Jediné a prave Wing Chun Kung Fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Re: .

Příspěvekod luen » stř 06. pro, 2006 16:26

mb píše:Jen velmi povrchne, moc me to nezajima.

jj a ted se neuraz, ale nejde jen o tohle ... je toho vic o cem nemas ani paru a proto s tebou nechci diskutovat ... da mi praci starat se ve sve pameti ... na to ty opacis, ze stejne nevis neb te to nezajima a nebo, ze si stejne myslis, ze to tak neni jelikoz jsi presvedcen o necem jinem ... (asi chapes co tim chci rici) ... zatim co ty tusis, ja vim, resp. mam osobni zkusenost ...
Jen priklad znas nekoho z bosu ewto? ... Cvicil si s nima? ... Mluvil si nekdy s nekym kdo od nich odesel a mel u nich jmeno (stala na nem ta organizace) ...

Mame jine hodnoty ja bych neprekousnul, ze muj "boss" lze, krade, podvadi, vydava se za nekoho jineho atd ...

Jestli mas zajem, na spoustu veci si prijdes sam, jestli ne, ...tak si jen placam jatra a proto navrhuji se o tom dale nebavit ... jsem zaujaty, ... nekterych lidi si nikdy vazit nebudu a ty nebo nekdo jiny to tezko zmeni :wink: Cus
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod karlat » stř 06. pro, 2006 17:07

luen píše:Nechci se hadat a nechci nikoho o nicem presvedcovat ... Ty jsi spokojenej tam kde jsi ... ja taky ... tak o cem chces diskutovat ... nekdo se tady ptal na muj nazor a ja ho napsal ... Jestli se to nekomu nezamlouva, tak at se stavi u nas ve skole a presvedci nas o opaku ... :wink:

Tak, luene, a to je právě to: "ať ONI přijdou a přesvědčí nás o opaku"...
Jenomže vám všem je jasné, že přijdeme tak maximálně my! Já ze zvědavosti, jiný třeba z nasranosti atp. Jenomže vy moc dobře víte, že takový Konig nebo Kernspecht nebo Reimers nikdy nepřijede, protože o vás a o tom, co o nich a o stylu, který prezentují, tady píšete ani neví! A my samozřejmě nebudeme říkat "pane Reimers, buďte tak hodný, jděte je přesvědčit o opaku, oni vás tak pomlouvají", protože žalování by bylo asi dost trapné, že, a já žalobníček rozhodně nebudu...
Kdybys napsal: "Ano, cvičil jsem s tím a tím na tom a tom semináři tehdy a onehdy, cvičili jsme to a to a vůbec mu to nefungovalo a já ho kdykoli dle libosti sejmul, takže mě nemá co naučit a proto jsem jinde", pak by byla možnost se zeptat: "Pane Reimers (nebo někdo jiný), je to pravda?" A on by musel odpovědět. Mimochodem, zrovna Si-fu Reimers nebo sifu Muller nemají vůbec problém říct: "velmi uznávám toho či onoho bojovníka, s tím bych se nerad dostal do křížku! Nebo ten či onen styl je fakt dobrý." Atd.
Jenže mám spíš pocit, že WT znáte jen od tzv. WT-odpadlíků. Tedy někdo chce být za pár měsíců neporazitelný (a bylo jistě i chybou EWTO že tuto nemožnost propagovala). A když pak po roce zjistil, že to s tou neporazitelností není tak horké, tak tady na webu "díky" vám zjistil, že vlastně dělá shit, a šel se přesvědčit. Ale kdo ho přesvědčuje u vás v tělocvičně. Ty? Nebo asistenti? To se nedivím, že je přesvědčíš, vždyť jsi zkušený učitel a navíc tvé proporce..
Představ si, že někdo, kdo u tebe cvičí pár měsíců přijde k Reimersovi. Možná by stačilo i k nám do Plzně. Myslíš, že ho nepřesvědčíme? Tím spíš, že bude mít 67kg (já mám 80, mb asi taky tak nějak).. Jenže to nepovažuji za úplně férový přístup.
Já se snažím být fér, proto jsem tě také požádal o to, abych se u vás mohl zúčastnit normálního tréningu, abych mohl posoudit, jak jsem na tom ve srovnání s tvými žáky, kteří třeba cvičí podobnou dobu, mají podobnou kondici atp. Věř, že si upřímně cením toho, že jsi ochoten mi to umožnit.
Jinými slovy: nezajímá mě srovnání mé osoby s tebou, ale s tvými žáky, kteří jsou na úrovni Cham kiu jako já v rámci WT stylu. A podobně: posuzovat celý styl je možné podle jeho nejvyšších protagonistů. Asi by se vám také nelíbilo, kdyby nějaký náš vyšší učitel zbouchal vaše začátečníky či vaše (třeba i pokročilé, ale ne moc šikovné) odpadlíky, a my pak říkali, že CELÝ váš systém a celá vaše škola stojí za prd.
Karel Palát, Plzeň
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Emanuele » stř 06. pro, 2006 17:28

4karlat:mluvil si zde o EWTO sytému,ja téže dělal EWTO ale žádný systém sem v něm neviděl,neplet si slova ,udělat něco když ten druhej udělá něco jiného ,to není systém... :wink: (např.:když ti tam někdo pošle directa a ty uděláš pak sao,to NENÍ systém)

Jestli se mýlím tak mi to vysvětli,nemusíš zacházet do detailu,stací když mi naznačíš EWTO systém...
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hellas » stř 06. pro, 2006 17:52

šmankote, to je debata... :roll:
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod karlat » stř 06. pro, 2006 17:57

To Emanuele: Systém, to jsou dle mého názoru PRINCIPY, podle nichž jsou uplatňovány nějaké pohyby. Např. pak sao může být důsledkem principů, nebo vědomým pohybem, nebo...., nebo... atd.
Nad principy je strategie, nad strategií je .... atd. A to vše tvoří nějaký systém.
Karel Palát, Plzeň
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

.

Příspěvekod luen » stř 06. pro, 2006 18:25

Karle ty prijdes, ze?! Nevim co cekas, ale jsem zvedavej co napises po tom ... Tvuj prispevek jsem si ulozil a pekne ho tady probereme. Mam takove tuseni, ze ani nevis o cem vlastne mluvime... jinak to nech na tu navstevu a pak mudruj a jsem hrozne zvedav co sem pak napises ... Rozumis tomu, ze nekdo napise ... NECHCI SE DOHADOVAT O NICEM???? Nebo ti to mam napsat v Sumerstine?
Uz jsem to psal ..., ale napisu to tedy jinak ... nikdo vam nebere vase hracky, vase presvedceni, vase nazory, vase zkusenosti ... nechte si je a vse je v pohode ... taky nezpochybnuji tve zkusenosti s urcitymi lidmi ... to dost dobre ani nejde ... Co muzes zpochybnit jsou me dovednosti a znalosti ... :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » čtv 07. pro, 2006 7:04

Cest,
uf.....................EWTO Wing Tsun...
Pratele, vzdyt preci vsichni vime jak to v kung fu chodi - dobra metoda, dobry zak, dobry ucitel... Obcas se sejde vsechno, obcas jen cast. Kdo by mohl zpochybnovat bojove schopnosti napr E.Boztepeho a jemu podobnych "ex" z EWTO??? Chytra hlava vi o co ji jde a podle toho i cvici - v ramci ewto nebo kdekoliv jinde... Dnesni WT je jine nez za "nasich dob", bylo jine predtim a bude jine za dalsich x let. Odliv "vysokych stupnu" ewto asi mluvi sam za sebe, neni nejspis treba je vsechny jmenovat. Kazdy z nich ted vyucuje vyrazne jinak nez za dob sveho clenstvi a to neco vypovida. EWTO WT je jine tady v Cine a jine pod vedenim KRK v evrope (a jine v ruznych JEHO skolach). Nic neni definitivni a pevne dane. Vzdyt se jedna jen o metodiku a zdravy rozum. Kazdy ma svuj uhel pohledu a je NESMYSL kohokoliv o cemkoliv presvedcovat nebo chtit dokazovat "jenom MY vime jak na to apod" (kdyz to navic nemuze byt pravda). Kdyz budes presvedcenej ze tvoje manzelka je v posteli nejlibovejsi na svete, budes ji cpat do postele kazdymu trumpetovi abys ho o tom presvedcil a dokazal mu to? Asi ne :-) . Ja si samozrejme o EWTO WT a LTWT vseobecne myslim svoje :-), ale troubit to do sveta je placani do vody a navic - PROC???

Pro me osobne je hlavne dulezita vec , kterou napsal Luen :
Mame jine hodnoty ja bych neprekousnul, ze muj "boss" lze, krade, podvadi, vydava se za nekoho jineho atd ...
, ale i takovy clovek samozrejme muze umet dat velice dobre pesti do nosu nekomu jinemu... A to muze byt pro nekoho prednejsi nez cestne chovani.

WT, MaiGeiWong, LokYiu, WongShunLeung, GuLao... Vzdyt je to vlastne jedno pokud mas dobreho ucitele a jde tam o cviceni. Ruzny WingVing ChunTsun pro ruzne lidi. Az prileti zas Anunaci, stejne budeme mit jine starosti :-).
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » čtv 07. pro, 2006 8:10

karlat píše: Jenže mám spíš pocit, že WT znáte jen od tzv. WT-odpadlíků.Tedy někdo chce být za pár měsíců neporazitelný (a bylo jistě i chybou EWTO že tuto nemožnost propagovala). A když pak po roce zjistil, že to s tou neporazitelností není tak horké, tak tady na webu "díky" vám zjistil, že vlastně dělá shit, a šel se přesvědčit.

Karle,
jen okrajove - zrovna Ty vis moc dobre jake ex WT stupne u nas cvici, nedavno jsme si o tom psali v SZ. Napr - Jesper (ex WT sifu, tusim 3TG, ten , se kterym si dopisujes takze moc dobre znas jeho story), Guido Schioppa (ex WT sifu tusim taky 3TG) a dalsi... Proc pises neco o cem VIS ze to neni pravda?! Kdo te TOHLE naucil?... 8O

VUBEC nejde o to jestli jsme lepsi nebo horsi nez WT, ale o to ze Ty VIS, ze nemydlime zadne odpadliky co neco zjisti po roce atd...

Precti si v mem predchozim prispevku, co povazujeme za dulezite...
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mb » čtv 07. pro, 2006 10:05

irzounek píše:Cest,
uf.....................EWTO Wing Tsun...
Pratele, vzdyt preci vsichni vime jak to v kung fu chodi - dobra metoda, dobry zak, dobry ucitel... Obcas se sejde vsechno, obcas jen cast. Kdo by mohl zpochybnovat bojove schopnosti napr E.Boztepeho a jemu podobnych "ex" z EWTO??? Chytra hlava vi o co ji jde a podle toho i cvici - v ramci ewto nebo kdekoliv jinde... Dnesni WT je jine nez za "nasich dob", bylo jine predtim a bude jine za dalsich x let. Odliv "vysokych stupnu" ewto asi mluvi sam za sebe, neni nejspis treba je vsechny jmenovat. Kazdy z nich ted vyucuje vyrazne jinak nez za dob sveho clenstvi a to neco vypovida. EWTO WT je jine tady v Cine a jine pod vedenim KRK v evrope (a jine v ruznych JEHO skolach). Nic neni definitivni a pevne dane. Vzdyt se jedna jen o metodiku a zdravy rozum. Kazdy ma svuj uhel pohledu a je NESMYSL kohokoliv o cemkoliv presvedcovat nebo chtit dokazovat "jenom MY vime jak na to apod" (kdyz to navic nemuze byt pravda). Kdyz budes presvedcenej ze tvoje manzelka je v posteli nejlibovejsi na svete, budes ji cpat do postele kazdymu trumpetovi abys ho o tom presvedcil a dokazal mu to? Asi ne :-) . Ja si samozrejme o EWTO WT a LTWT vseobecne myslim svoje :-), ale troubit to do sveta je placani do vody a navic - PROC???

Pro me osobne je hlavne dulezita vec , kterou napsal Luen :
, ale i takovy clovek samozrejme muze umet dat velice dobre pesti do nosu nekomu jinemu... A to muze byt pro nekoho prednejsi nez cestne chovani.

WT, MaiGeiWong, LokYiu, WongShunLeung, GuLao... Vzdyt je to vlastne jedno pokud mas dobreho ucitele a jde tam o cviceni. Ruzny WingVing ChunTsun pro ruzne lidi. Az prileti zas Anunaci, stejne budeme mit jine starosti :-).

Rozumny pristup.
Ja jsem svoje rekl, takze jdu delat neco uzitecneho. Cus
mb
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » čtv 07. pro, 2006 11:17

karlat píše:Jenže mám spíš pocit, že WT znáte jen od tzv. WT-odpadlíků. Tedy někdo chce být za pár měsíců neporazitelný (a bylo jistě i chybou EWTO že tuto nemožnost propagovala). A když pak po roce zjistil, že to s tou neporazitelností není tak horké, tak tady na webu "díky" vám zjistil, že vlastně dělá shit, a šel se přesvědčit. Ale kdo ho přesvědčuje u vás v tělocvičně. Ty? Nebo asistenti? To se nedivím, že je přesvědčíš, vždyť jsi zkušený učitel a navíc tvé proporce..

Chlape, kdyz ti nekdo napise, ze skoncil na devitkach, jak muzes napsat takovy blabol? Sam musel byt v EWTO 3 roky nebo vic.

karlat píše:Jinými slovy: nezajímá mě srovnání mé osoby s tebou, ale s tvými žáky, kteří jsou na úrovni Cham kiu jako já v rámci WT stylu. A podobně: posuzovat celý styl je možné podle jeho nejvyšších protagonistů. Asi by se vám také nelíbilo, kdyby nějaký náš vyšší učitel zbouchal vaše začátečníky či vaše (třeba i pokročilé, ale ne moc šikovné) odpadlíky, a my pak říkali, že CELÝ váš systém a celá vaše škola stojí za prd.

I tady lehce narazis. Jsou zaci, kteri jsou stejne daleko jako ty a cvici 2 x do tydne po praci. Jsou zaci, kteri to mysli vazne, jsou tak daleko jako ty a cvici nekolik hodin denne. Jsou zaci, kteri pred wing chun delali 10 let zavodne karate, jsou zaci, kteri 10 let hrali Tekkena na pocitaci.

Emanuelle píše:ja téže dělal EWTO ale žádný systém sem v něm neviděl,neplet si slova ,udělat něco když ten druhej udělá něco jiného ,to není systém...

Co si predstavujes pod slovem system :?:
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Bolo » čtv 07. pro, 2006 11:50

Ahojte

no myslim ze sa tu tak skoro vsetci zhodujeme na jednej veci, a to na tom ze niekomu to funguje a niekomu nie a je dost jedno co cvici...

osobne som cvicil u cloveka co to mal odpozerane z videa a od tych druhych a v podstate to ani netajil. Myslim si ze rozoznam rozdiel

a predstavte si aj jemu to fungovalo ale len do urcitej doby, pokial ho ziaci nedobehli...naucil ich "vsetko co vedel" a toho bolo velmi malo bol to len taky vystrizok chybal tomu koncept (metafora)

cvicim v ewto u dlhsie a stale to funguje a vsetko nasvedcuje tomu ze to v tomto trende bude pokracovat ovela dlhsie ako doteraz

vsetci ty co odisli nadavaju na vsetko mozne, ale nie na to ze to nefunguje

Bolo
Bolo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » čtv 07. pro, 2006 13:11

Defendu, Aha, teď si mi to vysvětlil, bojové umění neučí umění bojovat. A co teda podle tebe bojové umění učí? Drandit si kašpárka? Nebo chceš tí jenom říci, že umění bojovat se dá naučit jenom tak že se naleješ vodkou podlejou se ti oči krví, zařveš URÁ a jdeš do toho hlava nehlava, jako sovětští mužici? Nebo co jako, mluv konkrétně. Sorry ale mluvíš příliš obecně :?: :?: :?:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TAPTAK » čtv 07. pro, 2006 14:08

Bolo - co znamena FUNGUJE? Je to jen funkce urovne, na ktere se pomerujes. FUNGUJE to proti detem, zenam, opilcum, muzum, sportovcum, bojovym sportovcum, profesionalnim BU sportovcum, supermanum.
Urcite se nikdo nehada, ze to na nekterych ze jmenovanych urovni bude fungovat.

Pokud se budes bavit o metodice atd., musis si sumarizovat, jake usili jsi do toho vlozil sam, s jakymi zkusenosti jsi prisel, jakymi zkusenostmi je poznamenan tvuj ucitel a balik toho vseho porovnat s tim, co ti nabidla cista WT metodika. Moje zkusenost je takova, ze lide, kteri nedelali zadne BU nebo nejsou rvaci od prirody, se touto metodikou prastit nenauci a musi delat neco vic. To pochopitelne nebude problem jen WT.

Umerne cilum a usili muzes srovnavat, jak to FUNGUJE. Je jen logicke, ze pokud tohle budes resit s clovekem, ktery se zvedne od panaka, svlekne se do trenek, nasadi rukavice a da si nekolik kol s thaiboxerem, bude mit jiny nazor na funkcnost, nez clovek, ktery se chodi porvat na diskoteku s pubertaky nebo mlati na ulici bezdomovce.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod karlat » čtv 07. pro, 2006 14:21

to irzounek: dík za hodnotný příspěvek, aby bylo jasno, méně šikovným odpadlíkem jsem nemyslel nikoho konkrétního, nechci se nikoho dotknout. Pokud jsem tak snad v zápalu diskuse učinil upřímně se omlouvám. -např. ohledně Jespera-vždyť ho vůbec neznám! Koneckonců jsem také "odpadlíkem z EWTO", mohu tedy nešikou nazývat sám sebe :arrow: A až navštívím Honzu Nováka, budete snad podle MĚ soudit úroveň WMAA? To je přece blbost. (A ještě něco v soukromé zprávě.)
Jen nemohu být pasivní, když tu někdo píše o nefunkčnosti něčeho, co evidentně funguje. Ti, kteří nerozhodnuti brouzdají po webu a hledají info, pak mohou nabýt dojmu, že když se ani neozveme, asi na tom něco bude. Tak mám potřebu se hájit.

To luen: irzounek tu někde psal, že zveš lidi na čajík a pak je požíráš k snídani. No, já jsem jenom kost a kůže... :lol:
Karel Palát, Plzeň
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod karlat » čtv 07. pro, 2006 14:24

To TAPTAK: pod to bych se SKORO podepsal! (kromě tvé zkušenosti ohledně umění praštit, já mám zase tu svou zkušenost) A právě o tom jsem psal o něco výše.. -O tom, podle koho funkčnost posuzovat.
Karel Palát, Plzeň
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Emanuele » čtv 07. pro, 2006 15:13

4ukropcany: Příspěvky: 2000 Blahopřeju :wink: :lol:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod karlat » čtv 07. pro, 2006 15:26

irzounek píše:
karlat píše: Jenže mám spíš pocit, že WT znáte jen od tzv. WT-odpadlíků.Tedy někdo chce být za pár měsíců neporazitelný (a bylo jistě i chybou EWTO že tuto nemožnost propagovala). A když pak po roce zjistil, že to s tou neporazitelností není tak horké, tak tady na webu "díky" vám zjistil, že vlastně dělá shit, a šel se přesvědčit.

Karle,
jen okrajove - zrovna Ty vis moc dobre jake ex WT stupne u nas cvici, nedavno jsme si o tom psali v SZ. Napr - Jesper (ex WT sifu, tusim 3TG, ten , se kterym si dopisujes takze moc dobre znas jeho story), Guido Schioppa (ex WT sifu tusim taky 3TG) a dalsi... Proc pises neco o cem VIS ze to neni pravda?! Kdo te TOHLE naucil?... 8O

VUBEC nejde o to jestli jsme lepsi nebo horsi nez WT, ale o to ze Ty VIS, ze nemydlime zadne odpadliky co neco zjisti po roce atd...

Precti si v mem predchozim prispevku, co povazujeme za dulezite...

Ještě k tomuhle, Ivane, ano, já vím, od koho znáš WT ty, ale opravdu nevím, od koho zná WT třeba luen, roza, vorech, ... Proto jsem psal, že mám ten "pocit", né že to tak je. Jestli i oni jezdí na sever a cvičí s bývalými WTčkaři, není problém to napsat.
Opravdu hodně by mě mrzelo, kdybych působil nějak neseriózně. Dobrý?
Karel Palát, Plzeň
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod pavela » čtv 07. pro, 2006 20:28

Tak jsem se konečně dostal k rychlejšímu netu a kouknul jsem se na to video Peter Consterdine and Geoff Thompson ... Tohle jako obdivujete jo? Co je to za klauni, dyť je to stejně směšný jako ten dědek Miagi, co ho zrušil ten mladej karatista. DEFENDU, myslel jsem(pokud to, že se ti to líbí není myšleno ironicky) , že teda za "realitu" a reálnej boj, kterým se zaklínáš, považuješ něco lepšího. Ani umění bojovat ani bojové umění, za tohle je zbytečné vyhazovat prachy za učitele, protože si to každý může cvičit s kámoši sám, to teda v tradičních čínských školách(lépe řečeno, dědkové u nás v parku v Pekingu) umí jinačí věci...Můj názor:nevalné... :? :? :?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » čtv 07. pro, 2006 21:13

:twisted: :twisted:
Naposledy upravil diablik dne stř 18. dub, 2007 15:03, celkově upraveno 2
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » čtv 07. pro, 2006 21:16

pavela píše:Tak jsem se konečně dostal k rychlejšímu netu a kouknul jsem se na to video Peter Consterdine and Geoff Thompson ... Tohle jako obdivujete jo? Co je to za klauni, dyť je to stejně směšný jako ten dědek Miagi, co ho zrušil ten mladej karatista. DEFENDU, myslel jsem(pokud to, že se ti to líbí není myšleno ironicky) , že teda za "realitu" a reálnej boj, kterým se zaklínáš, považuješ něco lepšího. Ani umění bojovat ani bojové umění, za tohle je zbytečné vyhazovat prachy za učitele, protože si to každý může cvičit s kámoši sám, to teda v tradičních čínských školách(lépe řečeno, dědkové u nás v parku v Pekingu) umí jinačí věci...Můj názor:nevalné... :? :? :?

co sem viděl ty vaše dědečky v parku tak nevim co je na tom obdivovatelnýho.

To video kde jsou ty staříci a učej ten street nebo co to je tak to jsou machři
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...