Jediné a prave Wing Chun Kung Fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod luen » sob 25. lis, 2006 13:48

Emanuele píše:Promluvil Bůh :!: :!: ještě že jsi jen laik jako já :wink:

s pozdravem Emanuele.... :wink:

Emanuele tohle si pro priste odpust ... Pavelu nejakej ten patek znam a ac se ve vsem a na vsem 100% neschodnem (jako vsichni), tak popsal svou zkusenost ... Nikdo tady o sobe neprohlasuje, ze je "pánbů" ... atd ... Jestli k tematu mas co napsat, tak to udelej, ale tohle si pro priste odpust ... Obrázek
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » sob 25. lis, 2006 16:14

diablik píše:skateordie--davno :oops: :oops: trosku sa hambim...

Tak to je blbe, lebo cvicenie BU a BS nie je o konkretnom style, ale jedincovi :roll:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » sob 25. lis, 2006 16:54

4Pavela:když mi nepomůžes růst,zůstanu pořád tím nechápavím klukem :cry: ale tak už to asi chodí,každej si své wing chun musí poznat asi sám :wink: :!:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Emanuele » sob 25. lis, 2006 16:55

Emanuele tohle si pro priste odpust ... Pavelu nejakej ten patek znam a ac se ve vsem a na vsem 100% neschodnem (jako vsichni), tak popsal svou zkusenost ... Nikdo tady o sobe neprohlasuje, ze je "pánbů" ... atd ... Jestli k tematu mas co napsat, tak to udelej, ale tohle si pro priste odpust ...

OK :!:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod diablik » ned 26. lis, 2006 11:13

:twisted: :twisted:
Naposledy upravil diablik dne stř 18. dub, 2007 15:32, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » ned 26. lis, 2006 12:35

Priprava je o treningopve metodě a ta se dojo od doja-kwoon od kwoono, Gym od gymu liší, a jediné co se dá objektivně měřit sou litry potu které v tom kterém dojo necháš.
Ale nezaměňuj obecný trend s absolutní pravdou, ve všech školách WT to nemusí být tak jak jsi to zažil ty :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 26. lis, 2006 12:38

Metodika bud je a nebo neni s klubem ci jednotlivou skolou to vetsinou nema nic spolecneho jelikoz metodika je pro vsechny skoly v ramci stejne linie stejna ... nebo uz se toleruji "cerne ovce"???
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » ned 26. lis, 2006 12:48

Luen napsal >
Metodika bud je a nebo neni s klubem ci jednotlivou skolou to vetsinou nema nic spolecneho jelikoz metodika je pro vsechny skoly v ramci stejne linie stejna ... nebo uz se toleruji "cerne ovce"???

Tim chceš říct že ty dáváš svým žákům stejný typ(metodu) tréninku jako jim dává
Sifu Guido Schioppa v Italíí? :?: :wink:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » ned 26. lis, 2006 12:51

Emanuele píše:4Pavela:když mi nepomůžes růst,zůstanu pořád tím nechápavím klukem :cry: ale tak už to asi chodí,každej si své wing chun musí poznat asi sám :wink: :!:
ale to jsi mě špatně pochopil. Chtěl jsem říct, že osobně u šálku čaje se věci vysvětlí lépe, než teoreticky na netu, protože pravidla o kterých mluvím v souvislosti s wushu se pro toho, kdo je necvičil a necítí teoreticky těžko vysvětlují(i těžko odpozorují, jak je vidět v reakcích na video Wong Nim Yi, někdo to tam vidí, někdo ne...) Zdar a sílu
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » ned 26. lis, 2006 13:01

Hmm...priznam se ze moje zkusenost v ramci wt, jakkoli zanedbatelna byla že se metodiky dost lišily.Přišlo my že každý trenér má svou vlastní ( poznal jsem dva).
Je dost možné že jeden z nich byl černá ovce:)
PS.: já si pod metodiku zařazuji spíš způsob vedení treningu, jeho intenzitu, rozložení jednotlivých částí...nevěřím příliš v existenci "zázračných" treningových metod.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » ned 26. lis, 2006 13:09

diablik píše:
Skateordie píše:
diablik píše:skateordie--davno :oops: :oops: trosku sa hambim...

Tak to je blbe, lebo cvicenie BU a BS nie je o konkretnom style, ale jedincovi :roll:
-----seres si kamo dohuby..sorrac...boj je o jedincovi,ale priprava je o "TRENINGOVEJ METODE A PRIPRAVE" a ta je vo wt uboha,pohyb noh ubohy,metodika rozvoja uderov uboha,pohyb noh a bokov ubohy,rozvoj kondicie a vybusnej sily ubohy,rozvoj odolnosti voci bolesti ubohy az ziadny,kondicka -uboha,to vsetko mam s porovnania cvicenia wt a najma boxu a trosku thaiboxu..odporucam wtckarom ist do muaythai klubu a absolvovat treningovu jednotku a porovnat to s cvicenim pre "invalidov" na wt...mne je tazko vysvetlovat,ked si necvicil boxerske nohy,svihadlo,pisanie uderov,peekaboo/uhyby v pase/,svihadlo,rozvoj pohyblivasti ala preskoky cez medicimbal,lavicku,nahananie tenisaku a kopec sraciek kt. urobis cez jednu treningovu jednotku+sparing+aparaty,lapovacka +behanie pred treningom+posilovacka s vlastnym telom...no a teraz toto vsetko urobi boxer za 1 trening,toto neurobi bezny WTckar za cely rok,taky velky objem prace...takze sa zamysli,preco maju boxeri , thai,sanda,take bomby a pohyb tela a noh aku maju oproti WTckarom :roll:...a kecy o ulici neberiem..povecsinou co poznam boxerov,tak viacery uz maju sudne tahanice za sebou a uspesne porozoberali borcov na ulici v priebehu chvilky,ani im netrebalo pichat do oci a trhat gule :oops:----ja by som sa do ewto nevratil,aj keby mi dali volnu dozivotnu permanetku na vyuku...zbytocna strata casu,na svete je tolko krasnych veci,to radsej "nahanat" slapky z ulice,ako zabijat cas v tejto organizacii..je to moje presvedcenie a preberte si to ako chcete :!:

Ja si neseriem do huby, ale mas pravdu je to "aj" o metodike. Ale inac mas pravdu hodne skol tie veci, ktore popisujes hodne zanedbava aj mna to sere. U nas by sa tiez tomu mohlo venovat viac pozornosti, ale bacha, mi lapujeme aj posilnujeme aj sparujeme, ale mas pravdu, urcite nie v takej miere ako vy, ale ja si to dobieham doma. Ale mna to bavi a vyhovuje mi to, takze tak, nepotrebujem byt najvacsi mlatic v meste. Mne sa pacia aj tie aspekty, ktore vy nemate. Napriklad rozvoj citu v rukach. Ale myslim si, ze chapem, co ta serie. Su to tie reci mnohych WT-ckarov ake neporazitelne je WT a ze je to najlepsie na ulicu??? Mne to tiez robi nervy, hlavne ked to hovoria chlapci, ktori maju problem dat si treningovi sparring. Vsetko vsak zalezi od trenera.
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » ned 26. lis, 2006 14:15

Podle mě je to pravé wing chun od Lok Yiu.
To je taky jediné které znám :D :wink: .
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod vlado » ned 26. lis, 2006 14:30

vsetky linie a vetve wing chun su jedine a prave...
zaklad je, ze vyhovuju konkretnym cvicencom.
ci chceme alebo nie, najdeme medzi jednotlivymi liniami dost podobnosti. - samozrejme i rozdiely-
kazda linia uci troska inac, takisto i kazdy ucitel a instruktor.

co sa tyka mna. v kazdej vetve wing chun vidim pohyby, ktore sa mi pozdavaju a pacia. niektore pohyby sa mi vsak zdaju dost podivne, ale je to len uhol pohladu. z roka na rok sa moj pohlad vsak meni, co sa mi pred rokom zdalo divne teraz pravidelne cvicim :roll:
vlado
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pavela » ned 26. lis, 2006 14:37

Jenom malá technická poznámečka, z mnoha příspěvků tady na fórech mi vychází, že kdo nepoužívá lapy, tomu to nebude v praxi fungovat, dostane v ringu na kokos a podobně. Jenom chci poznamenat, že většina číňanů neví co to lapa je a i kdyby to věděli, tak za to nebudou vyhazovat zbytečně prachy. Správné a v praxi použitelné wušu se obejde i bez moderních pomůcek a cele si vystačí s přirozenými prostředky jako je strom, pytel písku či ještě lepší čínských "zelených bobů" případně (a to je nejnej pro praxi) člověk.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » ned 26. lis, 2006 15:01

pavela napsal :
Jenom malá technická poznámečka, z mnoha příspěvků tady na fórech mi vychází, že kdo nepoužívá lapy, tomu to nebude v praxi fungovat, dostane v ringu na kokos a podobně. Jenom chci poznamenat, že většina číňanů neví co to lapa je a i kdyby to věděli, tak za to nebudou vyhazovat zbytečně prachy. Správné a v praxi použitelné wušu se obejde i bez moderních pomůcek a cele si vystačí s přirozenými prostředky jako je strom, pytel písku či ještě lepší čínských "zelených bobů" případně (a to je nejnej pro praxi) člověk.

Ja už sem se do tvých příspěvků nechtěl navážet ale mrzí mě to,k tomuhle mám co dodat...
Samozdřejmě lapy nejsou prostředek k neporazitelnosti nebo k tomu abyste byl mistr ale je to cvičební pomůcka,stejně jako pytel,hruška,dřevěný panák ,plastová figurína(každá snich složí k něčemu odlišnému)
Jen slet všech dostupných pomůcek vhodných pro BU/BS které děláš ti pomůže růst rychleji ,než nacvičovat jen s těmi základními ..

To že čínani nikdy o lapách neslyšeli je jejich -,sou moc fixovaní k tradičnímu typu cvičení které bylo vhodné pro dobu před padesáti lety ale dnes je více než neadekvátní...je třeba se stotožnovat s dobou ,jit sní a využívat všeho co nám dává a ne utkvět na tradicích a zastaralých tréninkových metodách které byli účínne v dřívějších dobách ... :wink: :!: Tolik si myslím já!
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod vlado » ned 26. lis, 2006 15:17

to emanuele

najlepsia je kombinacia tradicnych a modernych metod. lapy, prilby, gumove noze, noze s elektrickym vybojom, izolovane posilovacie stroje atd. su vymozenostou sucastnej doby. nemam rad konzervativizmus, takze vyuzivam vsetko, co je podla mna prospesne (nebyt napr. zubnych chranicov kolki z nas by uz nemali zuby). nesmieme zabudat i na nacvik stresovych situacii. kto je super bojovnik a technik v telocvicni, tak na ulici casto uplne vyhori. bud nepouzije nic z toho, co vie, alebo bojuje uplne zbytocne (prilis velke ego a iluzia neporazitelnosti)
nemyslim vsak blitz defence, ten sa mi nikdy nepozdaval. hovorim o konretnych situaciach. (boj v bare, za stolom, na schodoch, v podzemnej garazi atd.)
vlado
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pavela » pon 27. lis, 2006 3:47

Emanuele: jen se klidně navážej, diskutujeme, ne? na tohle mám naprosto a diametrálně rozdílný názor. Pokud mluvíme o boji holýma rukama, nezměnilo se vůbec nic, NIC není třeba inovovat, není k tomu nejmenší důvod. Je to jednoduché, lidské tělo se totiž naprosto nezměnilo, má ty samé svaly, kosti, klouby, dvě ruce dvě nohy atd. Takže to co staří mistři vymysleli a za stovky let zdokonalovali nejde dost dobře "inovovat" neboť není nikdo, kdo by vynalezl cokoliv nového(nemluvím o cowboyích a koltech :lol: ) Staří mistři za staletí prověřovali dokonalost tréningových metod a v 19. století díky informačnímu boomu přestaly tyto být tajemstvími rodin a dospěli ke konsesnsu, tak aby tréningové metody zároveď harmonicky vypracovaly bojové schopnosti při zachování zdraví. Posledním kdo chtěl "inovovat" a modernizovat tréningové metody byl Bruce Lee (zajímavé je, že inovovat chtějí vždy "nedostudovaní" učni stylu) :lol: a skončil s mozkovým edémem. Skloňme se pokorně před moudrostí starých mistrů a v případě, že si myslíme, že je to k ničemu, hledejmě chybu nikopliv v jejich učení ale především u sebe. To je můj názor. :idea:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » pon 27. lis, 2006 7:34

Promin zase rozepíšu tvůj názor pomocí citátů,lépe tak pochopíš co chci říct:
jen se klidně navážej, diskutujeme, ne? na tohle mám naprosto a diametrálně rozdílný názor.

Sem rád že to tak bereš... :wink: :!:

Pokud mluvíme o boji holýma rukama, nezměnilo se vůbec nic, NIC není třeba inovovat, není k tomu nejmenší důvod. Je to jednoduché, lidské tělo se totiž naprosto nezměnilo, má ty samé svaly, kosti, klouby, dvě ruce dvě nohy atd.Takže to co staří mistři vymysleli a za stovky let zdokonalovali nejde dost dobře "inovovat" neboť není nikdo, kdo by vynalezl cokoliv nového(nemluvím o cowboyích a koltech ) Staří mistři za staletí prověřovali dokonalost tréningových metod a v 19. století

A tady je právěš ten kámen úrazu o kterém mluvím,je sice fakt že máme pořád dvě ruce a dvě nohy takže anatomicky se naše tělo absolutně nezměnilo !Ale změnila se doba,dříve mistři konfrontovali jejich umění povětšinou s jiným mistry asijských,předevšim tedy Čínských a Japonských BU,takže metodyka tréninku byla dostačující.Ale pokročili sme,jsi si jistý že s metodikou tradičního tréninku se můžes postavit třeba boxerovi,thajskýmu boxerovi,mma,brasilskému ju jitsu,novým stylům karate atd ?Jsi si jistý že by to zvládli předci našich mistrů?Doba se mění a všichni se přispůsobují,a cvičí se stále lepšími pomůckami!!!Všichni kromě Japonsko /čínských BU(čest vyjímkám) ...nemyslíš že kdyby jsi do tréninku zapojil třeba jen lapy a pytel,že by ti to nedalo něco na víc?NA©I PŘEDCI KTEŘÍ VYMYSLELI A ZDOKONALOVALY BU NEVYU®ÍVALI TĚCHTO POMŮCEK PROTO®E TEHDY PROSTĚ NEBYLI,KDYBY BYLI,VYU®ILI BY KA®DOU SNICH DO POSLEDNÍ,ABY ZDOKONALYLI SVŮJ STYL A UMĚNI SVÝCH ®ÁKŮ!!!A proc tedy většina mistrů klasických kung fu stylů tyto pomůcky nepřímá?Protože hloupě(podle mého názoru) lpí na tradicích...
Zkus někdy sledovat PRINCIP Kung fu,ne tradici ,protože podle mě to je to co nám předci předali a doba se měni,principi zůstavají ale vše okolo nich se mění,jako i tré ninkové metody...

Posledním kdo chtěl "inovovat" a modernizovat tréningové metody byl Bruce Lee (zajímavé je, že inovovat chtějí vždy "nedostudovaní" učni stylu) a skončil s mozkovým edémem.

Zkončil se edemem mozkem ,kvůli alergii na aspirin !
Co tím chceš říct?®e to byl trest s hůry že se opovážil změnit tradiční kung fu na něco nového ? :lol: Nezapomen že 90% lidi ,když řekneš Kung Fu řekne Bruce Lee,a když řekneš Bruce Lee ,řeknou kung fu ! :wink: Sem rád že jsi ho jmenoval protože právě tato osobnost je ta které si ve světě kung fu opravdu vážím/vážil!Není náhodou že porážel všecky dostupné mistry klasických kung fu !Není to tím že by byl zkušenějsí nebo moudřejší,je to jednoduše proto že necvičil tradičně ale vecně,nebo jestli chceš necvičil tradičně ale řídil se tím co mu pomůže růst !

Skloňme se pokorně před moudrostí starých mistrů a v případě, že si myslíme, že je to k ničemu, hledejmě chybu nikopliv v jejich učení ale především u sebe. To je můj názor.
Ne nehledejme chybu u starých mistrů protože oni ju neměli,cvičili tak jak bylo v té době možné,hledejme chybu u nás kteří slepě sledujeme tradice ..Můj názor! :wink: :!:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod DMC » pon 27. lis, 2006 9:12

O tomhle uz jsme kdysi s Pavelou diskutovali, a nedosli jsme k nicemu, nicmene zopakuju jeste jednou pro pobaveni publika:
Bojove umeni je fyzicka aktivita stejne jako sport. Lidske telo se za ty roky nezmenilo, a presto se atleticke vykony stale zlepsuji. Sportovci z pocatku stoleti by dnes nemeli sanci. Clovek by skoro rek, ze je to tim, ze ty moderni metody treninku budou prece jenom v necem lepsi... :twisted:
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod madmax » pon 27. lis, 2006 9:59

Emanuele píše:...předevšim tedy Čínských a Japonských BU,takže metodyka tréninku byla dostačující.Ale pokročili sme,jsi si jistý že s metodikou tradičního tréninku se můžes postavit třeba boxerovi,thajskýmu boxerovi,mma,brasilskému ju jitsu,novým stylům karate atd ?Jsi si jistý že by to zvládli předci našich mistrů?Doba se mění a všichni se přispůsobují,a cvičí se stále lepšími pomůckami!!!Všichni kromě Japonsko /čínských BU(čest vyjímkám) ...nemyslíš že kdyby jsi do tréninku zapojil třeba jen lapy a pytel,že by ti to nedalo něco na víc?NA©I PŘEDCI KTEŘÍ VYMYSLELI A ZDOKONALOVALY BU NEVYU®ÍVALI TĚCHTO POMŮCEK PROTO®E TEHDY PROSTĚ NEBYLI,KDYBY BYLI,VYU®ILI BY KA®DOU SNICH DO POSLEDNÍ,ABY ZDOKONALYLI SVŮJ STYL A UMĚNI SVÝCH ®ÁKŮ!!!A proc tedy většina mistrů klasických kung fu stylů tyto pomůcky nepřímá?Protože hloupě(podle mého názoru) lpí na tradicích...

1/ domnivam se, ze kterykoliv z kungfistu, kteri trenuji podle "spatnych" tradicnich metod, by se dokazal postavit kteremukoliv ze stylu, ktere jsi jmenoval. Tyhle styly nemaji zadne magicke techniky - stejne jako kungfu maji jen udery a kopy.
2/ pavela tady nerikal, ze lapy jsou spatne. Vysvetloval, ze cinani maji jine (tradicni) pomucky, ktere se pouzivaji pro rozvijeni stejnych dovednosti jako lapy, tj. dokazou lapy efektivne nahradit. O co je podle tebe horsi buseni do kmene stromu oproti buseni do pytle?

Nezapomen že 90% lidi ,když řekneš Kung Fu řekne Bruce Lee,a když řekneš Bruce Lee ,řeknou kung fu.

Ano, byl to on, kdo tohle slovo proslavil na zapade. Jenze diky BL take vetsina lidi nevi, co "kung fu" znamena a zamenuji ho s "wu-shu".

Není náhodou že porážel všecky dostupné mistry klasických kung fu !

dobrej joke :lol:
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...