Moderátor: Picard
kik píše:v shotokanu je tolik technik co se necvičí a nevím proč třeba existuje gyaku mawashi geri a v životě jsem jej na tréninku nejel,nebo se zaměnují techniky v kata místo age cuki se jede klasické oicuky atd např.chinte atd.myslím si ,že je chyba v systému bylo by dobré dát zkušebního komisaře nějakého japončíka a češi by mohli zkoušet tak maximálně kyu.
rizek píše:Ice: diky, sice to tam nebylo napsany, ale predpokladam ze slo o to takovy jakoby obraceny-spickou vytoceny- divny maegeri, tak ten kop znam, na taekwondu se celkem casto cvici, v karate sem ho taky zatim nevidel.
icehand píše:Existují techniky, co se def.vůbec necvičí.Osobně bych možná ale gyaku mawashi geri nikdy nevyužil a to ne proto, že ho nemám natrénovaný.Možná je to něco takovýho, jako bys chtěl naučit 9kyu kata UNSU.Nebylo by k ničemu.
Ty se velmi mýlíš kolego!!!Jen sledovat semináře!Japončíci sem jezděj, a když ne sem, tak do okolních zemí.Proč myslíš, že by naši studenti vyhořeli?
Neviděl jsem v žádném zkušebním řádu v kihon gyaku mawashi.Kdo si myslíš, že ZŘ sestavuje?
Mimochodem, kde cvičíš že jsi ještě nikdy nepotkal japončíka?
No jo, chtěl vybudovat pevný základy což je si myslim hoodně důležitý.To je přesně o tom, jak jsme se bavili shotokan v.s. shotokan a zenkutsu-dachi.Tam možná probíraj na seminářích stále něco nového,snaží se jít dál a dál ale opomíjejí to hlavní (nevím, neúčastnil jsem se) a pak to dopadá tak ,že to předělávaj a předělávaj a co je horší, jde i o ty základy....tím se jim zhroutí "všechno" co na tom postavili.Všichni víme jak je těžký dělat něco jinak , když to cvičíš s pocitem správnosti třeba 11 let.....
Když jsi začal s tou katou, mám na tebe dotaz ohledně Kanku-dai.V tech. 6-10 se provádí přetáčení pata-špička, že jo?Viděl jsem to provádět jen na patách....Naopak v podání Enoedy stále pata/špička i když teda jen velmi neznatelně.
kik píše:Ještě k tomu chinte víš kolik blbostí jsem slyšel konkrétně k těm skokům na konci ,že se skáče ze šikma ,pak že jen první skok je zešikma a ostatní rovně prostě tam lidi skáčou jak králíci ze strany na stranuprostě si myslím ,že na dany by měli zkoušet japonci aby se udržela nějaká technická kvalita protože češi mají takovou blbou povahu ,že když něco neví tak si tam něco domyslí a pak vznikají ty situace ,že jedna kata se cvičí na x způsobů a každý říká ten můj je správný a o aplikacích neůže být ani řeč.Je třeba komické nechat si vysvětlit aplikaci třeba na nějakou blbou heianku to se dozvím pak tolik věcí ,že by to nestačilo ani na deset srandokapsů.Ono totiž každý pohyb neznamená to co ukazuje je tam hodně skrytých technik říká se tomu kakušide kdy z krytu se stává úder a pod.
icehand píše:mam to!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=lT-A-xLHHNg
kik píše: ještě ,že má tak dobré kumite to třeba to okinavské karate nemá a nechytá se na něj zas v tomhle.
Já vím ,že ty poskoky jsou kvůli toho aby ses vrátil na začátek ,ale to je to ty si nemůžeš katu upravit proto aby se ti líp dostávalo na embusen a to že tam uděláš první krok do boku jen znamená že jsi udělal někde chybu a k těm aplikacím je to těžké tak vysvětlovat přes net víš šotokan vznikl z okinavského karate a bylo by dobré kdyby jsi zajel na nějaký seminář tam uvidíš co to znamená aplikace určitě to není tak jak se to učí u nás v šotokanu a to ,že jsi napsal že každý to cvičí odlišně tak to je proto ,že ti lidi tomu nerozumí a vymyšlejí tam své vlastní aplikace a ty pak učí své studenty a pak se stává z obyčejné doměnky fakt ,který se pak tak cvičí.
Kata je jen jedna to si pamatuj !!!!!!!!!!!!!!!!!možná to vizní ,že tady někoho chci poučovat ,ale já zažil ty semináře jezdil jsem na ně každý rok a ty jsou tam krásně vidět ty rozdíly.
Určitě sis všiml ,že v šotokanských katách jsou věci ,které nejdou do hlavy proč tak jsou třeba zkusím dát příklad víš proč v teki šodan ja ten dvojitý úder při kiai ?....
kik píše:icehand píše:Existují techniky, co se def.vůbec necvičí.Osobně bych možná ale gyaku mawashi geri nikdy nevyužil a to ne proto, že ho nemám natrénovaný.Možná je to něco takovýho, jako bys chtěl naučit 9kyu kata UNSU.Nebylo by k ničemu.
Ty se velmi mýlíš kolego!!!Jen sledovat semináře!Japončíci sem jezděj, a když ne sem, tak do okolních zemí.Proč myslíš, že by naši studenti vyhořeli?
Neviděl jsem v žádném zkušebním řádu v kihon gyaku mawashi.Kdo si myslíš, že ZŘ sestavuje?
Mimochodem, kde cvičíš že jsi ještě nikdy nepotkal japončíka?
Já neřekl ,že jsem nepotkal japončíka ,ale jen jsem chtěl říct ,že většina trenérů co znám na žádné semináře nejezdí protože si myslí že ví vše.Víš co je třeba kámen úrazu co třeba nesnáším jsou ty papíry kde je vyobrazení kat v jednotlivých pohybech .Je to dobrá pomůcka, ale hodně lidí to bere za bernou minci a učí se z toho a další věc co mi vadí ,že se přizpůsobují katy závodům z pomalích pasáží se stávají rychlé proto ,aby se to víc líbilo rozhodčím atd.a k tomu agecuki jsem chtěl jen říct ta pasáš kdy bodáš do očí po uči uke je agecuki místo oicuki a to proto že ty prsty tam nejsou rovně ,ale jsou mírně pokrčené nevím jestli mi ted rozumíš co myslím.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník