V minulosti :AVSE Ving Tsun ,Box,Judo

S pozdravem

Moderátor: pm
pavela píše: Znovu opakuji, že tréningové metody vyvinuté za staletí jsou naprosto dokonalé a není na nich co měnit.
jenom proto, že dělaj stejnej styl???to už je trošku paranoidnídiablik píše:...mohli by admini pre istotu skontrolovat IPcky OYEsa aEmanuela? ..dufam,ze su to rozdielni manici,inac by som OYE odporucil ustavnu liecbu![]()
![]()
jenom proto, že dělaj stejnej styl???to už je trošku paranoidnídiablik píše:...mohli by admini pre istotu skontrolovat IPcky OYEsa aEmanuela? ..dufam,ze su to rozdielni manici,inac by som OYE odporucil ustavnu liecbu![]()
![]()
Emanuele píše:Luen napsal :bruce leeho bych za priklad zrovna nedaval ... ne snad kvuli tomu, ze byl nejake maslo, ale fakticky nic noveho neprinesl ... vse co rekl/napsal jsou stare kung fu/wushu poucky, ale nepochazeji z jeho dilny, jen je pretlumocil ... a prohlasil za vlastni napady ...
Nevím,prostě mě jeho přístup v mládí hodně změnil pohled na BU,nebudu se o něm hádat,v Kantonu sem nebyl takže opravdu nevím...Nemysli si, ze napr. lidi z Kantonu nekonfrontovali sve BU s bojovniky ze Siamskeho (dnes Thaiskeho) kralovstvi ...
Ano jenže oni v dnešní době lapy,pytle,helmy používají tak proč my bysme neměli ?![]()
Lidi jen jako upozornění,ja tady nechci nikomu svůj nápad vecpat,naopak,klidně ho i upravím když bude proč...aby to nedopadlo jako v některých dusscusích co sem tady viděl...
karlat píše:4 luen:
Na vedlejším fóru Wing/Ving Chun/tsun posilování zpochybňuješ mé příspěvky, v nichž jsem psal o antagonistické tenzi. A zde píšeš:
luen napsal:
Emanuele - bruce leeho bych za priklad zrovna nedaval ... ne snad kvuli tomu, ze byl nejake maslo, ale fakticky nic noveho neprinesl ... vse co rekl/napsal jsou stare kung fu/wushu poucky, ale nepochazeji z jeho dilny, jen je pretlumocil ... a prohlasil za vlastni napady ...
Když tedy Bruce Lee píše o antagonech a nutnosti jejich relaxace (a nepíše o tom jako o svém objevu, ale prostě popisuje holý a nepopiratelný fakt), není to důkaz, že pružinový efekt (nerozlučně spjatý s anatomií těla) NEVYMYSLEL Leung Ting, ale že se jedná o postřehy převzaté od dávných generací? Co je tak špatného na tom, že když potřebuji např. triceps, tak nemá cenu používat biceps a naopak?
(možná by to patřilo spíš na to vedlejší fórum, ale to je snad fuk..)
btw.-jakto, že mi to při citování nedělá ty rámečky, jako vám? dík za radu
rizek píše:Pavela: a muzu ty zaznamy zapasu nekde dostupne videt? Zajima me, jestli je na nich nejak poznat styl cinskych bojovniku. Neber to to prosim nejak spatne, ale zatim sem ve vsech zapasech, ktere jsem mel moznost sledovat, videl pouze +-kick box a nejaky prehozy, nikdo nepouzival tygri spar apod, to se ale vlastne tyka prakticky vsech stand up stylu. Co se tyce wushu sem pouze lehce pouceny laik, ktery vi ze existuji vnejsi a vnitrni styly...
Tak to jsi mi nahrál na smečDMC píše:A jeste na neco jsem si vzpomnel - na judo. Da se to aplikovat jako analogie toho kungfu:
Japonci si taky zpocatku mysleli, ze tradicni treninkove metody jsou nejlepsi, a ze staci trenovat a budou neporazitelni. Ale pak je postupne zacali porazet judisti z jinych zemi, kteri prave pouzivali nove treninkove metody - az na ne nakonec Japonci museli prejit taky.
To je proste realita, ktera vyjde na povrch pri stretnuti. Napriklad si nedovedu predstavit thaiboxera, jak odmita moderni treninkove metody s tim, ze nejlip trenovali thajci pred 200 lety....
Proc by to tedy s kungfu melo byt jinak?
Tak to jsi mi nahrál na smečpavela píše:Proc by to tedy s kungfu melo byt jinak?
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků