KARATE JUTSU

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod jeikob » pát 09. úno, 2007 22:50

Tady je odkaz na další styl či dojo

http://www.kakushinkan.wz.cz/system/default.htm

Tohle mi nepřijde tak šílený,trošku ty kluky chápu. Ale opet píšou ,že cvičí sebeobraný boj a k tomu zase ta vychodní filozofie samuraju a ninžu.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kikinka » stř 14. úno, 2007 14:26

Já pořádně nechápu, jak můžete odsuzovat něco, co jste nevyzkoušeli.
Řekla bych vám asi toto: Do Karate Jutsu chodím jeden a půl roku, myslím, že jsem se toho hodně naučila, ale to není to nejdůležitější. Hlavní je, že se u mě pěstují návyky, takové podmíněné reflexy, které mi možná jednou zachrání život.
Taky bych vám ráda řekla, že Karel KJ ,,vytvářel" z toho, co se mu zdálo být z každého jednotlivého stylu to nejlepší. Založil KJ, které je ryze plnokontaktní a tudíž dobře využitelné v běžném souboji.
Víte co! Myslím si, že kdyby KJ založil Japonec, ..., brali byste je naprosto jinak, než když víte, že je od Čecha.
A ještě, co se týče držení meče v levé ruce. (Postavte se do postoje, do levého postoje, představte si, že máte meč v levé ruce. Jak velká je úderová plocha? Je daleko menší, než kdybyste meč drželi v pravé ruce. Také můžete od soupeře udržovat větší odstup a pokud nebude mít soupeř hůl, meč nebo bič, bude se mu hůře ,,dostávat" na vaše tělo.)
Je mi prakticky jedno, co si o mojem názoru budete myslet, ale po tom, co jsem si přečela ty vaše, podle mě trochu zvláštní názory, musela jsem vám napsat, co si myslím já a jak Karate Jutsu vnímám.
Jo, moje maminka do něj taky chodila a spousta dalších DOSPĚLÝCH taky.
Naposledy upravil kikinka dne čtv 15. úno, 2007 19:00, celkově upraveno 2
kikinka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod tekara » stř 14. úno, 2007 14:41

Kikinka napsal/a (jednou je to Jarda Kocourek, jindy "ta kikinka" - už se v tom neorientuji):
A ještě, co se týče držení meče v levé ruce, postavte se do postoje, do levého postoje, představte si, že máte meč v levé ruce. Jak velké je úderová plocha? Je daleko menší, než kdybyste jej drželi v pravé. Také může od soupeře větší odstup a pokud nebude mít hůl, meč nebo bič, bude se mu hůře dostávat na vaše tělo.

?????????????
první bych si v hlavě utřídil myšlenky a pak bych psal. Obávám se, že takovouto obhajobou vašemu stylu spíše škodíte.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jeikob » stř 14. úno, 2007 15:43

kikinka píše:Já pořádně nechápu, jak můžete odsuzovat něco, co jste nevyzkoušeli, něco, o čem nemáte ani páru.
Řekla bych vám asi toto: Do Karate Jutsu chodím jede a půl roku, myslím, že jsem se toho hodně naučila, ale to není to nejdůležitější. Hlavní je, že se u mě pěstují návyky, takové podmíněné reylexy, které mi možná jednou zachrání život.
Taky bych vám ráda řekla, že Karel karate ,,vytvářel" z toho, co se zdálo být z každého jednotlivého stylu to nejlepší. Zaůožil nový styl karate, které je ryze plnokontaktní a tudíž dobře využitelné v běžném souboji.
Víte co! Myslím si, že kdyby KJ založil Japonec, ..., Btali byste je naprosto jinak, než, když víte, že je od Čecha.
A ještě, co se týče držení meče v levé ruce, postavte se do postoje, do levého postoje, představte si, že máte meč v levé ruce. Jak velké je úderová plocha? Je daleko menší, než kdybyste jej drželi v pravé. Také může od soupeře větší odstup a pokud nebude mít hůl, meč nebo bič, bude se mu hůře dostávat na vaše tělo.
Je mi prakticky jedno, co sio mojem názoru budete myslet, ale po tom, co jsem si přečela ty vaše, podle mě trochu zvláštní názory, musela jsem vám napsat, co si myslím já a jak Karate Jutsu vnímám. A mimochodem, já do KJ chodím, vy ne. Vím teda líp, než vy jaké je.
Jo, moje maminka do něj taky chodila a spousta dalších DOSPĚLÝCH.

Milá kikinko
Já chapu tvé rozhořčení a určitě je pan karel sympatický a v oddíle je to bezva. Ale tady ti lidé vetšinou cvičí BU či BS nebo sebeobranu velmi dlouhou dobu,nekteří třeba pracují v prostředí ,kde je nutná znalost či zapasí v ringu. A všem je to podezřelé,když nekdo prohlasí že vymyslel nové bojové umnění a udělí si devatý dan a co víc prohlasí ,že to je realná sebeobrana!!!! Projed si tenhle web koukni se na ruzná videa ,která tu jsou ,přečti si diskuze tady o sebeobrane o karate o treningu a popřemýšlej. A nejlepší sebeobrana je bystrý rozum,utek a číslo na policii!!!!!
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kikinka » stř 14. úno, 2007 21:00

Je pravda, že co se týče bojového umění, jsem nováček, ale mám pocit, že sem můžu napsat, co si myslím, a to taky dělám.
BU neprovozuju dlouho, nevěnuju mu všecek volný čas, nejsem žádný vrcholový sportovec. Nicméně KJ je styl BU, který jsem si vybrala a mě osobně vyhovuje. Taky nesouhlasím a stím, že si Karel udělil 9th dan, ale co se týče výuky, nemám námitek.
Jo, omlouvám se za ty překlepy, které jsem měla v minulém odkazu. Psala jsem ho narychlo ve škole a nějak jsem si ho nepřekontrolovala.
Jinak ten odkaz, kde je podpis Josef Kocourek jem nepsala já.
A ještě k tomu meči v levé ruce, chtěla jsem jen říct, že je to výhodnější. S těma překlepama a střídáním osob to v minulém odkazu opravdu nevyznělo nejlíp, omlouvám se.
kikinka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jeikob » stř 14. úno, 2007 21:46

No pokud tě to baví a chodíte cvičit a jezdíte do přírody a promin ,že to tak nazvu hrajete si na ninži a samuraje,v rámci možností bezpečně a rodiče ví kam chodíte a co deláte ,tak je to více méně v pořádku:)
Akorát je duležité být nohama na zemi a nepodléhat nějakým falešným bludům a iluzím.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 14. úno, 2007 22:00

jeikob píše:Tohle forum je jak se řiká tragikomický. Pan olda a pan devatý dan jsou vskutku bizardní figurky. Trosku mi to připomíná legendárního Frantu Kolmana ,ale to byl aspon rváč a judo uměl zrejmě.
Mně ani tak nevadí ,že prznej tradiční BU nebo,že vycucávaj peníze. Problém je jinde a to co jsem si přečetl na tech stránkách,že se ohanějí realnou sebeobranou a bojem a plus k tomu ty řeči o té pseudomistyce.Tak si vemte,že takový dalibor až dospeje a pujde treba pracovat do benzinové pumpy,a vběhne tam maník z bouchackou a bude chtít prachy,tak dalibor v duchu bushido jak mu to poradil sensai bude tu pistoly chtít zlikvidovat kopem z otočky treba nebo saltem. A nestestí je na svete. A další vec,že tem rodičum není divný,že v tech oddílech jsou pouze deti a dospívající ,žadní dospelí cvičenci??
Pokud by se jmenovali umelecký soubor ninja a hrajeme si na to,tak prosím

Je to spíše obecně k všem těm kritickým příspěvkům. Ale reálnou sebeobranu si teď dává do popisu stylu každý druhý. A situace je často velice žalostná.
Já jen nechápu, že vás pořád baví někomu vysvětlovat že pan "Devátý dan" a Kroupa jsou magoři.... Vyrovnaný člověk se zasměje a nechá být. Co máte za problém že vám tito pánové tolik vadí?
Jinak ty dva kluky co fotili u pana Kroupy ty srandovní fotky znám osobně, a teď jsou to dobří fighteři. Nebudu psát kde bouchají, ale jsou good. A to jsem tím měl na mysli. Taky někde začínali, teď se tomu sice smějí, ale je pravda, že se díky O. Kroupovi dostali k BU. A to je jejich zásluha, tak je (mistry) nechte být. A budete mít klid všichni.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » stř 14. úno, 2007 22:12

kikinka píše:...
A ještě k tomu meči v levé ruce, chtěla jsem jen říct, že je to výhodnější.
...

tohle by mně zajímalo :D jak výhodnější? je to to co už tu jinými slovy napsal někdo dřív? že pokud je základní postoj levý, je tomu podřízeno držení meče? nebo je v tom ještě jiný důvod?
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » stř 14. úno, 2007 23:08

NAIA píše:
jeikob píše:Tohle forum je jak se řiká tragikomický. Pan olda a pan devatý dan jsou vskutku bizardní figurky. Trosku mi to připomíná legendárního Frantu Kolmana ,ale to byl aspon rváč a judo uměl zrejmě.
Mně ani tak nevadí ,že prznej tradiční BU nebo,že vycucávaj peníze. Problém je jinde a to co jsem si přečetl na tech stránkách,že se ohanějí realnou sebeobranou a bojem a plus k tomu ty řeči o té pseudomistyce.Tak si vemte,že takový dalibor až dospeje a pujde treba pracovat do benzinové pumpy,a vběhne tam maník z bouchackou a bude chtít prachy,tak dalibor v duchu bushido jak mu to poradil sensai bude tu pistoly chtít zlikvidovat kopem z otočky treba nebo saltem. A nestestí je na svete. A další vec,že tem rodičum není divný,že v tech oddílech jsou pouze deti a dospívající ,žadní dospelí cvičenci??
Pokud by se jmenovali umelecký soubor ninja a hrajeme si na to,tak prosím

Je to spíše obecně k všem těm kritickým příspěvkům. Ale reálnou sebeobranu si teď dává do popisu stylu každý druhý. A situace je často velice žalostná.
Já jen nechápu, že vás pořád baví někomu vysvětlovat že pan "Devátý dan" a Kroupa jsou magoři.... Vyrovnaný člověk se zasměje a nechá být. Co máte za problém že vám tito pánové tolik vadí?
Jinak ty dva kluky co fotili u pana Kroupy ty srandovní fotky znám osobně, a teď jsou to dobří fighteři. Nebudu psát kde bouchají, ale jsou good. A to jsem tím měl na mysli. Taky někde začínali, teď se tomu sice smějí, ale je pravda, že se díky O. Kroupovi dostali k BU. A to je jejich zásluha, tak je (mistry) nechte být. A budete mít klid všichni.

No mám pocit,že trochu nechápeš o co jde. Tady nejde ani tak o ty blaznivý mistry. Jako o to ,že tady stránky navštíví treba lidé ,kteří se chtějí věnovat nějakému tomu BU a hledají školu.klub.oddíl a mají o tom minimalní znalosti. A je možný ,že je pred tím pan kroupa či pan devatý zaujal mne by třeba v těch 15 také zaujal. A bohužel to nebyl internet a takovéhle stránky. Tak si to tady prečtou a třeba o tom začnou premýšlet .A o to jde
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 15. úno, 2007 7:24

NAIA píše:Jinak ty dva kluky co fotili u pana Kroupy ty srandovní fotky znám osobně, a teď jsou to dobří fighteři. Nebudu psát kde bouchají, ale jsou good. A to jsem tím měl na mysli. Taky někde začínali, teď se tomu sice smějí, ale je pravda, že se díky O. Kroupovi dostali k BU. A to je jejich zásluha, tak je (mistry) nechte být. A budete mít klid všichni.

Zásluha? A nemyslíš, že ty dva kluci, jestliže je BU zajímalo, by ho začali cvičit tak jako tak? A třeba by začali jinde a cvičili jinak? Třeba by k němu i jinak přistupovali. Jen úvaha.

Patrik

P.S.
Ad reverzní držení japonského meče. Výhodnější :lol: :?:
Takže soudruzi v Japonsku museli někde udělat chybu, jinak to není možný.
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 15. úno, 2007 8:12

jeikob píše:No mám pocit,že trochu nechápeš o co jde. Tady nejde ani tak o ty blaznivý mistry. Jako o to ,že tady stránky navštíví treba lidé ,kteří se chtějí věnovat nějakému tomu BU a hledají školu.klub.oddíl a mají o tom minimalní znalosti. A je možný ,že je pred tím pan kroupa či pan devatý zaujal mne by třeba v těch 15 také zaujal. A bohužel to nebyl internet a takovéhle stránky. Tak si to tady prečtou a třeba o tom začnou premýšlet .A o to jde

No máš pravdu, že opravdu nechápu o co tady jde... Abych to zpřesnil. Nechápu o co vám jde! Nevím proč se cítíte vyvolení uvádět věci na pravou míru.
Podívej třeby techniky co má Kroupa na stránkách jsou k smichu, a každý logicky myslící člověk na to příjde cca za 10 sekund (podle rychlosti připojení na internet). A i kdybyto zjistil po 3 letech strávených v Kroupově oddílu tak v čem je problém?

Koho tu furt zachraňujete? Vždyť vám o to nikdo z těch lidí co u něj cvičí nestojí.....
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 15. úno, 2007 10:10

kikinka píše:Já pořádně nechápu, jak můžete odsuzovat něco, co jste nevyzkoušeli, něco, o čem nemáte ani páru.
Řekla bych vám asi toto: Do Karate Jutsu chodím jede a půl roku, myslím, že jsem se toho hodně naučila, ale to není to nejdůležitější. Hlavní je, že se u mě pěstují návyky, takové podmíněné reflexy, které mi možná jednou zachrání život.
Taky bych vám ráda řekla, že Karel KJ ,,vytvářel" z toho, co se mu zdálo být z každého jednotlivého stylu to nejlepší. Založil KJ, které je ryze plnokontaktní a tudíž dobře využitelné v běžném souboji.
Víte co! Myslím si, že kdyby KJ založil Japonec, ..., brali byste je naprosto jinak, než když víte, že Čecha.
A ještě, co se týče držení meče v levé ruce. (Postavte se do postoje, do levého postoje, představte si, že máte meč v levé ruce. Jak velká je úderová plocha? Je daleko menší, než kdybyste meč drželi v pravé ruce. Také můžete od soupeře udržovat větší odstup a pokud nebude mít soupeř hůl, meč nebo bič, bude se mu hůře ,,dostávat" na vaše tělo.)
Je mi prakticky jedno, co si o mojem názoru budete myslet, ale po tom, co jsem si přečela ty vaše, podle mě trochu zvláštní názory, musela jsem vám napsat, co si myslím já a jak Karate Jutsu vnímám.
Jo, moje maminka do něj taky chodila a spousta dalších DOSPĚLÝCH taky.

Kikinko je to pěkné ,že bráníš to co máš ráda v tom ti fandím,ale musím ti napsat ,že tvé argumenty nejsou postaveny na pevných základech 1,proč se to jmenuje reálná sebeobrana když se tam cvičí s mečem ?meč už dneska není realita s mečem se dneska cvičí kvůli tradici ,aby jsi mohl cvičit to co staří samurajové ,tak nechápu proč to prznit!2,píšeš ,že karate jutsu vytvářel z toho nejlepšího z ostatních stylů -to je další blbost nejde určit co je nejlepší kdyby se cvičilo jen to nejlepší tak by dneska bylo jen jedno BU,dám ti příklad z juda tam má každý svůj osobní chvat ,ale není to ten samý každý má jiný a to protože každý je jinak stavěný má jiné pohybové vlastnosti ,takže kdyby tvůj mistr cvičil judo tak tam třeba dá taeotoši protože pro něj je nejlepší ,ale nikde není dáno ,že to bude nejlepší i pro tebe. 3,kdyby byl japonec tak by jsme ho brali to je takové znáš to ¨-kdyby byly v prdeli ryby...nelze říct kdyby my řešíme to co je.A japonci mají určitě blíž k chápání a pronikání do japonského BU než nějaký čech.4,víš proč se nemohl meč držet meč v levé ruce protože v japonsku se leváci zabíjeli bylo to pro ně podřadné takže když tak cvičíš tak nerespektuješ danou kulturu ,představ si ,že by japonci cvičili s našima středověkýma zbraněma a palcát by drželi za tu kouli a ne za rukojet a mi češi by jsme to pak viděli co by jsme si asi pomysleli????
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kikinka » čtv 15. úno, 2007 19:39

Psala jsem , že vybral techniky, kreré se MU zdály být nejpoužitelnější. Možná byste se měli přijít podívat na trénink KJ. Nebylo by od věci, kdybyste si popovídali přímo se senseiem.
kikinka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod patrik » čtv 15. úno, 2007 19:52

kik píše:4,víš proč se nemohl meč držet meč v levé ruce protože v japonsku se leváci zabíjeli bylo to pro ně podřadné

:lol:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 15. úno, 2007 20:25

NAIA píše:
jeikob píše:No mám pocit,že trochu nechápeš o co jde. Tady nejde ani tak o ty blaznivý mistry. Jako o to ,že tady stránky navštíví treba lidé ,kteří se chtějí věnovat nějakému tomu BU a hledají školu.klub.oddíl a mají o tom minimalní znalosti. A je možný ,že je pred tím pan kroupa či pan devatý zaujal mne by třeba v těch 15 také zaujal. A bohužel to nebyl internet a takovéhle stránky. Tak si to tady prečtou a třeba o tom začnou premýšlet .A o to jde

No máš pravdu, že opravdu nechápu o co tady jde... Abych to zpřesnil. Nechápu o co vám jde! Nevím proč se cítíte vyvolení uvádět věci na pravou míru.
Podívej třeby techniky co má Kroupa na stránkách jsou k smichu, a každý logicky myslící člověk na to příjde cca za 10 sekund (podle rychlosti připojení na internet). A i kdybyto zjistil po 3 letech strávených v Kroupově oddílu tak v čem je problém?

Koho tu furt zachraňujete? Vždyť vám o to nikdo z těch lidí co u něj cvičí nestojí.....

Ty ty příspevky nečteš ,nebo ti jdou jedním uchem ven.O co jde tobě.
Predstav si že někdo třebá vydá cédéčko s muzikou a na tom cédečku se zpívá falešně. Tak že má se mlčet a at si to koupí co nejvíc lidí.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 15. úno, 2007 21:05

jeikob píše:
NAIA píše:

Ty ty příspevky nečteš ,nebo ti jdou jedním uchem ven.O co jde tobě.
Predstav si že někdo třebá vydá cédéčko s muzikou a na tom cédečku se zpívá falešně. Tak že má se mlčet a at si to koupí co nejvíc lidí.

Když to chtějí poslouchat tak ať si to koupí, mě je to fuck. A co máš z toho, že všem řekneš že se na tom CD zpívá falešně? Dobrý pocit, že zachraňuješ svět?
Mě celkem o nic nejde, nebo aspoň o nic co by se týkalo KJ nebo Oldy Kroupy. Jen mě zajímá co vás furt žene jako honící psy k tomu abyste něco napravovali. Víš...
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 15. úno, 2007 21:18

To cd byl blbej příklad. Vystihuje to učebnice angličtiny. No třeba dobrý pocit,že někomu uštřím peníze,čas a třeba i zravý či špatný pohybový návyky. Pamatuju si to bylo ješte za dob komunistu někde ve stadionu či co otiskly článek o kolmanovi taková známá figura,a v tom článku psali že ovládá aikido,nin jutsu a judo a kamarád tvrdil ,že bydlí někde v újezdě nad lesy a že ho najdem a že nám bude dělat mistra. Našli jsme ho vyšel takovej chlápek podobnejtěm mistrum ,teda naštestí nás poslal do háje a dal nám takovej leták na nějaký svý kursy. Tyhle stránky jsou o bojových umnění a jsou od toho také,aby se clovek ,který nezná problematiku něco dovědel. A poznat kvalitní školu od špatné je to první co musí udelat.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » čtv 15. úno, 2007 21:18

NAIA,su aj ludia,ktorí sa nestavaju lahostajne k svojmu okoliu.Nie som zastancom:"nech to horí vsak to susedove",raz bude mozno horiet moja mastal a budem rad,ked niekto z toho mnozstva zvedavych divakov vezme vedro a pojde hasit,alebo aspon nebude lutovat kredit a zavola pomoc.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sukuba » pát 16. úno, 2007 0:13

NAIA píše:Jen mě zajímá co vás furt žene jako honící psy k tomu abyste něco napravovali.

Ego
Sukuba
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod patrik » pát 16. úno, 2007 7:17

NAIo a četls tenhle topic od začátku?

Padl dotaz a padaj názory a odpovědi na ten dotaz. A pochopitelně jde o subjektivní hodnocení :) Tazatel (je-li tu někdy) si může sám zhodnotit úroveň a relevantnost odpovědí.

Nikdo nikomu v ničem nebrání, nikdo nikoho nenapravuje... a těch, co někomu otevíraj oči, tu moc není.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...