player píše:Kazdopadne jak je takove judo prakticke mimo zapasiste si asi dovtipi kazdy sam, nebo ne?
No člověče, já osobně bych ani sportovní Judo úplně nezavrhoval... Pokud je to jeden na jednoho a jedná se o napadení amatérské (tedy žádný trénovaný boxer a podobně), tak na to Judo stačí bohatě. Divil by ses, jak na takového Juda neznalého amatéra výborně funguje obyčejná "sasanka", kterou mají Judisté nadrilovanou úplně nejvíc. Já osobně jsem to kdysi na nějakých zábavách a podobně musel párkrát použít a dotyční se vždy ve vzduchu srovnali skoro do vodorovné polohy a pak nekoordinavaně tvrdě dopadli na zem, kde se (protože nikdo z nich neuměl padat) mimo celkového potlučení obvykle i pěkně praštili do hlavy. V jednom případě byl dotyčný tak otřesen, že přestal "fungovat", ale jinak je vhodné na dotyčného jako bonus ještě šlápnout...

Jinak jak už zde někteří psali, mimo léta jsou na ulici lidi vždy oblečení, ono ti k provedení techniky úplně stačí, když má na sobě lehkou bundu, nebo i silnější flanelovou košili...