kobudó... korjú... kobudžucu...

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod patrik » úte 11. kvě, 2004 11:09

a co tenhle... ten je rovnej... a ze čtrnáctýho nebo patnáctýho století... je dostatečně původní?

http://10.5.4.102/66.175.47.800/images/ ... himals.jpg

(kamenné meče bych možný vyhledal taky, ale ty nejsou cvičné...)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 11. kvě, 2004 11:15

fuj... a stojí 190 dolarů... ty vado, za to máte iaitó... teda hodně levný... a z druhý ruky...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 11. kvě, 2004 11:46

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 14:27, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 11. kvě, 2004 12:00

marvin píše:zavisi od nasadenia - ak by to spravil tak mdlo ako na tych videach tak by mohol tak akurvat prist peknemu urazu ... Kazdy pohyb moze byt v podstate technika vzdy to zavisi od rychlosti a razancie -- preto nechapem ked niekto takto nieco predvadza ako techniku pretoze to o nicom nevypoveda ...
to mozem takto spravit spomalene video ako profi boxerovi, ktory na mna udiera direkt zachytim palec na ruke a spravim na nom techniku :) podstatne je ci to funguje aj v relanej rychlosti nie ci to funguje v ich cvicnych podmienkach .... lebo tam funguje vsetko co len budu chciet ..

částečný souhlas...

...pravda je, že na té výukovce není konkretizovaná škola... pouze, že se jedná o starou japonskou zbraň... V těch klipech - zdá se - to cvičení předvádí někdo jiný, než je uvedený na přebalu kazety... možná je to nějaký základ... (kihon?)

Nekamenovat mě, prosím, já jen hledám a hledám... a jaxem už napsal... já tuhle kávu nepiju a tuhle věc necvičím... staré katy, které cvičí mí učitelé jsou naprosto neoddiskutovatelně funkční... Načasování s džutte nebo kusarigamou, které předvádí Pascal Krieger... to je na vykulení očí 8O

S tou funkčností je to hodně zavádějící... ty katy a techniky nebudou asi fungovat na použití meče ala KillBill & Matrix... ale bude fungovat meč ve skutečnosti jako v KillBillovi & Matrixovi?

Některým lidem se prostě bude zdát funkční to, co předvádí ten mladík s holí na záznamu (viz fórum Turneber), kde ohrozil sebe, rozhodčí, diváky i ceny... já osobně ocením přesný zásah v pravou chvíli a ten (popravdě řečeno) na tom kusari videu taky není... ale najdi někde něco jiného :wink:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 11. kvě, 2004 12:03

...ještě jedna věc... to kusarifundo je kovový, né cvičný... a ten, kdo seká bokkenem má kendistický kote... měls to někdy na ruce? To je proti ráně řetězem jak nic :wink: já bych byl hodně nasranej, kdyby mě někdo přetáh...

Patrik... ale souhlasím a znovu přitakávám, žádný megavýkon to na těch klipech není... ale nic jiného jsem nenašel
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 11. kvě, 2004 13:00

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 22:43, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 11. kvě, 2004 13:03

marvin píše:
... staré katy, které cvičí mí učitelé jsou naprosto neoddiskutovatelně funkční... Načasování s džutte nebo kusarigamou, které předvádí Pascal Krieger... to je na vykulení očí

mas nejake video rad by som sa pozrel ... ak sa da ... na dobre sa clovek pozre rad ..

Mám VHS... ale to ti nepomůže... ale něco sem tu už dával...

Patrik

P.S.
...teď to vypadá tajemně viď... :oops:
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 11. kvě, 2004 13:12

4marvin

co tenhle aperitiv... Iššin rjú kusarigama... jenom fotka z jeho knížky (asi 15 let stará)

http://10.5.4.103/homepage.swissonline. ... usari_.jpg

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 11. kvě, 2004 17:21

:?: a kovovy tessen stoji kolko dolarov, taky nejaky lepsi, co sa po udere nerozpadne?

patrik píše:fuj... a stojí 190 dolarů... ty vado, za to máte iaitó... teda hodně levný... a z druhý ruky...

Patrik
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 12. kvě, 2004 6:45

Anonymní píše::?: a kovovy tessen stoji kolko dolarov, taky nejaky lepsi, co sa po udere nerozpadne?

Mno, hledal jsem a našel... 150 - 450 dolarů... (zřejmě existují i dražší...).

Popravdě tessen na cvičení znám jako dřevěnou maketu (bokken), která se používá v páru s džutte... (Ikkaku rjú)

...a teď jsem našel (ve shora uvedený knížce) postoj s rozevřeným tessenem k odrážení šurikenú... zajímavý, nee?

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 12. kvě, 2004 9:48

patrik tie linky mi nejdu nemas tam nahodou preklep ?
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 12. kvě, 2004 9:59

marvin píše:patrik tie linky mi nejdu nemas tam nahodou preklep ?

ten včerejší poslední mi šel včera dobře... a dneska už ne... já jen stáhl link a umístl ho, ale měl jsem pocit, že tady byly ráno nějaký trable, tak jestli to nesouvisí s tím...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » stř 12. kvě, 2004 10:17

ráno to tu niekto hackol a súvis? asi ťažko....
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 12. kvě, 2004 10:33

2marvin...

neběží to... a nevím, kde to najít... snad později
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 12. kvě, 2004 10:57

su king... našel jsem to...

http://homepage.swissonline.ch/jodo/Ima ... usari_.jpg

nebo

http://homepage.swissonline.ch/jodo/his ... igama.html

...jaxem už jednou napsal... je to takový aperitiv... a ta věc, co pánovi přistála na hlavě má v reálu 113 gramů, je z oceli a má takový neprříjemná výstupky... takový bradavice, řekl bych...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

zbraně lidem

Příspěvekod Anonymní » stř 12. kvě, 2004 11:22

patrik píše:
Jendis píše:OK...tolik o tom nevím.Jinak jsme chudý kraj.... :lol: :lol:

To nic... proto jsem to tady udělal...

Hele právě v tajemství samurajů se tonfa a nunčaku vkládá mezi zbraně samurajů... protože je v Japonsku používal feudální zemědělec :roll:

Vzhledem k přísnému dělení tříd v Japonsku od sedmnáctého století je to docela zábavné...

Patrik

K přísnému dělení tříd došlo již ve století 16. Hidejoši Tojotomi vydal edikt o přísném oddělení kasty zemědělců a samurajů s absolutním zákazem přestupu z jedné kasty do druhé (více viz http://sengoku.webpark.cz)

Jinak možná autor Tajemství samurajů míní právě období před Hidejošiho ediktem, kdy se samurajové věnovali zemědělským pracem, když zrovna neválčili (viz džizamurajové). Ale hlavu bych si z toho nelámal. Předpokládám, že tendenci k využívání nástrojů jako zbraní měli spíše róninové, u kterých ze společenského hlediska o cestu meče až zase tolik nešlo ;)

Myslím si, že využívání zemědělských náčiní jako zbraní může kulminovat po každém "honu na meče", kdy byly odzbrojováni všichni vyjma kasty válečníků a šlechticů.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: zbraně lidem

Příspěvekod patrik » stř 12. kvě, 2004 11:27

Microelephant píše:K přísnému dělení tříd došlo již ve století 16. Hidejoši Tojotomi vydal edikt o přísném oddělení kasty zemědělců a samurajů s absolutním zákazem přestupu z jedné kasty do druhé (více viz http://sengoku.webpark.cz)

Jinak možná autor Tajemství samurajů míní právě období před Hidejošiho ediktem, kdy se samurajové věnovali zemědělským pracem, když zrovna neválčili (viz džizamurajové). Ale hlavu bych si z toho nelámal. Předpokládám, že tendenci k využívání nástrojů jako zbraní měli spíše róninové, u kterých ze společenského hlediska o cestu meče až zase tolik nešlo ;)

Myslím si, že využívání zemědělských náčiní jako zbraní může kulminovat po každém "honu na meče", kdy byly odzbrojováni všichni vyjma kasty válečníků a šlechticů.

mno... řeknu to takhle... o historii JPN vím méně, než o těch zbraních a o nich vím málo... ale dostupné materiály žádnou zbraň jako tonfa nebo sai samuraji do ruky nedávají...

jediná výjimka je právě Tajemství Samurajů...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 12. kvě, 2004 11:29

... mluvím o materiálech s (pro mě a subjektivně hodnoceno) skutečnou historickou hodnotou...

Patrik (několik jsem jich zmiňoval výše... a ve fóru knihy Best of)
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

zbraně a samurajové

Příspěvekod Anonymní » stř 12. kvě, 2004 11:34

Jen jsem se snažil dedukovat. Podle mého názoru by se samuraj, který se snažil řídit bušidó nikdy nesnížil k použití jiné, než tradiční zbraně (luk, meč, kopí). Mimochodem Tajemství samurajů mi připadá spíše jako komerční ptákovina. Sice jsem ji nečetl, ale už to, že na ni byla reklama ve Fightersu mě o tom přesvědčuje. Možná se to mělo jmenovat tajemství nindžů ;)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: zbraně a samurajové

Příspěvekod patrik » stř 12. kvě, 2004 11:39

Microelephant píše:Jen jsem se snažil dedukovat. Podle mého názoru by se samuraj, který se snažil řídit bušidó nikdy nesnížil k použití jiné, než tradiční zbraně (luk, meč, kopí). Mimochodem Tajemství samurajů mi připadá spíše jako komerční ptákovina. Sice jsem ji nečetl, ale už to, že na ni byla reklama ve Fightersu mě o tom přesvědčuje. Možná se to mělo jmenovat tajemství nindžů ;)

Mno... přece jenom těm chlapíkům šlo o život, takže těch míň tradičních zbraní měli hromadu... a byly to pěkný hrůzy...

...překvapivě zjišťuju, že nejsou tak velký rozdíly mezi tím, co používal samuraj a těmi, které používal nindža...

V zásadě, ale buši (zřejmě a různě v různých dobách) řešil problémy přímo... nebo víc přímo... asi to stejně nebyla taková romantika, jako se popisuje obzvlášť v titulech jako Tajemství Samurajů

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...