hmmm aikido

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod hOp » ned 14. led, 2007 12:06

:o
hOp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod graver » ned 14. led, 2007 12:14

samborn píše:to tu citam to su same debiloviny, jeden sa tu nafukuje, druhy ma 12rokov a ohana sa kamosom a bratom a treti napise, ze ked vies box nepomoze ti to v aikido. Ked viem soferovat osobak tak sa to lahsie naucim aj na nakladaku

osobák=aikido, náklaďák=box? No, ty to tedy řídíš :lol:
Nechci se pouštět do diskuse, jesli rozdíl mezi principy boxu a aikida je srovnatelný s rozdílem mezi řízením náklaďáku a osobáku...
samborn píše:... samozrejme, ze ti pomoze box pri hocicom.

Fakt, jo? Potřeboval bych vyplnit daňový přiznání :?
samborn píše:Ale nechapem preco chces cvicit aikido ... ved to je take b.u. ako je trabant autom. No nic moc. Oni tusim ani nemaju sparing a cele to je take divne, to cvicia baby a buzeranti.

No, já znám asi jen jednoho aikiďáka, a ten se mnou nechce spárovat (ani superlight - já na víc nemám) a tvrdí, že oni to nedělají, neb to nepotřebujou :?: Ale proč by ti buzerant za ty kecy nenakopal pr*del i bez aikida, to fakt nechápu :D :D (nic ve zlém)
Naposledy upravil graver dne ned 14. led, 2007 12:19, celkově upraveno 1
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sinister » ned 14. led, 2007 12:14

ukropcany píše:4sinister - technika dôležitá samozrejme je, technika je to, čo robí (vie robiť) boj ľudí o niečom inom ako len o fyzickej sile. Lenže - mnohé tradičné BU si zakladajú na "predvedení techniky", t.j. predstav si situáciu - je nejaké "kolégium danov", ktorý sedia za stolíkom, pijú čaj a kukajú na 20 nešťastníkov, ktorým predhadzujú dlhé japonské slovíčka a kontrolujú, či to ktoré slovíčko správne interpretovali a následne, či to čo zacvičili spĺňalo nejaké kritériá. Ďalšie "lenže" - cvičia sa pred týmto kolégiom len zostavy (aj keď v dvojici), t.j. improvizácia je nul koma nix a hodnotí sa len "technické" spracovanie - t.j. na ten pohyb sa nepozerá ako na umenie, ale ako na remeselnú zručnosť :idea: Je to podobný rozdiel ako maliar a plagiátor... :idea: Hodnotí sa plagiát, nie dielo ako také :idea: A toto to stavia do role gymnastiky (nič proti gymnastike, je určite náročnejšia ako aikido a hlavne sa netvári ako BU). Takže toľko k "technike".

tak to pak jo :) ja technikou myslim to, ze kdyz (napr.) chci s nekym flaknout o zem nejakym hodem, tak vim, jak to udelat, aby se mi to nejspis podarilo. A soucasti techniky musi byt i znalost toho, jak s nim o tu zem mrsknout, i kdyz se mu tam nechce :twisted:

samborna ani nekomentuju, kazdy at si pomysli svoje :roll:
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod hOp » ned 14. led, 2007 12:18

No, já znám asi jen jednoho aikiďáka, a ten se mnou nechce spárovat (ani superlight - já na víc nemám) a tvrfí, že oni to nedělají, neb to nepotřebujou :?: Ale proč by ti buzerant za ty kecy nenakopal pr*del i bez aikida, to fakt nchápu :D :D (nic ve zlém)[/quote]

Samozrejme ze na aikide sa nesparuje..Len mi tam xyba viacej z praxe ale nepoxybujem ze nas trener by ta zauzlil tod 15 rokof je 15 rokof.... :roll:
hOp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod graver » ned 14. led, 2007 12:33

No, mě by asi zauzlil kdekdo - já jsem fotřík s pupkem, téměř nulovou fyzičkou a bolavými klouby :cry: . Ale musel by ten někdo nejdřív chtít, a ne kecat o tom, že kdyby chtěl, tak by mě zauzlil, jenže to von nedělá.
Já osobně považuju všechny ty crosstyle diskuse za zbytečné (nikoliv crosstyle sparing, samozřejmě). Každý má jiné cíle a potřeby, to, co dělá, dělá z nějakých důvodů a nikdo by mu na to neměl plivat. Jen není dobré, když někdo ztratí soudnost a začne cpát své BU tam, kde objektivně nemůže být. Já například pořád hledám nějaký doplněk ke karate pro reálnou sebeobranu (myslím v nějakých jednodušších konfliktech - nechci nic ála sebeobrana proti noži, letící kulce, tanku, nas*aném UKáčku apod. - jen takové ty strkačky). Nikdy jsem např. nepochopil, k čemu přesně slouží páky (kromě situace, kdy je můžu jednoduše nasadit - všelijaké ty odváděcí techniky, bachaři atd.). Já páky neumím a nemůžu se je naučit. Ne proto, že bych nechápal mechanismus, ale asi proto, že k nácviku přistupuju jinak. Nechci, aby mi do toho někdo padal, povoloval, plácal ještě než se ho dotknu apod. Nikdy se mi nepodařilo nasadit páku z úderu nebo někomu, kdo opravdu nechtěl.
Ale to jsem se dostal někam jinam...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » ned 14. led, 2007 12:53

graver píše: letící kulce, tanku

To me zajima,kde se to trenuje?? :lol: :lol:
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod samborn » ned 14. led, 2007 13:09

vy to tu nejak prezivate moc. Aikido je pre mna jedno velke nic. Ked stretnem niekoho kto ma presvedci o opaku zmenim nazor. Zatial som ale stretol len same cicky co sa tvaria ze v tom hladaju sosovicu a nie boj. TAK SORRY
samborn
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod tommi0 » ned 14. led, 2007 13:14

samborn píše:Oni tusim ani nemaju sparing a cele to je take divne, to cvicia baby a buzeranti.

takze podle tebe bych mel z thai box presedlat na aikido... :roll:
tommi0
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Baxxse » ned 14. led, 2007 13:15

samborn píše:vy to tu nejak prezivate moc. Aikido je pre mna jedno velke nic. Ked stretnem niekoho kto ma presvedci o opaku zmenim nazor. Zatial som ale stretol len same cicky co sa tvaria ze v tom hladaju sosovicu a nie boj. TAK SORRY

nejsem odbornik ani velkej fanousek aikida...ale o boji aikido neni. Tak se nediv ze ho v tom nikdo nehleda...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » ned 14. led, 2007 17:33

čus tak je to tu zas hehe aikido je věčné.Hope to jak ses ptal jestli použiješ aikido někdy při bitce je jen tvoje věc,ale to že děláš box je pro tebe strašná výhoda aspon máš ponětí o úderu a vzdálenosti,načasování atd.nevím jaké je aikido v tvém klubu ,ale je velmi důležité aby jsi byl soudný sám a neměl klapky na očích .Není totiž mistr jako mistr ,některému mistru to nefunguje a zaštítí to řečma o harmonii a o tom ,že aikido není k boji a někdo jiný to zacvičí tak ,že to funguje a harmonii v tom může mít taky.Podívej se někdy na trénink od pokročilích a uvidíš sám protože žák je odrazem svého mistra ,když uvidíš ,že na tréninku pokr.se cvičí pianko nebo se jen chytají ruce a sekají seky a není v tom útoku žádný náboj a odhodlání a technika vypadá tak ,že jeden druhého chytne a pak tou samou rukou útočí a pak sám spadne tak nečekej , že ty budeš vyjímka.Tak bych to v té bitce moc nepoužíval :wink: a uvažoval bych buď nad změnou mistra ,klubu nebo stylu.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 14. led, 2007 18:50

4graver
Možná tě to nezajímá :oops: ,ale tvoje zmínka o pákach mě docela zaujala :
Páka se nasazuje jen tehdy,když už do protivníka z nějakého,jakéhokoliv důvodu nechceš mlátit (udeřit ho ale vždycky musíš tzv. ho navolníš,jinak mu jí prostě nenasadíš) a chceš ho někam odvézt nebo odněkud vyvézt :wink: (teď píšu o své druhé práci )Dá se taky nasadit tzv. pasivně se bránícímu,tedy člověku co někde sedí nebo leží (jinak se ale nechová agresivně) a nechce se zvednout a vyfičet.

V reálu se,ale páka používá k likvidaci ruky (nebo nohy),tím že ji prostě dotáhneš do konce přes mez pohyblivosti kloubu (způsobíš vykloubení nebo úplné zničení kloubu).

Jak jsi sám pochopil,páka má řadu nedostatků (z hlediska boj. taktiky)
např. - dlouho se ji učíš,je-li tvůj protivník fyz. silnější než ty tak mu ji těžko nasadíš,než se k dotyčnému dostaneš musíš mu stejně nejdřív nějakou pustit,což ovšem může bohužel udělat i on tobě :cry: ,a když jich proti tobě stojí víc tak ji nemůžeš použít už vůbec atd.

To je můj skromný pohled na věc,prostě a jednoduše Úder je rychlejší a jistější :wink:

Takže si nic nedělej z toho,že se je nemůžeš naučit,já je studoval roky a přesto je nepoužívám - úder a hned škrcení,to je moje :lol: :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » ned 14. led, 2007 19:57

4defendu: díky, když je to postřeh z praxe, tak by mě to asi zajímat mělo (a taky zajímá). Jinak máš pravdu - bez navolňovacího úderu si ani neškrtnu. Tyhle instrumenty pro odvedení pozornosti jsou vůbec dobrá věc :D
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » ned 14. led, 2007 19:59

graver píše:4defendu: díky, když je to postřeh z praxe, tak by mě to asi zajímat mělo (a taky zajímá). Jinak máš pravdu - bez navolňovacího úderu si ani neškrtnu. Tyhle instrumenty pro odvedení pozornosti jsou vůbec dobrá věc :D

Bez uderu to jde...ale musis na nej nastoupit charakterne zezadu a hezky potichoucku se priplizit... :wink:
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: ????

Příspěvekod TongPa » ned 14. led, 2007 20:35

Angle píše:...Taktiež sa tam naučíš super padať, čo ti zachráni krk viac krát ako ako Thajský box...

Jen mimochodem - v Thaiboxu se trénují i strhy, takže padat na zem taky trochu umí, že? :roll:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » ned 14. led, 2007 21:02

hOp píše:...nepoxybujem ze nas trener by ta zauzlil...

No to nemusí být pravda, sám jsem jeden takový přátelský sparring zažil a v tomto konkrétním případě z toho Aikido vítězně nevyšlo.
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hOp » ned 14. led, 2007 21:20

aa v nasom klube sa ten harmonickej casti ani nevenujeme... :twisted: :roll: ale cel by som sa opytat ci by mi mohol MT pomoct lepsie odhadnut utocnika a tym padom ho aj lepsie vykryt. :oops: :oops: :oops: :lol:
hOp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lada » ned 14. led, 2007 21:26

Baxxse píše:
graver píše:4defendu: díky, když je to postřeh z praxe, tak by mě to asi zajímat mělo (a taky zajímá). Jinak máš pravdu - bez navolňovacího úderu si ani neškrtnu. Tyhle instrumenty pro odvedení pozornosti jsou vůbec dobrá věc :D

Bez uderu to jde...ale musis na nej nastoupit charakterne zezadu a hezky potichoucku se priplizit... :wink:

nebo musí být slabší a lehčí pak to také jde ale to spíš mezi kamoši když jde o takové to "hraní" :lol:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » ned 14. led, 2007 21:41

hOp píše:aa v nasom klube sa ten harmonickej casti ani nevenujeme... :twisted: :roll: ale cel by som sa opytat ci by mi mohol MT pomoct lepsie odhadnut utocnika a tym padom ho aj lepsie vykryt. :oops: :oops: :oops: :lol:

no tak zjistíš co se za údery, kopy dělá, ale to ti zrovna moc nepomůže.
Na to abys ho dokázal vykrýt a odhadnout potřebuješ proti těm co to dělají spárovat a při tom používat to co se chceš naučit tj. to aikido(jestli jsem to tedy pochopil dobře). No tam se taky hlavně naučíš údery, kopy dávat a příjimat je což je velice podstatné jak už si to nakombinuješ je jen na tobě, ale nevím nevím jak bys vypadal kdybys při spárování používal aikido :D
Každopádně to podle mě tě bude celkem mást když budeš trénovat to i to, tam budeš na útok reagovat tak tam zas onak a úplně odlišně a budeš v tom mít guláš. No ale třeba ne, stejně si myslím že bys to musel nakombinovat a vzít si z každého něco aby to mělo smysl ale pak už by to ve výsledku nebylo aikido, ale zas by to třeba fungovalo i v realitě.

Pkuď se chceš naučit odhadovat útočníka a i ho lépe vykrývat tak musíš spárovat s každým z různých BU/BS s co nejvíce různými lidmi, kteří se namanou to ti dle mě dá nejvíce pak poznáš co funguje a lze použít. Musíš to brát jako zkušenostk k nezaplacení i když budeš dostávat do ryngle, ale počítej že to bude bolet :twisted: no ale bez toho to nejde :D
JInak tím že ho vykryješ si moc nepomůžeš ty musíš zvítězit, zneškodnit či ho aspoň ochromit, dezorientovat tak abys mohl vzít nohy na ramena...takže bez naučení se útoku to zrovna nepůjde a i útok je základní složkou obrany.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hOp » ned 14. led, 2007 21:58

Nepochopil si ma ale ani trochu...Na MT chcem iba sparovat a na aikide iba aikido..A mixovat sa mi to urcite nebude :)..Som to myslel tak ze ked ziskam nacasovanie na MT co ziskam asi mi to pomoze lepsie nacasovat techniku bo uz viem aky uder asi pojde :P niaktak :twisted: :twisted:
hOp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod graver » pon 15. led, 2007 7:11

4Lada: Ono je taky užitečné spárovat s někým, kdo žádné BU nedělá nebo ho požádat, aby se choval spíš jako hospodský rváč, než jako adept BU. Jak základ na nejnižší úrovni mi půjde o řešení klasických situací jako česká facka, hospodský úchop, hák, direkt, nějaký ten lowkick...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé