Prijimat rany nebo utocit?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod migli » stř 07. bře, 2007 23:50

Otec rikaval "Sportem ku zdravi, boxem ku krase" :lol:

S tema uderama do hlavy... Myslim, ze nikdo z nas neschyta za zivot do hlavy tolik ran, jako Ali, Tyson, nebo dalsi profesionalove, kteri se boxem zivi. Bezneho sportovce tahle vec trapit nemusi.
O boxerech se rika, ze jsou vymlacene mozky, o kulturistech, ze maji mozek v bicepsu... kazdy profesionalne delany sport je zalezitost, ktera muze cloveka tezce poskodit. Ale kdo z nas trenuje na urovni profesionalu? :idea:

V kazdem pripade, radsi budu v 70-ti chodit na treninky boxu, nez byt posr..y z toho, ze bych si pri sportovani mohl ublizit :D .
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » čtv 08. bře, 2007 12:18

ukropcany píše:4tobb - bez športu bude tá invalidita o 20 rokov skôr... :idea:

To jo, ale zavisi na jaky urovni ten sport delas, jestli jde o sport kondicni nebo vykonnostni.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pát 09. bře, 2007 19:49

Odpověď na Rychiho otázku (dívám se na to z hlediska ulice) - útočit,útočit,útočit....je to jednodužší než se jen bránit (což mimochodem nemá smysl,protivníka musíš sundat a ne se mu donekonečna bránit)

A když jich je víc,jsou ve hře zbraně,jsou nebo je větší apod.,tak zdrhat,zdrhat a zase zdrhat - zdraví a život máme jenom jeden :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 09. bře, 2007 20:15

No ono to není tak jednoznačný sebeobrana a střet v realu to je tolik situací a druhu konfliktu. Navíc je tu taky nějaký zákon. Na prvním místě je samozrejmně váš život,život blízkých,prípadně život nekoho kdo je napaden. Podle mne je nejtěžší vedle samotné fyzické obrany ,blesková analýza situace a odhad soupeře a podle toho se zachovat. Muže být človek ,který verbálně pusobí dojmem že vás každou chvíli zabije a jde třeba pouze o vyhrožovaní a vy dejme tomu preventivně zautočíte velmi tvrdě a je pak možný ,že vy bedete mít problém. Nebo naopak chlápek do kterýho by ste to neřekli vytáhne kudlu. Nebo siruace na hraně dojde ke konfliktu či nedojde
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » pát 09. bře, 2007 23:04

2defendu
já bych ani neryskoval střetnutí i když by nebyl větší a já měl dojem, že bych ho měl v pohodě zvládnout (když tedy nebudu muset), nikdy nevíš co můžeš od něj čekat a co si budem povídat je to dost i o štěstí stačí aby se jednou dobře trefil a jakejs byl a co pak když do tebe začne na zemi kopat (což je už jaski takovým zvykem), třeba i skát po tobě atd....., a kolikrát stačí abys blbě na něco spadl

také nevíš jestli má u sebě nějakou zbraň, jestli se někdo k němu nepřidá atd...

Mě osobně tohle riziko za to nestojí a i pak další pletky ze státním aparátem, pokuď nemusím tak do tohodle nejdu a mlátit mějakýho chudáčka co si dal nějaký pivo a chytl supermanův syndrom nepotřebuji když to nezajde moc daleko. Co taky z toho, minimálně zkažený večer

Ale jinak souhlas když už na to dojde tak útočit a to maximálně tvrdě a razantně....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » pát 09. bře, 2007 23:16

2jeikob takových co jen vyzívají a dělají hrdiny je spousta a když přijde na věc tak "já to tak nemyslel, to byla jen sranda" ale co jsem zažil já osobně takový ty co mě "zvali" ven nepůsobili nikterak zabijáckým dojmem až na nějaké a nikdy to nevypadalo tak že by mě zrovna v tom pozvání šlo o kejhák, já se tomu většinou jen zasměju a pozvání odmítnu, za to mě to nestojí, ale když vyhodnotím situaci jako ohrožení tak váhat nebudu a rozhodně mě líto nebude toho šmejda on pak na zemi bude prosit, že to tak nemylsel a ať už ho necháš, byla to jen sranda, nechtěl ti nic udělat ale jak myslíš že by se choval a co říkal kdybys na té zemi skončil ty :?: a určitě bys změnil názor kdyby on své hrozby naplnil a ty třeba nevyužil vhodný okamžik. (Já to třeba vždy v hlavě dlouho probíral co jsem mohl a nemohl udělat jinak.)
Každopádně litovat nějakýho zmetka co vyhrožuje a ohrožuje mě a osttní lidi litovat nikdy nebudu, když se neumí chovat jako člověk a horší problém je když skončím já v lepším případě v nemocnici než běhání po fízlech atd... :wink:

Jo a když už zaútočíš preventivně tak je vhodné předtím zajistit svědky co slyšeli a viděli že ti vyhrožuje, chce se rvát atd.. většinou tě vyzve atp. někde v hospodě atp. kde jde zařídit aby to slyšeli a věděli i ostatní,případně říct personálu ať ho vyhodí, oni vesměs stejně nic neudělaj, ale máš o svědka navíc který ti to pak případně dosvědčí, že tě chtěl napadnou, vyhrožoval ti mimo třeba jiných a když se pak potkáte někde v chodbě, hajzlíku, venku a ty se budeš cítit ohrožen a preventivně ho napadneš jako první pak už máš svědky co budou svědčit v tvůj prospěch a pokuď u toho nikdo nebude je jeho případné tvrzení, že jsi ho napadl ty v háji....tedy oni tohle tvrdí vždy když dostanou do budky i když tě napadnou první...
Každopádně i prvotní napadení ve smyslu obrany a ohrožení, je dle zákona nutná obrana (tedy mělo by být), přece nebudeš čekat až tě nekdo sejme, ne.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 10. bře, 2007 0:09

to lada:jasně souhlasim ve vetšině s tebou. právě to je ale to rozhodující vyhodnotit situaci a to je tisíce faktoru. jestli je to v prostředí ,kde ty jsi cizí ci naopak a odhadnout toho ci ty agresory . a často pokud jde o ty nejčastejší konflikty někde v hospodě,diskotece. tak zase muže to být nametenej normální typek se kterým se bude te přetahovat a pak se to sklidní nebo echt magor,o kterým je ti jasný že bude rozdávat rány tak tamje dobře mířený maegeri do břicha na místě či podkoppodmet :)Často razná akce schladí kámoše toho týpka,nebo naopak to pak musí clovek bejt rychlej jako chuck noriss:)No já jsem v týhle době rád ,že už moc rizikový mista nenavštevuju a pokud ano tak nevyvolávám zájem.
Totiž dřív jsem si řikal ,že nekde v nejhorším dostanu přes držku. Dneska bych se bál ,že třeba týpka sundám popadne ho amok a vyndá pistoli ci nůž. v tom dneska vidim zakladní problém sebeobrany. Mám pocit že za komunistu ci v raných devadesátých letech co se týká tech mladežnickejch konfliktu si clovek co umel trochu judo ci karate vystacil a při nejhoršim dostal do huby.dneska jde o život
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fighter99 » sob 14. dub, 2007 21:17

jeikob píše:Mám pocit že za komunistu ci v raných devadesátých letech co se týká tech mladežnickejch konfliktu si clovek co umel trochu judo ci karate vystacil a při nejhoršim dostal do huby.dneska jde o život

Naprosto souhlasim. :wink:
fighter99
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fighter99 » sob 14. dub, 2007 21:19

[quote="jeikob"]No já jsem v týhle době rád ,že už moc rizikový mista nenavštevuju a pokud ano tak nevyvolávám zájem.[quote

No to ja bohuzel navstevuju(diskoteky) a ted sem zjistil jaky to je znepratelit si particku lidi co hulej(tech kamaradu co maj),ted nemuzu na zadnou diskoteku ani vlizt,ale ted chci za tyden zas po 2 mesicich na jednu jit,takze kdyz preziju tak sem urcite jeste napisu :D
fighter99
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 14. dub, 2007 21:24

fighter99 píše:
jeikob píše:No já jsem v týhle době rád ,že už moc rizikový mista nenavštevuju a pokud ano tak nevyvolávám zájem.[quote

No to ja bohuzel navstevuju(diskoteky) a ted sem zjistil jaky to je znepratelit si particku lidi co hulej(tech kamaradu co maj),ted nemuzu na zadnou diskoteku ani vlizt,ale ted chci za tyden zas po 2 mesicich na jednu jit,takze kdyz preziju tak sem urcite jeste napisu :D

já vždycky myslel ,nebo za mých mladých času huliči byli neagresivní,jo holt časy se mění 8O
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fighter99 » sob 14. dub, 2007 21:31

jeikob píše:
fighter99 píše:
jeikob píše:No já jsem v týhle době rád ,že už moc rizikový mista nenavštevuju a pokud ano tak nevyvolávám zájem.[quote

já vždycky myslel ,nebo za mých mladých času huliči byli neagresivní,jo holt časy se mění 8O

Jo nektery jsou porad neagresivni,ale najde se par debilu co si rikaj ze jsou anarchysti a tim padem muzou vsechno a kdo nehuli je proti nim.Proste:,,Kdo neni s nama,je proti nam" Nejvic me dostalo kdyz me jedna kamoska vyridila vzkaz od jedny takovyhle particky,co se nak moc nemame v oblibe,vyridila mi:Ze mi urcili co je jejich uzemi,a kudy teda muzu chodit a kudy ne...to uz je i na me moc :lol: :lol: :lol:
fighter99
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lada » sob 14. dub, 2007 23:59

a jé pár blbečků se zas moc dívá na emerický fimy s gangy :lol:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fighter99 » ned 15. dub, 2007 0:16

Lada píše:a jé pár blbečků se zas moc dívá na emerický fimy s gangy :lol:

ted si na to kapnul :wink: .Ale fakt to tak je,oni fakt delaj jak kdyby byli nakej gang v NY. :lol: oni to jsou v tehlech partickach vetsinou lidi,ktery jsou sami podelany,ale kdyz jich je treba 15 uz to je problem.Ale kdyz sem si vyslech vzkaz:,,Tohle je nase uzemi,tudy chodit nesmis. " tak sem si fakt pripadal jak v americkym filmu :lol:
fighter99
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod seanae » pon 16. dub, 2007 7:48

sloz ho jesli mas silu a vuli tak bojuj a zemri neboje poraz
utek v zadnym pripade kdyz ses nadoraz
nevnimej rany a pokracuj a pokracuj prohrat nelze :D :D
seanae
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Shimmy » pon 16. dub, 2007 15:45

Nj hold nekteri si mysli ze sou gangsta atp. pak staci jednoho schladit a zbytek uz je pos*anej strachy ... v horsim pripade nohy na ramena nebou mit v zaloze partu dobrych kamaradu . Tim nechcu navadet k bitkam :]
Shimmy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod fighter99 » úte 17. dub, 2007 10:29

Shimmy píše:Nj hold nekteri si mysli ze sou gangsta atp. pak staci jednoho schladit a zbytek uz je pos*anej strachy ... v horsim pripade nohy na ramena nebou mit v zaloze partu dobrych kamaradu . Tim nechcu navadet k bitkam :]

asi tak no :wink:
fighter99
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod zlobrshrek » pon 24. zář, 2007 19:56

určitě céčko před 2 lety sem skusil ačko ale bylo jich 5 tak pak přišlo ečko ale teď mě sere že jsem to céčko nezkusil no co asi sem mel kouknout na tyhle stránky dřív
zlobrshrek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Prijimat rany nebo utocit?

Příspěvekod Saigon » úte 25. zář, 2007 13:33

Rychi píše:Co je podle vas dulezitejsi pri souboji:
a) spise prijimat rany ruznymi bloky a tak protivnika donutit udelat chybu
b) vyhybat se ranam a potom zkusit zautocit z dalky
c) hned ze zacatku hodne utocit, ohromit tak utocnika
d) dostat se co nejbliz k utocnikovi a zautocit
e) vzit nohy na ramena :D

Co si myslel tym: prijimat rany roznymi blokmi. Myslel som, ze blokmi sa rany blokuju. A ked ich raz vyblokujes, tak ich neprijimas. Alebo je to inak???
Saigon
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TF » úte 25. zář, 2007 15:07

zlobrshrek píše:určitě céčko před 2 lety sem skusil ačko ale bylo jich 5 tak pak přišlo ečko ale teď mě sere že jsem to céčko nezkusil no co asi sem mel kouknout na tyhle stránky dřív

:lol:
TF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod gilhad » pát 19. říj, 2007 14:54

Ja myslim, ze otazka je spatne polozena. Pokud se tedy mysli situace jako prepadeni na ulici, nikoli sportovni zapas v ringu a s pravidly a rozhodcimi a zdravotniky a ...

Podle me je pri souboji dulezite zejmena:
- prezit
- nebyt zmrzacen/vazne zranen

teprve potom je neco jako
- pacifikovat utocnika
- zvitezit
- dodrzovat zakony/moralku/cestny boj ...

V ruznych situacich se toho pak da dosahnout ruznymi prostredky. (Nejlepsi souboj je samozrejme ten, ke kteremu nedojde.)
Osobne bych se nerozpakoval pri napadeni proti pestem pouzit teleskop-fu, nebo gun-fu ;-)
gilhad
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně