Jediné a prave Wing Chun Kung Fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Miro » pon 04. pro, 2006 2:55

Oops, diky Marvin (to miesto, ktore Ty myslis, je ditang quan = ground fighting, teda tradicny cinsky styl boja na zemi), splietol som videjka, sorry, myslel som toto videjko - Liao Wuchang zacina okolo 2:50:
http://www.youtube.com/watch?v=R5rm9D1l ... ed&search=

a tu je kratko na este jednom videjku za Wang Shujin-om:
http://www.youtube.com/watch?v=TgSPsiQh ... ed&search=

A este kusok z opicieho stylu (ale je to o nieco nizsia kvalita v porovnani s predchadzajucimi videami) je tu, performancia zacina zhruba na 8:15:

http://www.youtube.com/watch?v=S5XMIQrvinM

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 04. pro, 2006 9:27

defendu píše:Já jsem nepsal,že bych je dělal ve sledu podle nějaké sestavy :lol: :lol: ,já to myslel tak,že se mi prostě tradiční techniky příčí natolik,že bych je v takové podobě nedělal vůbec.Teď už je to doufám jasné.
Vím,že trad. styly obsahují vše co ty moderní(myšleno techniky),ale je to běh na dlouhou trať,na které se nedělají reálné scénáře,nějak se zapomíná na boj na zemi,jen někde se dělá sparring,což je mimochodem základ toho jak se nepřiposrat ve skutečné akci,prostě se nějak zapomíná na to co já považuju za realitu.

Ale,protože je demokracie (i když pokud vím tak v Číně zrovna ne ),tak si každý může cvičit co chce a nemusí se hned nasírat,když s ním někdo zrovna nesouhlasí,že MIRO?

Nebudu se už cpát do threadu kde nemám co dělat ,zůstanu raději u pouličních ohavností :evil:
Ty defendu považuješ za realitu to,co ti tak připadá na tvém stupni poznání. Pokud budeš chtít jít dále, časem pochopíš další věci, například, 1) poznáš konečně co jsou to tradiční techniky, tobě se totiž příčí ne ty techniky nýbrž to slovo. Tradiční techniky jsi totiž nepoznal, protože bys věděl, že dobré techniky jsou stejné jak moderní tak tradiční. 2) pochopíš, že být dobrý(mít kungfu) je totéž co umět bojovat. Mít kungfu ale navíc znamená,žít vyrovnaný život a mít tělo i ducha v dobrém stavu, rozvíjet bojové schopnosti současně se zdravím, protože na invalidním vozíku je sice dobré umět bojovat ale že by to bylo cílem "bojovníka"? 3) zjistíš že je to běh na dlouhou trať jako cokoliv jiného, když se chceš dostat na nějakou úroveň, nejde to zkratkou nebo nějakým zázrakem či podfukem. Možná že se ti povede tvými metodami být neporazitelným boxerem za týden ale NABETON si to vybere daň někde jinde. Právě tradiční styl dává komplexní rozvoj, tak aby člověk porazil svého protivníka ale zároveň aby při tom neporazil sám sebe...Stále jsme tady u té hloupé otázky začátečníka: ZA JAK DLOUHO se naučím to a to? Nezlob se ale já půjdu jistou a zaručenou cestou, kterou vyšlapaly generace přede mnou, nejsem Jára Cimrman abych se stal mistrem slepých uliček. :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pon 04. pro, 2006 9:55

diablik píše:http://youtube.com/watch?v=OqgeTEwwTzE

geoffthompson a peter consterdine..

Krása :idea:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pon 04. pro, 2006 12:21

pavela píše:
defendu píše:Já jsem nepsal,že bych je dělal ve sledu podle nějaké sestavy :lol: :lol: ,já to myslel tak,že se mi prostě tradiční techniky příčí natolik,že bych je v takové podobě nedělal vůbec.Teď už je to doufám jasné.
Vím,že trad. styly obsahují vše co ty moderní(myšleno techniky),ale je to běh na dlouhou trať,na které se nedělají reálné scénáře,nějak se zapomíná na boj na zemi,jen někde se dělá sparring,což je mimochodem základ toho jak se nepřiposrat ve skutečné akci,prostě se nějak zapomíná na to co já považuju za realitu.

Ale,protože je demokracie (i když pokud vím tak v Číně zrovna ne ),tak si každý může cvičit co chce a nemusí se hned nasírat,když s ním někdo zrovna nesouhlasí,že MIRO?

Nebudu se už cpát do threadu kde nemám co dělat ,zůstanu raději u pouličních ohavností :evil:
Ty defendu považuješ za realitu to,co ti tak připadá na tvém stupni poznání. Pokud budeš chtít jít dále, časem pochopíš další věci, například, 1) poznáš konečně co jsou to tradiční techniky, tobě se totiž příčí ne ty techniky nýbrž to slovo. Tradiční techniky jsi totiž nepoznal, protože bys věděl, že dobré techniky jsou stejné jak moderní tak tradiční. 2) pochopíš, že být dobrý(mít kungfu) je totéž co umět bojovat. Mít kungfu ale navíc znamená,žít vyrovnaný život a mít tělo i ducha v dobrém stavu, rozvíjet bojové schopnosti současně se zdravím, protože na invalidním vozíku je sice dobré umět bojovat ale že by to bylo cílem "bojovníka"? 3) zjistíš že je to běh na dlouhou trať jako cokoliv jiného, když se chceš dostat na nějakou úroveň, nejde to zkratkou nebo nějakým zázrakem či podfukem. Možná že se ti povede tvými metodami být neporazitelným boxerem za týden ale NABETON si to vybere daň někde jinde. Právě tradiční styl dává komplexní rozvoj, tak aby člověk porazil svého protivníka ale zároveň aby při tom neporazil sám sebe...Stále jsme tady u té hloupé otázky začátečníka: ZA JAK DLOUHO se naučím to a to? Nezlob se ale já půjdu jistou a zaručenou cestou, kterou vyšlapaly generace přede mnou, nejsem Jára Cimrman abych se stal mistrem slepých uliček. :lol: :lol: :lol:

Naozaj pekne si to napisal :D :D :D
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod karlat » pon 04. pro, 2006 14:18

Po delší odmlce jsem zase tu a i když už jste někde ůplně jinde, musím se trochu vrátit:
luen píše:
karlat píše:4 luen:
Na vedlejším fóru Wing/Ving Chun/tsun posilování zpochybňuješ mé příspěvky, v nichž jsem psal o antagonistické tenzi. A zde píšeš:

luen napsal:
Emanuele - bruce leeho bych za priklad zrovna nedaval ... ne snad kvuli tomu, ze byl nejake maslo, ale fakticky nic noveho neprinesl ... vse co rekl/napsal jsou stare kung fu/wushu poucky, ale nepochazeji z jeho dilny, jen je pretlumocil ... a prohlasil za vlastni napady ...

REAKCE KARLAT:Když tedy Bruce Lee píše o antagonech a nutnosti jejich relaxace (a nepíše o tom jako o svém objevu, ale prostě popisuje holý a nepopiratelný fakt), není to důkaz, že pružinový efekt (nerozlučně spjatý s anatomií těla) NEVYMYSLEL Leung Ting, ale že se jedná o postřehy převzaté od dávných generací? Co je tak špatného na tom, že když potřebuji např. triceps, tak nemá cenu používat biceps a naopak?
(možná by to patřilo spíš na to vedlejší fórum, ale to je snad fuk..)
btw.-jakto, že mi to při citování nedělá ty rámečky, jako vám? dík za radu

Nezpochybnil jsem tu vec jako takovou, ale vetsinou si pod pojmem "fíling" predstavuji ruzne skoly, ruzne veci ... jako napr. ze absolutni cit je to kdyz ti nevzletne z ruky (bong sau) papousek (mozna to byl jinej ptak :D ) a to je uz trochu moc i na mou fantazii. Jde predevsim o cit pro okamzik atd ...

Probůh, jaký pták :?: Jaký "fíling" :?: Jaké školy :?: jaké věci :?: Já psal o anatomické stavbě lidského těla, kterou každé bojové umění a každý styl, ať tradiční či modernizovaný musí respektovat. Nelze "vynalézt" to, že jeden sval ruku ohýbá a druhý zase natahuje. To lze pouze zjistit a využít, což dělají lidé už tisíce let. Co může být nové, je pojmenování (např. Leung Ting a pružinový efekt), nebo lze zpopularizovat nějaké transparentní cvičení (např neohybatelná paže), na němž může člověk své tělo poznávat a učit se ho ovládat (např být schopen pracovat pouze tricepsem bez zatnutí ostatních svalů na paži atp.).
Karel Palát, Plzeň
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod sam-soi » pon 04. pro, 2006 15:47

ted sem to asi nepochopil ... co si predstavujes pod " (např být schopen pracovat pouze tricepsem bez zatnutí ostatních svalů na paži atp.). "

to bude mysleno spis metaforicky ne ?

moc by me zajimalo jak treba tahas za pouziti pouze tricepsu
sam-soi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » pon 04. pro, 2006 16:12

zatím v každém sportu který jsem kdy dělal platilo, že když šlo o rychlý dynamický pohyb, snaží se mít člověk svaly maximálně zrelaxované(ne ochablé), k zatnutí může dojít až při nárazu (karate, box, tenis, squash, šťoüchání tágem, skok vysoký...)
Čím víc se dokáže člověk uvolnit a zapojit svaly jen natolik aby vykonal ukon ale ne víc, tím je lepší atlet.
To je ale známý fakt, nějak mi uniká o čem je ta diskuze o zatínání a nezatínání bicepsů a tricepsů...teď neprudím opravdu jsem trochu mimo, při uderu se přece svaly nezatínají, jinak je to odtlačení a ne uder.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod karlat » pon 04. pro, 2006 16:31

sam-soi píše:to bude mysleno spis metaforicky ne ?

moc by me zajimalo jak treba tahas za pouziti pouze tricepsu

Myšleno je to tak, že jakýkoli pohyb dělám, dělám ho s využitím jen nezbytných svalů. A každý sval má svůj antagon, tedy sval fungující opačně. Čím víc je antagon relaxován, tím méně odporuje zamýšlenému pohybu. Když budu něco nějak třeba tahat, jak píšeš, budu na to potřebovat nějaké svaly. No, a všechny ostatní svaly, které nepotřebuji, by měly bít v klidu, uvolněné. Na každé činnosti se bude podílet jistě celá soustava svalů, nicméně je jasné, že když zabírá např. triceps, biceps zabírat nemá, pracuje opačně. Když zabírají prsní svaly, budou v relaxu záda, trapéz nebo ramena zase versus deltový sval atd. (omlouvám se, jestli to nepáruji přesně, nejsem anatom)
Pro lepší představu popíšu ono cvičení na neohybatelnou paži:
1.Postav se proti partnerovi tváří v tvář a polož mu svou paži na stejnostranné rameno (tj. tvoji pravou ruku na jeho levé nebo tvoji levou paži na jeho pravé rameno.) DLANÍ VZHůRU! (pozor, to je důležité, aby se loket prohýbal dolů, ne do strany.)
2.Partner se pokusí V©Í silou opřít zhora do lokte a tvoji ruku prolomit. Ty se snažíš, aby ti ji neprolomil, držet ji napnutou.
3.pokud máš alespoň nějaký triceps, ktarý zajišťuje natažení tvé ruky, NENÍ možné paži prolomit, jestliže dokážeš separovat jeho činnost od bicepsu. Pokud zatneš celou paži, tedy triceps i biceps, výslednice jejich sil bude nulová (jelikož se vzájemně vyruší) a paži ti partner bez problémů prolomí.

Zkus to, a uvidíš, že je jen jediný způsob, jak zatnout pouze triceps a biceps nechat volný...

A TENTO způsob je to, co nikdo nevynalezl, pouze to využíváme a nějak to pojmenováváme. Třeba pružinový efekt. Abych zůstal v topiku, je to to, co je pro všechny totožné. mění se jen vata okolo.
Karel Palát, Plzeň
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod karlat » pon 04. pro, 2006 16:33

Panda píše:zatím v každém sportu který jsem kdy dělal platilo, že když šlo o rychlý dynamický pohyb, snaží se mít člověk svaly maximálně zrelaxované(ne ochablé), k zatnutí může dojít až při nárazu (karate, box, tenis, squash, šťoüchání tágem, skok vysoký...)
Čím víc se dokáže člověk uvolnit a zapojit svaly jen natolik aby vykonal ukon ale ne víc, tím je lepší atlet.
To je ale známý fakt, nějak mi uniká o čem je ta diskuze o zatínání a nezatínání bicepsů a tricepsů...teď neprudím opravdu jsem trochu mimo, při uderu se přece svaly nezatínají, jinak je to odtlačení a ne uder.

Přesně tak, diskuse je o tom, že nám je tvrzeno z jiné školy, že to vymyslel Leung Ting a že je to blbost. Není.
Musím běžet, zase někdy...
Karel Palát, Plzeň
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Emanuele » pon 04. pro, 2006 18:09

Pavela řekl:
Tradiční techniky jsi totiž nepoznal, protože bys věděl, že dobré techniky jsou stejné jak moderní tak tradiční

Moc rád tohle od tebe slyším :wink: :!:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » pon 04. pro, 2006 20:00

4Pavela
Přeju ti hodně zdaru na tvé,podle tebe jediné zaručené cestě za poznáním boje.Ani já se nepovažuju za člověka,který jde nějakou slepou uličkou,nepotřebuju,aby mě někdo v budoucnu oslovoval sifu nebo sensei,guro,ajarn apod.Jde mi jen o to zdokonalit se v boji pro reálné situace,což si dovolím napsat,že svého času bylo základem všech stylů,dokud z toho postupem času nezačal vznikat tak trochu cirkus.Možná si odborníkem na čínské styly,ale já si zase dovolím o sobě říci,že se trošku vyznám v tom jak někoho nahusto zrušit ať už cvičí cokoliv :twisted: ,prostě každý má nějakou svou odbornost.
Před nedávnem ti tu DrGlock napsal,jak trénuje sebeobranu on a ty jsi mu z legrace odepsal jestli po sobě i nestřílí.Velmi podobným způsobem trénujeme i my,možná i tvrdším.Jsem prostě naprosto přesvědčen,že tradiční styly tě na realitu nepřipraví (už z toho důvodu,že neřeší psychiku,stres apod.),protože z tebe prostě nedělají agresivního,všeho schopnýho hajzla,který je schopný někoho třeba i zahryznout jen proto,abys na nohou zůstal stát ty a ne ti druzí.Dokud ovšem takhle boj nevnímáš a netrénuješ nemáš šanci v reálu obstát, NEMÁ© :!: :!:
Pak je ovšem,upozorňuju jen podle mě,cesta tzv. tradičního bojovníka na nic :!: Hodné hochy učí hezké techniky,v reálu neproveditelné,kteří zůstanou i po letech tréninku hodnými hochy - Oběťmi.
Doufám,že tu hned zase někdo nezačne s tím, jací byli mistři před 150 lety zabijáky :lol:
V té době existovaly jiné nemoci a léčili se jinými léky,my máme nové nemoci,takže se je také snažíme léčit po novu.Dřív bylo násilí běžnou součástí života každého jedince,dnes když se někomu spustí krev z nosu na veřejnsti,pět lidí omdlí a dotyčného odveze sanitka.
Pro ostatní:
Tvrdím tedy pravý opak toho co Pavela - chceš-li se naučit OPRAVDU bojovat a to i v tradicionalisty opovrhované hospodské rvačce :arrow: pryč z tradičních,hlavně těch tzv. vnitřních škol.
Každopádně čest vyjímkám,které cvičí tradiční styly,ale jaksi nezapomínají na sparring,funkční,jedoduchou,praktickou sebeobranu a své žáky nematou jedinečností daného stylu apod.
Jak poznáte vy ostatní,že to v té škole aspoň trochu funguje?®e se vás na tréninku jen nesnaží udeřit,ale opravdu vás praští až vás to hodně bolí.Bolest a pot,to je to čemu se většina "moderně tradičních" bojovníků snaží vyhnout jak čert kříži :cry: .
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 04. pro, 2006 20:02

karlat píše:Myšleno je to tak, že jakýkoli pohyb dělám, dělám ho s využitím jen nezbytných svalů. A každý sval má svůj antagon, tedy sval fungující opačně. Čím víc je antagon relaxován, tím méně odporuje zamýšlenému pohybu. Když budu něco nějak třeba tahat, jak píšeš, budu na to potřebovat nějaké svaly. No, a všechny ostatní svaly, které nepotřebuji, by měly bít v klidu, uvolněné. Na každé činnosti se bude podílet jistě celá soustava svalů, nicméně je jasné, že když zabírá např. triceps, biceps zabírat nemá, pracuje opačně. Když zabírají prsní svaly, budou v relaxu záda, trapéz nebo ramena zase versus deltový sval atd. (omlouvám se, jestli to nepáruji přesně, nejsem anatom)
Pro lepší představu popíšu ono cvičení na neohybatelnou paži:
1.Postav se proti partnerovi tváří v tvář a polož mu svou paži na stejnostranné rameno (tj. tvoji pravou ruku na jeho levé nebo tvoji levou paži na jeho pravé rameno.) DLANÍ VZHůRU! (pozor, to je důležité, aby se loket prohýbal dolů, ne do strany.)
2.Partner se pokusí V©Í silou opřít zhora do lokte a tvoji ruku prolomit. Ty se snažíš, aby ti ji neprolomil, držet ji napnutou.
3.pokud máš alespoň nějaký triceps, ktarý zajišťuje natažení tvé ruky, NENÍ možné paži prolomit, jestliže dokážeš separovat jeho činnost od bicepsu. Pokud zatneš celou paži, tedy triceps i biceps, výslednice jejich sil bude nulová (jelikož se vzájemně vyruší) a paži ti partner bez problémů prolomí.

Zkus to, a uvidíš, že je jen jediný způsob, jak zatnout pouze triceps a biceps nechat volný...

A TENTO způsob je to, co nikdo nevynalezl, pouze to využíváme a nějak to pojmenováváme. Třeba pružinový efekt. Abych zůstal v topiku, je to to, co je pro všechny totožné. mění se jen vata okolo.

Ja vim o cem mluvis ty? Leung Ting a jeho pruzinovej efekt je nepochopeni jednoho principu ve wing chun a neni to totez ... Ja byt vama tak to nespojuji s tzv. pruzinovym efektem ... budete pro smich :wink:

Jinak to, ze ti v chisau souper tzv. uvolni ruku a tobe ta ruka vystreli dopredu ... neni wing chun chisau, ale tingsao :D

Ale nechme to az na to osobni setkani - jestli tedy dorazis ... Pak se k tomu tady muzes vyjadrit ... a uvidis to i z jineho uhlu pohledu ... ja v ewto byl dost dlouho a znam jejich "modernizovanej" pristup k wing chun - proto pisu, tak jak pisu - ROZUMIME :?: :?: :?:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » pon 04. pro, 2006 20:31

Luen napsal:
Jinak to, ze ti v chisau souper tzv. uvolni ruku a tobe ta ruka vystreli dopredu ... neni wing chun chisau, ale tingsao

Asi bude lepši napsat, že to není MGWWCh chi sau :wink:
Už dlouho sem se tě chtěl zeptat na pár dotazů ohledně MGW WCH chi sau :

1)Chi sau jako takový má sloužit k zvětšení citlivosti ruky (doufám si tvrdit že to tady nemusíme celý rozepisovat a rozumíme jsi,co myslím citlivostí ruky,nebo spíše předloktí) tak proč při něm využíváte i nohy?
To je jak by poeta napsal
pěkně naprd
,aspon s mého hlediska ,když je to jen nácvik ,který by se měl provádět pouze za pomocí rukou,nebo se pletu?...mohl by si mi to nějak vysvětlit prosím? :!:

2)Používáte u vás ,,lok sou,,(promin nevím jak se to píše,čte se to look sau)??

Díky moc za odpovědi a přeju hodně zdaru a těším se... :wink: :!:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » úte 05. pro, 2006 8:52

Emanuelle, vidíš jak se shodneme :wink: defendu, já tak trochu nechápu,o čem se hádáš, sorry ale mírně mi to připadá, že jsi se při tréningu nějak víc praštil do hlavy :lol: :lol: :lol: , to jak tvrdě kdo trénuje nemá přece nic společného s tradičními nebo moderními technikami, ty se dají cvičit stejně tvrdě jako netvrdě. Tvůj nejvěštěí problém je, že naprosto nechápěš co to je vnitřní škola, kterou tak opovrhuješ. Zároveň se tě znovu ptám a už kurva konkrétně, byl si se podívat v nějaké tradiční škole? dyť ty vůbec nevíš o čem je řeč a jak taková škla vypadá, tvoje představa je fakt tak naivní, jako kdyby jediné informace o čínské BU škole pocházely z návštěvy např.sdružení taoistického tajči. :roll: :roll: Ve správné tradiční škole se taky potí krev, ale SPRÁVNĚ a ne nesmyslně. A divil by ses ale v tzv vnitřní škole ÚPLNĚ STEJNĚ. Tvrdě se dá trénovat správně (tradičně) ale taky můžeš strašně tvrdě na tréningu bezhlavě tlouct hlavou do zdi (čímž si přivodíš akorát tak otok mozku) , případně se tvůj tréning může skládat z toho, že si zaposiluješ a pak se začnete, bez jakékoliv znalosti BU a přípravy bezhlavě mlátit, čímž se přizabijete. Já nemůžu kritizovat tvůj tréning, protože nevím co přesně trénujete, proto mluvím obecně. A Dr,Glock tady popsal pouze velmi zběžně, že trénujéí hodně tvrdě nic víc. Ale předpokládám, že že taky kromě kousání a škrábání a vyvolávání agresivity učíte taky jak se prát, to znamená nějakou techniku ne? Vytahuješ se tady, že se rvete pomalu jako gladiátoři v aréně ale doporučoval bych ti zkusit 1 tréning v nějaké tradiční škole, třeba u PM, možná bys byl víc dolámanej než na tom vlastním :lol: . Znovu opakuji, tvoje opovrhování tradiční technikou je hloupé a vychází z neznalosti. Můžeš upřít všechnu sílu jedním, nesprávným směrem a výsledek bude, že se dostaneš na určitou úroveň a dál už ani krok. Mistři vnitřních stylů, jak je znám já, dokážou také upřít sílu jedním směrem ale tím správným, proto vítězí. A povídal jsi o použití v praxi, nemusíme chodit do minulosti jeden z nejznámějších mistrů vnitřního stylu Pakua(to je ten styl, ve kterém se provádí hlavně tradiční a samozřejmě veskrze nesmyslná technika chození do kruhu...), Ma ChuanXun, žák Li Zi Minga byl celý život voják u speciálů, dnes je už v důchodu a trénuje speciální jednotky v Pekingu a přál bych ti v jeho letech se takhle umět prát.(mimochodem Li Zi Ming byl voják a na rozdíl od tebe byl ve skutečné válce a dle jeho slov mu jeho styl Pakua několikrát zachránil život. Já fakt nevim o čem se bavíme, doufám že tio není o tom, co je lepší, nejdřív něco umět a potom se rvát, nebo nic neumět a bezhlavě se rvát???
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 05. pro, 2006 9:34

Emanuele píše:Luen napsal:
Jinak to, ze ti v chisau souper tzv. uvolni ruku a tobe ta ruka vystreli dopredu ... neni wing chun chisau, ale tingsao

Asi bude lepši napsat, že to není MGWWCh chi sau :wink:
Už dlouho sem se tě chtěl zeptat na pár dotazů ohledně MGW WCH chi sau :

1)Chi sau jako takový má sloužit k zvětšení citlivosti ruky (doufám si tvrdit že to tady nemusíme celý rozepisovat a rozumíme jsi,co myslím citlivostí ruky,nebo spíše předloktí) tak proč při něm využíváte i nohy?
To je jak by poeta napsal
pěkně naprd
,aspon s mého hlediska ,když je to jen nácvik ,který by se měl provádět pouze za pomocí rukou,nebo se pletu?...mohl by si mi to nějak vysvětlit prosím? :!:

2)Používáte u vás ,,lok sou,,(promin nevím jak se to píše,čte se to look sau)??

Díky moc za odpovědi a přeju hodně zdaru a těším se... :wink: :!:

Jak pisi neni to dobre pochopenej wing chun princip - jen ruce vystreluji epileptikum, lidem co maji strach a jsou vydeseni ... Tim jsou proslaveni jen "frajeri" z H.K.... a v Cine bys neco takoveho asi dlouho hledal ... pokud vubec.
K bodu 1) citlivost - ne tak jak ji vetsinou chapou lide kolem zminovaneho cloveka a jeho okoli - predlokti - to uz vubec ne a tohle je jedna z veci, ktere povazuji za Tingovinu-shit. Proc nohy? Protoze delame kung fu a ne wt tanecky a bouchnout bez zapojeni celeho tela (napr. jen tim tricepsem) je hrozna shitka ... strkani rucicek pred sebe jako by se bubnovalo - NENI BU, NENI KUNG FU, NENI WING CHUN = ale je to SHIT!!!! Nevim jak to jinak napsat, abych to lepe vystihl... chi sau neni jen o rukach ...
K bodu 2) look sau - ano je to jeden z mnoha drillu, ale neni to chi sau jak se v H.K. domnivaji ... Podrobneji nepopisu, jelikoz to jsou informace pro nase zaky a stejne to vyvola jen dalsi otazky ... az dorazis uvidis ...
Naposledy upravil luen dne úte 05. pro, 2006 10:39, celkově upraveno 1
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mb » úte 05. pro, 2006 10:39

luen píše:Jak pisi neni to dobre pochopenej wing chun princip - jen ruce vystreluji epileptikum, lidem co maji strach a jsou vydeseni ... Tim jsou proslaveni jen "frajeri" z H.K.... a v Cine bys neco takoveho asi dlouho hledal ... pokud vubec.
K bodu 1) citlivost - ne tak jak ji vetsinou chapou lide kolem zminovaneho cloveka a jeho okoli - predlokti - to uz vubec ne a tohle je jedna z veci, ktere povazuji za Tingovinu-shit. Proc nohy? Protoze delame kung fu a ne wt tanecky a bouchnout bez zapojeni celeho tela (napr. jen tim tricepsem) je hrozna shitka ... strkani rucicek pred sebe jako by se bubnovalo - NENI BU, NENI KUNG FU, NENI WING CHUN = ale je to SHIT!!!! Nevim jak to jinak napsat, abych to lepe vystihl... chi sau neni jen o rukach ...
K bodu 2) look sau - ano je to jeden z mnohych drillu, ale neni to chi sau jak se v H.K. domnivaji ... Podrobneji nepujdu, jelikoz to jsou informace pro nase zaky a stejne to vyvola jen dalsi otazky ... az dorazis uvidis ...

Mimochodem, jak dlouho jsi byl v ewto? Do jakeho stupne si to dotahl? Protoze musim konstatovat, ze na zakovskych stupnich se opravdu casto ucil shit a dost informaci bylo velmi zkreslenych. Udajne to delaval Kernspecht, ktery na zakovskym stupni neco naucil a na vysokych technickych stupnich se to pak clovek preucuje. A ucitele typu Koniga to po nem prevzali.
Ja sem z ewto pred nejakou dobou odesel a uz jsem byl odhodlany skoncit s wt uplne, protoze jsem uplne prestal verit ze funguje. Posledni pokus byl, kdyz jsme jeli do Mnichova k Dai-sifu HJ Reimersovi. Od te doby zase cvicim s elanem jako na zacatku a zase verim ze Tingovo wt funguje, ale zalezi co je tvuj ucitel ochoten te naucit. Cvicime ted pod alianci, o ktere uz ste mozna cetli ve Vladovo prispevcich. Jezdime k HJ Reimersovi nebo k Henry Mullerovi do Sussenu. Oba jsou vynikajici bojovnici i ucitele, verim ze by dokazali presvedcit i nektere zdejsi zatvrzele kritiky WT.
A jestli Ting nekdy cvicil nejaky Wing Chun, jestli je zak Yip Mana, jestli byl sam Yip Man nic moc, jestli se to v Cine cvici uplne jinak, to me je ted tak nejak jedno, protoze to co ted cvicim, tomu verim a dobre jsem se presvedcil ze to funguje.

Martin
mb
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod karlat » úte 05. pro, 2006 13:19

To luen: Jo, takhle to přijímám, jestliže je rozdíl mezi LT pružinovým efektem (resp. tím, jak anatomie využíváme my) a vaším pružinovým efektem, pak budiž, ale pak to chtělo napsat, v čem ten rozdíl vězí. Vím, že osobně je to lepší, ale kdo ví, kdy se k vám dostanu a jsem hrozně netrpělivý a nedočkavý a zvědavý.
A POZOR: NIKDY JSEM NEPSAL, že při WT úderu funguje POUZE triceps! To je samozřejmě SHIT a nikdy jsem to ani v EWTO, ani ve WMAA neslyšel. Ale to už je na jiné téma.
Karel Palát, Plzeň
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » úte 05. pro, 2006 13:45

mb píše:Mimochodem, jak dlouho jsi byl v ewto? Do jakeho stupne si to dotahl? Protoze musim konstatovat, ze na zakovskych stupnich se opravdu casto ucil shit a dost informaci bylo velmi zkreslenych. Udajne to delaval Kernspecht, ktery na zakovskym stupni neco naucil a na vysokych technickych stupnich se to pak clovek preucuje. A ucitele typu Koniga to po nem prevzali.

Jasne, ze na zakovske urovni ... ucil jsem se :wink: Ale nevidim rozdil mezi L.T. a K.R.K. - proc? Oba si stejne vymysleji a oba se vlastne nikdy u nikoho neucili ... KRK vymyslel zakovske programy jeste drive nez se od LT fakticky zacal ucit (jestli nekdy) a LT si zase vymyslel, ze se ucil u Yip Mana ... Takze to nema nic spolecneho s wing chun jako takovym ... jeden strejda se zastitil druhym strejdou a zacali tomu v Evrope rikat EWTO ... no a k nim se pridali dalsi jako Konig ...

mb píše:Ja sem z ewto pred nejakou dobou odesel a uz jsem byl odhodlany skoncit s wt uplne, protoze jsem uplne prestal verit ze funguje. Posledni pokus byl, kdyz jsme jeli do Mnichova k Dai-sifu HJ Reimersovi. Od te doby zase cvicim s elanem jako na zacatku a zase verim ze Tingovo wt funguje, ...

Veris ... to je v poradku ... to je tva vira a nikdo ti do toho nema co mluvit ... Ja zase tvrdim, ze wt nefunguje, nefungovalo a nikdy fungovat nebude ... Na vrcholu teto hry stoji LT se svejma vymyslenejma vecickama ala wing chun a pod nim vsichni ostatni, kteri to jeste "vylepsuji" ... Nechci hovorit o tom co ti to dava a jak jsi s tim spokojen ... o tom nemluvim ... proste na zacatku toho vseho je podvod jak vino ve kterem se nadale pokracuje (s ruznejma variacema - podvodu) a tim to pro mne zacina, ale i konci :wink:

mb píše:ale zalezi co je tvuj ucitel ochoten te naucit.

Muj ucitel/sifu nas uci wing chun ... ne vymysli nejakeho strejdy, kterej falsuje fotky, aby prokazal, ze se ucil u nekoho u koho se neucil :wink: a u nas neni mozne ucit jen neco ucime wing chun a to uz od sameho zacatku - ne az po 20-ti letech nebo tak neco ...

mb píše: Cvicime ted pod alianci, o ktere uz ste mozna cetli ve Vladovo prispevcich. Jezdime k HJ Reimersovi nebo k Henry Mullerovi do Sussenu. Oba jsou vynikajici bojovnici i ucitele, verim ze by dokazali presvedcit i nektere zdejsi zatvrzele kritiky WT.

Ze jsi spokojen ti rad verim, protoze si jen tezko dovedu predstavit, ze by to mohlo byt horsi nez u ewto ... to uz snad ani nejde ... Opet veris, ze by nekoho presvedcili??? Vyskrtni si me ze seznamu v mem pripade neco takoveho neni mozne :wink:

mb píše:A jestli Ting nekdy cvicil nejaky Wing Chun, jestli je zak Yip Mana, jestli byl sam Yip Man nic moc, jestli se to v Cine cvici uplne jinak, to me je ted tak nejak jedno, protoze to co ted cvicim, tomu verim a dobre jsem se presvedcil ze to funguje.

OK, tak bych to i nechal :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » úte 05. pro, 2006 14:23

Psal si že to je jen pro tvoje žáky si fu Luene,zasvětíš mě aspon minimálně do tématu až přijedu ? :roll: Chtěl bych vědět jak to myslíš... :!:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod mb » úte 05. pro, 2006 15:03

luen píše:Veris ... to je v poradku ... to je tva vira a nikdo ti do toho nema co mluvit ... Ja zase tvrdim, ze wt nefunguje, nefungovalo a nikdy fungovat nebude ... Na vrcholu teto hry stoji LT se svejma vymyslenejma vecickama ala wing chun a pod nim vsichni ostatni, kteri to jeste "vylepsuji" ... Nechci hovorit o tom co ti to dava a jak jsi s tim spokojen ... o tom nemluvim ... proste na zacatku toho vseho je podvod jak vino ve kterem se nadale pokracuje (s ruznejma variacema - podvodu) a tim to pro mne zacina, ale i konci :wink:

Me ovsem pripada zajimavy, ze ten podvod zerou i lidi jako je napr. Henry Müller, ktery 12 let aktivne boxoval a pochybuju ze by se nechal zblbnout necim co nefunguje. Navic kdyz s nim cvicime, tak po nem jdeme fakt fest, ale ani si netuknu. Takze ten Tinguv podvod mu nejak zazracne funguje :wink:
mb
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...