Wing Chun videa

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod vlado » úte 29. kvě, 2007 10:11

mb píše:
Jamamba píše:Nemel uz pan Karlat byt na navsteve v Praze davno?

2karlat: říkám ti pořád abys do tý prahy konečně jel, když už jsi deklaroval úmysl to udělat.

fakt karle mal by si honzu navstivit. aspon ti na zizkove ukazu ako na to a ked nie, tak to bude dobra zabava.
skoda, ze moja schodzka s honzom nevysla. on okolo obeda nemoze a ja vecer v prahe nikdy nie som.
pozvanie do plzne samozrejme nadalej plati a taktiez na nase seminare v prahe. :)
kto ma zaujem, tak mu dam vcas vediet.

2karlat: diskusia nikam nevedie, nema to vyznam, ztrata casu...
navzdy howgh :(
vlado
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jamamba » úte 29. kvě, 2007 10:51

Juknete na tohle, asi napsiu mejm znamejm z komunisticky strany v Cine, co maj konexe ve vlade, at ho pozvou do cinsky TV.

http://www.leungting.com/index.php?opti ... =1&lang=en
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » úte 29. kvě, 2007 13:51

Jamamba píše:Juknete na tohle, asi napsiu mejm znamejm z komunisticky strany v Cine, co maj konexe ve vlade, at ho pozvou do cinsky TV.

http://www.leungting.com/index.php?opti ... =1&lang=en

To je fakt husty ...  Obrázek
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 29. kvě, 2007 16:17

karlat píše:a časové údaje? aby bylo jasné, kolikrát ža to stihnete zmáčknout.. :wink:

Tak ja jeste trosku nabouram tve teoreticke znalosti z fyziky ...
nasypal bych do nej treba celej zasobnik resp. vsechny zasobniky ... Protoze to neni o tom, ze by koupil jednu, nebo dve vcelky, pak by to vykryl tim "FRNK" trikem a sejmul by vsechny prihlizejici. Ale o tom, ze by koupil jednu, pak druhou, pak treti, pak ... tomu se rika strelba :wink: Uz jsi nekdy strilel :?: A nemyslim z lidi na bojovaumeni.cz a ani z flusacky nebo z praku ...
Celej vas web je o tom s jakejma zbranema umite zachazet, jak jste prakticti, cvicite FBI, CIA a snad i BBC ... tak doufam, ze se neurazis, kdyz si z tebe jeden Zizkovskej "rumcajs" (kterej o realite nic nevi a zije v lese Raholci) vystreli ... realstryyytfajtaku ...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod La-jia » stř 30. kvě, 2007 7:01

vlado píše:H. J. Reimers DVD- Part 1: Basics (trailer)

http://www.youtube.com/watch?v=sAwQM9IF6kI

som zvedavy na nazory :D

Jsem asi jenom hloupej rváč, ale proboha, proč si ten pán zavazuje oči a ten druhej se ho snaží praštit? Toje nějaká nová disciplína, či co? ©koda, že ho nekopnul do kulí, možná by alespoň jednou vyhrál. :idea:
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pm » stř 30. kvě, 2007 9:21

luen píše:... kdyz si z tebe jeden Zizkovskej "rumcajs" (kterej o realite nic nevi a zije v lese Raholci) vystreli...

naaazdaaar Rumcaaajs :-) :-) :-) Rumcajs forever :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » stř 30. kvě, 2007 9:35

luen píše:...jeden Zizkovskej "rumcajs" (kterej o realite nic nevi a zije v lese Raholci...

Výborně, konečně mám příležitost se zeptat! :P Už jako malé dítko mě zajímalo, jak funguje ta tvoje bambitka... Pochopil jsem, že jako střely používáš tvrdý žaludy, ale jaký to má hnací médium? Střelný prach, stlačený vzduch, nějakou pružinu, nebo?

Předem díky za odpověď :D
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod SiuLouFu » stř 30. kvě, 2007 9:49

pm píše:
luen píše:... kdyz si z tebe jeden Zizkovskej "rumcajs" (kterej o realite nic nevi a zije v lese Raholci) vystreli...

naaazdaaar Rumcaaajs :-) :-) :-) Rumcajs forever :-)

Karlat jede na kole, Rumcajs strili z pistole ...

TongPa píše:Výborně, konečně mám příležitost se zeptat! :P Už jako malé dítko mě zajímalo, jak funguje ta tvoje bambitka... Pochopil jsem, že jako střely používáš tvrdý žaludy, ale jaký to má hnací médium? Střelný prach, stlačený vzduch, nějakou pružinu, nebo?

Jak znam zizkovsky rumcajze, tak to bude plynovka. K vyrobe plynu vyuziva bio proces fermentace smrkovejch a borovejch sisek (pro lepsi vuni se pridava trochu boruvek).
Marek Uher
小老虎
当心你许下的愿望,要真得到你可能又后悔了
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 30. kvě, 2007 12:15

TongPa píše:
luen píše:...jeden Zizkovskej "rumcajs" (kterej o realite nic nevi a zije v lese Raholci...

Výborně, konečně mám příležitost se zeptat! :P Už jako malé dítko mě zajímalo, jak funguje ta tvoje bambitka... Pochopil jsem, že jako střely používáš tvrdý žaludy, ale jaký to má hnací médium? Střelný prach, stlačený vzduch, nějakou pružinu, nebo?

:lol: Zdar ... no ja nevim jestli to sem muzu napsat, aby mi zase jeden favoritni moderator nenapsal:

Povodny prispevok bol kontroverzny a nesuvisel s temou, takze bol zmazany moderatorom. (kdo to asi byl :lol: ???)

Jinak (bim)-bam-bitka je vlastne omyl ... slo o to, ze Rumcajs serezal jednoho uchylaka, kterej prepadl Manku a Cipiska ... byla to bitka a cele to probihalo takto: BIM, BAM, BIM, BAM .... no ... typek dostal BITKU ... co vam budu povidat (znate to) :lol: :wink: A od te doby byl v Raholci klid :!:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod karlat » stř 30. kvě, 2007 12:35

Zdar, zas mám chvilku, tak ještě: (sorry, Vlado)
To TongPa: Co popisuješ - uhnout, srazit,kontrola atd-je jasan (a jak už jsem psal, cvičíme to taky), ale jak sám píšeš, výstřel jde (i vzhledem k reakčnímu času) mimo. Třeba do davu?... Něco prostě nejde dělat vždycky. A něco prostě NENÍ :!: univerzální. (koneckonců byli to právě členové MGW WCh, kteří si dělali srandu z "univerzálního řešení", které se učí ZAČÁTEČNÍCI ve WT.)
No, ale co pak, že? Není tedy dobré umět toho co nejvíc a podle situace vybrat nejvhodnější věc? Ano, někdy je potenciální střelec dost vycukanej, a někdy drží obouruč, někdy blabla... Už ©vejk říkal, že kdyby jsou chyby. Já budu trénovat i ono "frnk", které jsem jako kluk viděl u Seagala a myslel jsem si (tak jako jiní), že to nejde, stejně tak jako budu cvičit další a takticky zcela odlišné postupy. Např. ten, který popisuješ ty. Ten má zase jiné nedostatky - na jakýkoli rychlejší pohyb bude střílející reagovat reflexivně krokem vzad a stržením zbraně k tělu a znovu bude mířit-bude bojovat, nebude čekat, až ho odzbrojíme, že. Proto podpůrný úder levou rukou dělá Reimers až po vychýlení ústí zbraně mimo tělo, protože kontakt rovná se reakce. A proto je někdy dobré útočníka NEJDŘÍV odzbrojit, a pak až bojovat-NENÍ to univerzální. Někdy je taky nejlepší ruku s pistolí vytlačit nahoru a všechno vystřílet do vzduchu nehledě na odpor a snahu střelce mě bít či škrtit - což samozřejmě lze dovolit jen proti střízlíkovi. A někdy zase atd atd... Kdyby kdyby...
Když tady vidím nějaké video, na němž je pro mě neznámá nebo nepochopitelná věc, ptám se, proč a jak. Vy jste šmahem hotoví, že je to blbost, vaše škoda, cvičte tedy své univrzální věci.

to luen: uznávám, že je trapné, že jsem se ještě nestavil. Po zimním vyvrknutém kotníku jsem si (upřímně) netroufal s gaučovou kondicí. Teď už jsem zase fit, ale fakt můžu jen jeden dva pátky v měsíci...

Jo, a někdo se tu ptal na můj věk, v červenci 32.

A ještě moment, ještě jsem tam něco viděl :arrow:
Karel Palát, Plzeň
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod karlat » stř 30. kvě, 2007 12:44

jo, tohle:
lukwong píše:8O
To si dělá srandu :arrow: Tong Pa to napsal moc pěkně

Mě teda zarazil s tím nožem :arrow: tomu snad sám nemůže věřit

Ten učí v FBI???a co tam jako učí,jak si nejlíp ublížit protivníkovo nožem,nebo pistolý

Co kdybys byl konkrétní, tak jako TongPa, aby se o tvých pochybnostech dalo diskutovat? To je přesně to co mi vadí: "to snad nemyslí vážně, to snad ne, to je ale vůl" atp.
Jen bych snad zopakoval, aby sis to, nevěřící tomáši, přišel zkusit na seminář. A aby bylo jasno v tom, co je účinná sebeobrana proti noži nebo střelné zbrani, prosím, napište mi, kolik dáte procent v tom nejoptimističntějším případě? 10%? 20%? 50%? Jetli mi napíšete, že funkční obrana musí být a JE 100%, tak diskusi končím 8)
Naposledy upravil karlat dne stř 30. kvě, 2007 13:11, celkově upraveno 1
Karel Palát, Plzeň
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod karlat » stř 30. kvě, 2007 13:02

La-jia píše:
vlado píše:H. J. Reimers DVD- Part 1: Basics (trailer)

http://www.youtube.com/watch?v=sAwQM9IF6kI

som zvedavy na nazory :D

Jsem asi jenom hloupej rváč, ale proboha, proč si ten pán zavazuje oči a ten druhej se ho snaží praštit? Toje nějaká nová disciplína, či co? ©koda, že ho nekopnul do kulí, možná by alespoň jednou vyhrál. :idea:

ano, je to SAMOZŘEJMĚ disciplína, je to cvičení. Tak jasně a zřejmě, že se to snad obejde bez komentáře. Proto navazuje partner kontakt na přední ruce. Kdyby ho kopl do koulí, tak by asi moc nepocvičili, nemyslíš? :idea:
Karel Palát, Plzeň
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod sam-soi » stř 30. kvě, 2007 13:21

4 Karlat> teda konkrétně napsals následující

"Proto podpůrný úder levou rukou dělá Reimers až po vychýlení ústí zbraně mimo tělo, protože kontakt rovná se reakce. "

tohle právě NENÍ pravda a to je ten problém který tady X-lidí zmínilo ...

tedy ještě jednou >

tu zbraň otočí po středové ose nejdřív přez hrudník na svůj krk a pak na hlavu .... aniž by se sám pohnul, zůstane stát tam co je ...

takže ta dráha toho vychýlení je tak trochu suicide
sam-soi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod lukwong » stř 30. kvě, 2007 13:53

4Karlat
Nejsem žádnej odborník přes zbraně a obranu proti zbraním,jako třeba TongPa a další,nějaký ty zkušenosti s tím taky malinko možná mám,ale nejsem pitomec aby mě někdo tvrdil že se takle brání proti bodnutí nožem-na tom videu chytne útočníkovo ruku s nožem za zápěstí,chytne ho oběma rukama a páčí mu ho z ruky-to je o podřezaný žíly a šlachy na zápěstí a už jsem to vyděl na vlastní oči a v reálu a nebylo to moc ok.A přesně tohle dělá hodně lidí když předvádí obranu proti nožům a nikomu to nevěřim-protože je to v reálu sebevražda,ale na předváděčkách to vypadá pěkně.Ta ruka tam ve skutečnosti nebude čekat až jí někdo chytne a bude páčit nůž.Karlate vem si někdy do ruky ostrej nůž a né ten gumovej a vyzkoušej si to,ale útočník nesmí bej hadrovej panák jako ten na videu.
Ty jsi furt stejnej ,jako když jsi dělal WT-moc jsi se nezměnil, i když možná jo-k horšímu
Lukáš Novák

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
lukwong
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod madmax » stř 30. kvě, 2007 14:19

V obrane proti strelnym zbranim se moc nevyznam, takze bych se rad zeptal, jestli to vytrhavani zbrane z ruky protivnika je normalni?? Kdyz totiz koukam na to video zblizka, tak je videt, ze utocnik nedrzi prst na spousti, ale drzi ho pred spousti. Z treningoveho hlediska je to pochopitelne, protoze to trhnuti by pro ten prst asi nebylo moc prijemne, ale privadi me to na myslenku, jestli by ta technika fungovala, kdyby mel utocnik prst "zahaknuty" na spousti. Vytrhnout zbran by podle me bylo slozitejsi a prirozena reakce utocnika by asi byla sevrit zbran jeste pevneji, tj. stisknout spoust.
Nechci vyvolat zadnou polemiku, ale kdyz tu vidim tolik expertu, tak se proste musim zeptat na vas nazor :D
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sam-soi » stř 30. kvě, 2007 14:29

no ja bych rekl , ze technika by fungovala akorat tak z 99% by vysel vystrel :) 1% davam selhani zbrane nebo neskutecne nahode ...

takze ano technika se zdarila, ale obrance neprezil

jen muj nazor, o odzbrojovani nic nevim, ale z par zbrani uz sem v zivote strilel a spoust je sice ruzne citliva, ale vzdy staci malo ke stisku (a skubnuti je vic nez dostatecna sila)
sam-soi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

wing chun videa

Příspěvekod mnich » stř 30. kvě, 2007 14:50

Karlat-tuhle nedeli jsem sedel na pivu z klukem kterej u zasahovky dela.A tak nejak mne potvrdil moje domnenky o tehlech military real.Jsou to kraviny.Vyucuje to kazdej kdo ma ruce a nohy,sebeobrana proti pistoly?Miril nebo vysrelil uz nekdo na tebe?Tam kde je buochacka bojova umeni jsou v koncich protoze pestma kulku nezastavis.Mala rada -vykasli se na wt a zacni boxovat
mnich
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod karlat » stř 30. kvě, 2007 15:29

madmax píše:V obrane proti strelnym zbranim se moc nevyznam, takze bych se rad zeptal, jestli to vytrhavani zbrane z ruky protivnika je normalni??:D

můj názor je, že je to normální v situaci, kdy je útočník dost zblbnutej tvým, třeba i velmi dlouhým, vyjednáváním, resp. oblbováním. Jeho pozornost může poklesnout a pak je prostor pro "frnk" -prostě si tu zbraň vezmeš. Ale také samozřejmě nemusíš dělat vůbec nic, nebo vyjednávat dál, nebo něco úplně jiného.. Je vždy dobré mít na výběr (můj názor)
Karel Palát, Plzeň
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod luen » stř 30. kvě, 2007 15:38

karlat píše:
madmax píše:V obrane proti strelnym zbranim se moc nevyznam, takze bych se rad zeptal, jestli to vytrhavani zbrane z ruky protivnika je normalni??:D

můj názor je, že je to normální v situaci, kdy je útočník dost zblbnutej tvým, třeba i velmi dlouhým, vyjednáváním, resp. oblbováním. Jeho pozornost může poklesnout a pak je prostor pro "frnk" -prostě si tu zbraň vezmeš. Ale také samozřejmě nemusíš dělat vůbec nic, nebo vyjednávat dál, nebo něco úplně jiného.. Je vždy dobré mít na výběr (můj názor)

To uz jsi to, ale posunul nekam uplne jinam ... vypada to jako ze doslo strelivo :wink: Nic si z toho nedelej ... uz davno ti radim aby ses poohlednul po jinem klubu a nemusi to byt ani cinske, ani kung fu, ani fink čum :wink:
Hlavne kdyz z tebe nebudou delat troubu :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: wing chun videa

Příspěvekod karlat » stř 30. kvě, 2007 15:46

mnich píše:Tam kde je buochacka bojova umeni jsou v koncich protoze pestma kulku nezastavis.Mala rada -vykasli se na wt a zacni boxovat

To jsi mi ale otevřel oči! Nic ve zlém, ale to, že veškerá obrana proti zbraním je jen stéblo, kterého se tonoucí chytá, je jasné každému. Ale máme to snad kvůli tomu vyřadit z tréninku? Už právě proto, abych věděl, jak malou šanci člověk má, boj s nožem i sparujeme. Většinou to skončí stejně-není šance. No nevím, dali byste někdo na předváděčku ukázky z tréninku, kde by váš mistr trénoval boj proti reálnému útoku nožem, což znamená, že by mnohdy skončil "jako" pobodán a pořezán? Asi ne, dáte tam nějaké ukázky, kde bude úspěšně zakončovat.
A co se týče boxu, budeš se divit, ale my na WT taky (trochu) boxujeme. Zas až takový rozdíl v tom není. Pravda, boxeři mnohem víc jedou kondičku, protože se pořád připravují na nějaké závody. Abych měl na tohle čas, musel bych vstávat ráno před sedmou, na což jsem línej -pomaloučku, polehoučku... ale to je na jiný link.
Karel Palát, Plzeň
karlat
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...