Judo

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Baxxse » pon 26. úno, 2007 15:04

player píše:...to je prave vono, jenze zavodni judista nema sebemensi duvod techniky bez kimona trenovat, ze.

Kazdopadne jak je takove judo prakticke mimo zapasiste si asi dovtipi kazdy sam, nebo ne?

Zase na jednu stranu na ulici chodi vetsina lidi oblecena takze je alespon za neco chytit muzou...ikdyz nekdy jim to triko taky muze zustat v ruce bez pohnuti soupere...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pon 26. úno, 2007 15:34

player píše:Kazdopadne jak je takove judo prakticke mimo zapasiste si asi dovtipi kazdy sam, nebo ne?

Ač nejsem judoka tak si tohle vážně nemyslím. Jelikož jsem viděl řadu vynikajících lidí praktikantů judo, o kterých nepochybuji, že by se jim dařilo i mimo zápasiště .....

Player ty judo-hater (jak by řekl Ukropčány) :P
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 26. úno, 2007 16:27

player píše:Kazdopadne jak je takove judo prakticke mimo zapasiste si asi dovtipi kazdy sam, nebo ne?

No člověče, já osobně bych ani sportovní Judo úplně nezavrhoval... Pokud je to jeden na jednoho a jedná se o napadení amatérské (tedy žádný trénovaný boxer a podobně), tak na to Judo stačí bohatě. Divil by ses, jak na takového Juda neznalého amatéra výborně funguje obyčejná "sasanka", kterou mají Judisté nadrilovanou úplně nejvíc. Já osobně jsem to kdysi na nějakých zábavách a podobně musel párkrát použít a dotyční se vždy ve vzduchu srovnali skoro do vodorovné polohy a pak nekoordinavaně tvrdě dopadli na zem, kde se (protože nikdo z nich neuměl padat) mimo celkového potlučení obvykle i pěkně praštili do hlavy. V jednom případě byl dotyčný tak otřesen, že přestal "fungovat", ale jinak je vhodné na dotyčného jako bonus ještě šlápnout... :twisted: Jinak jak už zde někteří psali, mimo léta jsou na ulici lidi vždy oblečení, ono ti k provedení techniky úplně stačí, když má na sobě lehkou bundu, nebo i silnější flanelovou košili... :wink:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » pon 26. úno, 2007 16:42

ono třeba v různých hospodách, restauracích, diskoškách a zábavách kde se toho semele většinou nejvíce tak lidi zrovna v bundách moc nechodí... :wink:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » pon 26. úno, 2007 16:45

ukropcany píše:
TongPa píše:...úplně stačí, když má na sobě lehkou bundu, nebo i silnější flanelovou košili... :wink:
...a v prípade kúpaliska bomba do brady... a kolienko do gúl... :P :wink:

Kolikrat staci jen stahnout plavky... :P
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod migli » pon 26. úno, 2007 16:49

2 TongPa: sasanka? a japonsky nazev by prosim pekne nebyl? Dekuji :D
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » pon 26. úno, 2007 17:31

migli: sasai curikomine aši
sorry za pravopis. U nás cvičíme něco hodně podobnýho, ale spodní částí holeně proti achilovce :wink:
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 26. úno, 2007 17:46

migli píše:2 TongPa: sasanka? a japonsky nazev by prosim pekne nebyl? Dekuji :D

He, už jsem si to nepamatoval, musel jsem se podívat na netu, jak se to píše... :D

Harutomo_Yasumizu se skoro trefil, základní provedení se jmenuje Sasae tsuri komi ashi. Je to vlastně takový boční podmet s trhnutím nahoře do protisměru...

Obrázek
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 26. úno, 2007 18:02

Lada : vzal si mi slova z ust..:)

Ja proti judu v podstate nic nemam, ale mam proti tvrzeni, ze je to efektivni zpusob na nejakou obranu uz jen z toho principu, ze se jedna o obranu ryze na velmi blizky kontakt.Mno a ackoli to neni nemozne, tak bych skutecne rad videl, jak si 70kg klucina hodi pres bok 100kiloveho pokerovaneho nafoukleho(muj vyraz pro praskama vyhnany svaly:))) borce, kterych je treba konkretne u nas vzdy pulka diskoteky;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod migli » pon 26. úno, 2007 18:36

2 TongPa, Harutomo_Yasumizu: Dekuji panove :) Vim, o co se jedna, jen jsem netusil tu "sasanku" :)
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 26. úno, 2007 20:04

player píše:Ja proti judu v podstate nic nemam, ale mam proti tvrzeni, ze je to efektivni zpusob na nejakou obranu uz jen z toho principu, ze se jedna o obranu ryze na velmi blizky kontakt.Mno a ackoli to neni nemozne, tak bych skutecne rad videl, jak si 70kg klucina hodi pres bok 100kiloveho pokerovaneho nafoukleho(muj vyraz pro praskama vyhnany svaly:))) borce, kterych je treba konkretne u nas vzdy pulka diskoteky;)

No, já bych Judo také zrovna nenazval efektivním způsobem pro sebeobranu, spíše relativně použitelným způsobem, málo platný, ty údery tam prostě chybí, což se nejvíce projeví například v případě napadení více osobami. Jinak já osobně s podkopnutím 100 kg maníka problém nikdy neměl, byl jsem v polotěžké váze a pár z mých oddílových sparingpartnerů byli metrákoví chlapi, jeden měl myslím dokonce nějakých 115 kg... :D A ačkoliv měli silovou i váhovou převahu, hodit jsem je dokázal taky a to byli trénovaní judisté... 8)
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 26. úno, 2007 20:20

TongPa píše:
player píše:Ja proti judu v podstate nic nemam, ale mam proti tvrzeni, ze je to efektivni zpusob na nejakou obranu uz jen z toho principu, ze se jedna o obranu ryze na velmi blizky kontakt.Mno a ackoli to neni nemozne, tak bych skutecne rad videl, jak si 70kg klucina hodi pres bok 100kiloveho pokerovaneho nafoukleho(muj vyraz pro praskama vyhnany svaly:))) borce, kterych je treba konkretne u nas vzdy pulka diskoteky;)

No, já bych Judo také zrovna nenazval efektivním způsobem pro sebeobranu, spíše relativně použitelným způsobem, málo platný, ty údery tam prostě chybí, což se nejvíce projeví například v případě napadení více osobami. Jinak já osobně s podkopnutím 100 kg maníka problém nikdy neměl, byl jsem v polotěžké váze a pár z mých oddílových sparingpartnerů byli metrákoví chlapi, jeden měl myslím dokonce nějakých 115 kg... :D A ačkoliv měli silovou i váhovou převahu, hodit jsem je dokázal taky a to byli trénovaní judisté... 8)

Tak aniz bych chtel zpochybnovat tve dovednosti, ono plesknout na zem s "kamaradem z oddilu" je uplne, ale uplne o necem jinem nez plesknout s nasranym typkem co by ti nejradsi utrhnul hned hlavu uprostred tanecniho parketu nekde na zabave, kterej tam ke vsemu jeste nikdy neni sam.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 26. úno, 2007 21:20

player píše:...je uplne, ale uplne o necem jinem nez plesknout s nasranym typkem co by ti nejradsi utrhnul hned hlavu uprostred tanecniho parketu nekde na zabave, kterej tam ke vsemu jeste nikdy neni sam.

No - hodit aktivně se bránícího judistu je značně těžší, než sice nasranýho, ale přece jen laika. Každopádně v tebou uvedeném případě bych i já samozřejmě dal přednost úderovým technikám. Ale každý použije to co umí, že? :wink:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » pon 26. úno, 2007 21:46

no a hodit útočícího typana údery, případně ikopy když to nebude jelito není taky zrovna moc jednoduchý a značně riskantní....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 26. úno, 2007 22:38

Lada píše:no a hodit útočícího typana údery, případně ikopy když to nebude jelito není taky zrovna moc jednoduchý a značně riskantní....

..urcite, ale porad mi prijde jaksi logictejsi zneskodnit utocnika co nejdal od tela.A klidne vubec nemusi dojit na nejake udery, ci kopy...kesr taky volba, ze.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 26. úno, 2007 22:39

...to patrilo pro TongPa.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 26. úno, 2007 23:47

player píše:...A klidne vubec nemusi dojit na nejake udery, ci kopy...kesr taky volba, ze.

Aha kasr... Co přijde teď? Teleskopický obušek? Basebalová pálka? Střelné zbraně? Odchyt do sítě? :roll: Myslím, že se od tématu použitelnosti Juda jako sebeobrany napadeného neozbrojeného člověka dostáváme někam do... Provozní záležitosti vyhazovače patří asi jinam... :?
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » úte 27. úno, 2007 0:02

player píše:..urcite, ale porad mi prijde jaksi logictejsi zneskodnit utocnika co nejdal od tela.A klidne vubec nemusi dojit na nejake udery, ci kopy...kesr taky volba, ze.

Zalezi na jeho parametrech. Typka kterej by meril o dvacet centimetru vic bych radsi likvidoval na zemi,kde nemuze vyuzit sveho prevyseni oproti me...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 27. úno, 2007 8:24

:roll: Koukam, kdyz to tak ctu, to judo je hodne smutnej pripad pro sebeobranu, vidte...

Tak jen mi reknete, panove, co je teda to nej (podle vas)... napiste to klidne znova, treba se vam udela lip.

Jo a abych nezapomel, pak jdete vybouchat tu diskoteku, jiste s tim mate velke zkusenosti, kdyz podobne argumenty mate skoro za kazdou vetou

:roll: :roll:
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 27. úno, 2007 8:54

Gino píše::roll: Koukam, kdyz to tak ctu, to judo je hodne smutnej pripad pro sebeobranu, vidte...

Gino, nesmíš to brát tak vážně :wink: Znáš to někdo protlačuje to a druhý zas tohle. Ne všichni ovšem cvičí sebeobranu. A pokud judo funguje v ringu (Yoshida, Nastula, Fedor, Shinya, Parisyan....) pak nevidím důvod, proč by nemělo fungovat někde jinde. Je to vynikající základ a v kombinaci s údery má oponent velký problém...tak to je ať chceme nebo ne!!! :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...