Judo

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod player » úte 20. úno, 2007 22:05

chachar píše:player: kokucudaci :D :D :D
synku ty jsi mimo
to je uplne nestabilni postoj zbytecne dlouhy atd... nohy jsou v rovine za sebou takze te snadno zhodi na bok...
tyto postoje jako je kokucudaci, zenkucudaci, kibadaci to proste nejsou postoje pro boj. :roll: zbytecne nizke, dlouhe a znemoznuji pohyb.

Shodi?Vazne?A jak?Vlastne moment, neco sem si slibil....az bude zase sparingovy dychanek, rad te mezi nami uvitam a muzem si dat cvicne zapas v judu, kdyz me hodis nebo podrazis, vemu sva tvrzeni zpet :wink:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chachar » úte 20. úno, 2007 22:54

pro zabijake z melniku: nevim z kym jsi cvicil judo, ale jestli si myslis ze s staci postavit do kokucudaci tak to mluvi za vse.
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » úte 20. úno, 2007 23:26

chachar píše:pro zabijake z melniku: nevim z kym jsi cvicil judo, ale jestli si myslis ze s staci postavit do kokucudaci tak to mluvi za vse.

Musim se opakovat?Budu velice rad, kdyz me prakticke zkusenosti vyvedes v omyl.A myslim to uprimne :wink:

PS:toho zabijaka si odpust, ja nedokazu ublizit ani mouse.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chachar » stř 21. úno, 2007 20:49

player: no jasne ja budu kvuli takove picovine jezdit nekde pres pul republiky abych mohl na nekom vyzkouset jetli funguje kokucu proti judu nebo ne. radsi si zajdu zatrenovat s kamosem nebo nekam zajdu se starou.
rekni nekomu kdo dela judo nejbliz v okoli. treba nejakemu trenerovi a rekni mu svuj naroz. ale nekomu kdo to fatk umi. jsem presvedcen o tom ze neuspejes. proste neni mozne aby jsi to ustal.
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TongPa » stř 21. úno, 2007 20:56

player píše:...PS:toho zabijaka si odpust, ja nedokazu ublizit ani mouse.

ukropcany píše:No to sme videli, jediný z koho tiekla krv boli Tvoji sparingpartneri... :twisted: :wink: :P

:?: Trochu protichůdná tvrzení... :D

To player: Je to tím, že jak jsi psal nerad používáš rukavice?
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 22. úno, 2007 0:00

chachar píše:player: no jasne ja budu kvuli takove picovine jezdit nekde pres pul republiky abych mohl na nekom vyzkouset jetli funguje kokucu proti judu nebo ne. radsi si zajdu zatrenovat s kamosem nebo nekam zajdu se starou.
rekni nekomu kdo dela judo nejbliz v okoli. treba nejakemu trenerovi a rekni mu svuj naroz. ale nekomu kdo to fatk umi. jsem presvedcen o tom ze neuspejes. proste neni mozne aby jsi to ustal.

Ja ti nevim, jestli ma cenu ti cokoli psat, jestli kdyz ti napisu, ze sem to ozkousel na dvou trenerech s danem, co jsou mimochodme i policajti, jestli to pro tebe bude dostatecne tvrzeni.Obavam se ze nikoliv.
Jinak predstav si, ze na ten pratelskej sparing dorazili lide i s ciziny :wink:

Hele jestli se smim zeptat, kdyz si zavrhnul vsechny nizke postoje jako obranu proti hozeni, jak je podle tebe vyhodne se postavit, aby te souper nehodil?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 22. úno, 2007 0:01

TongPa píše:
player píše:...PS:toho zabijaka si odpust, ja nedokazu ublizit ani mouse.

ukropcany píše:No to sme videli, jediný z koho tiekla krv boli Tvoji sparingpartneri... :twisted: :wink: :P

:?: Trochu protichůdná tvrzení... :D

To player: Je to tím, že jak jsi psal nerad používáš rukavice?

...ja bych to nerozvadel.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 22. úno, 2007 0:04

chachar : ...jeden cas sem ze zvedavosti totiz na judo u nas chodil, ale jedine, co na tom bylo zabavne byl fotbalek co by rozcvicka:roll:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod junior » sob 24. úno, 2007 9:44

No chlapci. Myslím, že jsem tu vyvolal něco, co vedlo k velkému rozhádání zastánců juda a těm, kteří cvičí úderové BU.
To jsem ovšem nechtěl, velmi se omlouvám a mrzí mě, že jste nepochopily mou myšlenku.
Omlouvám se všem!
Když jsem napsal: "Dát ránu pěstí dokáže dát téměř kdokoli"
Nechtěl jsem se dotknout ani karatistů, boxerů... NIKOHO!
Zkrátka můj názor je ten, že úder, kterým bych poslal soupeře nazem, mě osobně se nepodaří a spíše bych umřel vyčerpáním dříve než bych ho umlátil. Je pro mě jednoduší, jak vy říkáte, podrazit soupeři nohy a v čase zvedání se soupeře na nohy odkráčet do bezpečí.
Pokud vy dokážete složit na zem soupeře pár údery. Potom klobouk dolů. A napište mi jak na to a co mám trénovat. Myslým to upřímně, bez výsměchu.

Ovšem hrubě se mi nelíbí vaše srovnávání stylů x vs. y
Ani jeden sty nebyl vytvořen k tomu aby porážel ostatní styly. Nebo se pletu?
Jde mi spíše o to kolik judistů vás na ulici přepadlo, kolik karatistů,....? Bohužel já mám zkušenosti jen s tím, že takový ti frajírci co provozují tento přepadavý sport mají zkušenosti z boxem a pod. Snad proto, že se člověk naučí poměrně za krátky čas solidně boxovat.
Je to škoda, že kazí pověst boxerům. Spousta lidí odsuzují boxery právě pro takovéto členy. Myslím, že znáte ty fráze ve stylu boxeři jsou gumy ty údry jim blbnou hlavu atd.
Zkrátka a dobře nebojujte mezi sebou box vs. judo vs. karate ......
To přeci není náš cíl zjistit, zda to BU, které deláme je nejlepší, protože to ani nejde.
Jinak se mějte a napište třeba něco jak trénujete judo. Čau
junior
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod junior » sob 24. úno, 2007 12:37

OH
Máš to vlastně pravdu, bojová umění vznikají na obranu nejen před (často) netechniskými útoky agresivních buřičů (nebo jak jinak nazvat pouliční rváče), ale i před jinými styly. PRAVDA
Napadla mě zprvu ta myšlenka, že sotva Jigoro Kano vytvořil judo aby jeho žáci šli a výmlátily Okinavu, či Shaolin.
A co se týče těch soubojů mezi sebou? Tak já nezavrhuji přátelské spáringy a předávání zkušeností. Jen si myslím, že v dojo, či v ringu to bude lepší než na chodníku před samoškou.
junior
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod junior » sob 24. úno, 2007 12:50

Dohadů už by stačilo a tak pojďme tedy na to judo.

Jak často máte tréninky, jaké dobré kluby znáte, kde, jak probíhá vaše rozcvička na tréninku, závěrečné protažení tohle a ještě spousta by šlo probrat, a já myslím, že jsou to zajímavé věci.

Mě osobně by zajímalo jestli nějak cvičíte doma, kdy nejste na tréninku. Hody sotva stěží, páč potřebujete partnera, stejně tak i s pákami atd. Myslím, že Judo má v tomhle nevýhodu například o proti karate, kdy karatistovy stačí zrcadlo a může cvičit katy, tak judista utře nos. No a pokud se pletu a víte, nebo máte svoje finty a vychytávka, tak si je nenechávejte pro sebe.
junior
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod graver » sob 24. úno, 2007 13:13

junior píše:Judo má v tomhle nevýhodu například o proti karate, kdy karatistovy stačí zrcadlo a může cvičit katy

Bohužel ne. Katy můžeš cvičit sám tak maximálně z hlediska embusenu. Pokud to ale cvičíš blbě a nikdo tě neopraví, tak si ty chyby zafixuješ a jsi v ... Když máš možnost častější zpětné vazby, tak ano, ale dělat třeba něco několik týdnů jen sám...
Doma můžeš dělat strečing, posilování (něco), karatisti snad údery / kopy (ale to už taky musí na nějaké úrovni umět). Ty hody v judu bohužel asi ne :?

edit: "doma" myslím mimo dojo, takže třeba i ve fitku atd. (já tam třeba chodím mlátit a kopat do pytle).
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » sob 24. úno, 2007 14:21

Ja teda bych mel jeste jednu pozamecku...

Proc na me kluk, co dela zavodne judo(dan), s pousmatim koukal, kdyz sem mu navrhl, ze si pro sparing(judo) sundam vrsek kimona a esi mu to nebude vadit? :wink:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 24. úno, 2007 18:35

Judo si myslím ,že je idealní zaklad pro rozvoj dalších BS ci Bu. Kdybych měl znalosti co ted a bylo mi tech 12 co drív ,tak bych šel na judo a až treba po nejakých letech na nějaké uderové BU. Nesouvisí to S BU.ale když sem pak v pubertě skončil s karate a začal mne bavit skateboard ,kterej mi vydržel až do nemoci. Tak na prkně jezdilo par kluku co celý detsví dělali judo a byli vyjimečně talentovaný uměli padat a obcas při nejakém konfliktu bežným mladežnickým nekde v klubu ci se skinama ,tak se taky uměli otáčet. Myslím že judem clovek získá obratnost,kondici a tím že ten zapas je hodně o kontaktu a blízkosti soupeře a i určitou psychickou prupravu.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » sob 24. úno, 2007 18:52

ukropcany píše:tréningom techniky (tieňovanie, pytel, sparing, lapy) trávim asi 4 hodiny, behom/bicyklom asi 3 hodiny, posilka 2 hodiny

denně :?: :wink:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » sob 24. úno, 2007 19:15

graver píše:
ukropcany píše:tréningom techniky (tieňovanie, pytel, sparing, lapy) trávim asi 4 hodiny, behom/bicyklom asi 3 hodiny, posilka 2 hodiny

denně :?: :wink:

...aneb "Universal Ukropcany" :wink:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pon 26. úno, 2007 7:59

player píše:Ja teda bych mel jeste jednu pozamecku...

Proc na me kluk, co dela zavodne judo(dan), s pousmatim koukal, kdyz sem mu navrhl, ze si pro sparing(judo) sundam vrsek kimona a esi mu to nebude vadit? :wink:

Player: protože netrénuje grappling/submission wrestling :wink:
Tos byl na něj ještě hodnej normalně se sundavá i spodek (kimona, slipy/trenky zustavaji :-))
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 26. úno, 2007 10:37

Toman píše:
player píše:Ja teda bych mel jeste jednu pozamecku...

Player: protože netrénuje grappling/submission wrestling :wink:
Tos byl na něj ještě hodnej normalně se sundavá i spodek (kimona, slipy/trenky zustavaji :-))

Souhlas. Zas ale co já vím, tak se spousta technik dá udělat i bez kimona (ale je to těžší a asi to spousta lidí nenacvičuje).
Nebo... hele, player... esi von se jenom nestyděl, co ty víš :D
A nebo se mu hnusila představa, že bude mít tvou kůžu za nehty, hehe
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 26. úno, 2007 13:39

Některé techniky Judo jsou přímo použitelné i bez kimona (hody s úchopy za nohy či v pase), jiné se musí modifikovat - chybí standardní možnost úchopu límec + rukáv soupeře. V reálu tak lze provizorně chytit za krk, vlasy či "za maso". Každopádně si to chce natrénovat... :wink:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 26. úno, 2007 14:56

...to je prave vono, jenze zavodni judista nema sebemensi duvod techniky bez kimona trenovat, ze.

Kazdopadne jak je takove judo prakticke mimo zapasiste si asi dovtipi kazdy sam, nebo ne?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...