Proc vetsina odsuzuje aikido?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod sosuke » sob 02. pro, 2006 21:14

kik píše:
Kubik píše:A zase ta slavna dvojka mistru ze severni Moravy - Sosuke a Kik.
Jeden ma 15 let a porazi vsechny mistry ve vsech BU a na druhy ve veku 23 objevil neucinejsi BU v Aikido Senseie Nishia a vsichni ostatni senseiove jsou lopaty, coz on umi samozrejme dokazat...

Vasi ucitele (Radek s Romanem v Karvine a Radim z Ostravy) by nejspise jen kroutili hlavama. Vsechny je osobne znam. Dejte jim precist sve prizpevky a napiste sem jak se jim to libilo... To je vec, ktera me opravdu zajima!

Obavam se, ze pokud tohle ucinite, budete mit vybornou moznost vyzkouset si realnou sebeobranu v praxi. Takze nevahejte, je to opravdova vyzva !!!

Kubajz
Aikido SKP Ostrava

Kubiku: Já netvrdím, že porazím všechny mistry a ani lidi. Já jsem takový teoretik. Praxi nemám, sparing nemám, ale talent a rychlost mi nechybí.
Ale pokusím se to změnit. K Nishiovi mám velikou úctu a stejně tak i k Ikedovi, nebo Toheiovi, Endovi či Seagalovi a Ueshibovi atd.
Ty, když jsi psal, že cvičíš aikido 12 let, tak jsi pravděpodobně danáč když jsem se díval na vaše stránky, tak tam je jeden Kubík 2.dan.
Vítej mistře Kubíku. 8O 8O :D
:wink:
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » sob 02. pro, 2006 21:29

Libor píše:
diablik píše:]
Sosukeho obrana je na youtube.com pod nazvom:Aikido vs Jiu Jitsu - girly looking boys going Bruce Lee
------jeeee Libor,myslis ze to tam bol nas sensei Sosuke v tej ciernej sukienke :?: :twisted: :twisted: ..mozno ze pod nou mal aj cierne tanga :wink: :lol: :lol:

Vsetky dokazy hovoria jednoznacne za sosukeho.Mne sa velmi ratal ten rappersky pozdrav na zaciatku,skoda ze ho neukazali ako sa tvaril potom.
Inac som tu sosukeho dlho nevidel,nemali by vyhlasit celostatne patranie?
Na kazdom stlpe bude visiet plagat:Wanted-dead or alive[/quote]

Hm. :x Moje obrana proti kopům je dobrá. Základem je vyhnout se linií útoku a zaútočit. Několikrát jsme to trénovali v našem aikidu.
Dlouho jsem tu nebil, ale jsem zpět. :wink: :D
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ital » ned 03. pro, 2006 17:08

4sosuke
několik rad k tvému studiu:
1) Zkus se více věnovat studiu českého jazyka, momentálně ti víc prospěje :-)
2) Jak se pozná, že máš talent a rychlost? Tím, že plácáš nesmysl za nesmyslem a děláš ostudu svému oddílu. Kdo ti vůbec dovolil prezentovat se za pomocí www oddílu, který navštěvuješ.
3) V předchozích diskuzích jsi odpovídal Kubajzovi, že je ti ho líto a že nemá tem správný trénink .... (nevím to přesto doslova), tak proč teď mu málem lezeš do prdele, to ti není blbé?
      ital
      diskutér - nováček
      diskutér - nováček

Příspěvekod kik » pon 04. pro, 2006 18:02

sosuke píše:
      Libor píše:
      diablik píše:]
      Sosukeho obrana je na youtube.com pod nazvom:Aikido vs Jiu Jitsu - girly looking boys going Bruce Lee
      ------jeeee Libor,myslis ze to tam bol nas sensei Sosuke v tej ciernej sukienke :?: :twisted: :twisted: ..mozno ze pod nou mal aj cierne tanga :wink: :lol: :lol:

Vsetky dokazy hovoria jednoznacne za sosukeho.Mne sa velmi ratal ten rappersky pozdrav na zaciatku,skoda ze ho neukazali ako sa tvaril potom.
      Inac som tu sosukeho dlho nevidel,nemali by vyhlasit celostatne patranie?
      Na kazdom stlpe bude visiet plagat:Wanted-dead or alive

Hm. :x Moje obrana proti kopům je dobrá. Základem je vyhnout se linií útoku a zaútočit. Několikrát jsme to trénovali v našem aikidu.
      Dlouho jsem tu nebil, ale jsem zpět. :wink: :D[/quote]

Vcelku máš pravdu ,že se musíš vyhnout linii kopu ,ale nastává jeden problém.Určitě trénujete obranu jen proti maegeri ,že?Nejhorší na tom je že proti mawaši se uhýbá přesně naopak a to směrem k protivníkovi oproti maegeri ,kdy jdeš do boku .To trénujete taky?
      kik
      mistr diskutér
      mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » pon 04. pro, 2006 18:21

chachar píše:sosuke- napis toho ucitele z te policejni skoly jak se jmenuje nebo jaky uci styl asi vim o koho jde ale nejsem si jisty tak tady nechci nic dal rozvadet

Jo. Je to pan Hubert Witosz a učí karate. :wink:
      sosuke
      mistr diskutér
      mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » pon 04. pro, 2006 18:25

Proti mawashi geri taky. Základem je uchitit, nebo vykrýt mawashi geri a vstoupit do soupeře a pak provádíme páku na nohu (hodně bolestivé)
      :wink: :D
      sosuke
      mistr diskutér
      mistr diskutér

Příspěvekod Frank » pon 04. pro, 2006 18:50

sosuke píše:Proti mawashi geri taky. Základem je uchitit, nebo vykrýt mawashi geri a vstoupit do soupeře a pak provádíme páku na nohu (hodně bolestivé)

chytej nohu buakawovi
      Frank
      mistr diskutér
      mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » pon 04. pro, 2006 18:54

Frank píše:
      sosuke píše:Proti mawashi geri taky. Základem je uchitit, nebo vykrýt mawashi geri a vstoupit do soupeře a pak provádíme páku na nohu (hodně bolestivé)

chytej nohu buakawovi

Který blázen by se o to pokoušel???
      Na něho by měli jen mistři. :D
      sosuke
      mistr diskutér
      mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » pon 04. pro, 2006 19:07

4 Sosuke :
      TOhle sem našel na vašich stránkách a malinko mi to nesedělo,rád bych kdyby jsi mi to vysvětlil... :wink:

Pokud si myslíš, že na Aikido jsi moc mladý, starý, slabý, mýlíš se. Techniky tohoto umění jsou založeny na využití síly protivníka, a proto jsou obzvláště vhodné pro ženy i starší lidi. Přebytek fyzické síly může být i na obtíž

To jako fakt? :roll:

Neseď na tatami zády ke kamize, obrazu zakladatele. Také neseď s nataženýma nohama. Seď v seize, případně v sedu se zkříženýma nohama, vždy však s narovnanými zády

To bude asi nějaká forma respektu nebo tak co ? :oops:

Nezapomeň, že jsi na tréninku, aby jsi se něco naučil, ne abys sis uspokojil svoje ego. Chovej se dle zásad slušného chování, buď ohleduplný, opatrný, slušný. Nezapomínej na to

To aji při sparringu ? :wink: :!: NE ASI chapu jak to myslí:)

Pro zatím :arrow: to stačí :twisted:
      Emanuele
      pokročilý diskutér
      pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » pon 04. pro, 2006 19:42

sosuke píše:
      Frank píše:

chytej nohu buakawovi

Který blázen by se o to pokoušel???
      Na něho by měli jen mistři. :D
      A jak dlouho by museli ty mistři cvičit, aby se měli byť minimální šanci proti tomuhle mladíkovi 8) možná donekonečna :twisted:
      Rimmer
      mistr diskutér
      mistr diskutér

Příspěvekod kik » pon 04. pro, 2006 20:41

Sosuke je zapálený to se mi na něm líbí škoda jen ,že dělá aikido !V tom věku by bylo lepší Karate nebo něco at získá přehled o boji.
      kik
      mistr diskutér
      mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » pon 04. pro, 2006 21:21

Emanuele píše:4 Sosuke :
      TOhle sem našel na vašich stránkách a malinko mi to nesedělo,rád bych kdyby jsi mi to vysvětlil... :wink:

Pokud si myslíš, že na Aikido jsi moc mladý, starý, slabý, mýlíš se. Techniky tohoto umění jsou založeny na využití síly protivníka, a proto jsou obzvláště vhodné pro ženy i starší lidi. Přebytek fyzické síly může být i na obtíž

To jako fakt? :roll:

Neseď na tatami zády ke kamize, obrazu zakladatele. Také neseď s nataženýma nohama. Seď v seize, případně v sedu se zkříženýma nohama, vždy však s narovnanými zády

To bude asi nějaká forma respektu nebo tak co ? :oops:

Nezapomeň, že jsi na tréninku, aby jsi se něco naučil, ne abys sis uspokojil svoje ego. Chovej se dle zásad slušného chování, buď ohleduplný, opatrný, slušný. Nezapomínej na to

To aji při sparringu ? :wink: :!: NE ASI chapu jak to myslí:)

Pro zatím :arrow: to stačí :twisted:

Přebytek síly by mohl být naobtíž- FAKT.
      Aikido je vhodné pro ženy a starší lidi- ženy mají nevíhodu, protože chlapi na ně jdou lehce a oni si tam spadnou sami. Proto u nich účinná sebeobrana bude fungovat mnohem později než u mužů. A taky když cvičí muž s ženou, tak si pořádně muž nezacvičí. U starších lidí by to mohlo být vhodné, ale pokud mají problém se ohnout, zvednout, tak to bych doporučil TAI CHI.
      S tím sezením- to je etika dojo. Musíš sedět jen v seize, nebo hamze a nikdy zády ke kamize. Prostě je to velmi důležitá součást japonské mentality a kultury. :wink:
      sosuke
      mistr diskutér
      mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » pon 04. pro, 2006 21:54

sosuke píše: Přebytek síly by mohl být naobtíž- FAKT.
      A to jako myslíš vážně?? U stylu kde se pořad páčí??? :roll: :roll: :roll: :roll:
      Rimmer
      mistr diskutér
      mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » pon 04. pro, 2006 21:57

Příde mi absurdní respektovat OBRAZ! :roll:
      Emanuele
      pokročilý diskutér
      pokročilý diskutér

Příspěvekod Dalt » pon 04. pro, 2006 22:39

prijde mi absurdni porad rozdmychavat tyhle hadky se Sosukem (chapu ze na tom neni nic tezkeho)...poukazuje to na dusevnio vyspelost pisatelu - prudicu...
      Dalt
      mistr diskutér
      mistr diskutér

Příspěvekod Frank » pon 04. pro, 2006 23:04

Dalt píše:prijde mi absurdni porad rozdmychavat tyhle hadky se Sosukem (chapu ze na tom neni nic tezkeho)...poukazuje to na dusevnio vyspelost pisatelu - prudicu...

aspoň neni nuda.sosuke je dobrej komik
      Frank
      mistr diskutér
      mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » úte 05. pro, 2006 7:19

ukropcany:

Možná mu chtějí otevřít oči...no a já mám sám zavřený oči,proto se ho jen ptám,na věci co mě zajímají! :roll: :!:
      Emanuele
      pokročilý diskutér
      pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » úte 05. pro, 2006 11:18

ukr - mno, ehm.
      marvin
      mistr diskutér
      mistr diskutér

Příspěvekod Kubik » úte 05. pro, 2006 11:57

To Kik:
      Jak uz jsem psal, Radima znam a plne respektuju. Je to clovek, ktery od mladi cvici BU aikido, judo, karate, kung fu... O jeho kvalitach neni pochyb. Klidne Radimovi udelam reklamu.

Videi mam milion a dokazu si predstavit o cem mluvis. Uvedom si jak vznikly jednotlive odnoze Aikido. Uz za Osenseie od něho odeslo s mistrovskym stupnem mnoho lidi a zalozili si vlastni skoly, ktere jsou odlisne. Kazdy ucitel chape aikido jinak a to ze Nishio sensei ho chapal pres karate a iaido je v nejlepsim poradku. Jini ucitele to chapou jinak. Vem si treba Senseie Asaie, 8. Dan, ten zarucene necvici aikido skrz karate. Kde dela chybu treba on? Je to hloupost verit vsemu co ti reknou, musis si najit vlastni cestu. Aikido je o hledani... A proc o tom mluvim? V teto diskusi jsi opet vypustil pohrdavou hlasku "a necvicis ty Ikedu?". Uz ti to rikam podruhe, cvic si co chces, ale neplivej na jine Senseie...
      Kubik
      diskutér - začátečník
      diskutér - začátečník

Příspěvekod Kubik » úte 05. pro, 2006 12:01

A jeste pripominka k te anonymite.
      Kazde forum ziskava na kvalite prave tim, ze do neho pisou konkretni lidi z oboru. Ja se nebojim priznat svou identitu a zarukou toho je, ze si za tim co pisu stojim. Howgh
      Kubik
      diskutér - začátečník
      diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...