sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Jendis » pát 06. dub, 2007 11:33

Toman píše:
Jendis píše:zvládá se to špatně.....respektivě,něco musíš ošidit...a šidit rodinu...mno...to bych nerad.Takže ubírám jinde.

...v práci :D

tak to,bohužel,nejde.... :evil:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pát 06. dub, 2007 15:37

Já na to mám jeden fígl ale musíš se smířit s tím že tě zbytek světa bude mít za blázna.
Já třeba každou hodinu v práci vstanu od kompu a udělám si pár kliků dřepů a sklapovaček, občas si odskočím na WC trochu si zakopat a zastínovat (na to přeci jen v openspaceu nemam žaludek :lol: )
Nejedřív se na mě chodili dívat, pak mi fandili a teď mě už ignorují a respektují to, a já mam pocit že mi to na efektivitě práce ubírá míň než našim kuřákům kteří tráví na rauchpauze podstatně víc času...no jinak také pomáhá najít své milované nějáký zábanvný a čas zabírající koníček a pokud možno jí ho i zaplatit aby jí bylo líto tam nejít :oops: ale život je asi obecně otázka priorit a rodina je jasně na prvním místě.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ji31 » ned 08. dub, 2007 13:32

Panda píše:Já na to mám jeden fígl ale musíš se smířit s tím že tě zbytek světa bude mít za blázna.
Já třeba každou hodinu v práci vstanu od kompu a udělám si pár kliků dřepů a sklapovaček, občas si odskočím na WC trochu si zakopat a zastínovat (na to přeci jen v openspaceu nemam žaludek :lol: )
Nejedřív se na mě chodili dívat, pak mi fandili a teď mě už ignorují a respektují to, a já mam pocit že mi to na efektivitě práce ubírá míň než našim kuřákům kteří tráví na rauchpauze podstatně víc času...no jinak také pomáhá najít své milované nějáký zábanvný a čas zabírající koníček a pokud možno jí ho i zaplatit aby jí bylo líto tam nejít :oops: ale život je asi obecně otázka priorit a rodina je jasně na prvním místě.

Zeptám se - co jsi své milované našel? Já nad tím už dlouho přemýšlím, ona nebyla zvyklá někam pravidelně chodit a teď vidím, že by něco takového potřebovala. Ovšem někoho nutit, to je k ničemu...
;-)
Ji31
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Panda » ned 08. dub, 2007 13:56

Já jsem měl štěstí že se moje milovaná o BU tak nějak zajímala sama od sebe a už delší dobu různě trénovala, takže jsem brouzdal ve známých vodách.Nakone jsme našli kickbox v Kosagymu, kde trénují sportovci ne snobi takže si pořádně zamaká bez toho že by se musela stresovat jestli je u toho dost sexy a přitom má tam kolem sebe hezké kluky a myslím že jí to tam baví a je spokojená, myslím že je to dobrý tip...ale nutit se nedá to musí bavit :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ji31 » ned 08. dub, 2007 14:04

Panda píše:Já jsem měl štěstí že se moje milovaná o BU tak nějak zajímala sama od sebe a už delší dobu různě trénovala, takže jsem brouzdal ve známých vodách.Nakone jsme našli kickbox v Kosagymu, kde trénují sportovci ne snobi takže si pořádně zamaká bez toho že by se musela stresovat jestli je u toho dost sexy a přitom má tam kolem sebe hezké kluky a myslím že jí to tam baví a je spokojená, myslím že je to dobrý tip...ale nutit se nedá to musí bavit :wink:

Nj, právě :? hned bych ju někam nahnal. Je jedno na co, ať si vybere, ale ať maká
;-)
Ji31
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » pon 09. dub, 2007 7:26

...no fuj.....
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod martinYT » pon 09. dub, 2007 9:58

severin píše:Já se s tou lepší polovičkou domluvil už před svatbou,že budu pravidelně chodit na trénink 2xtýdně a i když čas od času zakňourá,tak to akceptuje.
Už mě taky několikrát řekla,že až porodí,tak odjede na měsíc k tchýni do Jižních Čech a já si můžu letět na Filipíny:-).To,že jsem ted každý víkend na nějakém semináři a nebo cvičíme s klukama,už je horší,ale naštěstí je většinou v práci.No není to lehký a nebude to lehčí :D .

No já s mou bejvalou sice domluvenej nebyl,ale nakonec jí to taky vadilo a manželství je minulost, ale dobře tomu tak aspoň mám klid.
martinYT
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

©koda

Příspěvekod Billie » pon 16. črc, 2007 19:03

©koda, že Makoto přestal na těch svých stránkách uveřejňovat videa bojujících kočenek. Byla to docela hezká zábava.
Copak, přestali jste natáčet, nebo se kocháte v soukromí?
Billie
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » pon 16. črc, 2007 19:13

Panda píše:Já jsem měl štěstí že se moje milovaná o BU tak nějak zajímala sama od sebe a už delší dobu různě trénovala, takže jsem brouzdal ve známých vodách.Nakone jsme našli kickbox v Kosagymu, kde trénují sportovci ne snobi takže si pořádně zamaká bez toho že by se musela stresovat jestli je u toho dost sexy a přitom má tam kolem sebe hezké kluky a myslím že jí to tam baví a je spokojená, myslím že je to dobrý tip...ale nutit se nedá to musí bavit :wink:

JJ ... vzdycky rikam a kdo by te chranil ... :D Porad lepsi nez vymetat bary a chodit domu pozde a nebo vubec ... takhle ma jasno kde ..., s kym ... a je klid ... castecne :oops: :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: ©koda

Příspěvekod Makoto » úte 17. črc, 2007 7:44

Billie píše:©koda, že Makoto přestal na těch svých stránkách uveřejňovat videa bojujících kočenek. Byla to docela hezká zábava.
Copak, přestali jste natáčet, nebo se kocháte v soukromí?

Doufam, ze to nebylo mineno ironicky....dalsi videa tam nejsou bo budeme opet predelavat web, aby vice odpovidal predstavam nasim i nasich studentu. Pribude vice videi jak z treninku JJ tak i Aikijutsu, mely by se objevit i clanky o historii JJ v Cechach (o kterych tu placam uz tak dlouho), planu je dost, ted jen to nejak utridit a dobre rozlozit po webu. A hlavne najit cas na to vsechno...
A jeste k tem videim....ty videa nemaji slouzit k tomu, aby se na to koukal nactilety pubertak a mel pak mokre sny, ale maji ukazat divkam, ktere maji zajem o sebeobranu, jak to asi bude vypadat, pokud se k nam prihlasi na kurz (preci jenom se malicko odlisujeme od tech "tradicne" pojatych kurzu) Ze zacatku se nam totiz stavalo, ze divky byly zdesene, ze po nich budeme rvat, budeme se snazit je svleknout a budeme po nich chtit, aby kopnuli ci uderili plnou silou ("vzdyt vam muzu neco udelat")...asi cekali nejaky diskusni klub ;-) Proto ty videa na webu. Od te doby uz se procento podobnych divek snizilo a ony jiz zhruba vedi, do ceho jdou....zajimave a pro nas potesujici je, ze drtiva vetsina jde na doporuceni absolventek. Davat tam vice videi uz podle me je o nicem...porad tam je videt jak vetsinou zenska mlati chlapa....proste nuda ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: ©koda

Příspěvekod Senior » úte 17. črc, 2007 8:20

Makoto píše:...porad tam je videt jak vetsinou zenska mlati chlapa....proste nuda ;-)

:D :D :D

...třeba by právě tohle zajímalo např.Jihočeské matky...
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 25. črc, 2007 10:24

Pánové, jen jsem chtěl upozornit, že jsme se na základě četných žádostí rozhodli otevřít další kurz sebeobrany pro ženy. Jak jsem uvedl již dříve, bude to maximálně jednou ročně a bližší informace naleznete na našich stránkách http://jujutsu.cz/
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zlomenakatana » stř 25. črc, 2007 10:42

Ja odporucam zbrane kalibru 6,35 mm . Do kabelky male ťuťu prditka, ktore avsak spravia peknu dieru ked je treba. :)
zlomenakatana
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » stř 25. črc, 2007 13:03

zlomenakatana píše:Ja odporucam zbrane kalibru 6,35 mm . Do kabelky male ťuťu prditka, ktore avsak spravia peknu dieru ked je treba. :)

A pak ta zenska utrati vsechny svoje penize za psychiatra, protoze se nesrovna s tim, co to jeji "prditko" udela za diru. Bez urazky clovece, ale nevis o cem mluvis. Uz jsi videl na vlastni oci takovou diru do cloveka? Byl jsi u toho? Nebo to mas vyctene, ci dokonce jsi to videl v nejakem kriminalnim serialu a la Kojak? Ver mi, ze jen malo lidi ma zaludek na to strelit v okamziku napadeni a jeste mene lidi se s tim dokaze srovnat. Podobne jako s nozem. Je super s tim umet zachazet, ale videt pak porezaneho stenajiciho cloveka..."k nezaplaceni"...Podobne rady tu nikomu nepomohou.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » stř 25. črc, 2007 14:08

zlomenakatana píše:Ja odporucam zbrane kalibru 6,35 mm . Do kabelky male ťuťu prditka, ktore avsak spravia peknu dieru ked je treba. :)

Nemá tady cenu řešit u toho či onoho člověka schopnost použít ke své obraně střelnou zbraň. Je bez diskuze, že střelná zbraň má největší likvidační potenciál, bez ohledu na to, jak je střelec silný. Musí se s ní ovšem umět zacházet.

Ale jinak - pistole ráže 6.35 mm má tak slaboučký zastavovací účinek, že je jako sebeobranná zbraň dost nevhodná. Zabít sice dokáže, ale jinak... :roll: Navíc když si jí standardní ženská dá do kabelky, v případě potřeby ji mezi těma šminkama a jinýma pro ženskou nezbytnýma věcma ani nenajde... :?
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zlomenakatana » čtv 26. črc, 2007 7:20

Ked sa tak zamyslim, tak mate pravdu. Prilis pozeram A-team :roll: Ale znie mi to ako najlepsia poistka. Takemu CS spreju by som velmi neveril. Ked sme pri tom. Co vravite na plynove zbrane? Tie mozu mat oproti sprejom aj psychologicky efekt na utocnika. Teda mozno. A nerobia ani diery :)
zlomenakatana
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » čtv 26. črc, 2007 7:29

zlomenakatana píše:Ked sa tak zamyslim, tak mate pravdu. Prilis pozeram A-team :roll: Ale znie mi to ako najlepsia poistka. Takemu CS spreju by som velmi neveril. Ked sme pri tom. Co vravite na plynove zbrane? Tie mozu mat oproti sprejom aj psychologicky efekt na utocnika. Teda mozno. A nerobia ani diery :)

Osobne povazuji plynove zbrane za hodne velky pruser pro obrance. U spreje musis v okamziku napaden hned posoudit, kam vane vitr, aby jsi to take nechytil, nesmis to pouzit v uzavrene mistnosti, musis presne mirit a musis se modlit, aby to nebylo naspeedovane hovado, ktere tim nezastavis, jen nastves. Ucime s tim zenske, ale samotny sprej pouzijeme az na konci. Do te doby se snazime je naucit i techniky s tubou samotnou (pouziti jako yawara / kubotan) a az po uderech, kdy se k nemu dostane dostatecne blizko, striknout do oci a prchat. Co se tyce plynovych pistoli to je podle me jeste vetsi pruser. Jsou prakticky k nerozeznani od normalnich a pokud to vytahnes na cloveka, ktery ma take pistoli...a neni to plynova....jsi tak trochu v haji. Podle me je to jen takova lepsi maketa, lepsi nez to, co prodavaji Vietnamci a trzistich. Radsi bych sel do opravdove zbrane, nebo se na to vykaslal a naucil se s teleskopem...ci nozem, pokud na to ma clovek zaludek.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zlomenakatana » čtv 26. črc, 2007 7:43

Makoto píše: Do te doby se snazime je naucit i techniky s tubou samotnou (pouziti jako yawara / kubotan)
Toto ma zaujalo. To su tie male tyčky ze. Keby som sa chcel naucit a nosit pri sebe naku tu yawaru co by som mal robit?
zlomenakatana
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » čtv 26. črc, 2007 7:52

zlomenakatana píše:
Makoto píše: Do te doby se snazime je naucit i techniky s tubou samotnou (pouziti jako yawara / kubotan)
Toto ma zaujalo. To su tie male tyčky ze. Keby som sa chcel naucit a nosit pri sebe naku tu yawaru co by som mal robit?

No...asi si ji koupit ;-)
Ted vazne - dobra otazka....nevim o zadnem oddile, kde by se ucily techniky s yawarou. Ale urcite by se daly adaptovat nektere techniky s teleskopem, takze bych doporucil zucastnit se skoleni a pak ty techniky aplikovat i na kratkou tycku -> yawaru. Ale musis si vybrat kurz, kde uci techniky i se slozenym teleskopem. Vetsinou jsem videl techniky, ze jej hned roztahuji...coz mi prijde hloupe.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » čtv 26. črc, 2007 8:42

Makoto píše: Vetsinou jsem videl techniky, ze jej hned roztahuji...coz mi prijde hloupe.

no hloupe ono záleží na situaci, to roztažení má jistý psychologický efekt a může zapůsobit tak, že celký konflikt u tohodle skončí.....ale je fakt že je potřeba umět tak i tak.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...