boj nozem

boj nožem, box, řecko-římský zápas, historický a sportovní šerm, sambo, le savate...

Moderátor: Makoto

Re: all

Příspěvekod diablik » pon 02. led, 2006 13:28

...
Naposledy upravil diablik dne ned 02. črc, 2006 19:29, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BeN » ned 02. črc, 2006 18:34

Zdravím. Nevíte nějaké aktuální informace o brněnské škole Clifoth Academy? Nemáte nějaké odkazy na materiály nebo články na netu na španělskou školu boje nožem?
Dík za info.
BeN
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod SOG » pát 08. zář, 2006 15:28

Ahoj lidi, prosím vás potřebuju pomoct. Doporučil mi vás kamarád. Nevíte někdo o nějaké škole o boji s nožem v Opavě? (v nejhorším může být i Ostrava) nebo v okolí? (Sem z Kravař). Díky moc.... Jsem ještě nic necvičil a láká mě ten nůž. :D
SOG
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » pát 08. zář, 2006 16:07

tak to nevím....ale....zkus dojet třeba do Brna(to máš asi nejblíž),alespoň seminárně.Spousta lidí jezdí cvičit po republice,páč to,co by chtěli cvičit,ve svém okolí nemají.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BeN » úte 05. pro, 2006 8:22

Nečetl jste někdo knihy "Nůž ve rvačce a pouličním boji" nebo "Nůž - nejlepší přítel v boji o život"? Stojí za přečtení nebo je to ztráta času. Už se tady na to někdo jednou ptal, ale odpověď jsem nenašel.
Díky za info
BeN
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod NAIA » úte 05. pro, 2006 10:41

Já jsem si to přečetl.
No klidně do toh jdi - nestojí zase tak moc. Jsou tam dobré ty příběhy z ulice s nožem i bez něj. Je tam "zajímavé", že pokaždé když je tam zmíněný nůž tak jeho majitel šel bručet.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 05. pro, 2006 11:33

Ptal jsem se tenkráte já,protože autor těch knih(p.Pokora) ve mně nevzbuzuje nějakou důvěru....já myslím,že ty knihy budou zadarmo drahý.Ale já jsem divnej,takže kdo chcete,klidně si je kupte.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BeN » úte 05. pro, 2006 12:02

Díky za info. Jendis, ty znáš autora těch knih? Proč v tobě nevzbuzuje důvěru?
BeN
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » úte 05. pro, 2006 12:23

osobně ne.....ale ten pán si otevřel školu boje nožem po jednom(!) semináři u p.Cibulky(který ještě k tomu nebyl o boji nožem)....ta škola už není,zmizely i její stránky(šlo o Českou školu boje nože(bo tak nějak))...a vůbec...přečti si pár těch textů...klidně i mrkni do tej knihy....nechci tu rozviřovat nějakou flame,je to pouze můj názor,osobně toho pána neznám,info mám od lidí,jimž věřím plus z toho,jak se ten člověk prezentoval...toť vsjo.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BeN » úte 05. pro, 2006 12:42

O.K. nechci tu rozšiřovat nějakou další zbytečnou debatu. Myslel jsem, že máš osobní zážitky. Náhodou, nevíš, zda se dají někde na netu sehnat historické materiály o boji nožem nebo dýkou (popřípadě tesákem) a také, zda tento styl někdo v ČR vyučuje? Nebo jestli o tom nebyla vydána nějaká zajímavá knížka, která by stála za přečtení?
BeN
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » úte 05. pro, 2006 12:49

nebyla...žádná....k těm materiálům,zkus si projet diskuze o šermu,myslím,že jsem tam něco házel,nějaké odkazy(a nejen já).....a jestli se to u nás vyučuje...mno....vyučuje.Nevím,jestli v prapůvodní podobě,ale ano....

http://www.ceskyserm.cz/NewsDetail-397

http://www.ceskyserm.cz/NewsDetail-393
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BeN » úte 05. pro, 2006 13:03

Díky! Podívám se na to.
BeN
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Pokora

Příspěvekod defendu » úte 05. pro, 2006 20:57

Obě ty knihy doporučuju,evidentně je psal člověk,který má praxi na ulici :!: Co učil nebo jak se prezentoval netuším,ale jeho knihy jsou více k "věci" než-li např. ty od p.Cibulky,kde jsou jen převyprávěny knihy cizí.

To o tom,že si někdo otevře školu boje nožem po semináři neozbr. boje u člověka,který se zrovna věnuje tomu samému a jen díky tomu ,tak takové pitomosti snad nevěříš Jendisi :?: :lol:
Naposledy upravil defendu dne úte 05. pro, 2006 21:15, celkově upraveno 1
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 05. pro, 2006 21:14

Já bych ti je také doporučil mám tedy jen tuhle "Nůž ve rvačce a pouličním boji" tu druhou až na ni někde narazím......

aspoň získáš reálný pohled na to co se děje na ulici, pokuď ho nemáš a jak napsal defedu ...
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Pokora

Příspěvekod Jendis » úte 05. pro, 2006 22:07

defendu píše:Obě ty knihy doporučuju,evidentně je psal člověk,který má praxi na ulici :!: Co učil nebo jak se prezentoval netuším,ale jeho knihy jsou více k "věci" než-li např. ty od p.Cibulky,kde jsou jen převyprávěny knihy cizí.

To o tom,že si někdo otevře školu boje nožem po semináři neozbr. boje u člověka,který se zrovna věnuje tomu samému a jen díky tomu ,tak takové pitomosti snad nevěříš Jendisi :?: :lol:

Já se dál vyjadřovat nebudu,toho pána osobně neznám,info na něj mám z druhé ruky a prezentoval jsem to tu pouze jako svůj názor.Četl jsem některé jeho texty jak v knize,tak na(již zrušených?) stránkách jeho zrušené školy a nezdálo se mi to.Toť vsjo.....čemu věřím,nebo co jsem slyšel,to si s dovolením,nechám pro sebe....jak říkám,neznám ho...ale ani nechci.
Zkuste se na něj zeptat p.Cibulky,p.Brunnera(DiPenShi)....určitě se znají a tak Vám třeba poskytnou více informací......budou-li chtít.

A byl bych rád,kdybys mi nevkládal slova do úst.....tu školu si otevřel po návštěvě semináře u p.Cibulky....tak jsem to slyšel...ale jestli jen díky tomu?!Toť otázka....?!Lidi chtějí dneska vydělat na všem...co frčí.... :wink: Ale je-li i toto takový případ???Fakt nevím...neznám.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » úte 05. pro, 2006 22:16

OK,nebudem to rozpatlávat,vždyť je to fuk,mě se jeho knihy líbí velice tobě se nezdají,v tom nevidím problém.....jen jsem nepochopil to,že jsem ti nějaká slova vložil do úst,tím si myslel co?
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 05. pro, 2006 22:23

by SZ,ať tu nejsme OT.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 09. pro, 2006 11:23

Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » sob 09. pro, 2006 11:39

Hmmm, ale nevím, jak by člověk pokračoval v obraně, kdyby byl min. 5x píchnutej nožem do zad nebo do břicha... Už po prvním píchnutí nebo říznutí (a nemuselo by být ani hluboký) by byl v šoku - pár rvaček na nože a fakt drsných (pořezané paže, nohy, i protnutí tepny na paži) jsem už viděl a dvě píchnutí jsem kdysi pocítil i na sobě :wink: - už jen vyvalení krve z rány i u nabušeného borce vyvolá šok!!!
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 09. pro, 2006 11:42

taky si poslechni ten komentář k tomu...proboha,je to NÁCVIK!!!!!!!
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na západní bojová umění a sporty...