Makoto píše:Lada píše:PS: koukal jsi někdy na nový pořad co je v ČT Braňme se, jak to uvádí paulová atd. Mě s těch jejich rad jak se bránit zvedal žaludek....
Jinak ty situace co popisují jak se staly atd... to je dobré už pro uvědoměníco se může stát a už se i stalo....
Ne, to jsem jeste nemel to stesti videtTipoval bych, ze to bude podobne jako ostatni porady v TV o sebeobrane. Vetsinou to vysvetluje nejaky sportovni trener (judo / karate) a ukazuje techniky, ktere jsou hezke na budoshow (v tom horsim pripade) nebo ktere lidi stejne neudelaji, protoze nemaji patricnou psychickou pripravu a protoze jim prijdou "brutalni, necestne a hnusne" jako napriklad pichnuti do oci ci ukousnuti ucha.
Nedavno jsem videl zaznam nejakeho poradu pro deti, kde ukazovali nejaci manici, jak by se mely deti branit proti sikane a pripadnemu utoku a to jsem valil oci. Pichani do oci, prokopnuti kolena, a podobne techniky nebyly vyjimkou... Uz vidim, jak tohle vysvetluji rodice ve skole, kdyz se jejich synacek takto bude branit. Za mych casu jsme se chytli do kravaty a snazili se dostat jeden druheho na zem...tedy spise takovy volny zapas nez udery a kopy...a uz vubec ne to, co ukazovali ti "experti" v TV. Hmmm...svet se meni a ja premyslim, co jednou budu ucit sveho syna ci dceru, aby je nikdo ve skole nesikanoval....
pavela píše:Myslim si vo tom jenom to nejhorší, protože když spáruju se svojí kungfu tetou Shi De Yu tak mi vždycky nabančí, protože má tělo jak ze železa a je rychlá jako čert .Viz foto z mého parku:josef píše:co všeobecně soudíte o "smíšeném", tedy holka-kluk, tréninku/sparingu?
no osobne se tomu radeji trochu vyhybam ted mluvim o treninku. jednak mam asi jako vetsina chlapu trochu problem I jen pripadne ublizit holce, cimz padem se brzdim a dotycna nezaziva realny utok a stejne je to I naopak, vetsina devcat [cest vsem vyjimkam] vas nechteji opravdu prastit, teda alespon u nas.je to dost jiny prozitek, kdyz vite ze kdyz udelate chybu, budete potrebovat veskery led z mrazaku
![]()
mimochodem taky pozorujete zvyseny zajem devcar o bu? cim myslite ze je to dano?
kik píše: já osobně jsem vedl sebeobranu pro ženy a celá sebeobrana pro ženy stáčí shrnout do jedné věty kopnout mezi nohy a utéct.Protože ty ženy se stejnak během krátkého kurzu nenaučí účinně bojovat.Proto jsem zastáncem u žen psychologické obrany třeba říct mám aids nebo žloutenku ,ale pokud chceš tak si posluž.
kik píše:no vy si myslíte ,že to je blbost ,ale kdysik jak bylo tabu tak tam byla ženská ,která to tak udělala a řekla mu "přece se nebudem válet tady v trávě půjdem ke mě domů a pořádně si to užijeme a on byl tak zaskočený ,že toho nechal a utekl" já osobně jsem vedl sebeobranu pro ženy a celá sebeobrana pro ženy stáčí shrnout do jedné věty kopnout mezi nohy a utéct.Protože ty ženy se stejnak během krátkého kurzu nenaučí účinně bojovat.Proto jsem zastáncem u žen psychologické obrany třeba říct mám aids nebo žloutenku ,ale pokud chceš tak si posluž.
Rob píše:Makoto píše:pavela píše:Ale je to lidský...sosuke píše:kik píše:nejlepší je když si lehne roztáhne nohy a pořadně si to užije
To není zrovna morální.![]()
![]()
Co je lidskeho na tom, nechat si vzit nejdrive dustojnost a pote casto i zivot?????
Pavela to urcite myslel jako zert sice drsnejsi ale zert. Navic to asi nebral z pozice obeti
Makoto píše:Souhlas...s tim souvisi fakt, ze se nam cim dal vice do kurzu hlasi divek a zen, ktere uz zazily obtezovani ci znasilneni, ale prave diky temto pripadum to neohlasily. Je to na nich poznat prakticky hned na prvni lekci a to clovek nemusi byt extra psycholog.
Ucastnice kurzu se fakticky daji roztridit do nekolika skupin:
1. pohodarka - takovy ten typ, co mel zrovna volny cas a rozhodl se to zkusit. Je si vedoma toho, ze to muze potkat i ji, ze s ni nebude pokazde jeji pritel. Ze zacatku obcas machruje. Sportovni typ. Pak se kousne a vetsinou nam pak na konci da poradne zabratA pak zustavaji i dale tentokrat vsak v ramci regulerniho treninku jutsu.
2. vysmata - to je typ, kteri tam prisel s kamaradkou a nebere cviceni vazne. Podcenuje riziko napadeni a tak uplne nechapu, co tam delaji (mozna chteji sbalit nekoho z kluku, netusim). Ke konci se pak hodne divi, kdyz po nich rveme a pomuze az kdyz se je snazime svleknout, to zacnou zmatkovat a nakonec se slozi a vzdaji to, tedy to nejhorsi, co mohou udelat.
3. znasilnena - cely kurz je ticha, nijak zvlast se neprojevuje, moc na sebe nenecha sahnout a nejradsi by byla, kdybychom ji to vysvetlili teoreticky a ze tri metru. Pokud se nam vsak podari ziskat jeji duveru a presvedcit ji, ze tam nejsme proto, abychom zenske osmatavali, pak se opravdu snazi a na konci se z ni stava typ 1. pohodarka. Je tu vsak klicovy moment presvedcit ji, ze se pokousime pomoci ji dostat se z podobne situace propriste. Prave diky nim jsem ja osobne do techto kurzu sel. Protoze jsem videl, jak se meni, jak zacina verit, ze priste by to mohlo dopadnout jinak....A jak jsem uz i psal, jinak to i dopadlo, jak nam pak volaly ci psaly....nas pocit z podobne zpravy k nezaplaceni.
4. magor - neni to prilis caste, obcas se vsak vyskytne zenska, ktera tam je hlavne kvuli tomu, aby se s nekym mlatila. Dela ji vyslovene radost mlatit zenske i instruktory. Vetsinou se vsak slozi, pokud do ni clovek zatlaci stejnou intenzitou jakou se ona brani (tedy neprimerenou na danou fazi vyuky)
.
Toman píše:Ste normální chujové. Znásilňovány nejsou jenom ženský, takže kdyby se něco takovýho stalo Vám tak se řiďte podle svých rad. ...Vyšpulte a užívejte
Billie píše:To je snad rozdíl, ne? ®enská si to "užít" může, chlap asi těžko. Nebo jí to přinejmenším bude "míň" vadit.
Billie píše:Zajímavé. Ani já nejsem psycholog, ale řekl bych, že ta "znásilněná", se ti může rozplynou to kategorie magor (chce to chlapům vrátit) a vysmátá (snaží se "vysmátostí" zamaskovat vlastní strach), zatímco v kategorii "znásilněná" ti může klidně uvíznout holka, která je jen nesmělá.
Billie píše:To je snad rozdíl, ne? ®enská si to "užít" může, chlap asi těžko. Nebo jí to přinejmenším bude "míň" vadit.
Než mě tu někdo obviní, pochopiteně jsem proti jakémukoliv sexuálnímu násilí. Na ženských, chlapech, zvířatech, dětech .. na nikom.
Jenom bych mezi to nedával rovnítko.
kik píše:ale když ženská říká ne tak myslí ano a když říká jo tak to chce taky jak se v tom mají ti úchyláci vyznat hm a znáte ten případ kdy žena se nemohla normálně při sexu udělat a udělala se až při znásilnění a zjistila ,že se jí líbí tvrdý sex a teď jem četl kolik žen se normálně neudělá takže.....něco špatné je pro něco dobré .
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků