luen píše:Nechci se hadat a nechci nikoho o nicem presvedcovat ... Ty jsi spokojenej tam kde jsi ... ja taky ... tak o cem chces diskutovat ... nekdo se tady ptal na muj nazor a ja ho napsal ... Jestli se to nekomu nezamlouva, tak at se stavi u nas ve skole a presvedci nas o opaku ...

Tak, luene, a to je právě to: "ať ONI přijdou a přesvědčí nás o opaku"...
Jenomže vám všem je jasné, že přijdeme tak maximálně my! Já ze zvědavosti, jiný třeba z nasranosti atp. Jenomže vy moc dobře víte, že takový Konig nebo Kernspecht nebo Reimers nikdy nepřijede, protože o vás a o tom, co o nich a o stylu, který prezentují, tady píšete ani neví! A my samozřejmě nebudeme říkat "pane Reimers, buďte tak hodný, jděte je přesvědčit o opaku, oni vás tak pomlouvají", protože žalování by bylo asi dost trapné, že, a já žalobníček rozhodně nebudu...
Kdybys napsal: "Ano, cvičil jsem s tím a tím na tom a tom semináři tehdy a onehdy, cvičili jsme to a to a vůbec mu to nefungovalo a já ho kdykoli dle libosti sejmul, takže mě nemá co naučit a proto jsem jinde", pak by byla možnost se zeptat: "Pane Reimers (nebo někdo jiný), je to pravda?" A on by musel odpovědět. Mimochodem, zrovna Si-fu Reimers nebo sifu Muller nemají vůbec problém říct: "velmi uznávám toho či onoho bojovníka, s tím bych se nerad dostal do křížku! Nebo ten či onen styl je fakt dobrý." Atd.
Jenže mám spíš pocit, že WT znáte jen od tzv. WT-odpadlíků. Tedy někdo chce být za pár měsíců neporazitelný (a bylo jistě i chybou EWTO že tuto nemožnost propagovala). A když pak po roce zjistil, že to s tou neporazitelností není tak horké, tak tady na webu "díky" vám zjistil, že vlastně dělá shit, a šel se přesvědčit. Ale kdo ho přesvědčuje u vás v tělocvičně. Ty? Nebo asistenti? To se nedivím, že je přesvědčíš, vždyť jsi zkušený učitel a navíc tvé proporce..
Představ si, že někdo, kdo u tebe cvičí pár měsíců přijde k Reimersovi. Možná by stačilo i k nám do Plzně. Myslíš, že ho nepřesvědčíme? Tím spíš, že bude mít 67kg (já mám 80, mb asi taky tak nějak).. Jenže to nepovažuji za úplně férový přístup.
Já se snažím být fér, proto jsem tě také požádal o to, abych se u vás mohl zúčastnit normálního tréningu, abych mohl posoudit, jak jsem na tom ve srovnání s tvými žáky, kteří třeba cvičí podobnou dobu, mají podobnou kondici atp. Věř, že si upřímně cením toho, že jsi ochoten mi to umožnit.
Jinými slovy: nezajímá mě srovnání mé osoby s tebou, ale s tvými žáky, kteří jsou na úrovni Cham kiu jako já v rámci WT stylu. A podobně: posuzovat celý styl je možné podle jeho nejvyšších protagonistů. Asi by se vám také nelíbilo, kdyby nějaký náš vyšší učitel zbouchal vaše začátečníky či vaše (třeba i pokročilé, ale ne moc šikovné) odpadlíky, a my pak říkali, že CELÝ váš systém a celá vaše škola stojí za prd.