©pinavé prádlo&Slavní mistři vychovávají žáky vysoké úro

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Jackie007 » pon 25. čer, 2007 15:45

...
Jackie007
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jackie007 » pon 25. čer, 2007 15:45

...
Jackie007
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » pon 25. čer, 2007 18:16

Jsem na "dovolené" proto jen dodávám do diskuze, než se zase zapojím, nazval jsem Mira Shi Xiong protože je můj mnohem "starší bratr" z hlediska buddhismu a taktéž v Bagua. To jen na doplnění. A k té studentce SDL dodávám, že třeba jenom nextslave nechtěl už být dále "nextslave" ? A už má kainovo znamení, zrádce blablabla. Jste opravdu tak hloupí? Tvůj dopis jen potvrzuje jedno slovo: SEKTA (a k tvojí a SDL omluvě dodám, obyčejný člověk lehce podlehne pokušení, když zjistí, že jsou všichni ochotni se mu klanět jako polobohu.) Zdravím všechny, Pavela
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » stř 27. čer, 2007 9:13

Líbil se mi (i) poslední příspěvek Mira. Vzpoměl jsem si na taiji princip pečlivého zakořenění...

Jinak s argumentací toho druhu "som Číňan a poznám svoju kultúru veľmi dobre" může jít De Long do háje. Já taky uznávám, že kdejaká japonka zahraje Antonína Dvořáka lépe než já. Takové znalosti prostě člověk musí být schopen dostát.

PS: Píšu jméno buddhistického následovníka De Long takto, protože se to jednak shoduje s tím, které jméno doopravdy dostal, a jednak je jasné, že nemluvím o mnichovi Shi De Long, jak píše pavela 26.5.2007 16:19.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sanshi9 » stř 27. čer, 2007 13:32

jox píše:Líbil se mi (i) poslední příspěvek Mira. Vzpoměl jsem si na taiji princip pečlivého zakořenění...

Jinak s argumentací toho druhu "som Číňan a poznám svoju kultúru veľmi dobre" může jít De Long do háje. Já taky uznávám, že kdejaká japonka zahraje Antonína Dvořáka lépe než já. Takové znalosti prostě člověk musí být schopen dostát.

PS: Píšu jméno buddhistického následovníka De Long takto, protože se to jednak shoduje s tím, které jméno doopravdy dostal, a jednak je jasné, že nemluvím o mnichovi Shi De Long, jak píše pavela 26.5.2007 16:19.

na
http://www.geocities.com/Colosseum/Gym/6443/spolek.htm som našiel o shifu qinovi..
Qin Ming Tang (laický žák Shaolinu)
Mistr Qin Ming Tang se odmalička věnuje studiu tradičního čínského kung-fu. Především pak stylům Shaolin Quan, Chen Taiji Quan a Wudang Quan. Jeho mistrem Chen Taiji Quan je slavný Zhu Tian Cai, který je mistrem 19. generace Chen Taiji Quan. Wudang Quan studoval u legendárního mistra tohoto stylu - slavného Wang Qing Shana. Jeho dominantou je ovšem styl Shaolin Quan. Tomu se věnoval nejdříve pod vedením svého otce a později přímo v shaolinském chrámu, kde získal řeholní jméno SHI Kun. Je několikanásobným šampiónem Číny v tradičních sestavách i bojích (san-da).

tak Qin je laický a SDL nie?? Qin dostal reholní jmeno SHI Kun (asi to malo byť shi de kun) a De lon nie??
alebo ten článok je nesprávne napísaný... ??? lebo sa sam píše aj o pavelovi aj o dalších..

píše sa tu aj o pavelovom dobrom známom o shifu Guo Shao Heng (žák Shi De Xi) , ktorý je mnich , vyrastal v kláštore, má šaolinske meno - mníšske Shi DE kun a v súčastnosti je, aká náhoda a aké logické - v súčasnosti je herec a ako koordinátor bojových scén v v honkongu..
alebo ide o nepresné info??

Guo Shao Heng (Gwok Siuhang) pochází z města Sin-siang, provincie Henan. Učil se styl Choi Lei Fat u známého mistra Hung Tien-kanga (Wong Gingonga) a mistra Chen Changmiena (Chang Heungmina). Pod mnišským jménem Shi De Kun vyrůstal v klášteře Shaolin, kde se učil pod vedením mistra Shi De Xi tradiční styl Shaolinského kláštera - Shaolin Quan. Ve 14 letech se stal celočínským šampiónem v shaolin kung-fu a reprezentoval Shaolinský klášter klášter na mnoha turné po celém světě. Dále se učil Tai Ji Quan rodiny Chen u mistra Chen Shen-laie. Byl také členem reprezentačního týmu provincie Kwang-tung a vítězem mnoha soutěží v Nanquan. V současné době působí v Hong Kongu jako koordinátor bojových scén a herec. V ČR má již několik svých žáků.
Sanshi9
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jox » stř 27. čer, 2007 14:56

4 Sanshi9:
U Qin Ming Tanga o žádném mnišství není řeč. Jediné, co je divné, že na stránce toho srandaspolku na znectění Hladíka a Drdly (zřejmě nějaký pavelův hřích mládí, když se s kámošema sobě rovnejma zchlastali akutolem) je u Qin Ming Tangova jména to "kde získal řeholní jméno Shi Kun". Jestli to měl být stejný nebo jiný z těch desítek znaků Shi, a jestli se to má brát vážně i po vystřízlivění protagonistů, nevíme. O tom, že autor stránky toho srandaspolku podle tebe snad tehdy chtěl napsat "shi de kun" a netrefil se, nemá smysl spekulovat - není k tomu žádný důvod. Spíš bych si tipl, že se netrefil, a chtěl spíš napsat "de kun". Pavela to tu píše také: "master Qin Ming Tang, Shaolin layman De Kun."

"tak Qin je laický a SDL nie??" - netuším, cos tím chtěl vyjádřit. Nepopletl sis náhodou ta dvě slova, kolem kterých se to tu točí, totiž "laymonk", kterým sebe označuje De Long, a "layman", kterým Qin Min Tanga označuje pavela, a Miro s pavelou prosazují i pro De Longa?

Jinak Qin Ming Tang sám pod žádným řeholním jménem nevystupuje a žádné řeholní šaty nenosí. Na vlastních stránkách http://www.wushucentrum.cz/mistr o tom není ani zmínka, jen že je pokračovatelem 31. generace Shao-lin (mám v tom snad vidět onoho laického následovníka?), stejně, jako že je pokračovatelem 20. generace Chen tai-ji. Jestli se ho někdo chce na něco zajít zeptat, tak má v Praze fungující školu.

(EDIT: zpřesnění.)
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 27. čer, 2007 16:54

Abych ty hovadiny upřesnil: tahle stránky SPOLEK byla nejdřív napsaná a vytvořená Hladíkem a znectila všechny lidi kteří dělají na úrovni BU v ĆR. Pak to nějaký dobrá člověk na internetu naboural a přepsal to na tohle. Je to plné chyb samozřejmě. Tak třeba Guo Shao Heng(šampión provincie Henan a člen prvního šaolinského promo teamu) se učil u Su Xi.(Shi Kun a Shi De Kun, zřejmě se podařilo úspěšně smíchat Guo Shao Henga a Qin Ming Tanga do jedné osoby..) Qin Ming Tang byl spolužák mnichů Shi De Ding a Shi De Yu, Shi De Ding nebyl žákem Su Xiho ale už si nepamatuju jméno jeho mistra, musím se zeptat. Shi De Yu byl žákem Su Xiho. Nevím přesně jakou má linii mistr Qin, nejlepší je se ho zeptat. Ale pamatuji si, že mi kdysi říkal že má laické jméno De Kun Je myslím laický žák(nyní, nevím jestli byl i mnichem???) a proto asi NEMů®E přijímat mnichy jako to dělá SDL. Proto bere své žáky(jako třeba mě a Yiwana v roce 1999),kteří se chtějí stát, aby se poklonili jeho staršímu bratrovi Shi De Yu. Qin Ming Tang jakožto rodák z Henanu strávil v ©aolinu mládí, na rozdíl od SDL, který si tam údajně jenom dojel pro průkazku. Doteď SDL neřekl, jak dlouhou dobu strávil v ©aolinu a s mistrem Su Xi? Mistra Qina v ©aolinu každý mnich generace De zná, včetně opata. Pochybovat o něm na základě nějakých nepřesných informací nějaké neoficiální sranda stránky na netu je směšné. Guo Shao Heng byl taktéž žák Qin Ming Tanga. Pokud chcete nějaké informace o Quo Shao Hengovi, stačí si nalistovat čínskou knihu mistrů WushuZhoang Guo Wu Shu Ren Ming Ci Dian. O některých lidech se dá pochybovat, o Qin Ming Tangovi a Guo Shao Hengovi nikoliv. Tahle diskuze mě opravdu unavuje, SDL odmítá odpovídat na konkrétní dotazy, odmítá komunikaci mimo veřejniou diskuzi, odmítá vlastně veškerou komunikaci.Místo toho zpochybňuje ostatní. Jak jste si mohli přečíst, podal jsem mu ruku na usmířenou. Udělal jsem myslím vše dle svědomí a cti. Čekám na odpověď. Pokud chce pan SDL veřejnou diskuzi, nechť diskutuje. Stále visí ve vzduchu otázky. 1)Jak dlouhou dobu strávil se svým učitelem Su Xi? 2) Odkud se naučil svůj Qi Gong?(zejména věci které s oblibou předvádí kazatelé a léčitelé z USA?) 3)Má vyjádření o Chen Zeng Leiovi znamenat,. že překonal svého mistra? 4) Má nárok na mnišské jméno Shi? 5) Může přijímat žáky mnichy? 6) Co se učil od Su Xi? A poslední, 7) co to znamená Laymonk a proč je jediné na tom celičkém světě, který používá tento sám sobě odporující termín? Vždyť je to tak jednoduché...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 27. čer, 2007 17:05

Ahoj Pvelo,

myslim, ze uz to vsichni vedi ... a tech par zbloudilcu, kteri se chytaji stebla travy jen dale prokazuji svou dezinformovanost a to jak hluboke jejich zoufalstvi je :wink:

Zname to od nasich politiku ..., kdyz maji skandal hned z rukavu vytahnou spinu na nekoho jineho a vetsinou je to krive obvineni :(
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 27. čer, 2007 17:10

luen píše:Ahoj Pvelo,

myslim, ze uz to vsichni vedi ... a tech par zbloudilcu, kteri se chytaji stebla travy jen dale prokazuji svou dezinformovanost a to jak hluboke jejich zoufalstvi je :wink:

Zname to od nasich politiku ..., kdyz maji skandal hned z rukavu vytahnou spinu na nekoho jineho a vetsinou je to krive obvineni :(
No to mi povídej :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » stř 27. čer, 2007 17:12

pavela píše:Abych ty hovadiny upřesnil: tahle stránky SPOLEK byla nejdřív napsaná a vytvořená Hladíkem a znectila všechny lidi kteří dělají na úrovni BU v ĆR. Pak to nějaký dobrá člověk na internetu naboural a přepsal to na tohle.

:lol: :lol: :lol:
Vidíš, a já tě tak trapně podezíral. 8)
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 27. čer, 2007 17:48

http://video.google.com/videoplay?docid ... Shi+De+Lon tohle hovoří za všechno, sifu Intersonic, aneb "36 komnat Shaolinu" hehehe. Nemáte někdo video jak SDL cvičí? jeho stránka www.shaolin.org.uk je na prkně...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 27. čer, 2007 17:51

jox píše:
pavela píše:Abych ty hovadiny upřesnil: tahle stránky SPOLEK byla nejdřív napsaná a vytvořená Hladíkem a znectila všechny lidi kteří dělají na úrovni BU v ĆR. Pak to nějaký dobrá člověk na internetu naboural a přepsal to na tohle.

Za tohle já nemůžu, za to může jiný věhlasný sifu... :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 27. čer, 2007 17:58

A takhle vypadá Čchikung který se cvičí v ©aolinu, strýček Shi De Chao http://video.google.com/videoplay?docid ... &plindex=1
Mimochodem, když se SDL stal žákem ©aolinu až v roce 2001 jak to že jeho šaolin čchikung uměl už v roce 1998? Opět stejná otázka, kde se to vzalo, že by sifu Show Brothers?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » stř 27. čer, 2007 19:33

pavela píše:
jox píše:

Za tohle já nemůžu, za to může jiný věhlasný sifu... :lol: :lol: :lol:

hehe a ja si rikal, ze je tam nejak moc chyb v prepisech a ze mi to na tebe nesedi :)
docela by me zajimalo co tam ten "dobrak" mel puvodne napsano.... :?:
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod madmax » stř 27. čer, 2007 21:22

pavela píše:http://video.google.com/videoplay?docid=-5240359189810412687&q=Shi+De+Lon tohle hovoří za všechno, sifu Intersonic, aneb "36 komnat Shaolinu" hehehe. Nemáte někdo video jak SDL cvičí? jeho stránka www.shaolin.org.uk je na prkně...

No, na shaolinskeho mnicha moc protazeny neni. V predklonu se sotva dotkne zeme? To muj 70lety tata dokaze taky a to nijak moc necvici... A ty bolestive grimasy behem cviceni jsou normalni? Mel jsem strach, ze se pritom rozbreci... :?
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » pát 29. čer, 2007 5:55

madmax píše:
pavela píše:http://video.google.com/videoplay?docid=-5240359189810412687&q=Shi+De+Lon tohle hovoří za všechno, sifu Intersonic, aneb "36 komnat Shaolinu" hehehe. Nemáte někdo video jak SDL cvičí? jeho stránka www.shaolin.org.uk je na prkně...

No, na shaolinskeho mnicha moc protazeny neni. V predklonu se sotva dotkne zeme? To muj 70lety tata dokaze taky a to nijak moc necvici... A ty bolestive grimasy behem cviceni jsou normalni? Mel jsem strach, ze se pritom rozbreci... :?
Ten pán není normální...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pát 29. čer, 2007 11:07

co je to "shaolin laymonks trust"
běží to na tom druhém videu v úvodních titulkách :?:
je to uvedeno jako copyright :roll:

Jinak si po shlédnutí těch videí myslím, že to není žádný qigong, ale obyčejný komediant :wink:
Jsem silně zvědav, zda to s tím jeho kung-fu nakonec nebude jak s tím spontánním qigongem. :wink:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pát 29. čer, 2007 11:45

Angus píše:co je to "shaolin laymonks trust"
běží to na tom druhém videu v úvodních titulkách :?:
je to uvedeno jako copyright :roll:

Vypadá to, že nic. :wink:
Ani Google to nezná.
Ale "Shaolin Laymans trust" je název těch stránek. A také je tam nadpis "ShaoLin Layman Monks Trust". Zajímavé rozdíly, že? Nevypadá to, že by se s nimi De Long nějak trápil. Nepřijde mi ale, že by to bylo cokoli, co by mohlo nést copyright ve skutečnosti.

Ovšem i na http://www.taiji.sk/ je označen " 31.generácia šaolinských laických mníchov".

Svůj životopis na svých stránkách nepublikoval. Zdá se, že jeho příznivci se ho snaží sestavit zde: http://www.shideloncz.atlasweb.cz/Shifu.htm . Ovšem jeho výpovědní hodnota bude jen taková, nakolik De Long řekne, že se shoduje se skutečností.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 29. čer, 2007 12:09

žufííííííííír......šaldiiiiiiiiir, dřevěnýýý bohatýýýýýýýr... :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » pát 29. čer, 2007 13:31

pavelo, když už tam píšou "... šaolinskému TaijiQuan (známějšímu více pod názvem RouQuan) ...", co kdybys o tom hodil nějaké info z první ruky? :wink:
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně