vdaka za Vase prispevky, nechceli by ste nam povedat nieco viac o sebe, co konkretne v oblasti bojovych umeni robite (ste tusim prvy vojak ci prislusnik policajneho zboru, ktory tu aktivne vystupil), pripadne napisat clanocek o vycviku vojenskych/policajnych profesionalov? Urcite by to zaujalo viacerych. Osobne by ma napriklad zaujimalo, na com (pripadne na akych styloch) je zalozena vyuka hand-to-hand combat u ceskej policie a vojska, ci sa vobec vyuzivaju tradicne (napr. cinske) bojove styly pre vyuku combat alebo ci je to vsetko robene na zaklade tradicnych military metod (existuju vobec nejake tradicne ceske ci slovenske metody, alebo tieto vycvikove metody viac-menej iba preberate z inych europsko-americkych zdrojov?). Tiez ma napriklad zaujala Vasa formulacia "brutální, útočný a sebeobětující přístup ruských ochranek VIP" - nie je tomu u Vas takisto (teda aspon u vojska a specialov, je zrejme, ze policajti nemozu ist nadoraz)? Ako sa naprikald Vy osobne divate na momentalne tak trochu modnu "Systemu", ako ju prezentuju Ryabko, Vasiliev a ini byvali prislusnici Specnazu?
V skutocnosti ma Vase vystupenie na tomto fore tak trochu prekvapilo - nechce sa mi verit, ze vojaci ci prislusnici policajnych zborov citaju tieto neskutocne placaniny.

Samozrejme Vas nechcem nutit do nicoho, ale bolo by fajn tu mat viac prispevkov od ludi Vasho typu. A dik za pripadne odpovede.
Miro