2jeikob takových co jen vyzívají a dělají hrdiny je spousta a když přijde na věc tak "já to tak nemyslel, to byla jen sranda" ale co jsem zažil já osobně takový ty co mě "zvali" ven nepůsobili nikterak zabijáckým dojmem až na nějaké a nikdy to nevypadalo tak že by mě zrovna v tom pozvání šlo o kejhák, já se tomu většinou jen zasměju a pozvání odmítnu, za to mě to nestojí, ale když vyhodnotím situaci jako ohrožení tak váhat nebudu a rozhodně mě líto nebude toho šmejda on pak na zemi bude prosit, že to tak nemylsel a ať už ho necháš, byla to jen sranda, nechtěl ti nic udělat ale jak myslíš že by se choval a co říkal kdybys na té zemi skončil ty

a určitě bys změnil názor kdyby on své hrozby naplnil a ty třeba nevyužil vhodný okamžik. (Já to třeba vždy v hlavě dlouho probíral co jsem mohl a nemohl udělat jinak.)
Každopádně litovat nějakýho zmetka co vyhrožuje a ohrožuje mě a osttní lidi litovat nikdy nebudu, když se neumí chovat jako člověk a horší problém je když skončím já v lepším případě v nemocnici než běhání po fízlech atd...
Jo a když už zaútočíš preventivně tak je vhodné předtím zajistit svědky co slyšeli a viděli že ti vyhrožuje, chce se rvát atd.. většinou tě vyzve atp. někde v hospodě atp. kde jde zařídit aby to slyšeli a věděli i ostatní,případně říct personálu ať ho vyhodí, oni vesměs stejně nic neudělaj, ale máš o svědka navíc který ti to pak případně dosvědčí, že tě chtěl napadnou, vyhrožoval ti mimo třeba jiných a když se pak potkáte někde v chodbě, hajzlíku, venku a ty se budeš cítit ohrožen a preventivně ho napadneš jako první pak už máš svědky co budou svědčit v tvůj prospěch a pokuď u toho nikdo nebude je jeho případné tvrzení, že jsi ho napadl ty v háji....tedy oni tohle tvrdí vždy když dostanou do budky i když tě napadnou první...
Každopádně i prvotní napadení ve smyslu obrany a ohrožení, je dle zákona nutná obrana (tedy mělo by být), přece nebudeš čekat až tě nekdo sejme, ne.