Fyzika v bojových umění

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Re: .

Příspěvekod luen » stř 03. led, 2007 13:16

fakt píše:Od doby co nepíše Miro nevysoká kvalita tohoto serveru upadá. Tohle mne však přesvědčilo, abych vytrval.

Ja myslel, ze ty se chces radit mezi ty rozumne lidi? Nebo taky cistite sugesci kostni dren?
Co takhle zajit na onkologii a poradit to tem doktorum a tem pacientum?

Ja myslim resp. vidim, ze si tady par lidi vystaci i bez Mira a jsou to taky kabrnaci. Okecavat, mlzit ... to by "profesurkum" slo ... Zajimave, ze k takovym kravinam netihnou ti primitivni "vnejsaci" ..., ale jen ti z "vysoke" skoly BU/BS - kde je chyba? Ze by ta vejska byla ZVLASTNI :wink: :D Totiz to co tady nekdo prezentuje jako vysokou skolu, tomu se u nas rika zvlastni skola :!:

Sun píše:Já se tomu opravdu nedivím. Vy se smějete, já se usmívám.
Mezi vaším a mým úsměvem je ale malinkatej rozdílek.
S tím co prožíváte vy a čemu se smějete, mám já zkušenost, taky jsem to prožíval a taky se smál.
To co prožívám já teď, díky dlouhodobého pravidelného tréninku vnitřního stylu, s tím vy ale zkušenost nemáte. Ovšem já vím,zase na základě vlastní zkušenosti, že to je tak normální a proto z vás nemám srandu, tím bych ukazoval akorát tak svou vlastní hloupost, a tak hloupý zase nejsem nebo nechcem být, i když sem tam by se mi více rozumu sešlo. Jsem ale hloupý natolik, že tady sem tam přispívám. Nu což. Každý máme od přírody hotl jiné předpoklady jak fyzické tak mentální. Pokud někdo utrpěl duševní újmu z mých vážných či nevážných příspěvků, tak se mu omlouvám.

Sune opak je pravdou ... mezi nasema usmevama neni malinkej rozdil, ale propastnej rozdil ... Neporovnavej sve zkusenosti s nekym kdo si neplete qi a nezamenuje qi gung za chorobne predstavy pomatencu ... Srandu? Vis co je sranda? Smejes se nekde v odstrcenem koutku a nemas ani odvahu odpovedet lidem na jejich dotazy ... tvuj smich je z nouze cnost ... Taky jsem zazil ve skole takoveho posklebovacka - dostaval cocku i od holek a pak delal ksandy, ze se tomu smeje :D

Nezlob se, ale tve cintaty za prispivani nepovazuji ... krom prekladu ... ale to nejsou vase znalosti a dovednosti, za ty se jen skryvate. Kdykoli mate rici neco vlastnima slovama, tak to bud neni jazyk srozumitelnej a nebo mate problem jinde, ale jedno zustava - NEPOCHOPENI! Nechci, aby se toho zase nekdo chopil tak, ze mam neco proti babickam, ktere cvici pro zdravicko ... Kung fu mam rad, ale tohle...???

Aby nebyla mylka, tak to co jsem napsal ve spodni casti meho prispevku bylo adresovano temto bojovnikum SUN & SNOOORRI :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » stř 03. led, 2007 15:21

fakt píše:Od doby co nepíše Miro nevysoká kvalita tohoto serveru upadá. Tohle mne však přesvědčilo, abych vytrval.

Miro nepise, pretoze sa prestahoval a caka, az mu opat zavedu telefon a ADSL, z kaviarne sa mu velmi pisat nechce...

Ja myslim resp. vidim, ze si tady par lidi vystaci i bez Mira a jsou to taky kabrnaci. Okecavat, mlzit ... to by "profesurkum" slo ... Zajimave, ze k takovym kravinam netihnou ti primitivni "vnejsaci" ..., ale jen ti z "vysoke" skoly BU/BS - kde je chyba? Ze by ta vejska byla ZVLASTNI :wink: :D Totiz to co tady nekdo prezentuje jako vysokou skolu, tomu se u nas rika zvlastni skola :!:

Luen, skus si precitat tuto knihu (Zanikajuce wushu):
http://lz.book.sohu.com/serialize.php?id=6091

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 03. led, 2007 15:21

luen píše:

Ja myslel, ze ty se chces radit mezi ty rozumne lidi? Nebo taky cistite sugesci kostni dren?

Sorry Luene. Ale víš sám dobře, že o cvičení tento server není. Témata jako "základní cviky" upadnou rychle v zapomnění a šroty typu " pohádky v BU" a "fyzika v BU" jdou na dračku. Tvému pohledu dobře rozumím, ale malinko připomenu Tvoji neúčast v prvně jmenovaném a Tvé časté krácení si dlouhé chvíle v následném. Je-li Tvým cílem krácení si dlouhé chvíle (promiň za ten trojsmyslný impuls-provokaci), čiň tak s nadhledem a lehkostí. Já to tak dělám proto, abych se vyhnul právě Tebou zmíněné onkologii. A jestli chceš pokecat o cvičení hoď konkrétní dotaz-téma a já Ti rád odpovím.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snooorri » stř 03. led, 2007 16:06

luen píše:

Sun píše:Já se tomu opravdu nedivím. Vy se smějete, já se usmívám.
Mezi vaším a mým úsměvem je ale malinkatej rozdílek.
S tím co prožíváte vy a čemu se smějete, mám já zkušenost, taky jsem to prožíval a taky se smál.
To co prožívám já teď, díky dlouhodobého pravidelného tréninku vnitřního stylu, s tím vy ale zkušenost nemáte. Ovšem já vím,zase na základě vlastní zkušenosti, že to je tak normální a proto z vás nemám srandu, tím bych ukazoval akorát tak svou vlastní hloupost, a tak hloupý zase nejsem nebo nechcem být, i když sem tam by se mi více rozumu sešlo. Jsem ale hloupý natolik, že tady sem tam přispívám. Nu což. Každý máme od přírody hotl jiné předpoklady jak fyzické tak mentální. Pokud někdo utrpěl duševní újmu z mých vážných či nevážných příspěvků, tak se mu omlouvám.

Sune opak je pravdou ... mezi nasema usmevama neni malinkej rozdil, ale propastnej rozdil ... Neporovnavej sve zkusenosti s nekym kdo si neplete qi a nezamenuje qi gung za chorobne predstavy pomatencu ... Srandu? Vis co je sranda? Smejes se nekde v odstrcenem koutku a nemas ani odvahu odpovedet lidem na jejich dotazy ... tvuj smich je z nouze cnost ... Taky jsem zazil ve skole takoveho posklebovacka - dostaval cocku i od holek a pak delal ksandy, ze se tomu smeje :D

Nezlob se, ale tve cintaty za prispivani nepovazuji ... krom prekladu ... ale to nejsou vase znalosti a dovednosti, za ty se jen skryvate. Kdykoli mate rici neco vlastnima slovama, tak to bud neni jazyk srozumitelnej a nebo mate problem jinde, ale jedno zustava - NEPOCHOPENI! Nechci, aby se toho zase nekdo chopil tak, ze mam neco proti babickam, ktere cvici pro zdravicko ... Kung fu mam rad, ale tohle...???

Aby nebyla mylka, tak to co jsem napsal ve spodni casti meho prispevku bylo adresovano temto bojovnikum SUN & SNOOORRI :!:

Tak když tady sun vubecnevi co je chi-kung, placa nesmysly a neodpovida na dotazy, jak rikas ,tak se predved ty.Muzes mi rict na ktere vysoke skole bojoveho qi-gongu jsi studoval? Podle toho co rikas s asi nic neslisel o Bodhidharmovi a jeho "mozek/morek ocistujici" knize (Si-suej ťing ),mmm? :?: :?
Nic
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » stř 03. led, 2007 16:18

JRup píše:Siu L.,

jsem línej přemýšlet o BU v rámci složitých fyzikálních vztahů. Dostal jsem se akorát ke gravitaci, trajektorii a zrychlení. Nicméně je pro mě toto téma takovým odlehčením a zamyšlením.

Tak to jsme na tom stejne :lol: Proto jsem pridal svou trosku do mlejna s dalsim typem fyziky. A ejhle, par lidi se chytlo jako vosa na bonbon. A dokonce zacalo i podrazdene bzucet ...

JRup píše:Nevím máš-li Mira za odborníka nebo odborníka… Každopádně stejnej fór už tady zkoušel Róza.
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... 1925&start
Zřejmě klubová sounáležitost. Mirovi příspěvky jsou nepochybně přínosem a zajímají desítky čtenářů.

Zda je Miro odbornik ci ne, je otazka vkusu a zdraveho rozumu :wink: Nicmene z jeho prispevku cerpam radu informaci a podnetu i ja sam. I kdyz treba jinych, nez puvedne zamyslel sam autor. Takze jsem kazdopadne pro to, aby Miro psal dal.

JRup píše:Některé tvoje názory mi přijdou podnětné, některé záměrně pichlavé. Ale to je O.K. Stále věřím, že jste pohodoví chlapi, máte svůj směr a možná se někde potkáme na pivku. Prosím o trochu úcty ke starším, jež nepochybili tak jako Mr.Hladík apod. a snaží se o osvětu a zpestření v rámci tak v Evropě nejasného tématu jako jsou ABU.

Ď.,
J.

Plautus kdysi rekl: "Nikoliv vekem, nybrz nadanim se dosahuje moudrosti." Existuji lide, kteri dospeji velmi rychle jiz v mladem veku. A existuji lide, kteri ac stari vekem, zustavaji navzdy detmi. Uctu si u me nezasluhuje clovek vekem, ale tim, co vi a soucasne umi i prakticky ukazat (a pripadne i predat dal). V zivote jsem (co se tyce BU) takovych lidi videl jen par. Miro mezi ne (bohuzel zatim) nepatri. Nicmene jsem ochoten na zaklade novych informaci zmenit nazor. Mozna ten okamzik nekdy prijde, nebo taky ne. Nemyslim si ale, ze je nutne, aby mi neco Miro musel dokazoval. Udelal jsem si na nej svuj osobni nazor. Jini lide mohou mit nazor odlisny. Nicmene do jednoho pytle s Hladikem bych ho nikdy nehazel.

Tato diskuze o fyzice a "vnejsich" a "vnitrnich" stylech BU mi prijde ujeta. Je to, jako by se parta stredoskolaku bavila na tema biochemie a jejiho vlivu na vyrobu "bileho" a "cerveneho" vina. Hadaji se, zda a jaka biochemie je dulezitejsi pro "bile" ci "cervene" vino. Podle me se BU (stejne jako vino) deli na dobre a spatne.

Bohuzel je u nas mnoho lidi (a zda se mi, ze jejich pocet roste), kteri misto osvety prinaseji tmu a bludy. Trosku mi to pripomina pohadku o vysnenem zapade jeste za dob zelezne opony. Pohadka se dobre poslouchala, ale realita byla jina. Nejde o to, zda lepsi ci horsi, proste jina. A tak je to i s temi pohadkami o "vnejsich" a "vnitrnich" stylech BU. Staci si zajet tam, kde se vyucuji tak, jak maji. A ne podle toho, jakou pohadku si za sve penize chcete koupit. Ona se lepe kupuje ta pohadka, nez opravdova drina a vsedni realita.

Na pivko s Tebou rozhodne rad zajdu. A ostatnim doporucuji investovat svuj cas a usili do neceho uzitecnejsiho. Nechte snilkum jejich pohadkove svety, magii a ezoteriku. Nechci byt na jejich miste, az nadejde cas jejich probuzeni ...
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 03. led, 2007 16:36

Snooorri píše:Tak když tady sun vubecnevi co je chi-kung, placa nesmysly a neodpovida na dotazy, jak rikas ,tak se predved ty.Muzes mi rict na ktere vysoke skole bojoveho qi-gongu jsi studoval? Podle toho co rikas s asi nic neslisel o Bodhidharmovi a jeho "mozek/morek ocistujici" knize (Si-suej ťing ),mmm? :?: :?

predved se ty, co umis z qigongu - ne to co si o qigongu precetl ci slysel (natoz slisel). jedna pani povidala zkusenost je totiz v b.u. uplne irelevantni.

luen mi pri nekolika osobnich setkanich predvedl (ne povidal nebo dal precist) jak funguje jeho san hei gwai yun gung z Wingcheun, takze osobne nemam o jeho prakticke qigong kvalifikaci absolutne pochyb - srovnalali jsme totiz jejich WCH (san hei gwai yun) a nas Hung kyun qigong (tit sin kyun).

co ty? knizky od Yang Jwing-Minga? jsem opravdu zvedavy
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » stř 03. led, 2007 16:57

Miro píše:Luen, skus si precitat tuto knihu (Zanikajuce wushu):

Nejak se mi to nechce nacist, nemas odkaz nekam jinam kde to netrva 2h? Jinak Miro zkus si precist toto http://www.ufo.cz/billy/rozhovor2.htm :D (joke). Miro jestli jsi racionalne uvazujici clovek, tak mi preci nemuzes davat knihu jako protiargument na to, ze nekdo tvrdil/tvrdi, ze sugesce je ta jedina opravdova a uslechtila cesta ... Na co potom mame fyzicke telo a fyzicky svet, kdyz to ve "skutecnosti" funguje tak, ze staci si neco prat a ono se to stane ... Proc nemame jen hlavy??? Neni zbytek tela jen zbytecna flakota masa?

fakt píše:Sorry Luene. Ale víš sám dobře, že o cvičení tento server není. Témata jako "základní cviky" upadnou rychle v zapomnění a šroty typu " pohádky v BU" a "fyzika v BU" jdou na dračku. Tvému pohledu dobře rozumím, ale malinko připomenu Tvoji neúčast v prvně jmenovaném a Tvé časté krácení si dlouhé chvíle v následném. Je-li Tvým cílem krácení si dlouhé chvíle (promiň za ten trojsmyslný impuls-provokaci), čiň tak s nadhledem a lehkostí.

Tak to se pletes byl jsem naopak jednim z prvnich kdo do tohoto vlakna (zakl. dovednosti) prispel :wink: , ze se to tema neudrzelo dele znamena jen to, ze zdejsi osadka tady nechce diskutovat nad pro ne trivialnimi vecmi ... nekterym to verim neb z prispevku je jasne, ze je to jejich kazdodenni chleb (na treninku), ale zrovna tak nekterym neverim ani pozdrav neb jen mlzi, okecavaji, oblbujou ... atd ... Mimochodem ne kazdy se asi chce podelit o metodiku neb v tom spatruje sve know how!!!

Snooorri píše:Tak když tady sun vubecnevi co je chi-kung, placa nesmysly a neodpovida na dotazy, jak rikas ,tak se predved ty.Muzes mi rict na ktere vysoke skole bojoveho qi-gongu jsi studoval? Podle toho co rikas s asi nic neslisel o Bodhidharmovi a jeho "mozek/morek ocistujici" knize (Si-suej ťing ),mmm?

No problemo qi gung je beznou a nedilnou soucasti MGW wing chun. O Bodhidharmovi jsem cetl lecos, ale prvda je takova, ze vetsinou je to naprosto brakova literatura psana pomatencema, kteri se jen ohaneji touto autoritou. Myslim ze Bodhidharma mel kostni dren v poradku a hlavne to mel v poradku v hlave :wink: Snooorri jestli pochybujes o me qi, tak se stav u nas ve skole rad ti ukazu jak to myslim... bude to prakticka ukazka a nebudu ti pred ocima mavat pochybnejma knihama :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » stř 03. led, 2007 17:20

Velmi jsem se pobavil:)bojování na dálku,lečení leukemie myšlenkou škoda ,že jsem to nevedel pred deseti lety mohl jsem si odpustit transplantaci:)Na nekterých diskutérech je presne videt to co znamená zblbnutí a odtržení od reality .Připomínají mi kamaráda co behal v ninžovském obleku po lese:)
Jiste akupunktura,dýchací cvičení,autosugesce jsou zaležitosti,který do jisté míry fungujou.Když jsem začínal s rehabiltací tak mi bylo doporučeno at se snažím predstavit si že se sval uvolnuje nebo při sprchovaní či koupaní v horké vode.Zrovna tak se tohle cvičení doporučuje pacientum kteří mají nejakou část dočasně!!! ochrnutou.Veřím že energie chi existuje,ale že to je odlišný pohled na fungování lidského těla než ten evropský a že lze určitými cviky s ní pracovat a dosáhnout určitých mimořádných vysledku na hranici.Ale ne zazraku.Také věřím že tai chi je po dvaceti letech cvičení velmi učiné bojové umnění ,trenovala ho cisařova osobní garda. Ale když vidím jak to vypadá na tech videích ,tak rozhodne to nejsou zazraky ale pochopitelné principy.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 03. led, 2007 17:32

jeikob píše:Velmi jsem se pobavil:)bojování na dálku,lečení leukemie myšlenkou škoda ,že jsem to nevedel pred deseti lety mohl jsem si odpustit transplantaci:)Na nekterých diskutérech je presne videt to co znamená zblbnutí a odtržení od reality .Připomínají mi kamaráda co behal v ninžovském obleku po lese:)
Jiste akupunktura,dýchací cvičení,autosugesce jsou zaležitosti,který do jisté míry fungujou.Když jsem začínal s rehabiltací tak mi bylo doporučeno at se snažím predstavit si že se sval uvolnuje nebo při sprchovaní či koupaní v horké vode.Zrovna tak se tohle cvičení doporučuje pacientum kteří mají nejakou část dočasně!!! ochrnutou.Veřím že energie chi existuje,ale že to je odlišný pohled na fungování lidského těla než ten evropský a že lze určitými cviky s ní pracovat a dosáhnout určitých mimořádných vysledku na hranici.Ale ne zazraku.Také věřím že tai chi je po dvaceti letech cvičení velmi učiné bojové umnění ,trenovala ho cisařova osobní garda. Ale když vidím jak to vypadá na tech videích ,tak rozhodne to nejsou zazraky ale pochopitelné principy.

Presne tak, jde o uplne normalni veci, ktere jsou v ruznych podobach a ruznych formach zname snad vsem kulturam ... Vadne je pouze to jak tyto veci nekteri jedinci prezentuji ... Nemam rad takove to cirkusacke halo kolem normalnich veci ... Uz samotny fakt, ze to nekdo takto pochybne prezentuje znamena, ze ani ta informace jako takova nebude bez pokriveni a o jejim prezentatorovi ani nemluve :!:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » stř 03. led, 2007 17:39

No mně to baví ve filmech a komiksech:)tam to patří
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » stř 03. led, 2007 17:41

Největší porci smíchu jsem vzbudil tímhle, že jo?

Sun píše:Nepotřebuji tedy zvedat činky nebo dělat kliky, stačí se postavit a využít vnitřní sílu k posílení kostí, šlach a svalů.

Nu což. Mám tedy otázku na kluky, co dělaj WT a na PM. Vy snad, pokud vím, cvičíte Zhang Zhuang Qigong, nebo né?. K čemu tohle cvičení podle vás slouží :?:
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snooorri » stř 03. led, 2007 18:19

pm píše:
Snooorri píše:Tak když tady sun vubecnevi co je chi-kung, placa nesmysly a neodpovida na dotazy, jak rikas ,tak se predved ty.Muzes mi rict na ktere vysoke skole bojoveho qi-gongu jsi studoval? Podle toho co rikas s asi nic neslisel o Bodhidharmovi a jeho "mozek/morek ocistujici" knize (Si-suej ťing ),mmm? :?: :?

predved se ty, co umis z qigongu - ne to co si o qigongu precetl ci slysel (natoz slisel). jedna pani povidala zkusenost je totiz v b.u. uplne irelevantni.

luen mi pri nekolika osobnich setkanich predvedl (ne povidal nebo dal precist) jak funguje jeho san hei gwai yun gung z Wingcheun, takze osobne nemam o jeho prakticke qigong kvalifikaci absolutne pochyb - srovnalali jsme totiz jejich WCH (san hei gwai yun) a nas Hung kyun qigong (tit sin kyun).

co ty? knizky od Yang Jwing-Minga? jsem opravdu zvedavy

Prestoze železné vlakno jeste neni sestava kterou bych se učil :) tak se taky snažím neco delat. ctenim sem se vlastne s kung-fu seznamil (dozvedel) a je pro me zdrojem mnoha zajimavych informaci a podnetu. Presto to neznamena ze bych teoretickou skusenost stavel nad praktickou. To by byla hloupost.
Nic
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jeikob » stř 03. led, 2007 18:20

No z toho co malo o tom vím tak tyhle cvičení laicky rečeno slouží ke správnému či usmernení toku tělních tekutin tedy krve a mízi což souvisí s dýchaním. A zřejmně to mají vychodní narody daleko víc prokoumaný než mi,taky na to meli víc času.
V tom čase taky vidím zasadní problém sporu o tom zda jsou takzv vnitřní styly učinější neř vnější. Muj názor je ten ,že ty vnitřní styly jsou vrchol bojového umnění využití síli soupeře.Ale také jako vrchol vyžadují mnohem víc usilí ,cvičení a co málo vím tak plno mistru techto stylu nejdrív prošli vneějšími styly.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snooorri » stř 03. led, 2007 18:27

Kazdy spravny styl ma obe stranky,př: Hung gar se obecne radi mezi vnejsi styly, ale ma i svuj chi-kung(př. Tit sin kuen) , jak uz tady rikal pm
Nic
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » stř 03. led, 2007 18:27

jeikob píše:Velmi jsem se pobavil:)bojování na dálku,lečení leukemie myšlenkou škoda ,že jsem to nevedel pred deseti lety mohl jsem si odpustit transplantaci:)Na nekterých diskutérech je presne videt to co znamená zblbnutí a odtržení od reality .Připomínají mi kamaráda co behal v ninžovském obleku po lese:)

Počkej počkej. Léčení kostní dřeně vymyslel Luen jako nadsázku. Nějakou dobu ho znám odtud z fóra a rozhodně si nemyslím, že běhá po lese v ninjadresu. Pokud je to jinak tak ať mě opraví.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snooorri » stř 03. led, 2007 18:35

luen píše:
Miro píše:Luen, skus si precitat tuto knihu (Zanikajuce wushu):

Nejak se mi to nechce nacist, nemas odkaz nekam jinam kde to netrva 2h? Jinak Miro zkus si precist toto http://www.ufo.cz/billy/rozhovor2.htm :D (joke). Miro jestli jsi racionalne uvazujici clovek, tak mi preci nemuzes davat knihu jako protiargument na to, ze nekdo tvrdil/tvrdi, ze sugesce je ta jedina opravdova a uslechtila cesta ... Na co potom mame fyzicke telo a fyzicky svet, kdyz to ve "skutecnosti" funguje tak, ze staci si neco prat a ono se to stane ... Proc nemame jen hlavy??? Neni zbytek tela jen zbytecna flakota masa?

fakt píše:Sorry Luene. Ale víš sám dobře, že o cvičení tento server není. Témata jako "základní cviky" upadnou rychle v zapomnění a šroty typu " pohádky v BU" a "fyzika v BU" jdou na dračku. Tvému pohledu dobře rozumím, ale malinko připomenu Tvoji neúčast v prvně jmenovaném a Tvé časté krácení si dlouhé chvíle v následném. Je-li Tvým cílem krácení si dlouhé chvíle (promiň za ten trojsmyslný impuls-provokaci), čiň tak s nadhledem a lehkostí.

Tak to se pletes byl jsem naopak jednim z prvnich kdo do tohoto vlakna (zakl. dovednosti) prispel :wink: , ze se to tema neudrzelo dele znamena jen to, ze zdejsi osadka tady nechce diskutovat nad pro ne trivialnimi vecmi ... nekterym to verim neb z prispevku je jasne, ze je to jejich kazdodenni chleb (na treninku), ale zrovna tak nekterym neverim ani pozdrav neb jen mlzi, okecavaji, oblbujou ... atd ... Mimochodem ne kazdy se asi chce podelit o metodiku neb v tom spatruje sve know how!!!

Snooorri píše:Tak když tady sun vubecnevi co je chi-kung, placa nesmysly a neodpovida na dotazy, jak rikas ,tak se predved ty.Muzes mi rict na ktere vysoke skole bojoveho qi-gongu jsi studoval? Podle toho co rikas s asi nic neslisel o Bodhidharmovi a jeho "mozek/morek ocistujici" knize (Si-suej ťing ),mmm?

No problemo qi gung je beznou a nedilnou soucasti MGW wing chun. O Bodhidharmovi jsem cetl lecos, ale prvda je takova, ze vetsinou je to naprosto brakova literatura psana pomatencema, kteri se jen ohaneji touto autoritou. Myslim ze Bodhidharma mel kostni dren v poradku a hlavne to mel v poradku v hlave :wink: [color=darkred]Snooorri jestli pochybujes o me qi, tak se stav u nas ve skole rad ti ukazu jak to myslim... bude to prakticka ukazka a nebudu ti pred ocima mavat pochybnejma knihama[/color] :wink:

Jelikoz pm(ktery zna Titsin) rikal ze po prakticke ukazce nema o tvem cviceni qi pochyby tak byh byl asi presvedcen (take po prakticke ukazce )ze ma pravdu :) Ps. ne vsechny knihy jsou pochybné.
Nic
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » stř 03. led, 2007 18:49

luen píše:
Miro píše:

Jestli jsou základní dovednosti triviální, proč teda oni každochlebáci nediskutují o věcech vyšších, pohádkových, nebeských.....

Nechceš se dělit o metodiku a know how a chceš ostatním říkat, že cvičí špatně :roll: :roll: :roll: ....

Promiň už ty smajlíky zase dlouho nepoužiji.

Luene Ty jeden velkej žlutej špendliku. Ty máš co říci, tak tady pořád nefotruj a zkus diskusy posunout kousek dál. Jsi (o malinko) starší než je průměr zde diskutujících. Fórum nakonec krachne na tom, že se tu budem všichni jen stírat.

PS: na minulé straně jsem špičkoval PM. Musím však uznat, že kromě pár lehce arogantních příspěvků se snaží (pokud je řeč o cvičení) přispět svoji
(je jedno jestli odcvičenou, vyčtenou či ústně předanou) troškou do mlýna.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » stř 03. led, 2007 18:51

fakt píše:

Počkej počkej. Léčení kostní dřeně vymyslel Luen jako nadsázku. Nějakou dobu ho znám odtud z fóra a rozhodně si nemyslím, že běhá po lese v ninjadresu. Pokud je to jinak tak ať mě opraví.

s tím ninja dresem sem to bral jako nadsázku.Taky jsou lidi ,který baví běhat v ninja dresu a pokud to berou jako sport,zabavu a určitý životní styl,kterej ale nesmí jít mimo realitu tak je to v pohodě.ale jakmile ten clovek si myslí že je ninža a pohltí ho to natolik že už je mimo tak to asi není dobře.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 03. led, 2007 20:23

fakt píše:Počkej počkej. Léčení kostní dřeně vymyslel Luen jako nadsázku. Nějakou dobu ho znám odtud z fóra a rozhodně si nemyslím, že běhá po lese v ninjadresu. Pokud je to jinak tak ať mě opraví ... Počkej počkej. Léčení kostní dřeně vymyslel Luen jako nadsázku. Nějakou dobu ho znám odtud z fóra a rozhodně si nemyslím, že běhá po lese v ninjadresu. Pokud je to jinak tak ať mě opraví.

Trochu te zorientuji v diskuzi ...

Huo píše:2sam-soi-to ze nechapes prispevky Suna o vnitrni sile,kterou se daji posilit svaly a slachy,cistit kostni dren to pochopim ne kazdej zacatecnik do toho vidi,nez ale zacnes neco degradovat ,najdi si aspon neco treba o znamejsim I tin tingu,nebo pokud se fakt chces hadat o ucincích "vnitrnich" cviceni procti si neco z pokrocilejsich Cchi-kungu nei tanu.I v casopisech venujich se prevazne body buildingu jsou clanky o silacich,kteri drzi silovy rekordy a na otazku jak dosahuji svych vysledku jsou odpovedi,nejen silovyma cvicenima ale i meditaci.

Tady ta kostni dren - jak jsi pochopil neb mas postreh, tak to nebyla ma nadsazka - to bych nevymyslel ani v horeckach ale je tam vic hustaren ... ninjadres se taky nijak nevazal na mou osobu ... Fakte, fakte nejak si zestarnul ... v roce 2006 si mel vetsiho filipa ...

Sun píše:Nu což. Mám tedy otázku na kluky, co dělaj WT

Koho tim myslis? Nikoho z wt tady diskutovat nevidim, ale treba se pletu :wink:

Sun píše:Vy snad, pokud vím, cvičíte Zhang Zhuang Qigong, nebo né?

Ano a nejen to, ale Jaam Jong Gung je takovy "uvod" do qi gungu - nijak bych ho nevyzdvihoval, ale treba takovy Sun Hei Gwai Yuen Gung to uz je qi gung v pravem slova smyslu :wink: A k cemu slouzi ti radit nebudu neb ja jsem dle tebe z te vnejsi strany a nic o tom nevim. Ale tesi me, ze vy o vnitrni sile jen mluvite, zatim co ty tzv. vnejsi styly opravdu qi gung maji a cvici jej :D

Fakt píše:Jestli jsou základní dovednosti triviální, proč teda oni každochlebáci nediskutují o věcech vyšších, pohádkových, nebeských.....

Vetsina lidi ma v zakladech jasno a ti co ne a ulitavaji si na nebeskych oblaccich musi makat a dopracovat se k tomu na konci sve cesty, kdyz se rozhodli jit na vec opacne :wink:

Fakt píše:Nechceš se dělit o metodiku a know how a chceš ostatním říkat, že cvičí špatně

Ne, ne cvici VYBORNE akorat o tom SPATNE pisi coz je dukazem toho, ze ani to cviceni nebude v pohode, ale to je na dalsi hysterickou diskuzi :wink:

Fakt píše:Luene Ty jeden velkej žlutej špendliku. Ty máš co říci, tak tady pořád nefotruj a zkus diskusy posunout kousek dál. Jsi (o malinko) starší než je průměr zde diskutujících. Fórum nakonec krachne na tom, že se tu budem všichni jen stírat.

Ja myslim, ze konkretne lidi od nas tzn. sifu I.Rzounek a ostatni z MGW wing chun tady na tech strankach napsali vice nez dost a spousty lidi to pochopilo ... Mame tady lidi z jinych stylu LGHK Pavla Macka sifu a mnoho dalsich odborniku, kteri uz napsali spousty profesionalnich clanku, nazoru do diskuzi ... Problem je v tom, ze to nekteri lide nevidi a nebo delaji, ze to nevidi ...

Nestojim o to byt za kazdou cenu v opozici, kdyz je neco ok, tak to napisu a podporim, ale nemuzu prihlizet tomu kdyz tady nekdo dela z nas ze vsech blbecky ... Na predavani zkusenosti a dovednosti neni forum, ale skola ... nekolikrat uz jsem tady zval cele skupiny lidi na navstevu, tak co vic ???

Jsem starej, plesatej pan :D a nechci davat vsem podvodnikum navod na to jak jeste lepe podvadet ... kazda skola si nektere veci nechava pro sve zaky a nechodi s nima na verejnost ... Nepotrebuji, aby Hladik jednoho dne citoval moje slova a ziskaval si tak ovecky pro sve spinave hry ... Je to takovej muj vrtoch, tak se s tim nejak vyrovnej ... Jina vec je skola a jina vec je forum :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 03. led, 2007 20:45

luen píše:
Tady ta kostni dren a nejen to ... ninjadres se taky nijak nevazal na mou osobu ... Fakte, fakte nejak si zestarnul ... v roce 2006 si mel vetsiho filipa ...

Přečteš si to ještě jednou, nebo to chceš vysvětlit?

Nestojim o to byt za kazdou cenu v opozici, kdyz je neco ok, tak to napisu a podporim, ale nemuzu prihlizet tomu kdyz tady nekdo dela z nas ze vsech blbecky ... Na predavani zkusenosti a dovednosti neni forum, ale skola ... nekolikrat uz jsem tady zval cele skupiny lidi na navstevu, tak co vic ???

Na co je tedy tohle fórum?

Jsem starej, plesatej pan :D a nechci davat vsem podvodnikum navod na to jak jeste lepe podvadet ... kazda skola si nektere veci nechava pro sve zaky a nechodi s nima na verejnost ... Nepotrebuji, aby Hladik jednoho dne citoval moje slova a ziskaval si tak ovecky pro sve spinave hry ... Je to takovej muj vrtoch, tak se s tim nejak vyrovnej ... Jina vec je skola a jina vec je forum :wink:

Ano jdu se s tím vyrovnat do postele. Zítra čau.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně