Moderátor: Picard
kikinka píše:Já pořádně nechápu, jak můžete odsuzovat něco, co jste nevyzkoušeli, něco, o čem nemáte ani páru.
Řekla bych vám asi toto: Do Karate Jutsu chodím jede a půl roku, myslím, že jsem se toho hodně naučila, ale to není to nejdůležitější. Hlavní je, že se u mě pěstují návyky, takové podmíněné reylexy, které mi možná jednou zachrání život.
Taky bych vám ráda řekla, že Karel karate ,,vytvářel" z toho, co se zdálo být z každého jednotlivého stylu to nejlepší. Zaůožil nový styl karate, které je ryze plnokontaktní a tudíž dobře využitelné v běžném souboji.
Víte co! Myslím si, že kdyby KJ založil Japonec, ..., Btali byste je naprosto jinak, než, když víte, že je od Čecha.
A ještě, co se týče držení meče v levé ruce, postavte se do postoje, do levého postoje, představte si, že máte meč v levé ruce. Jak velké je úderová plocha? Je daleko menší, než kdybyste jej drželi v pravé. Také může od soupeře větší odstup a pokud nebude mít hůl, meč nebo bič, bude se mu hůře dostávat na vaše tělo.
Je mi prakticky jedno, co sio mojem názoru budete myslet, ale po tom, co jsem si přečela ty vaše, podle mě trochu zvláštní názory, musela jsem vám napsat, co si myslím já a jak Karate Jutsu vnímám. A mimochodem, já do KJ chodím, vy ne. Vím teda líp, než vy jaké je.
Jo, moje maminka do něj taky chodila a spousta dalších DOSPĚLÝCH.
jeikob píše:Tohle forum je jak se řiká tragikomický. Pan olda a pan devatý dan jsou vskutku bizardní figurky. Trosku mi to připomíná legendárního Frantu Kolmana ,ale to byl aspon rváč a judo uměl zrejmě.
Mně ani tak nevadí ,že prznej tradiční BU nebo,že vycucávaj peníze. Problém je jinde a to co jsem si přečetl na tech stránkách,že se ohanějí realnou sebeobranou a bojem a plus k tomu ty řeči o té pseudomistyce.Tak si vemte,že takový dalibor až dospeje a pujde treba pracovat do benzinové pumpy,a vběhne tam maník z bouchackou a bude chtít prachy,tak dalibor v duchu bushido jak mu to poradil sensai bude tu pistoly chtít zlikvidovat kopem z otočky treba nebo saltem. A nestestí je na svete. A další vec,že tem rodičum není divný,že v tech oddílech jsou pouze deti a dospívající ,žadní dospelí cvičenci??
Pokud by se jmenovali umelecký soubor ninja a hrajeme si na to,tak prosím
kikinka píše:...
A ještě k tomu meči v levé ruce, chtěla jsem jen říct, že je to výhodnější.
...
NAIA píše:jeikob píše:Tohle forum je jak se řiká tragikomický. Pan olda a pan devatý dan jsou vskutku bizardní figurky. Trosku mi to připomíná legendárního Frantu Kolmana ,ale to byl aspon rváč a judo uměl zrejmě.
Mně ani tak nevadí ,že prznej tradiční BU nebo,že vycucávaj peníze. Problém je jinde a to co jsem si přečetl na tech stránkách,že se ohanějí realnou sebeobranou a bojem a plus k tomu ty řeči o té pseudomistyce.Tak si vemte,že takový dalibor až dospeje a pujde treba pracovat do benzinové pumpy,a vběhne tam maník z bouchackou a bude chtít prachy,tak dalibor v duchu bushido jak mu to poradil sensai bude tu pistoly chtít zlikvidovat kopem z otočky treba nebo saltem. A nestestí je na svete. A další vec,že tem rodičum není divný,že v tech oddílech jsou pouze deti a dospívající ,žadní dospelí cvičenci??
Pokud by se jmenovali umelecký soubor ninja a hrajeme si na to,tak prosím
Je to spíše obecně k všem těm kritickým příspěvkům. Ale reálnou sebeobranu si teď dává do popisu stylu každý druhý. A situace je často velice žalostná.
Já jen nechápu, že vás pořád baví někomu vysvětlovat že pan "Devátý dan" a Kroupa jsou magoři.... Vyrovnaný člověk se zasměje a nechá být. Co máte za problém že vám tito pánové tolik vadí?
Jinak ty dva kluky co fotili u pana Kroupy ty srandovní fotky znám osobně, a teď jsou to dobří fighteři. Nebudu psát kde bouchají, ale jsou good. A to jsem tím měl na mysli. Taky někde začínali, teď se tomu sice smějí, ale je pravda, že se díky O. Kroupovi dostali k BU. A to je jejich zásluha, tak je (mistry) nechte být. A budete mít klid všichni.
NAIA píše:Jinak ty dva kluky co fotili u pana Kroupy ty srandovní fotky znám osobně, a teď jsou to dobří fighteři. Nebudu psát kde bouchají, ale jsou good. A to jsem tím měl na mysli. Taky někde začínali, teď se tomu sice smějí, ale je pravda, že se díky O. Kroupovi dostali k BU. A to je jejich zásluha, tak je (mistry) nechte být. A budete mít klid všichni.
jeikob píše:No mám pocit,že trochu nechápeš o co jde. Tady nejde ani tak o ty blaznivý mistry. Jako o to ,že tady stránky navštíví treba lidé ,kteří se chtějí věnovat nějakému tomu BU a hledají školu.klub.oddíl a mají o tom minimalní znalosti. A je možný ,že je pred tím pan kroupa či pan devatý zaujal mne by třeba v těch 15 také zaujal. A bohužel to nebyl internet a takovéhle stránky. Tak si to tady prečtou a třeba o tom začnou premýšlet .A o to jde
kikinka píše:Já pořádně nechápu, jak můžete odsuzovat něco, co jste nevyzkoušeli, něco, o čem nemáte ani páru.
Řekla bych vám asi toto: Do Karate Jutsu chodím jede a půl roku, myslím, že jsem se toho hodně naučila, ale to není to nejdůležitější. Hlavní je, že se u mě pěstují návyky, takové podmíněné reflexy, které mi možná jednou zachrání život.
Taky bych vám ráda řekla, že Karel KJ ,,vytvářel" z toho, co se mu zdálo být z každého jednotlivého stylu to nejlepší. Založil KJ, které je ryze plnokontaktní a tudíž dobře využitelné v běžném souboji.
Víte co! Myslím si, že kdyby KJ založil Japonec, ..., brali byste je naprosto jinak, než když víte, že Čecha.
A ještě, co se týče držení meče v levé ruce. (Postavte se do postoje, do levého postoje, představte si, že máte meč v levé ruce. Jak velká je úderová plocha? Je daleko menší, než kdybyste meč drželi v pravé ruce. Také můžete od soupeře udržovat větší odstup a pokud nebude mít soupeř hůl, meč nebo bič, bude se mu hůře ,,dostávat" na vaše tělo.)
Je mi prakticky jedno, co si o mojem názoru budete myslet, ale po tom, co jsem si přečela ty vaše, podle mě trochu zvláštní názory, musela jsem vám napsat, co si myslím já a jak Karate Jutsu vnímám.
Jo, moje maminka do něj taky chodila a spousta dalších DOSPĚLÝCH taky.
kik píše:4,víš proč se nemohl meč držet meč v levé ruce protože v japonsku se leváci zabíjeli bylo to pro ně podřadné
NAIA píše:jeikob píše:No mám pocit,že trochu nechápeš o co jde. Tady nejde ani tak o ty blaznivý mistry. Jako o to ,že tady stránky navštíví treba lidé ,kteří se chtějí věnovat nějakému tomu BU a hledají školu.klub.oddíl a mají o tom minimalní znalosti. A je možný ,že je pred tím pan kroupa či pan devatý zaujal mne by třeba v těch 15 také zaujal. A bohužel to nebyl internet a takovéhle stránky. Tak si to tady prečtou a třeba o tom začnou premýšlet .A o to jde
No máš pravdu, že opravdu nechápu o co tady jde... Abych to zpřesnil. Nechápu o co vám jde! Nevím proč se cítíte vyvolení uvádět věci na pravou míru.
Podívej třeby techniky co má Kroupa na stránkách jsou k smichu, a každý logicky myslící člověk na to příjde cca za 10 sekund (podle rychlosti připojení na internet). A i kdybyto zjistil po 3 letech strávených v Kroupově oddílu tak v čem je problém?
Koho tu furt zachraňujete? Vždyť vám o to nikdo z těch lidí co u něj cvičí nestojí.....
jeikob píše:NAIA píše:jeikob píše:No mám pocit,že trochu nechápeš o co jde. Tady nejde ani tak o ty blaznivý mistry. Jako o to ,že tady stránky navštíví treba lidé ,kteří se chtějí věnovat nějakému tomu BU a hledají školu.klub.oddíl a mají o tom minimalní znalosti. A je možný ,že je pred tím pan kroupa či pan devatý zaujal mne by třeba v těch 15 také zaujal. A bohužel to nebyl internet a takovéhle stránky. Tak si to tady prečtou a třeba o tom začnou premýšlet .A o to jde
No máš pravdu, že opravdu nechápu o co tady jde... Abych to zpřesnil. Nechápu o co vám jde! Nevím proč se cítíte vyvolení uvádět věci na pravou míru.
Podívej třeby techniky co má Kroupa na stránkách jsou k smichu, a každý logicky myslící člověk na to příjde cca za 10 sekund (podle rychlosti připojení na internet). A i kdybyto zjistil po 3 letech strávených v Kroupově oddílu tak v čem je problém?
Koho tu furt zachraňujete? Vždyť vám o to nikdo z těch lidí co u něj cvičí nestojí.....
Ty ty příspevky nečteš ,nebo ti jdou jedním uchem ven.O co jde tobě.
Predstav si že někdo třebá vydá cédéčko s muzikou a na tom cédečku se zpívá falešně. Tak že má se mlčet a at si to koupí co nejvíc lidí.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků