defendu píše:4luen
To,že BU jsou starší než celý buddhismus je samozřejmé,ale přineslo pozdější spojení těchto dvou prvků jen věci přínosné?
Ktere BU je nejak vice spojeno s buddhismem

Moderátor: pm
Pepah píše:Ktere BU je nejak vice spojeno s buddhismem
defendu píše:4migli
Ale to si piš,že se to musí míchat dohromady,jen pochopením dané kultury můžeš pochopit o co jim v tom daném stylu vůbec šlo či jde.
Největší rozšíření BU v Asii i u nás byl vždy v době válek,ale největší rozvoj tzn. vytváření nových stylů šel vždycky ruku v ruce s relativním polit. klidem,tedy vdobě kdy byl relativní čas zabývat se fyzickým rozvojem.Buddh. mniši k tomu měli ideální podmínky,mohly trénovat doslova od rána do večera, proto mohly vytvářet "nové" techniky,principy,kombinace a dále vytvářet stovky a stovky pohybů,které například voják-tedy narozdíl od mnicha,skutečý praktik-nemohl provozovat,on si nemohl HRÁT na tygra nebo opici jako mnich,on musel znát jen pár technik,ale tak aby mu skutečně fungovaly v jakékoliv situaci - aby mohl Přežít![]()
Je tedy dost důležité jak styl vznikl,jestli jako uměle vytvořená věc za zdmi kláštera,nebo jako praktická věc pro přežití.
Tak takhle jsem to myslel,kdaž jsem psal o buddhismu a BU,ne tak jak sis to asi představoval ty-trénink spojený s buddh. tradicí -NE
Tak tradicionalisti,hup na mě![]()
Pepah píše: Z toho co pises tovypada, ze existuji jen "spatne" "tradicni" treningove metody ktere vsechny vypestovali ve sklenikove atmosfere klasteru, mirumilovni mnisi, kteri tak chteli zlomit silu onech BU ...
defendu píše:Pepah píše: Z toho co pises tovypada, ze existuji jen "spatne" "tradicni" treningove metody ktere vsechny vypestovali ve sklenikove atmosfere klasteru, mirumilovni mnisi, kteri tak chteli zlomit silu onech BU ...
Z toho co píšu to NEVYPADÁ - jen TY chceš prudit a bejt za chytrýho proto to tam tzv.vidíš
Chci bejt maximálně pozitivní a neprudit. Ale co je moc to je moc. Chci se tě Defendu zeptat, který mnišský styl jsi studoval, poznal, případně o jakém mnišském stylu mluvíš. Tvoje příspěvky na toto téma se vyznačují naprostou neznalostí tématu a bezhlavým bušením do něčeho, co si představuješ pod pojmem, tradiční, mnišský atd... Mluv konkrétně, který mnišský styl je plný stovek pohybů, který je plný zbytečností, který je nepraktický a vůbec co o tom víš? Předpokládám, že když o něčem mluvíš tak kategoricky, že jsi to perfektně poznal do hloubky, tak abys to mohl kritizovat. Já na rozdíl od tebe jsem nějaký ten mnišský styl poznal a myslím si pravý opak, je tanm přesně tolok pohybů, kolik je potřeba. (maně jsem si vzpoměl na amádea, jak ten kníže-laik povídá Mozartovi, že je v jeho opeře příliš mnoho not a moZart odvětí, že je jich tanm tolik, kolim je potřeba, stejně hloupá a pitomá připomínka a jednoduchá odpověď )A že se něco musí studovat desítky let? Samozřejmě, jak dlouho studuješ, tak vysoká je tvoje üroveň. To snad o evropském boxu nebo thaiboxu neplatí? Nebo kde to neplatí? U Defendu doma? Sorry, snažím se být maximálně pozitivní...defendu píše:4Harutomu
Ano neviděl,neb jsem v té době nežil,ty snad ano![]()
![]()
![]()
Máš určitě pravdu,že mnišské styly jsou takové "primitivní" -PROTO na jejich zvládnutí potřebuješ desítky let každodenního tréninku,aby jsi se dokázal naučit stovky pohybů,které ve chvíli kdy budeš narvaný adrenalinem stejně neuděláš.
Nikde jsem nepsal,že tyto styly postrádají tvrdost,jen to,že je toho všeho poněkud moc,zbytečně moc.
http://youtube.com/watch?v=OqgeTEwwTzE geoffthompson a peter consterdine..
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků