Mě se líbí tohle pořekadlo:
Nejhorší na tom, když něco nejde je to, že se najde někdo, kdo neví, že to nejde a udělá to

diablik píše:..mna by zaujimalo z coho varis ty Makoto? ..poslal som ti ZS kde som par veci popisal,prezrad nam aj ty,co mas za sebou..na niektore situacie sa neda pripravit..a mozes sa hypnotizovaz "reality scenarmi" od rana az do vecera....boj do posledneho dychu zalezi od psychiky a vole daneho jedinca prezit..poznal som manikov ktory vydrzali par do huby a isli k zemi a poznal som manikov kt. by si musel plieskat s kladivom po hlave,aby isli k zemi..extremne odolny a agresivny..taky by ta zozrali aj s topankami..proste rvaci od prirody,bili a rvali sa jak psy s potesenim...normalne rvacky vyhladavali a vyvolavali..jeden ktore poznam nikdy nic necvicil,brutal bomby v rukach,hlavicky su jeho chutovka,kolena v pohodicke,soccerkicky tiez,vsetko mu ficalo v pohode zautomatizovane...vsetky tie wingchun karoviny,ako trhanie guli,za vlasy pouzival podvedome bez premyslania...opakujem nikdy nic necvicil
z neho mali bobky vsetci v meste...jeho povest ho aj po tych rokoch predchadza a respekt ma stale kde pride,hlavy pekne dole do zeme,nieco uz aj odsedel v base
..co s takou bestiou Makoto,nechces ho prist poriesit ku nam s tymi "reality scenarmi"
![]()
![]()
..ja by som sa rad pozrel na teoriu zavadzanu do praxe
![]()
..no a takych ako on po svete beha kopec a kedze on skoro nemal supera v rvackach,tak rad by som videl babenku na ktoru dostal chut ,ako sa mu ubrani
,ked mu chlapi padali na zem ,jak male deti
Panda píše:Ahoj, jak říkám mě příjde jako docela dobrá příprava Tréning na hraně fyzických možností, to je moje 3tí cesta.
Toman píše:Rozhodne bych sebeobranu pro zensky nezatracoval, ale moje zkusenost hovori tak, ze zene pote vzroste sebevedomi na velice (zdraví-)neprospěšnou úroveň.
Makoto píše:jako je v BJJ King of the ring dril?
quote="Toman"]Jardo já neznám ani jednu holku od Vás ze sebeobrany. Tak nevím jak si je "vychováváte" vy. Já jen sdělil své postřehy. Nepaušalizuju.
Makoto píše: Znovu pro rejpaly - nerikam to proto, abych machroval nebo vyzdvihoval RBS, ale protoze mi v soucasne dobe prijdou jako to nejlepsi, co "na trhu" je. Propaguje je napriklad Jim Wagner, trenuji je prakticky vsechny skoly po svete, ktere se otazkou vyuky realne sebeobrany zabyvaji. Presto me zajima, jestli existuje i jina cesta. Nechce se mi verit, ze puvodni cinske ci japonske BU nemaji zadnou metodu...
majkx píše:No jo, nezapomeň ale, že tyhle RBS systémy byly vytvořeny pro účelovou skupinu a pak pod vlivem komerce se to učí i laická veřejnost. .
majkx píše: No z mého pohledu, pokud někdo cvičí tzv. tradiční BU, tak je na ten stres apod. připraven tím cvičením, vždyť na akci následuje reakce, pokud je někdo vydrilován z tréninku v určitých pohybech, principech, technikách, tak by mu to právě mělo spustit v té stresové situaci, bez přemýšlení, konec konců o nic jiného nejde ani v těch RBS. Takže pro mě rozdíl není, jediný rozdíl vidím v tom, že v ČR není tolik oddílů kde by ses učil nějaké to tzv. tradiční BU. Asi těžko můžeš nějak globálně stavět svoji zkušenost na jedné modelovce s kámošem co cvičí kudlanku.
diablik píše:P.S. reality scenare uznavam,len nie su samospasitelne,ako si poniektori myslia...vyborna pomocka,ale len pomocka...
diablik píše:..inac,raz za cas pocvicim nejake tie scenaria so sparingom z boxu,ala geoffthompsonov 3 second figher...asi vam to nieco hovori...tot vse...kopec kriku a nadaviek,sacacky,drgacky,tazke facky na lapy,hlavicky v klinci,kolienka ,lakte...instiktivne co napadne...ale hlavne tie facky pocas mluvy,tie sa mi osvedcili...
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník