Moderátor: Picard
sosuke píše:La-jia píše:ukropcany píše:Trošku otrepané, ale mám suseda, ktorý je vicemajstrom európy v skoku do diaľky seniorov vo veku nad 65 rokov... a na tréning chodil chlapík, ktorý v 45 rokoch zabehol za hodinu 16,5 km...
No jo, ale ve skoku dalekym nebo v běhu ti nikdo nebude kopat do huby
Není tohleto fórum zabívající se o bojových umění?![]()
![]()
![]()
Lada píše:pro mě žádné závody nic neznamenají, nemají smysl a ani na žádné nikdy nepůjdu, co dělám dělám jen pro sebe, protože chci a hlavně ze sebeobraných důvodů, samo pro lepší kondici, nové dovednosti, ale sebeobrana je na 1. místě....papírky, certifikáty a pásky jsou mě nanic, ty mě nikdy nezachrání ani v ničem nepomůží...
poměřit síly dnes není problém, spousta lidí dělá různé BU, BS, systémy a přátelské utkání se dá domluvit vždy, zajít se dá tam či tam, pravidla se určí vyhovující oboum.....
No hlavně bez tohodle nemá smysl ani nic cvičit, čím víc člověk pozná různých soupeřů tím lépe bude připraven a nejen ty co se učí, dělají BU... ale i rváčů z hospod i ti se dají zlanařit na sparing ....
I když to občas zabolí , ale to je součástí, bez které to nejde....jen ta pravá ulice se bohužel blbě trénuje
Samo do tohodle používání různých zbraní a obrana vůči nim, jak improvizovaných tak vlastních.....bez toho to dnes taky moc nejde
ukropcany píše:4sosuke - kto nebehá/nebycikluje nemá kondíciu a kto nemá kondíciu nemôže bojovať, pretože nevládze... keby si necvičil aikido, tak by si o tom vedel...
4La-jia - chápem toho smajla správne ako vtip? Pretože špeciálne môj sused-dôchodca si myslím, že by pri tom svojom skákaní, kopať do huby vedel slušne...
pavela píše:Jestli sebeobranu cvičíš pořádně, víš, že se nedá pořádně cvičit každý den. Naopak, když cvičíš pořádně tak víš, že se MUSÍ cvičit každý den.
tekara píše:Když jsem si pročítal článek a následné reakce z MČR ve wushu, tak mi to nedá se zeptat ostatních, co vás vede závodit? A nemyslím tím pouze cvičence čínských stylů, ale i ostatních, např. karate atd.
PeterJayEagle píše:Pro mně osobně neznamenají medaile ani poháry nic. Proto, že podle mého názoru je to Jenom proto že jsi chtějí někteří lidé zvětšit své EGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
xavier píše:Osobne to takhle jednostrane nevidim. Podle me zavody prinaseji vic zkusenosti. Cim vic sparringu s vice lidma, tim lip. Trenujes vic postreh, reakce, ... Jak jinak si chces sve techniky overit nez primym srovnanim? Trenink se staryma znamyma je sice fajn, ale zavod proti cizimu, ktereho neznas, je o necem jinem. Ted nemluvim o sestavach, ale o sportovnim boji. Ne kazdy zavodi pro medaile nebo pohary. Nevsimnul jsem si, ze by souteze zvysovaly ego - spis si myslim, ze by mnohym zacatecnikum spadnul hrebinek, kdyby zazili jediny kontaktni fight v ringu.
DrGlock píše:pavela píše:Jestli sebeobranu cvičíš pořádně, víš, že se nedá pořádně cvičit každý den. Naopak, když cvičíš pořádně tak víš, že se MUSÍ cvičit každý den.
Mezi tím, co ty a já považujeme za pořádný trénink sebeobrany, je asi velký rozdíl
DrGlock, neznám tě a ani tvé názory, přibliž mi jak si to představuješ ty?fakt píše:DrGlock píše:pavela píše:Jestli sebeobranu cvičíš pořádně, víš, že se nedá pořádně cvičit každý den. Naopak, když cvičíš pořádně tak víš, že se MUSÍ cvičit každý den.
Mezi tím, co ty a já považujeme za pořádný trénink sebeobrany, je asi velký rozdíl
No já už propotil pár kimon a triček a přikláním se jednoznačně ke každodennímu cvičení.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník