Proč závody?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod La-jia » sob 11. lis, 2006 21:20

Marvine, kdyby bylo pod mojí úroveň že mě bije dvacetiletej kluk někde v ringu tak tam nelezu. Je mě úplně jedno, že dostanu občas přes hubu, je to prostě adrenalin.
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod La-jia » sob 11. lis, 2006 21:22

sosuke píše:
La-jia píše:
ukropcany píše:Trošku otrepané, ale mám suseda, ktorý je vicemajstrom európy v skoku do diaľky seniorov vo veku nad 65 rokov... a na tréning chodil chlapík, ktorý v 45 rokoch zabehol za hodinu 16,5 km... :idea:

No jo, ale ve skoku dalekym nebo v běhu ti nikdo nebude kopat do huby :wink:

Není tohleto fórum zabívající se o bojových umění? 8O 8O :? 8O

To, ale v názvu tématu bohužel není :lol:
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod DrGlock » sob 11. lis, 2006 23:29

Lada píše:pro mě žádné závody nic neznamenají, nemají smysl a ani na žádné nikdy nepůjdu, co dělám dělám jen pro sebe, protože chci a hlavně ze sebeobraných důvodů, samo pro lepší kondici, nové dovednosti, ale sebeobrana je na 1. místě....papírky, certifikáty a pásky jsou mě nanic, ty mě nikdy nezachrání ani v ničem nepomůží...

poměřit síly dnes není problém, spousta lidí dělá různé BU, BS, systémy a přátelské utkání se dá domluvit vždy, zajít se dá tam či tam, pravidla se určí vyhovující oboum.....
No hlavně bez tohodle nemá smysl ani nic cvičit, čím víc člověk pozná různých soupeřů tím lépe bude připraven a nejen ty co se učí, dělají BU... ale i rváčů z hospod i ti se dají zlanařit na sparing ....
I když to občas zabolí , ale to je součástí, bez které to nejde....jen ta pravá ulice se bohužel blbě trénuje :cry:
Samo do tohodle používání různých zbraní a obrana vůči nim, jak improvizovaných tak vlastních.....bez toho to dnes taky moc nejde

Jestli sebeobranu cvičíš pořádně, víš, že se nedá pořádně cvičit každý den. ®e je to jen dřina která bolí a není na tom nic moc zábavného. Proto je dobré občas relaxovat a najít si k ní nějaké méně náročné bojové umění nebo sport, jen tak pro zábavu, na odreagování. A i ty fullkontaktní závody ti toho dají pro sebeobranu mnoho, hlavně po psychické stránce. Protože v odhodlání nevzdat se se sportovci od pouličních rváčů neliší a všichni udělají v rámci pravidel (v případě ulice žádných pravidel) vše, aby vyhráli. A vyzkoušíš si, že když tvé tělo, stejně jako tělo útočníka na ulici, funguje na adrenalin, práh bolesti je najednou v nedohlednu.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » ned 12. lis, 2006 1:32

2DrGlock, no já cvičím tak po různu z BU a BS a beru si z toho co mi vyhovuje a připadá mi na použití reálné, samo to dělám i pro zábavu necvičíme pořád jen sebeobrané akce, dělám to primárně kvůli sebeobraně ale tím se nevylučuje ta zábava v tom, naučení se novým dovednostem, odreagování i porovnání schopností. Naučit se rány přijímat a dávat...když dostanu jednu musím dát dvě, když dostanu dvě musím dát čtyři.
mám to i jako relax, mám k dispozici tělocvičnu do ktré pokuď je volná můžu kdykoli zajít, zatrénovat sice když jdu sám nedá se dělat spousta věcí, ale i tak to jde....
Baví mě co se učím a je toho ještě tolik co bych se rád naučil....

S tím soupeřením je to jasné, ale na to nepotřebuji jezdit na závody a samo bet tohodle zápasení, mlácení to ani nejde a člověk by se stejně nic pořádně nenaučil..
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

DrGlock

Příspěvekod pavela » ned 12. lis, 2006 4:14

Jestli sebeobranu cvičíš pořádně, víš, že se nedá pořádně cvičit každý den. Naopak, když cvičíš pořádně tak víš, že se MUSÍ cvičit každý den. Obrázek
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod La-jia » ned 12. lis, 2006 8:10

ukropcany píše:4sosuke - kto nebehá/nebycikluje nemá kondíciu a kto nemá kondíciu nemôže bojovať, pretože nevládze... keby si necvičil aikido, tak by si o tom vedel...

4La-jia - chápem toho smajla správne ako vtip? Pretože špeciálne môj sused-dôchodca si myslím, že by pri tom svojom skákaní, kopať do huby vedel slušne... :twisted:

Vyjímka potvrzuje pravidlo, tak to na světě chodí. :oops:
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: DrGlock

Příspěvekod DrGlock » ned 12. lis, 2006 15:37

pavela píše:Jestli sebeobranu cvičíš pořádně, víš, že se nedá pořádně cvičit každý den. Naopak, když cvičíš pořádně tak víš, že se MUSÍ cvičit každý den. Obrázek

Mezi tím, co ty a já považujeme za pořádný trénink sebeobrany, je asi velký rozdíl :roll:
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Proč závody?

Příspěvekod PeterJayEagle » ned 12. lis, 2006 21:47

tekara píše:Když jsem si pročítal článek a následné reakce z MČR ve wushu, tak mi to nedá se zeptat ostatních, co vás vede závodit? A nemyslím tím pouze cvičence čínských stylů, ale i ostatních, např. karate atd.

Pro mně osobně neznamenají medaile ani poháry nic. Proto, že podle mého názoru je to Jenom proto že jsi chtějí někteří lidé zvětšit své EGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Peter Jay Eagle
PeterJayEagle
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod xavier » ned 12. lis, 2006 21:57

PeterJayEagle píše:Pro mně osobně neznamenají medaile ani poháry nic. Proto, že podle mého názoru je to Jenom proto že jsi chtějí někteří lidé zvětšit své EGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Osobne to takhle jednostrane nevidim. Podle me zavody prinaseji vic zkusenosti. Cim vic sparringu s vice lidma, tim lip. Trenujes vic postreh, reakce, ... Jak jinak si chces sve techniky overit nez primym srovnanim? Trenink se staryma znamyma je sice fajn, ale zavod proti cizimu, ktereho neznas, je o necem jinem. Ted nemluvim o sestavach, ale o sportovnim boji. Ne kazdy zavodi pro medaile nebo pohary. Nevsimnul jsem si, ze by souteze zvysovaly ego - spis si myslim, ze by mnohym zacatecnikum spadnul hrebinek, kdyby zazili jediny kontaktni fight v ringu.
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » ned 12. lis, 2006 22:13

xavier píše:Osobne to takhle jednostrane nevidim. Podle me zavody prinaseji vic zkusenosti. Cim vic sparringu s vice lidma, tim lip. Trenujes vic postreh, reakce, ... Jak jinak si chces sve techniky overit nez primym srovnanim? Trenink se staryma znamyma je sice fajn, ale zavod proti cizimu, ktereho neznas, je o necem jinem. Ted nemluvim o sestavach, ale o sportovnim boji. Ne kazdy zavodi pro medaile nebo pohary. Nevsimnul jsem si, ze by souteze zvysovaly ego - spis si myslim, ze by mnohym zacatecnikum spadnul hrebinek, kdyby zazili jediny kontaktni fight v ringu.

JJ :D hlavne ten HREBINEK :!: :!: :!: Taky by odpadlo spousty zbytecnych temat zde o funkcnosti toho ci onoho, ci kompetentnosti nekterych lidi v oblasti BU :!: :!: :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » ned 19. lis, 2006 19:20

Zdravím všechny bojovníky, byl jsem poněkud zaneprázdněn, takže píšu až teď a navíc jsem léčil pochroumané tělo :lol: .
MČR v Kyokushin dopadlo výborně. Splnilo to přesně ten účel, proč jsem to absolvoval. Skutečně jsem si sáhnul na dno svých fyzických a hlavně psychyckých sil. Ověřil jsem si, že technicky stačím, fyzicky stačím už méně, ale hlavně co byl ten nejpovznášející pocit bylo to, že člověk v zápalu boje a zaplavený adrenalinem dokáže potlačit přirozený strach z bolesti a skutečně nevnímá ani bolest ani strach (co budu vykládat Ukropčánymu, že :lol: ).
Někdo tady psal, myslím že Lada, že nepotřebuje absolvovat žádné závody, protože se najde mnoho bojovníků na přátelský sparring. V tom jsem právě těmito jedněmi závody udělal pro mě obrovskou zkušenost. A to, že právě žádný přátelský sparring nedokáže reálně přiblížit bojovou situaci. V tréninku nikdy nepůjdete do soupeře se 100% nasazením ho sundat. Vždy to bude jenom přátelské "kočkování" (s trochou nadsázky). A i ty blbé naraženiny vnímáte při tréninku úplně jinak.
Nikdy jsem nebyl zastáncem studia BU pro závodní využití a to nejsem ani teď. Ale podle mého názoru každý, který o tom nechce jenom kecat, by si to měl občas zkusit a potom si přečíst svoje teorie, které hlásal dříve.
Tím zápasem samozřejmě myslím pouze plnokontakt.
Jinak dík všem, kteří mi projevili morální podporu a všichni fighters v plnokontaktních sportech, máte můj respekt.
Na závěr chci ještě podotknout, že se jedná pouze o moje dojmy z absolvovaných závodů a nestavím to v žádném případě jako obecnou pravdu :lol: .
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sosuke » ned 19. lis, 2006 19:38

8O 8O
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » ned 19. lis, 2006 19:44

no ono jak s kým, s někým o kočkování nejde a musí to ukončit trenér :oops: ale máš pravdu má to něco do sebe :wink:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod La-jia » pon 20. lis, 2006 6:11

Blahopřeji :lol: :lol: Půjdeš příště znova? :?:
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod tekara » pon 20. lis, 2006 8:36

Půjdu. Rozhodl jsem se, že jednou, dvakrát do roka půjdu na závody, abych si znovu oživoval pocity, které mi to přineslo.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » pon 20. lis, 2006 8:40

tekara: Postni nějaké video jestli máš.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » pon 20. lis, 2006 9:05

Video mám. Mám ho stáhlé i do PC, ale tím mé "vědomosti" končí, páč jsem menší analfabet, co se techniky týče. Když tak mi pošli zprávu do SZ, jak a kam to umístit.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » pon 20. lis, 2006 10:11

DrGlock píše:
pavela píše:Jestli sebeobranu cvičíš pořádně, víš, že se nedá pořádně cvičit každý den. Naopak, když cvičíš pořádně tak víš, že se MUSÍ cvičit každý den. Obrázek

Mezi tím, co ty a já považujeme za pořádný trénink sebeobrany, je asi velký rozdíl :roll:

No já už propotil pár kimon a triček a přikláním se jednoznačně ke každodennímu cvičení.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 20. lis, 2006 10:52

fakt píše:
DrGlock píše:

No já už propotil pár kimon a triček a přikláním se jednoznačně ke každodennímu cvičení.
DrGlock, neznám tě a ani tvé názory, přibliž mi jak si to představuješ ty?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » pon 20. lis, 2006 14:16

Dlouho jsem přemýšlel, jestli to sem mám dát, ale budiž.

http://data1.edisk.cz/stahni/70618/Kyok ... .47MB.html
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...