Moderátor: Picard
marvin píše:zavisi od nasadenia - ak by to spravil tak mdlo ako na tych videach tak by mohol tak akurvat prist peknemu urazu ... Kazdy pohyb moze byt v podstate technika vzdy to zavisi od rychlosti a razancie -- preto nechapem ked niekto takto nieco predvadza ako techniku pretoze to o nicom nevypoveda ...
to mozem takto spravit spomalene video ako profi boxerovi, ktory na mna udiera direkt zachytim palec na ruke a spravim na nom technikupodstatne je ci to funguje aj v relanej rychlosti nie ci to funguje v ich cvicnych podmienkach .... lebo tam funguje vsetko co len budu chciet ..
marvin píše:... staré katy, které cvičí mí učitelé jsou naprosto neoddiskutovatelně funkční... Načasování s džutte nebo kusarigamou, které předvádí Pascal Krieger... to je na vykulení očí
mas nejake video rad by som sa pozrel ... ak sa da ... na dobre sa clovek pozre rad ..
Anonymní píše::?: a kovovy tessen stoji kolko dolarov, taky nejaky lepsi, co sa po udere nerozpadne?
marvin píše:patrik tie linky mi nejdu nemas tam nahodou preklep ?
patrik píše:Jendis píše:OK...tolik o tom nevím.Jinak jsme chudý kraj....![]()
To nic... proto jsem to tady udělal...
Hele právě v tajemství samurajů se tonfa a nunčaku vkládá mezi zbraně samurajů... protože je v Japonsku používal feudální zemědělec![]()
Vzhledem k přísnému dělení tříd v Japonsku od sedmnáctého století je to docela zábavné...
Patrik
Microelephant píše:K přísnému dělení tříd došlo již ve století 16. Hidejoši Tojotomi vydal edikt o přísném oddělení kasty zemědělců a samurajů s absolutním zákazem přestupu z jedné kasty do druhé (více viz http://sengoku.webpark.cz)
Jinak možná autor Tajemství samurajů míní právě období před Hidejošiho ediktem, kdy se samurajové věnovali zemědělským pracem, když zrovna neválčili (viz džizamurajové). Ale hlavu bych si z toho nelámal. Předpokládám, že tendenci k využívání nástrojů jako zbraní měli spíše róninové, u kterých ze společenského hlediska o cestu meče až zase tolik nešlo
Myslím si, že využívání zemědělských náčiní jako zbraní může kulminovat po každém "honu na meče", kdy byly odzbrojováni všichni vyjma kasty válečníků a šlechticů.
Microelephant píše:Jen jsem se snažil dedukovat. Podle mého názoru by se samuraj, který se snažil řídit bušidó nikdy nesnížil k použití jiné, než tradiční zbraně (luk, meč, kopí). Mimochodem Tajemství samurajů mi připadá spíše jako komerční ptákovina. Sice jsem ji nečetl, ale už to, že na ni byla reklama ve Fightersu mě o tom přesvědčuje. Možná se to mělo jmenovat tajemství nindžů
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník