to si myslel každej z těch útočníků, že příhodnější to být už nemůže, ale kdo mohl vědět, že ta jejich kámoška chodí s pepřákem v kapse i na tréninkyJendis píše:jak píšu...."příhodný okamžik".....![]()
..ale jinak,to k tomu prostě patří.

to si myslel každej z těch útočníků, že příhodnější to být už nemůže, ale kdo mohl vědět, že ta jejich kámoška chodí s pepřákem v kapse i na tréninkyJendis píše:jak píšu...."příhodný okamžik".....![]()
..ale jinak,to k tomu prostě patří.
Rimmer píše:Mě jedna slečna plyvla do tváře žvejkačku když jí nešlo vyprostit se z držení... Musim přiznat že to zabralo naprosto skvěleNAIA píše:To plivání jsem psal jáJe dobré jak se to vrací
slyšel jsem, něco i teoreticky viděl, ale v zásadě s tím velký zkušenosti nemám. Jsou to hezký triky,ale spíš třešnička na dortu. Já osobně mám zatím tolik věcí na cvičení, že tohohleto prostě ignorujuNAIA píše:Jinak, když to je o FMA máte někdo zkušenost s Kino Mutai?
praha snad není tak daleko. Na pravidelné cvičení to asi neni, ale nějaká forma individuální seminářové výuky by určitě nebyl problém. Lidi z Prahy taky dojížděj na cvičení do zahraničí a nemaj s tím problémyLada píše:Nevíte není nějaké FMA v Brně? co jsem koukal vše je jen v Phe
Matti píše:s tymto nesuhlasim, FMA nie su len o boji s palicou alebo s nozom, je to perfektne prepracovany system boja holymi rukami, skus si pozriet napr. Edgara Sulite, Dan Inosanto alebo Steve Grody a jeho sectoring, trapping, kali. Myslim ze to za nicim nezaostava.
Matti píše:a uz vobec si nemyslim ze su pre zabavu (ak to niekto robi len pre zabavu, prosim) ale inak su velmi nebezpecne.
a nechapem pojem utocna zbran??? co je potom obranna zbran???
u nas aspon existuje pojem nutna obrana, ale to myslim aj v Cechach, a vsetko cim mozes sposobit utocnikovi vacsiu ujmu na zdravi je povazovane za zbran. takze je mozne pouzit aj noz pri sebaobrane.
Matti píše:u nas vysle pred casom kniha kde boli rozobrate pripady pouzitia zbrane v sebaobrane a nasledky pre obrancu - bol som prekvapeny v kolkych pripadoch bol obranca oslobodeny a velakrat aj vtedy ked utocnik prisiel o zivot.
ale samozrejme nemusi to byt vzdy tak a tento pravny system je nevyspytatelny.
ale radsej sediet za mrezami par rokov a zivy ako lezat niekde dva metre pod zemou.
martinYT píše:Tož tohle je myslím příspěvek totálně neznalého člověka s Filipínským způsobem boje![]()
. Filipínské bojové systémy jsem nejen boj se zbraněmi ale také beze zbraně, je zde totiž možnost na základě stejných principů jako jsou v boji se zbraněmi, použít i v boji beze zbraně a a to dost účinným způsobem.
defendu píše:A co skutečná praxe,ta pouliční,pánové.Máte všechno vydřené jen z tělocvičny a nebo máte taky praktické zkušenosti?
Podle vašich slov to vypadá,že je tu minimálně každý druhý člověk s psychikou mnohaletého profi zabijáka![]()
Co třeba ty Makoto,cvičíš s lidmi vcelku zvučných jmen,co tvoje SKUTEČNÉ zážitky,ty opravdové,reálné,nevytrénované,ale skutečně praktické.Jsi učitelem sebeobrany,píšeš že fundovaným,tak komu ses ubránil![]()
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků