Jediné a prave Wing Chun Kung Fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Pepah » pát 01. pro, 2006 21:35

defendu píše:4luen
To,že BU jsou starší než celý buddhismus je samozřejmé,ale přineslo pozdější spojení těchto dvou prvků jen věci přínosné?

Ktere BU je nejak vice spojeno s buddhismem :?:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod migli » sob 02. pro, 2006 10:41

Pepah píše:Ktere BU je nejak vice spojeno s buddhismem :?:

No, mne by take zajimalo, ktery buddhismus, ktera jeho vetev a oficialni skola ma v naplni praxi BU. To je stejna pitomost, jako rict, ze box je krestansky, pankration ze je spjaty s reckymi bozstvy.... Nemichejte prosim kulturu, ve ktere se BU vyvinuly s BU samotnym.
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » sob 02. pro, 2006 21:03

4migli
Ale to si piš,že se to musí míchat dohromady :evil: ,jen pochopením dané kultury můžeš pochopit o co jim v tom daném stylu vůbec šlo či jde.
Největší rozšíření BU v Asii i u nás byl vždy v době válek,ale největší rozvoj tzn. vytváření nových stylů šel vždycky ruku v ruce s relativním polit. klidem,tedy vdobě kdy byl relativní čas zabývat se fyzickým rozvojem.Buddh. mniši k tomu měli ideální podmínky,mohly trénovat doslova od rána do večera, proto mohly vytvářet "nové" techniky,principy,kombinace a dále vytvářet stovky a stovky pohybů,které například voják-tedy narozdíl od mnicha,skutečý praktik-nemohl provozovat,on si nemohl HRÁT na tygra nebo opici jako mnich,on musel znát jen pár technik,ale tak aby mu skutečně fungovaly v jakékoliv situaci - aby mohl Přežít :!: :!:Je tedy dost důležité jak styl vznikl,jestli jako uměle vytvořená věc za zdmi kláštera,nebo jako praktická věc pro přežití.

Tak takhle jsem to myslel,kdaž jsem psal o buddhismu a BU,ne tak jak sis to asi představoval ty-trénink spojený s buddh. tradicí -NE :!:

Tak tradicionalisti,hup na mě :lol: :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » sob 02. pro, 2006 21:39

defendu píše:4migli
Ale to si piš,že se to musí míchat dohromady :evil: ,jen pochopením dané kultury můžeš pochopit o co jim v tom daném stylu vůbec šlo či jde.
Největší rozšíření BU v Asii i u nás byl vždy v době válek,ale největší rozvoj tzn. vytváření nových stylů šel vždycky ruku v ruce s relativním polit. klidem,tedy vdobě kdy byl relativní čas zabývat se fyzickým rozvojem.Buddh. mniši k tomu měli ideální podmínky,mohly trénovat doslova od rána do večera, proto mohly vytvářet "nové" techniky,principy,kombinace a dále vytvářet stovky a stovky pohybů,které například voják-tedy narozdíl od mnicha,skutečý praktik-nemohl provozovat,on si nemohl HRÁT na tygra nebo opici jako mnich,on musel znát jen pár technik,ale tak aby mu skutečně fungovaly v jakékoliv situaci - aby mohl Přežít :!: :!:Je tedy dost důležité jak styl vznikl,jestli jako uměle vytvořená věc za zdmi kláštera,nebo jako praktická věc pro přežití.

Tak takhle jsem to myslel,kdaž jsem psal o buddhismu a BU,ne tak jak sis to asi představoval ty-trénink spojený s buddh. tradicí -NE :!:

Tak tradicionalisti,hup na mě :lol: :lol:

No tak furt nevim o kterem BU to vlastne mluvis ? Ze by Shaolin ? Z toho co pises tovypada, ze existuji jen "spatne" "tradicni" treningove metody ktere vsechny vypestovali ve sklenikove atmosfere klasteru, mirumilovni mnisi, kteri tak chteli zlomit silu onech BU ... V tom pripade ti musim dat za pravdu, zabyvat se temito BU asi fakt nema cenu. A je lepsi prijit s necim novejsim, modernejsim, vylepsenym, nejakou kompilaci toho "nejlepsiho" co tam zrovna meditujici mnich prehledl a zanechal...
Jeste, ze lidi kteri tento obtizny ukol vzali na sva bedra je treba tady v Cechach, Morave a Slezku pomerne nemalo. A nekteri dokonce aby spasili duse tech, kteri jeste blahove veri v "kvalitu" (modri uz vedi) tech tradicnich, vyucuji neco uplne jineho pod tradicnim jmenem ....
Diky BU za vsechny spasitele ... :D
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » sob 02. pro, 2006 22:11

Pepah píše: Z toho co pises tovypada, ze existuji jen "spatne" "tradicni" treningove metody ktere vsechny vypestovali ve sklenikove atmosfere klasteru, mirumilovni mnisi, kteri tak chteli zlomit silu onech BU ...

Z toho co píšu to NEVYPADÁ - jen TY chceš prudit a bejt za chytrýho proto to tam tzv.vidíš :x
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » sob 02. pro, 2006 22:44

defendu: stovky pohybů, hrát na tygra nebo opici, mniši měli čas od rána do večera :lol: Tak to je totální pohádka z neznalosti, sorry ale píšeš o něčem cos nikdy neviděl a asi jsi jen přečet hodně špatných knížek českých romantických bojovníků.
Já si zas naopak myslím, že mnišský styly sou takoví "primitivní", dovednostní a tvrdý.
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » sob 02. pro, 2006 22:46

defendu píše:
Pepah píše: Z toho co pises tovypada, ze existuji jen "spatne" "tradicni" treningove metody ktere vsechny vypestovali ve sklenikove atmosfere klasteru, mirumilovni mnisi, kteri tak chteli zlomit silu onech BU ...

Z toho co píšu to NEVYPADÁ - jen TY chceš prudit a bejt za chytrýho proto to tam tzv.vidíš :x

Ach tak...
v tom pripade se omlouvam za svoji spatnou interpretaci a dekuji za tvoji dobrou ... :idea:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » ned 03. pro, 2006 8:35

4Harutomu
Ano neviděl,neb jsem v té době nežil,ty snad ano :?: :roll: :roll:

Máš určitě pravdu,že mnišské styly jsou takové "primitivní" -PROTO na jejich zvládnutí potřebuješ desítky let každodenního tréninku,aby jsi se dokázal naučit stovky pohybů,které ve chvíli kdy budeš narvaný adrenalinem stejně neuděláš :?: 8O .
Nikde jsem nepsal,že tyto styly postrádají tvrdost,jen to,že je toho všeho poněkud moc,zbytečně moc.
Naposledy upravil defendu dne ned 03. pro, 2006 10:31, celkově upraveno 1
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 03. pro, 2006 9:46

defendu píše:4Harutomu
Ano neviděl,neb jsem v té době nežil,ty snad ano :?: :roll: :roll:

Máš určitě pravdu,že mnišské styly jsou takové "primitivní" -PROTO na jejich zvládnutí potřebuješ desítky let každodenního tréninku,aby jsi se dokázal naučit stovky pohybů,které ve chvíli kdy budeš narvaný adrenalinem stejně neuděláš.
Nikde jsem nepsal,že tyto styly postrádají tvrdost,jen to,že je toho všeho poněkud moc,zbytečně moc.
Chci bejt maximálně pozitivní a neprudit. Ale co je moc to je moc. Chci se tě Defendu zeptat, který mnišský styl jsi studoval, poznal, případně o jakém mnišském stylu mluvíš. Tvoje příspěvky na toto téma se vyznačují naprostou neznalostí tématu a bezhlavým bušením do něčeho, co si představuješ pod pojmem, tradiční, mnišský atd... Mluv konkrétně, který mnišský styl je plný stovek pohybů, který je plný zbytečností, který je nepraktický a vůbec co o tom víš? Předpokládám, že když o něčem mluvíš tak kategoricky, že jsi to perfektně poznal do hloubky, tak abys to mohl kritizovat. Já na rozdíl od tebe jsem nějaký ten mnišský styl poznal a myslím si pravý opak, je tanm přesně tolok pohybů, kolik je potřeba. (maně jsem si vzpoměl na amádea, jak ten kníže-laik povídá Mozartovi, že je v jeho opeře příliš mnoho not a moZart odvětí, že je jich tanm tolik, kolim je potřeba, stejně hloupá a pitomá připomínka a jednoduchá odpověď )A že se něco musí studovat desítky let? Samozřejmě, jak dlouho studuješ, tak vysoká je tvoje üroveň. To snad o evropském boxu nebo thaiboxu neplatí? Nebo kde to neplatí? U Defendu doma? Sorry, snažím se být maximálně pozitivní... :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 03. pro, 2006 9:47

sorry za překlepy, píšu v německu na německý klávesnici, za pár dní budu v CR tak to bude lepší
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fukki » ned 03. pro, 2006 10:12

Defendu - on si nemohl HRÁT na tygra nebo opici jako mnich,on musel znát jen pár technik,ale tak aby mu skutečně fungovaly v jakékoliv situaci - aby mohl Přežít
Máš určitě pravdu,že mnišské styly jsou takové "primitivní" -PROTO na jejich zvládnutí potřebuješ desítky let každodenního tréninku,aby jsi se dokázal naučit stovky pohybů,které ve chvíli kdy budeš narvaný adrenalinem stejně neuděláš.

8O 8O 8O :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Proboha..
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » ned 03. pro, 2006 10:19

Teda tys mi to nandal,chlape.Máš pravdu celé wushu,mnichy a asiaty mam v ...Svými příspěvky jsem poněkud odbočil od minulého tématu-že se už nic nemusí vyvíjet (trénink. metody),protože v Číně už to stovky let stejně cvičí nejlíp,takže jakýkoliv vývoj je už vlastně jen cesta zpět,že :?: :lol:,chtěl jsem jen nastínit kdo vlastně tyto styly vyvíjel a čím byly nebo mnohdy mohly být ovlivněny,toť vše.

Jen jsem tak trochu chtěl vrátit Mirovi jiné kategorické tvrzení,které tady nedávno prezentoval a to,že jeho sifu je určitě lepší než Vasiliev,Lichtenfeld apod.,jen jaksi nenapsal v čem,že by v boji??Líbí se mi když mnich píše o boji,který pokud mohu vyčíst z jeho příspěvků ani nezažil,toť vše ode mě k danému tématu.

I já jsem maximálně pozitivní :twisted:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fukki » ned 03. pro, 2006 10:52

Když už se tady plácá o vývoji, tréninkových metodách apod., můj názor je ten, že proč nevyvíjet, nejsem slepým zastáncem starších praktik. U nás používáme tradiční systém výuky a metodiky, tak jak se ji naučil můj sifu od svého sifu atd atd. Samosebou používáme box pytel i lapy a nedělá mi problém si zajít do posilovny. Pro mne je podstatné, že vidím na lidech co cvičí déle než já a především na svém učiteli, že to co se učíme má setsakramentský smysl. A pevně této ověřené metodice věřím a osobně mi vyhovuje. A pro defendu: Opravdu to nejsou stovky pohybů, nebo hra na tygra a opici :lol:

Ovšem :!: při slovech "vývoj, moderní, reoluční atd." v BU se mně osobně vybavují slátaniny jako Taebo, Aerokickbox, všelijaké tanečky na hudbu, freestyle kata, nemluvě o nesmyslech jako Nin Tsun Do, WT Blitzdefenze atd.. prostě vývoj nových revolučních metod že? :lol:
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod diablik » ned 03. pro, 2006 11:12

:twisted: :twisted:
Naposledy upravil diablik dne stř 18. dub, 2007 15:22, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » ned 03. pro, 2006 11:18

:twisted: :twisted:
Naposledy upravil diablik dne stř 18. dub, 2007 15:22, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 03. pro, 2006 11:19

4Fukki
Tak tohle je rozumná,inteligentní,nefanatická odpověď ,dík:wink:

Není to hra na zvířata?Když podle mě někdo cvičí sestavu,kde tato zvířata představuje,tak si na ně nehraje?
Asi ti ta otázka přijde úsměvná,ale jsem chlápek,který ohledně boje (do určité míry se jím i živým :evil: ) stojí pevně na nohou tzn. že akceptuju to co je na první pohled zjevné,to co na první pohled zjevné není (např. wushu sestava) u mě vzbuzuje nedůvěru a to asi i většině lidí cvičících BS a systémy.Navíc mezi kungfu osazenstvem je jaksi větší prostor pro podvodníky,právě proto,že např. laik u nich hned nepozná jestli "umí" nebo ne.
Takže jak to je s těma zvířátkama?Možná by to mohlo zajímat i další lidi :wink:

Ohledně toho Taeba - je to metoda jak se zpotit,doslova a do písmene -nic víc,pokud někdo netvrdí,že je to super pro boj,tak je to podle mě OK.
Horší už je Nin Tsun Do,WT - blitz..,tam už je to opravdu pro srandu,nebo spíš pláč :cry:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » ned 03. pro, 2006 11:38

http://youtube.com/watch?v=OqgeTEwwTzE geoffthompson a peter consterdine..
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 03. pro, 2006 11:41

Měl jsem možnost nějakou dobu (jen proto,že to mělo vcelku reklamu) dělat invalidní Blitzfujtajxl a je to opravdu sračka :x
Teorie boje je převzatá od Thompsona,stejně tak kazatelský postoj,ale to je tak všechno,zbytek je dojebaný tzv. WT principy takže výsledek stojí za h...
Ale Thompson je jiná sorta - je to PRAKTIK,který učí lidi se opravdu rvát :!: :!: :evil:

Mám,ale pocit,že Fukkimu šlo spíš o ty kretény,kteří kombinují tzv. to "nejlepší" z tradičních BU,což u Thompsona NEHROZÍ :!: :!: ani náhodou.

Totéž ovšem platí i pro další boj. systémy,které vznikli z nutnosti,ne z komerce nebo demence-britské Defendu a ruské Sambo (2 svět. válka),Krav Maga (situace na blízkém východě),kali (neustálé řežby na filip. ostrovech) apod.
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 03. pro, 2006 11:52

diablik píše:http://youtube.com/watch?v=OqgeTEwwTzE geoffthompson a peter consterdine..

Výborné video,moc se mi líbí :lol: :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » ned 03. pro, 2006 12:17

Diablik napsal :
http://youtube.com/watch?v=OqgeTEwwTzE geoffthompson a peter consterdine..

Můžes mi o tomhle něco říct?Učí se to někde v evropě,jak se to menuje ?
Pak chci výjádřit toho v uvozovkách ,,dědy,,protože si to dává uplně nehorázně,čekal sem nějakou slátaninu ale tohle je to co se u většinu mistrů nevidí,REALITA!! :wink: :!: :!:
TOHLE video mě nechala s otevřenou pusou ... :wink: :o :o
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...