Moderátor: Picard
paha píše:BUDU SE PTÁT POŘÁD DOKUD MI NĚKDO NEODPOVÍ.TVÉ INFO BYLO NEDOSTAČUJÍCÍ,DRAHÝ KOLEGO.NAUČÍ MĚ NĚKDO CVIČIT S NUNCHAKY? DĚKUJI P.
paha píše:BUDU SE PTÁT POŘÁD DOKUD MI NĚKDO NEODPOVÍ.TVÉ INFO BYLO NEDOSTAČUJÍCÍ,DRAHÝ KOLEGO.NAUČÍ MĚ NĚKDO CVIČIT S NUNCHAKY? DĚKUJI P.
Graver píše:4Jendis: Ty jsi ale asociál. Nejen že si dovolíš mu neporadit podle jeho představ, ale ještě ho tady jako amin snad budeš poučovat o pravidlech Mr. Green
Jendis píše:ingwe píše:... ale není lepší ještě chvíli zkusit hledat učitele, než se do toho pustit sám?
určitě ano![]()
![]()
Ale musí člověk sám chtít a hledat......
ingwe píše:jste si opravdu jistí, že se nechá ovládání zbraně odkoukat z videí?viděl jsem u nás na tréninku jednoho borce, co si koupil "katanu" za 4 litry a sám se s ní "učil"... na začátku jsme se všichní protahovali a rozhýbávali. on se chtěl asi předvést, tak začal provádět nějaký pohyby spojený s mácháním mečem. při jedné z jeho "technik" mu to železo vyklouzlo z rukou a po dvou metrech letu se zastavilo o zem. někdo tam u něj stát, už by jel do nemocnice. když mu vedoucí tréninku řekl, ať si radši vezme "dřevěnou tyčku", odešel z dódžó a už se nikdy nevrátil.
(čož je ne jednu stranu chyba, jestli bude dál cvičit sám, zraní sebe nebo holku kterou bude chtít ohromit)
nunčaku sice nemá ostří, takže k takový extrémní situaci nemůže dojít, ale není lepší ještě chvíli zkusit hledat učitele, než se do toho pustit sám?
Znám člověka, co s nunchacku cvičil v době, kdy tu určitě žádní učitelé nebyli a jediné výukovky byly filmy s Brucem Lee. A naučil se to velmi dobře. Tak si myslím, že se to klidně může kdokoliv naučit sám Narozdíl od katany, s nunchacku poznáš, že něco děláš špatně, podle modřin na tvé hlavě a zbytku těla
DrGlock píše:Znám člověka, co s nunchacku cvičil v době, kdy tu určitě žádní učitelé nebyli a jediné výukovky byly filmy s Brucem Lee. A naučil se to velmi dobře. Tak si myslím, že se to klidně může kdokoliv naučit sámNarozdíl od katany, s nunchacku poznáš, že něco děláš špatně, podle modřin na tvé hlavě a zbytku těla
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 0 návštevníků