sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod pavela » pát 27. říj, 2006 11:52

Pochopitelně...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » pát 27. říj, 2006 11:58

na to muzu jen dodat, ze neni dobre byt vtipny za kazdou cenu

kdyz uz akt sexu nazyvate roztahnout nohy...tak kazdy ma mit pravo vybrat si, pred kym ty nohy roztahne...pokud ne...verte, ze si to neuziva!!
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rob » pát 27. říj, 2006 12:26

ber to prosim jako Kikuv "maly" ulet a zapomen, navic to je dost vzdalene od tematu.
Rob
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lada » pát 27. říj, 2006 22:34

Makoto píše:
Lada píše:PS: koukal jsi někdy na nový pořad co je v ČT Braňme se, jak to uvádí paulová atd. Mě s těch jejich rad jak se bránit zvedal žaludek....
Jinak ty situace co popisují jak se staly atd... to je dobré už pro uvědoměníco se může stát a už se i stalo....

Ne, to jsem jeste nemel to stesti videt :-) Tipoval bych, ze to bude podobne jako ostatni porady v TV o sebeobrane. Vetsinou to vysvetluje nejaky sportovni trener (judo / karate) a ukazuje techniky, ktere jsou hezke na budoshow (v tom horsim pripade) nebo ktere lidi stejne neudelaji, protoze nemaji patricnou psychickou pripravu a protoze jim prijdou "brutalni, necestne a hnusne" jako napriklad pichnuti do oci ci ukousnuti ucha.
Nedavno jsem videl zaznam nejakeho poradu pro deti, kde ukazovali nejaci manici, jak by se mely deti branit proti sikane a pripadnemu utoku a to jsem valil oci. Pichani do oci, prokopnuti kolena, a podobne techniky nebyly vyjimkou... Uz vidim, jak tohle vysvetluji rodice ve skole, kdyz se jejich synacek takto bude branit. Za mych casu jsme se chytli do kravaty a snazili se dostat jeden druheho na zem...tedy spise takovy volny zapas nez udery a kopy...a uz vubec ne to, co ukazovali ti "experti" v TV. Hmmm...svet se meni a ja premyslim, co jednou budu ucit sveho syna ci dceru, aby je nikdo ve skole nesikanoval....

Takhle jsem se k tomu vyjadřoval jinde.....
Předpokládám že je to no co jsem teď nedávno viděl , vcelku dobře udělaný pořad, uveřejněny reálné případy co se stali a jak to probíhalo, s moderátorkou a vyšetřovatelem....který to popisoval a byla udělána rekonstrukce
Případů bylo více a vždy uvedeny chyby co ta dotyčná udělala a jak si měla počínat......zdůrazněna prevence jak by se měli chovat, čeho si všímat a následně dle toho zareagovat

No ale co následovalo jen jsem valil oči to jak ukazovali jak se má ženská bránit tomu a tomu (napadení ze zadu, uchycení objěti a tažení do prostoru bezesvědků), na to jsem jen čučel no to byla blbost na entou a jen doufám že to některé slečny nepochopili tak, že je to tak jednoduché a účinné dopadly by hodně blbě .....

nechápu jak někdo v takém pořadu může zjevně mystifikovat ženy možností a jednoduchostí obrany vůči útoku, kór který nepředvídají a je veden zezadu atd... a ještě se u toho Paulová chechtala jak je to jednoduché se ubránit a typan při náznaku jejího (no řekněme úderu) odletěl s tím jak je to strašné a že by to vživotě zažít nechtěl.....

Za tohle by si měli dát oba dva velkou facku, třeba by se jím rozsvítilo....chudáci holky které naletí takovýmhle nesmyslům, pak přijdou (nedej bože aby se to učili z Tv ale to už bude celkem jedno) někam do výuky sebeobrany kde jim ukáží podobné kousky a učí je hovadiny, které v reálu nebudou schopy použít...za to zaplatí dost peněz a budou si myslet jak jsou schopny se ubránit

už si to přesně nevybavím jak probíhal sebeobraný prvek, ale byla to pěkná hovadina, celé to předvedení.....a to co mě dožralo nejvíc jak se oba smáli jak je to jednoduché, vždyť obrana je vlastně taková hra a ještě k pobavení :roll: :evil:

tady to máš, když si najdeš čas a budeš se chtít kouknout, v liště v levo jsou i ostatní:
(jak jsem teď koukal tak jsem smotal dva do jednoho :oops: ale ty rady na konci (kdybyb se ti to nechtělo sledovat celé) :roll:
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10112420716-branme-se/24855-do-bezpeci-zbyva-kousek.html
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » sob 28. říj, 2006 11:53

no vy si myslíte ,že to je blbost ,ale kdysik jak bylo tabu tak tam byla ženská ,která to tak udělala a řekla mu "přece se nebudem válet tady v trávě půjdem ke mě domů a pořádně si to užijeme a on byl tak zaskočený ,že toho nechal a utekl" já osobně jsem vedl sebeobranu pro ženy a celá sebeobrana pro ženy stáčí shrnout do jedné věty kopnout mezi nohy a utéct.Protože ty ženy se stejnak během krátkého kurzu nenaučí účinně bojovat.Proto jsem zastáncem u žen psychologické obrany třeba říct mám aids nebo žloutenku ,ale pokud chceš tak si posluž.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » sob 28. říj, 2006 12:09

pavela píše:
josef píše:co všeobecně soudíte o "smíšeném", tedy holka-kluk, tréninku/sparingu?

no osobne se tomu radeji trochu vyhybam ted mluvim o treninku. jednak mam asi jako vetsina chlapu trochu problem I jen pripadne ublizit holce, cimz padem se brzdim a dotycna nezaziva realny utok a stejne je to I naopak, vetsina devcat [cest vsem vyjimkam] vas nechteji opravdu prastit, teda alespon u nas.:-) je to dost jiny prozitek, kdyz vite ze kdyz udelate chybu, budete potrebovat veskery led z mrazaku :D

mimochodem taky pozorujete zvyseny zajem devcar o bu? cim myslite ze je to dano?
Myslim si vo tom jenom to nejhorší, protože když spáruju se svojí kungfu tetou Shi De Yu tak mi vždycky nabančí, protože má tělo jak ze železa a je rychlá jako čert .Viz foto z mého parku: Obrázek

Ty jo!!!Obrázek

Ale to sídliště v pozadí je pěkně depresivní.Tam kdybych týden žil tak bych začal přemýšlet o sebevraždě :roll:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 29. říj, 2006 9:34

neni to tak hrozný, a když se podíváš na sever, tak je krásnej výhled na severní hory. Od tohohle věžáku na sever už jenom samý zahrady a vily.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 30. říj, 2006 10:09

kik píše: já osobně jsem vedl sebeobranu pro ženy a celá sebeobrana pro ženy stáčí shrnout do jedné věty kopnout mezi nohy a utéct.Protože ty ženy se stejnak během krátkého kurzu nenaučí účinně bojovat.Proto jsem zastáncem u žen psychologické obrany třeba říct mám aids nebo žloutenku ,ale pokud chceš tak si posluž.

Otazku, jestli se neco nauci nebo ne behem kurzu jsme tu uz resili a nekolikrat. Pokud jsi nekdy vedl kurzy sebeobrany pro zeny, mel by jsi vedet, jak je tezke kopnout ve stresu mezi nohy, aby jsi nezasahnul stehno, ale cil. A pro netrenovane divky to je jeste tezsi nerkuli skoro nemozne. Takze obecne ano, v idelanim pripade kopne (a trefi se) a pak muze utect. Jenomze ne vzdy jde kopnout a ne vzdy jde utect...

A co se tyce psychologicke pripravy....no zrovna vcera jsme meli takove mensi cviceni, kdy jsme zenske ucili zarvat. Hrali jsme scenky a instruktor predvadeli neodbytne chlapky. Jejich cilem bylo jednak kontrolovat vzdalenost a druhak vcas rozeznat, ze z nevinneho zeptani se jak se kam dostanu se uz stava ohrozeni a mela slovne dat najevo velice jasne, ze nema zajem. Z cca 15 zenskych tak dve tri byly schopne zarvat tak, ze jsme upustili od sveho jednani. Zbytek bylo takove mrmlani, sepot, prosby, ktere by pro okoli vypadaly jako prinejhorsim partnerska hadka....Nerikam, ze by nepomohlo, kdyby rekla, ze je HIV pozitivni, ale tuto taktiku nelze pouzit pokazde (napriklad, kdyz ji otravuje kolega v praci....dokazes si pak predstavit drby den pote...). Ucime je, ze obrana zacina jiz od slovni obrany a ne az v dobe, kdy musi uderit ci kopnout. To mam pocit, ze mnoho radoby kurzu zapomina a hned uci jak se branit proti chyceni, uderu, apod. Ale predtim je jeste dost casu a moznosti zabranit konfliktu.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » pon 30. říj, 2006 13:24

2kik
jo souhlasim, ze vyvolat necekanou reakci...jako "tak jo jdem na to, sundej kalhoty"....muze pomoci...bud odradit, protoze on chce nasili a chce, aby se holka branila nebo min. zvysi sanci, ze se holka ubrani ve chvili, kdy chlapovi spadne mozek a vsechna energie do kalhot
i ja jsem timhle argumentovala hned v pocatku kurzu...jenze ruku na srdce...kolik z lidi by na tohle melo zaludek, kolik z nas by to opravdu zvladlo v realu udelat....clovek se spis zacne instiktivne branit, ale moc inteligentnich reci ho nenapadne
co se tyce kopu mezi nohy...jak rika Makoto...opravdu to neni tak snadne, jak to vypada a krom toho...pres dziny v afektu...no myslim, ze aby byl ucinek, musi nasledovat dalsi "technika"
2Makoto...co se rvani na kurzu tyce...myslim, ze tohle je trochu jina vec nez v realu (stejne jako vse ostatni)...jenze...presne vim, co se tem holkam honi v hlave...to je trapneeeee...preci na tebe nebudu rvat
verim, ze v realu by 90 % z holkem min. volalo o pomoc...myslim, ze mam docela prorizlou pusu a na treninku sebeobrany te klidne poslu do ......, ale jestli bych to rekla v realu nevim...nevim...opravdu nevim a neverim, ze se tohle da naucit....to je v cloveku...ja bych asi neknikala, ale rozhodne to neni diky tomu, ze jsme na sebe parkrat zarvali...proste je to tim, ze jsem si nikdy nenechala nic libit...rikam to je clovek od cloveka
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ly » pon 30. říj, 2006 14:15

kik píše:no vy si myslíte ,že to je blbost ,ale kdysik jak bylo tabu tak tam byla ženská ,která to tak udělala a řekla mu "přece se nebudem válet tady v trávě půjdem ke mě domů a pořádně si to užijeme a on byl tak zaskočený ,že toho nechal a utekl" já osobně jsem vedl sebeobranu pro ženy a celá sebeobrana pro ženy stáčí shrnout do jedné věty kopnout mezi nohy a utéct.Protože ty ženy se stejnak během krátkého kurzu nenaučí účinně bojovat.Proto jsem zastáncem u žen psychologické obrany třeba říct mám aids nebo žloutenku ,ale pokud chceš tak si posluž.

Kik, pod tabu myslis akoze ten casak Sex-tabu? To len na margo hodnovernosti informacie...:lol: :lol: Co sa tyka kopu medzi nohy-Pohadky su v inom threade... :wink: Samozrejme, ze funguje, otazne je komu a v akych podmienkach...

2 Manikin...Podla mna to vidis s tymi 90% dost idealisticky. :cry:
Neviem cim to je, ale je vela ludi, ktore si zakricat nevedia, nevedia vynadat predavacke, poslat manika do ... ked ju v metre chyti za zadok atd...Poznam dokonca jedno dievca, ktore sa nedokazalo ozvat ked sa pri nej v medzimestskom buse chlapik robil... radsej sa tvarila, ze spi...cca 20 minut... :?
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: sebeobrana pro ženy

Příspěvekod Billie » čtv 02. lis, 2006 12:01

Rob píše:
Makoto píše:
pavela píše:
sosuke píše:
kik píše:nejlepší je když si lehne roztáhne nohy a pořadně si to užije :twisted:

To není zrovna morální. :( :( :(
Ale je to lidský...

Co je lidskeho na tom, nechat si vzit nejdrive dustojnost a pote casto i zivot?????

Pavela to urcite myslel jako zert sice drsnejsi ale zert. Navic to asi nebral z pozice obeti :)

Ne, nejspíš to bral z pozice útočníka.... :twisted: A do mě jste se pouštěli, ze mnohem méně drsné vtípky... No nic.
Billie
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Billie » čtv 02. lis, 2006 12:10

Makoto píše:Souhlas...s tim souvisi fakt, ze se nam cim dal vice do kurzu hlasi divek a zen, ktere uz zazily obtezovani ci znasilneni, ale prave diky temto pripadum to neohlasily. Je to na nich poznat prakticky hned na prvni lekci a to clovek nemusi byt extra psycholog.

Ucastnice kurzu se fakticky daji roztridit do nekolika skupin:

1. pohodarka - takovy ten typ, co mel zrovna volny cas a rozhodl se to zkusit. Je si vedoma toho, ze to muze potkat i ji, ze s ni nebude pokazde jeji pritel. Ze zacatku obcas machruje. Sportovni typ. Pak se kousne a vetsinou nam pak na konci da poradne zabrat :-) A pak zustavaji i dale tentokrat vsak v ramci regulerniho treninku jutsu.

2. vysmata - to je typ, kteri tam prisel s kamaradkou a nebere cviceni vazne. Podcenuje riziko napadeni a tak uplne nechapu, co tam delaji (mozna chteji sbalit nekoho z kluku, netusim). Ke konci se pak hodne divi, kdyz po nich rveme a pomuze az kdyz se je snazime svleknout, to zacnou zmatkovat a nakonec se slozi a vzdaji to, tedy to nejhorsi, co mohou udelat.

3. znasilnena - cely kurz je ticha, nijak zvlast se neprojevuje, moc na sebe nenecha sahnout a nejradsi by byla, kdybychom ji to vysvetlili teoreticky a ze tri metru. Pokud se nam vsak podari ziskat jeji duveru a presvedcit ji, ze tam nejsme proto, abychom zenske osmatavali, pak se opravdu snazi a na konci se z ni stava typ 1. pohodarka. Je tu vsak klicovy moment presvedcit ji, ze se pokousime pomoci ji dostat se z podobne situace propriste. Prave diky nim jsem ja osobne do techto kurzu sel. Protoze jsem videl, jak se meni, jak zacina verit, ze priste by to mohlo dopadnout jinak....A jak jsem uz i psal, jinak to i dopadlo, jak nam pak volaly ci psaly....nas pocit z podobne zpravy k nezaplaceni.

4. magor - neni to prilis caste, obcas se vsak vyskytne zenska, ktera tam je hlavne kvuli tomu, aby se s nekym mlatila. Dela ji vyslovene radost mlatit zenske i instruktory. Vetsinou se vsak slozi, pokud do ni clovek zatlaci stejnou intenzitou jakou se ona brani (tedy neprimerenou na danou fazi vyuky)

.

Zajímavé. Ani já nejsem psycholog, ale řekl bych, že ta "znásilněná", se ti může rozplynou to kategorie magor (chce to chlapům vrátit) a vysmátá (snaží se "vysmátostí" zamaskovat vlastní strach), zatímco v kategorii "znásilněná" ti může klidně uvíznout holka, která je jen nesmělá.
Billie
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Billie » čtv 02. lis, 2006 12:14

Toman píše:Ste normální chujové. Znásilňovány nejsou jenom ženský, takže kdyby se něco takovýho stalo Vám tak se řiďte podle svých rad. ...Vyšpulte a užívejte :roll:

To je snad rozdíl, ne? ®enská si to "užít" může, chlap asi těžko. Nebo jí to přinejmenším bude "míň" vadit.

Než mě tu někdo obviní, pochopiteně jsem proti jakémukoliv sexuálnímu násilí. Na ženských, chlapech, zvířatech, dětech .. na nikom.

Jenom bych mezi to nedával rovnítko.
Billie
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod madmax » čtv 02. lis, 2006 12:29

Billie píše:To je snad rozdíl, ne? ®enská si to "užít" může, chlap asi těžko. Nebo jí to přinejmenším bude "míň" vadit.

Neni v tom absolutne zadny rozdil. Ani zeny si to uzit nemuzou a nebude jim to min vadit. To prirovnani se mi zdalo naopak velice presne.
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kik » čtv 02. lis, 2006 14:03

ale když ženská říká ne tak myslí ano a když říká jo tak to chce taky jak se v tom mají ti úchyláci vyznat hm a znáte ten případ kdy žena se nemohla normálně při sexu udělat a udělala se až při znásilnění a zjistila ,že se jí líbí tvrdý sex a teď jem četl kolik žen se normálně neudělá takže..... :twisted: něco špatné je pro něco dobré .
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » čtv 02. lis, 2006 15:39

Billie píše:Zajímavé. Ani já nejsem psycholog, ale řekl bych, že ta "znásilněná", se ti může rozplynou to kategorie magor (chce to chlapům vrátit) a vysmátá (snaží se "vysmátostí" zamaskovat vlastní strach), zatímco v kategorii "znásilněná" ti může klidně uvíznout holka, která je jen nesmělá.

no trochu bych si dovolila nesouhlasit...je samozřejmé, že jsou asi vyjímky...ale:
1. víš, myslím, že jsem docela člověk, který vystupuje suveréně, nenechá si zrovna nic moc líbit atd....ale ve chvíli, kdy mi někdo ublíží o znásilnění nemluvě, tak se stáhnu do klubíčka, jsem zranitelná, uzavřená, vyděšená...budu mít strach z osobního kontaktu s kýmkoliv...nestane se ze mě magor, který bude rád do lidí mlátit
2. jo souhlasím, smíchem se dá hodně věcí zamaskovat...ale takový smích se dá rozpoznat a myslím, že to Makoto zrovna nemyslel
3. s tím posledním...uzavřená v kategorii "znásilněná" ano...to si myslím, že se stává často
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod manikin » čtv 02. lis, 2006 15:49

Billie píše:To je snad rozdíl, ne? ®enská si to "užít" může, chlap asi těžko. Nebo jí to přinejmenším bude "míň" vadit.

Než mě tu někdo obviní, pochopiteně jsem proti jakémukoliv sexuálnímu násilí. Na ženských, chlapech, zvířatech, dětech .. na nikom.

Jenom bych mezi to nedával rovnítko.

nečekal jsi, že ti tohle projde, že ne?!?
já tedy nevím, co víš o ženských, ale takhle to opravdu nefunguje...
i když se násilník zrovna strefuje do místa tomu určenému, tak ... no tohle asi opravdu není vhodný portál na toto téma....zkus se zeptat doma...říct tento názor...třeba ti to tvoje přítelkyně/manželka vysvětlí
min. je to pokoření
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod manikin » čtv 02. lis, 2006 15:57

kik píše:ale když ženská říká ne tak myslí ano a když říká jo tak to chce taky jak se v tom mají ti úchyláci vyznat hm a znáte ten případ kdy žena se nemohla normálně při sexu udělat a udělala se až při znásilnění a zjistila ,že se jí líbí tvrdý sex a teď jem četl kolik žen se normálně neudělá takže..... :twisted: něco špatné je pro něco dobré .

jen úplný tupec nerozezná rozdíl...dobře souhlasím, že občas nevíme, co chceme...nebo si s vámi spíš hrajem a děláme, že nevíme, co chceme, ale je rozdíl, když v určitě "hře", která má jen chlapa trochu víc nabudit řekneme ne a kdy řekneme NE, protože prostě nechceme
tvrdý sex není to samé jako znásilnění... to rozlišuj...
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ly » čtv 02. lis, 2006 16:05

8O 8O 8O
Kik, prosim ta uz dost...uz sa spamataj. Hovorime tu o znasilneni, nie o tych hrach, co hras s frajerkou ked rodicia nie su doma.

Poznam dve baby, ktore nieco take prezili a poviem ti, ze dostat sa z tej traumy a zacat znovu normalne zit bola otazka ROKOV...dost tvrdych rokov opatovneho hladania sebaucty, nocnych a dennych mor, riesenia preco prave ony, co mohli urobit ci neurobit inak...

Je totiz sakramentsky rozdiel medzi tvrdym sexom a bojom o zivot...Samozrejme, nebudem odsudzovat ziadnu zenu, ktorej by sa pri znasilneni orgazmus podaril...ale sancu tomu davam velmi malu. :roll:
ly
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Billie » čtv 02. lis, 2006 17:24

Konečně jsem dostal šanci projevit se jako citlivý dospělý muž, aby na mne byla maminka, babička a všechny paní z gender sudies pyšné. Myslím, že mezi tvrdým sexem a znásilněním je rozdílv dobrovolnosti a v tom, že to druhé mohu kdykoliv stopnot. (počkám až dozní potlesk)

Tak a teď: Orgazmus bych se netahal. Na ten moc nadějí nemá ani ženská ani chlap, jde-li o znásilnění. Ale spíš se vyrovná ženská se znásilněním od chlapa, než chlap od chlapa. Což je podle mne přirozené a pochopitelné. Víc bych to nerozebíral.
Billie
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...