Aikido - info

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Re: Aikido...

Příspěvekod ingwe » ned 22. dub, 2007 12:06

docela zírám...

Nula píše:...sparring se v aikido neprovozuje, neboť by to bylo nesmírně obtížné...

horší vysvětlení sem snad ještě nečetl... v dojo ve kterém jsem aikido cvičil se běžně na konci tréninku lidi se stupněm 1. dan a výš do sebe pouštěli "na volno"...(a technika mnohdy nekončila hodem, končila tím že jeden ze soupeřů byl téměř uškrcen/upáčen na zemi, ale už to bylo spíš džudo než aikido...)

Nula píše:když útočník bude útočit bezhlavě, a nebude reagovat na atemi, může zde celá technika také končit. (třeba když tori zprostředkuje atemi do oblasti útočníkova obličeje a ten prostě neuhne... )

:):):):):)

Nula píše:...a utočník nezemřel po atemi

to se přece nemůže stát, každý normální útočník po atemi nevyhnutelně hyne a jeho duše sestupuje do pekla...:)))))))))))))))

Nula píše:... to ale neznamená že by "skákali" do techniky sami.

bohužel to přesně tohle znamená, vím z vlastní zkušenosti že po nějaké době člověk otupí a začne do toho skákat sám... a je třeba nesmírně moc energie aby se uhlídal. ale to je asi v každém BU kde nejde přímo na tréninku o kejhák (TSKSR-kendžucu kata: to samé, po nějaké době se člověk kata naučí jak básničku, a pokud se nesnaží udržet se ve střehu vší silou, začne reagovat automaticky, mnohdy i dopředu. takový lidi si pak vychutnávám a mlátim je bokkenem vždycky když k tomu mám příležitost:))))

Nula píše:Jak zde zaznělo "pro sebeobranu bych si raději zvolil Musado" s tím nemůžu než souhlasit. Tam se naučíš mnohem rychleji bránit a prát se. Ale o tom Aikido neni.

hehe, tak nevim o čem se tu vlastně bavíme když aikido není o praní a bránění se...

Nula píše:Aikido je Budo. Cvičí se v něm zbraně (JO, BOKEN, TANTO) které nejsou potřeba k dnešní sebeobraně, ale pro aikido jako takové důležité jsou, neb odhalují principy Budo.

®e by sis nezvolil k sebeobraně Aikido mi přijde stejné, jako by sis pro sebeobranu nezvolil Kendo nebo Jodo. (i když tam jsou důvody zřejmější)

nemůžu souhlasit, samozřejmě cílene bych pro sebeobranu cvičil radši to musado, ale když půjde o krk na ulici, klidně použiju to co se učím v TSKSR. dejme tomu že jdu na trénink s bokkenem a v temném koutku si na mně počká skin s bejsbolkou...
říkáš tantó, nožem se dneska nebojuje? kdybych cvičil s džó, taky bych to neváhal použít když bych ho měl po ruce. jen s tím kendem by to bylo složitější, je to sport... ale co já vím, cvičím kendo teprve dva měsíce.

Nula píše:Aikido jako takové je plnohodnotné Budo, je těžké přesvědšit o jeho funkčnosti někoho kdo si to nevyzkoušel, a proto se o to ani nebudu snažit. Ti kdo si myslí že se jedná pouze o hraní si na "bojovníky" buďto aikido neznají a nebo ho necvičili dostatečně dlouho...

všichni odpůrci ti tu napsali že ho cvičili a né zrovna jeden týden...
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » ned 22. dub, 2007 12:13

ukropcany píše:... to vieš, niekoho deptať je moja stará slabosť... malé libido = malé sebavedomie...

Libido... Tak se na Slovensku říká penisu? :twisted: :twisted: :twisted:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » ned 22. dub, 2007 12:17

2ukropcany: jasně, ale tomu se říká politika a s tím se setkáš všude :wink: ne jen v aikidu.
byl jsem odhodlán aikido bránit, ale jisté příspěvky mi odhodlání vzaly...
ale za jednou věcí si stojím, že někde se cvičí "bojovnější aikido" a někde "balet aikido". psal jsi že jsi tento názor dlouho sám zastával tak mi nemůžeš mít za zlé že trvám na svém 8)
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » ned 22. dub, 2007 12:17

doublepost
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hosobiki » ned 22. dub, 2007 12:46

ukropcany píše:Kedy si naposledy niekomu flákla?

Já lidi mlátím často... viď, Ingwe... ? :twisted:
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod xiuwei » ned 22. dub, 2007 12:56

Aikido je neúčinné. Názor mnoha lidí cvičící BUDO. Já sám o účinnosti nejsem zcela přesvědčen,ale jak je možné ,že se AIKIDO učí třeba u SK PČR,kde právě dochází policisté z terénu a nikoliv z kanceláří ? Jak je možné,že se AIKIDO vyučovalo u ochranky presidenta ČR ? Něco na tom přeci musí být,jinak by ho tito profesionálové necvičili ne?
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hosobiki » ned 22. dub, 2007 13:01

Učí ho, protože našeho prezidenta nikdo nemá rád:) to byl vtip..
ale zase se mi chce připomenout (možná to bude vypadat, že se pořád opakuju): reálnost = mimo téma
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ingwe » ned 22. dub, 2007 13:03

hosobiki:bokkenem je to něco jiného, ale v zásadě musím uznat že často... pokud přijdou na trénik i slabší holky :P

(jsem to ale mrch, hehe)

ukropcany: a třeba se dočkáš, nevzdávej naději že jednoho dne ti přijde do cesty aikiďák a řekne chceš sparing? máš ho mít:)
Naposledy upravil ingwe dne ned 22. dub, 2007 13:07, celkově upraveno 1
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » ned 22. dub, 2007 13:13

ukropcany píše:4ingwe - myslíš, že sa to niekedy stane? :cry: :D

přemlouvám kamaráda, aby zašel na ten váš crossover sparing, když se zadaří, budeš mít po čem tak toužíš :D
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

porad stejne

Příspěvekod Key » ned 22. dub, 2007 13:20

mno jo porad je to stejne ... nekdo ma nazor a proste ho nezmenite .. tak to nedelejte je to zbytecny

a ted neco jineho ...neni tu nekdo z Plzne ? nevite jestli prijede zase Ulf Evenes na letni skolu ? Minuly rok byla uzasna a rad bych zase prijel .. i kdyz by to chtelo tvrdsi tatami :-)
Key
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod defendu » ned 22. dub, 2007 16:02

4Key
Můj náhled na aikido leckdo zná,ale proč bych nepomohl,když jsem z Plzně,že? :lol: :lol:

http://adp-i.cz/seminare.html
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

omluva

Příspěvekod Nula » ned 22. dub, 2007 16:07

Sorry všichni máte pravdu. Chtěl sem zde zavést něco jiného než jen "Hádací fórum" Takže ještě jednou mě omluvte, jsem jen malá bezvýznamná Nula a tím pro mě tadyta diskuze končí. Přeju vám mnoho úspěchu v tréninku.
Nula
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Hosobiki » sob 28. dub, 2007 21:31

ingwe píše:hosobiki:bokkenem je to něco jiného, ale v zásadě musím uznat že často... pokud přijdou na trénik i slabší holky :P

Ano matně si vzpomínám: když na trénink přijdou i slabší holky, tak se pereme tak maximálně o to, kdo si bude moc praštit do tebe, protože pokud si dobře vzpomínám, tak ten otloukánek seš hlavně ty :wink:
(a nemyslím bokkenem, ale můj hospodský - po-tří-pivový - úder na solar :D )

muhehehe já prostě nemohla odolat - a když už je to tu stejně zakytkované...
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ziletka » sob 28. dub, 2007 22:01

ako ja xodim na thasky ale poznam kamarata co mal brata tiez na MT a cvicil si dane techniky na jeho uderoch a xlapec dosiel za trenerom 3 dan a verim ze by ho dal a cavo mal 2 kju :) cize asi tak AIKIDO je podla mna funkcne len tu sa zle vyucuje treba danu techniku nespocetke krat nacvicit na rychly a prudky uder a bude to v poho :)
ziletka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Aikido

Příspěvekod Nula » sob 28. dub, 2007 22:39

Ahoj,
zase něco napíšu, aby jste si nemysleli že sem se urazil a zanevřel sem nad vámi... :D. Je to citace ze stránek cfai a týká se to funkčnosti aikida...

D: Jak je možné, že to nefungovalo? (1)

O: Nefungovalo? A co myslíš tím "fungovat"?
Aikido funguje. Tvoje Aikido nefunguje. Nezaměňuj tyto dva pojmy.

Hiroshi Ikeda, Aikikai

celý článek na: http://www.cfai.cz/faq/faq.php#8
Nula
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Aikido

Příspěvekod xavier » ned 29. dub, 2007 5:38

Nula píše:D: Jak je možné, že to nefungovalo? (1)

O: Nefungovalo? A co myslíš tím "fungovat"?
Aikido funguje. Tvoje Aikido nefunguje. Nezaměňuj tyto dva pojmy.

Hiroshi Ikeda, Aikikai

celý článek na: http://www.cfai.cz/faq/faq.php#8

Hm... přesvědčivý důkaz. To mi spadl kámen ze srdce - už jsem na Aikido taky málem zanevřel :wink:
xavier
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » ned 29. dub, 2007 8:10

Máte pravdu hoši,aikido funguje,ale pouze proti nerealistickým aikido útokům a i proti nim až po mnoha letech.No neberte to,když o sobě chcete tvrdit,že děláte BU,ale nechcete při tréninku makat,zažívat bolest,dostávat rány..... :lol: :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hosobiki » ned 29. dub, 2007 8:28

defendu píše:děláte BU,ale nechcete při tréninku makat,zažívat bolest,dostávat rány..... :lol: :lol:

Když si to cvičil, tak si možná tyto pocity zažíval.. lidem, kt. znám já to nevadí :wink:
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod toddb » ned 29. dub, 2007 11:00

Nechapu, ze se vy kluci a holky aikidisticky vzdycky tak rozohnite na ty co hanej aikido :D jestli chcete vylepsit povest aikida jako plnohodnotnyho BU tak si proste domluvte crossover sparring a je to. :D
Myslim, ze par takovejch setkani uz tady probehlo a vsichni si to pochvalovali. A treba prijde i Ukropcany..... :lol:
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » ned 29. dub, 2007 11:28

nebo kouzelnik...
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...