samborn píše:to tu citam to su same debiloviny, jeden sa tu nafukuje, druhy ma 12rokov a ohana sa kamosom a bratom a treti napise, ze ked vies box nepomoze ti to v aikido. Ked viem soferovat osobak tak sa to lahsie naucim aj na nakladaku
samborn píše:... samozrejme, ze ti pomoze box pri hocicom.
samborn píše:Ale nechapem preco chces cvicit aikido ... ved to je take b.u. ako je trabant autom. No nic moc. Oni tusim ani nemaju sparing a cele to je take divne, to cvicia baby a buzeranti.
ukropcany píše:4sinister - technika dôležitá samozrejme je, technika je to, čo robí (vie robiť) boj ľudí o niečom inom ako len o fyzickej sile. Lenže - mnohé tradičné BU si zakladajú na "predvedení techniky", t.j. predstav si situáciu - je nejaké "kolégium danov", ktorý sedia za stolíkom, pijú čaj a kukajú na 20 nešťastníkov, ktorým predhadzujú dlhé japonské slovíčka a kontrolujú, či to ktoré slovíčko správne interpretovali a následne, či to čo zacvičili spĺňalo nejaké kritériá. Ďalšie "lenže" - cvičia sa pred týmto kolégiom len zostavy (aj keď v dvojici), t.j. improvizácia je nul koma nix a hodnotí sa len "technické" spracovanie - t.j. na ten pohyb sa nepozerá ako na umenie, ale ako na remeselnú zručnosťJe to podobný rozdiel ako maliar a plagiátor...
Hodnotí sa plagiát, nie dielo ako také
A toto to stavia do role gymnastiky (nič proti gymnastike, je určite náročnejšia ako aikido a hlavne sa netvári ako BU). Takže toľko k "technike".
samborn píše:vy to tu nejak prezivate moc. Aikido je pre mna jedno velke nic. Ked stretnem niekoho kto ma presvedci o opaku zmenim nazor. Zatial som ale stretol len same cicky co sa tvaria ze v tom hladaju sosovicu a nie boj. TAK SORRY
graver píše:4defendu: díky, když je to postřeh z praxe, tak by mě to asi zajímat mělo (a taky zajímá). Jinak máš pravdu - bez navolňovacího úderu si ani neškrtnu. Tyhle instrumenty pro odvedení pozornosti jsou vůbec dobrá věc
Baxxse píše:graver píše:4defendu: díky, když je to postřeh z praxe, tak by mě to asi zajímat mělo (a taky zajímá). Jinak máš pravdu - bez navolňovacího úderu si ani neškrtnu. Tyhle instrumenty pro odvedení pozornosti jsou vůbec dobrá věc
Bez uderu to jde...ale musis na nej nastoupit charakterne zezadu a hezky potichoucku se priplizit...
hOp píše:aa v nasom klube sa ten harmonickej casti ani nevenujeme...![]()
ale cel by som sa opytat ci by mi mohol MT pomoct lepsie odhadnut utocnika a tym padom ho aj lepsie vykryt.
![]()
![]()
![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků