NUNCHAKU

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

NUNCHAKU

Příspěvekod paha » pát 08. pro, 2006 17:02

Poraďte mi prosím,kde je možno v ČR naučit se cvičit s nunchaky.Díky pavel
paha
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » pát 08. pro, 2006 17:29

tak já nevím,ale nejsi vadnej????Už jsem Ti házel odkazy do dotazu,který jsi sem házel nedávno a Ty uděláš co??!!!Založíš novej dotaz....nechápu??!!! :evil:

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=1878
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

to chce klid

Příspěvekod xiuwei » pát 08. pro, 2006 22:21

To chce klid a nečílit se,třeba to jednou Pavel pochopí. Jinak nunchaku kdysi trénoval nějakej p.Vomáčka a kombinoval to s kick boxem. Jenže ta škola už s největší pravděpodobností skončila.
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 08. pro, 2006 22:22

Já se nečílím...já se už spíše jen divím..... 8O
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod paha » pon 11. pro, 2006 12:06

BUDU SE PTÁT POŘÁD DOKUD MI NĚKDO NEODPOVÍ.TVÉ INFO BYLO NEDOSTAČUJÍCÍ,DRAHÝ KOLEGO.NAUČÍ MĚ NĚKDO CVIČIT S NUNCHAKY? DĚKUJI P.
paha
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » pon 11. pro, 2006 12:11

Založ novej thread třeba ti tam někdo helfne :wink:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pon 11. pro, 2006 12:58

paha píše:BUDU SE PTÁT POŘÁD DOKUD MI NĚKDO NEODPOVÍ.TVÉ INFO BYLO NEDOSTAČUJÍCÍ,DRAHÝ KOLEGO.NAUČÍ MĚ NĚKDO CVIČIT S NUNCHAKY? DĚKUJI P.

4Jendis: Ty jsi ale asociál. Nejen že si dovolíš mu neporadit podle jeho představ, ale ještě ho tady jako amin snad budeš poučovat o pravidlech :mrgreen:
4paha: o co, že se nebudeš ptát pořád...
btw: na tvou jednoznačně formulovanou otázku "NAUČÍ MĚ NĚKDO CVIČIT..." lze odpovědět, že asi ano. Je to to, co jsi chtěl vědět, nebo svůj dotaz přeformuluješ?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 11. pro, 2006 13:40

paha píše:BUDU SE PTÁT POŘÁD DOKUD MI NĚKDO NEODPOVÍ.TVÉ INFO BYLO NEDOSTAČUJÍCÍ,DRAHÝ KOLEGO.NAUČÍ MĚ NĚKDO CVIČIT S NUNCHAKY? DĚKUJI P.

Kdyby to tu někdo věděl,či věděl víc,než už bylo napsáno,věř,že by Ti už odpověděl.®e jsem kvůli tomu,abych Ti alespoň nějak poradil,projížděl fóra(což si,kdybys chtěl,mohl udělat sám),nechávám bokem...neprosil ses mně,byla to moje iniciativa,chtěl jsem Ti pomoct.
Ale aby ses tu choval jako rozmazlenej fakan,kterej tu bude dupat nožičkou....to už je síla.S takovouhle to opravdu dotáhneš daleko......a vůbec....co se s Tebou budu zalamovat. 8)

Graver píše:4Jendis: Ty jsi ale asociál. Nejen že si dovolíš mu neporadit podle jeho představ, ale ještě ho tady jako amin snad budeš poučovat o pravidlech Mr. Green

4Graver.....njn....že se vůbec snažím,co?Prdím na to..... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » úte 12. pro, 2006 1:13

Odpověď je jasná a jednoduchá: NE
Tak jsem ti odpověděl a už sem psát nemusíš.

Jinak s nunchacku se klidně můžeš naučit sám. Není na to potřeba žádného sparringa nebo učitele. Stačí točit a točit a točit a časem vychytáš techniky a naučíš se spoustu fintiček. Vím o čem mluvím :wink:
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod paha » úte 12. pro, 2006 14:12

Tak jsem se dočkal odpovědi.Děkuji za ni.Budu to tedy zkoušet sám :?
paha
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod DrGlock » úte 12. pro, 2006 14:24

©ak mrkni na net, najdeš spoustu videí, ze kterých to můžeš odkoukat. Třeba na YouTube http://youtube.com/results?search_query=nunchacku&search=Search
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 12. pro, 2006 14:51

Tak naposledy.....nechám bokem,že tyto informace jsem Ti už dával,stačilo projevit trošku iniciativy......KONTAKTUJ TYHLE LIDI,ONI TI PORADÍ :idea: :!: :!: :!:

http://www.kobudo.eu.sk/?show=treneri&lang=SK

případně člověka s nickem ADHO tady na BU.cz.....Všechno bylo v těch odkazech..... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » úte 12. pro, 2006 15:00

jste si opravdu jistí, že se nechá ovládání zbraně odkoukat z videí? 8O viděl jsem u nás na tréninku jednoho borce, co si koupil "katanu" za 4 litry a sám se s ní "učil"... na začátku jsme se všichní protahovali a rozhýbávali. on se chtěl asi předvést, tak začal provádět nějaký pohyby spojený s mácháním mečem. při jedné z jeho "technik" mu to železo vyklouzlo z rukou a po dvou metrech letu se zastavilo o zem. někdo tam u něj stát, už by jel do nemocnice. když mu vedoucí tréninku řekl, ať si radši vezme "dřevěnou tyčku", odešel z dódžó a už se nikdy nevrátil.

(čož je ne jednu stranu chyba, jestli bude dál cvičit sám, zraní sebe nebo holku kterou bude chtít ohromit)

nunčaku sice nemá ostří, takže k takový extrémní situaci nemůže dojít, ale není lepší ještě chvíli zkusit hledat učitele, než se do toho pustit sám?
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 12. pro, 2006 15:04

ingwe píše:... ale není lepší ještě chvíli zkusit hledat učitele, než se do toho pustit sám?

určitě ano :!: :!: :!: Ale musí člověk sám chtít a hledat...... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » úte 12. pro, 2006 15:19

Jendis píše:
ingwe píše:... ale není lepší ještě chvíli zkusit hledat učitele, než se do toho pustit sám?

určitě ano :!: :!: :!: Ale musí člověk sám chtít a hledat...... :wink:

už jde jen o to aby s tím souhlasil i paha, a můžem začít zpívat "dobrá věc se podařila..." :lol:
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » úte 12. pro, 2006 15:22

ingwe píše:jste si opravdu jistí, že se nechá ovládání zbraně odkoukat z videí? 8O viděl jsem u nás na tréninku jednoho borce, co si koupil "katanu" za 4 litry a sám se s ní "učil"... na začátku jsme se všichní protahovali a rozhýbávali. on se chtěl asi předvést, tak začal provádět nějaký pohyby spojený s mácháním mečem. při jedné z jeho "technik" mu to železo vyklouzlo z rukou a po dvou metrech letu se zastavilo o zem. někdo tam u něj stát, už by jel do nemocnice. když mu vedoucí tréninku řekl, ať si radši vezme "dřevěnou tyčku", odešel z dódžó a už se nikdy nevrátil.

(čož je ne jednu stranu chyba, jestli bude dál cvičit sám, zraní sebe nebo holku kterou bude chtít ohromit)

nunčaku sice nemá ostří, takže k takový extrémní situaci nemůže dojít, ale není lepší ještě chvíli zkusit hledat učitele, než se do toho pustit sám?

Znám člověka, co s nunchacku cvičil v době, kdy tu určitě žádní učitelé nebyli a jediné výukovky byly filmy s Brucem Lee. A naučil se to velmi dobře. Tak si myslím, že se to klidně může kdokoliv naučit sám 8) Narozdíl od katany, s nunchacku poznáš, že něco děláš špatně, podle modřin na tvé hlavě a zbytku těla :)
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emanuele » úte 12. pro, 2006 15:30

Znám člověka, co s nunchacku cvičil v době, kdy tu určitě žádní učitelé nebyli a jediné výukovky byly filmy s Brucem Lee. A naučil se to velmi dobře. Tak si myslím, že se to klidně může kdokoliv naučit sám Narozdíl od katany, s nunchacku poznáš, že něco děláš špatně, podle modřin na tvé hlavě a zbytku těla

protože s katanou až už to poznáš tak je pozdě co :lol: :lol:
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ingwe » úte 12. pro, 2006 17:39

DrGlock píše:Znám člověka, co s nunchacku cvičil v době, kdy tu určitě žádní učitelé nebyli a jediné výukovky byly filmy s Brucem Lee. A naučil se to velmi dobře. Tak si myslím, že se to klidně může kdokoliv naučit sám 8) Narozdíl od katany, s nunchacku poznáš, že něco děláš špatně, podle modřin na tvé hlavě a zbytku těla :)

ano, ale už nejsme v době kdy by tu žádní učitelé nebyli. tvůj argument nevyvrací moji tezi že učitel je nenahraditelný. taková diskuze už tu ale byla v oddělení bojová umění a sporty obecně...
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » úte 12. pro, 2006 18:04

Vždycky je nejlepší mít učitele,ale zrovna s těma NUNCHAKU ho mít nemusíš pokavaď snima nechceš umět katy apod.....protože máchat snima je lehký se naučit a to až do freestylovejch kousků :P
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » stř 13. pro, 2006 10:24

ahoj, aby som pravdu povedal, neviem, ci sa chces ucit s nunchaku naozaj nejaky styl ryukyu kobudo, alebo len cvicit nejaky free style. Pokial to prve, obrat sa na Tomasa Kopeckeho z Havlickovho Brodu (Ryu Kyu Kobudo Tesshinkan), pokial druhe, tak na to ti skutocne (pri troche sikovnosti) prvych par rokov staci len hladat rozne videa, kde ludia robia rozne triky s nunchaku, nie je to nic zlozite, rychlo to pochopis a za chvilku budes rezat vzduch okolo seba :) keby si potreboval kontakt na Tomasa Kopeckeho napis mi SZ.
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na japonská bojová umění a sporty...