chodím pozdě z práce). Veškeré mé cviky jsou základní techniky a základní techniky na pytli (sestavy jako gung ji a fu hok procvičuji jednou týdně). Na závěr 15-20min posilování. Toť vše. 8-)
insignificant
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Váš osobní trénink

Příspěvekod 5ka » pon 31. bře, 2003 21:12

:-o No co se týče mě, tak se snažím dávat tréninky co nejčastěji. Ale bohužel mi to vychází tak 4x do týdne. Každý trénink si dávám minimálně 200 sed-lehů a minimálně 70 kopů na každou nohu, ale to je opravdu minimum!!! ... Achea znám a opravdu takový tréninkový cyklus dodržuje a taky podle toho taky vypadá jeho styl!! Ty sestavy nejsou žádný složitý a zbytečně těžký kombinace. jsou to většinou jednodušší věci capoeiry - kopy, stojky, podmety, věci v negativě .. atd. ... spojené do malý sestavičky ... nebo sestavy. Nevím přesně, jaké sestavy Acheo cvičí, ale určitě nejsou tak dlouhé, že by 100x jejich projetí zabralo půl dne! :-W <BR><p> <BR>Pokud se chci dobít, tak jedu kliky do odpadnutí, ale to praktikuju tak 1x do týdne. Jinak spíše trénuju techniku a rád si zaskáču. to byste nevěřili, jak se dá při saltu dozadu dobře posílit břicho .. nebo narazit kebule :-), viď Acheo! ? :-))) Dobrý jsou taky stojky na vžití rovnováhy .. a taky chůze po rukou pro posílení všech svalů na pažích! :-] <BR><p> <BR>Záleží na každým individuálně, jak přistupuje ke svýmu tréninku, co chce dokázat a jak chce být dobrý. Pokud člověk nenajde pro sebe dobrého učitele, musí se jím stát sám! :-P <BR><BR>[ Tento příspěvek byl upraven uživatelem: wasek dne 31.03. 2003 22:17 ]
5ka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Váš osobní trénink

Příspěvekod laada » pon 31. bře, 2003 21:32

jojo, me se osvedcila denni praxe. rano a vecer qigong a mezi tim yilu (sestava chentaiji) alespon hodku. <BR>Na tuishou jsem bohuzel nikdy nenasel pravidelneho spolunadsence :-( .
laada
laada
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Váš osobní trénink

Příspěvekod Anonymní » pát 11. dub, 2003 13:06

kliky vseho druhu a hodne, akrobacie na zlepseni mrstnosti a ohebnosti, sprinty na vybusnost, strecing cim vic tim lip...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Váš osobní trénink

Příspěvekod Anonymní » pát 11. dub, 2003 15:29

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citace:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> <BR> 11.04. 2003 v 14:06, Anonymní napsal(a): <BR>kliky vseho druhu a hodne, akrobacie na zlepseni mrstnosti a ohebnosti, sprinty na vybusnost, strecing cim vic tim lip... <BR></BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End --> <BR>ale s citem, nebo si clovek znici klouby jako nic
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Váš osobní trénink

Příspěvekod Anonymní » stř 16. dub, 2003 21:22

co takto nastupy?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Real » pon 02. čer, 2003 21:53

Záleží od toho čomu sa človek venuje.Ja cvičím wingčun a preto moj home training je:
1.)Ak som sám tak: formy bez pomocok + forma na drevenom panaku,reťazáky do vzduchu/niekedy aj do vreca,udery lakťom do vreca,práca nôh /rôzne typy krokov/,plus jedna moja osobna forma,ktoru som si sam vymyslel a to: zo základného postoja 20x na obe nohy front kick,yap gerk,bong gerk a po každom z nich ešte pridávam 3 reťazové údery,potom presne to isté z útočného postoja(aj z ľavého aj z pravého),toto mi strašne pomohlo získať kondíciu ,rýchlosť a silu v nohách.Neuškodia ani kliky na rukách a brušáky...
2.) Ak mám k dispozícii partnera tak: rôzne techniky a cvičenia ktoré tu nebudem vymenovávať,chi-sao a samozrejme sparing.A je tu ešte jedna velká výhoda ak s Tebou cvičí ten správny človek a to: diskusia a rôznych aspektoch systému,úvahy,analýzy,riešenia problémov, jednoducho preberáme teóriu.

V ostatnom čase však ak som sám tak preferujem cvičenie foriem (1 hod/denne +-ako sa cítim).Keď idem s kamarátom tak cvičíme väčšinou chi-sao,lap-sao,a niekedy aj sparing.
Všetko však záleží od momentálnej nálady a chuti,tak to obmieňame podla potreby.
8)
Real
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Tanaki » čtv 05. čer, 2003 12:45

Tak jak cvicim 2x tydne 2 hodky u mistra, jinak se snazim skoro kazdy den rano od peti cvicit tak 2 hodiny - protahovani, sestavy, zbrane, jeste bych potrebovala trenovat akrobacii, ale zatim nemam kde, neb si nechci zlomit hlavu o drn travy :)...
Tanaki
diskutér - nováček
diskutér - nováček

trenink

Příspěvekod Tanaki » čtv 05. čer, 2003 12:46

Tak jak cvicim 2x tydne 2 hodky u mistra, jinak se snazim skoro kazdy den rano od peti cvicit tak 2 hodiny - protahovani, sestavy, zbrane, jeste bych potrebovala trenovat akrobacii, ale zatim nemam kde, neb si nechci zlomit hlavu o drn travy :)...
Tanaki
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Real

Příspěvekod Anonymní » pát 06. čer, 2003 11:28

ten trening co si si vymyslel je super a je to dost namahave,ja som to skusala a musim sa priznat ze 20 opakovani bolo nad moje sily.....no..aj 10 opakovani bolo dost... :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

anonym:

Příspěvekod Real » pát 06. čer, 2003 15:23

Ano,ano!Ak s tým začínaš tak treba najprv menej opakovaní (aj ja som začínal s 10).No postupne si to môžeš zdvíhať.Mne však 20 postačuje :-)
Real
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Zemis » pát 22. srp, 2003 7:48

Ahoj všem, dnes jsem se zaregistroval :D zpátky k tématu. Já jednoduše sleduju následující schéma: uvolnit-protáhnout-posílit-uvolnit-protáhnout. A je jedno jaké techniky, ať už uvolňovací, protahovací, nebo posilovací, použiju. To je obecně schéma které doržuju. Konkrétně to znamená, že moje první cvičení je rozcvička rodiny JANG(první stupeň - zatím), teď už by mělo být jasné co se učím. :wink: Pokračuju cvičením Ásan, sestav. Ke konci dne tak hodinku a půl běhám, udělám nějakej ten klik, skracovačku nebo podobný věci. Ještě se zrelaxuju protáhnu a jdu spát.
Zemis
Zemis
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod mark4 » sob 23. srp, 2003 17:56

Lidé by si měli uvědomit, že pokud trénink přehání, tak skončí na vozíčku

FUCK ME! :twisted:
mark4
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod ShogunShade » pon 09. říj, 2006 22:37

Kdo cvičí na full dvě hoďky denně, tak je u mě borec, protože jsem to dělal a pak jsem druhej den nemohl normálně se pohybovat, high kicky nešly, špatnej pocit prostě :(
takže jsme zvolil spíše ráno streč, po škole streč, večer streč a různě to mixovat podle chuti tak aspoň 4 týdně lehce ( bouchat pytel, zaběhat, silový cviky, akrobacie atd.)
te´dka právě nejvíc cvičim ty akrobatický věci( bez tělocvičny), takže to padání na trávu znám. Je to hnus a tělo zpočátku ani nechce dělat cviky správně, ale postupem času se mysl otupí a pak člověk může skákat a lítat na betonu. Ale jednoznačne nej nej nej strečink, protože bez ohebný páteře a vysoko kopácích nohou to ono.
P.S.: To s tou akrobacií, pro jistotu mám vždy nablízku telefon, protože se taky může stát, že se nezvednu a páteř v ř..i. :D Ale zas pak člověk může akrobatovat a padat kdekoliv, já měl takovej reflex, že na měkkým povrchu to šlo, ale jakmile jsem stál na betonu, trávníku atd. tak tělu se nechtělo, ale teď je to ok. :D
ShogunShade
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hellas » úte 10. říj, 2006 14:54

ja vcera trenoval s koleckama a lopatou, bylo to fajn :-)
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » úte 10. říj, 2006 16:46

hellas píše:ja vcera trenoval s koleckama a lopatou, bylo to fajn :-)

Možná o tom to bude. Zatímco jiní diskutují, jak často chodit do posilovny, kolik dát opakování, čím to podšprajcovat a jestli dneska jet na výbušnou sílu nebo posilovat řitní svěrač, jiní makají 12 hodin denně rukama/nohama jak šroubi a nemají o čem uvažovat :D :D :D
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 11. říj, 2006 3:34

Dvě hodiny ráno je minimum. Ale chce to mezi tim i chvilky odpočinku, jinak člověk skončí na vozejčku. Muj postup, 1.běh směr park, 2.strečing, 3.posilovací cviky a rozcvička, kopy, techniky,zhanzhuang, sestavy, zhanzhuang, sparring sestavy semtam zbraně a když zbyde čas, "výzkum" wušu s přítomnými dědky a bábami, takto mistry kungfu :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 11. říj, 2006 8:02

sparing zostava je zaujimavy termin ...
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » stř 11. říj, 2006 16:10

To je hezký jak tady lítaj ty nuly a hodiny :lol: :lol: :lol:

Nezapomeňte , že všeho moc škodí.
Frank