Promin zase rozepíšu tvůj názor pomocí citátů,lépe tak pochopíš co chci říct:
jen se klidně navážej, diskutujeme, ne? na tohle mám naprosto a diametrálně rozdílný názor.
Sem rád že to tak bereš...
Pokud mluvíme o boji holýma rukama, nezměnilo se vůbec nic, NIC není třeba inovovat, není k tomu nejmenší důvod. Je to jednoduché, lidské tělo se totiž naprosto nezměnilo, má ty samé svaly, kosti, klouby, dvě ruce dvě nohy atd.Takže to co staří mistři vymysleli a za stovky let zdokonalovali nejde dost dobře "inovovat" neboť není nikdo, kdo by vynalezl cokoliv nového(nemluvím o cowboyích a koltech ) Staří mistři za staletí prověřovali dokonalost tréningových metod a v 19. století
A tady je právěš ten kámen úrazu o kterém mluvím,je sice fakt že máme pořád dvě ruce a dvě nohy takže
anatomicky se naše tělo absolutně nezměnilo !Ale změnila se doba,dříve mistři konfrontovali jejich umění povětšinou s jiným mistry asijských,předevšim tedy Čínských a Japonských BU,takže metodyka tréninku byla dostačující.Ale pokročili sme,jsi si jistý že s metodikou tradičního tréninku se můžes postavit třeba boxerovi,thajskýmu boxerovi,mma,brasilskému ju jitsu,novým stylům karate atd ?Jsi si jistý že by to zvládli předci našich mistrů?Doba se mění a všichni se přispůsobují,a cvičí se stále lepšími pomůckami!!!Všichni kromě Japonsko /čínských BU(čest vyjímkám) ...nemyslíš že kdyby jsi do tréninku zapojil třeba jen lapy a pytel,že by ti to nedalo něco na víc?NA©I PŘEDCI KTEŘÍ VYMYSLELI A ZDOKONALOVALY BU NEVYU®ÍVALI TĚCHTO POMŮCEK PROTO®E TEHDY PROSTĚ NEBYLI,KDYBY BYLI,VYU®ILI BY KA®DOU SNICH DO POSLEDNÍ,ABY ZDOKONALYLI SVŮJ STYL A UMĚNI SVÝCH ®ÁKŮ!!!A proc tedy většina mistrů klasických kung fu stylů tyto pomůcky nepřímá?Protože hloupě(podle mého názoru) lpí na tradicích...
Zkus někdy sledovat PRINCIP Kung fu,ne tradici ,protože podle mě to je to co nám předci předali a doba se měni,principi zůstavají ale vše okolo nich se mění,jako i tré ninkové metody...
Posledním kdo chtěl "inovovat" a modernizovat tréningové metody byl Bruce Lee (zajímavé je, že inovovat chtějí vždy "nedostudovaní" učni stylu) a skončil s mozkovým edémem.
Zkončil se edemem mozkem ,kvůli alergii na aspirin !Co tím chceš říct?®e to byl trest s hůry že se opovážil změnit tradiční kung fu na něco nového ?

Nezapomen že 90% lidi ,když řekneš Kung Fu řekne Bruce Lee,a když řekneš Bruce Lee ,řeknou kung fu !

Sem rád že jsi ho jmenoval protože právě tato osobnost je ta které si ve světě kung fu opravdu vážím/vážil!
Není náhodou že porážel všecky dostupné mistry klasických kung fu !Není to tím že by byl zkušenějsí nebo moudřejší,je to jednoduše proto že necvičil tradičně ale vecně,nebo jestli chceš necvičil tradičně ale řídil se tím co mu pomůže růst !
Skloňme se pokorně před moudrostí starých mistrů a v případě, že si myslíme, že je to k ničemu, hledejmě chybu nikopliv v jejich učení ale především u sebe. To je můj názor.
Ne nehledejme chybu u starých mistrů protože oni ju neměli,cvičili tak jak bylo v té době možné,hledejme chybu u nás kteří slepě sledujeme tradice ..Můj názor!