účinek teleskopu

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod chachar » stř 04. črc, 2007 11:54

makato: ty jsi nejaky lidumil ne?
nekdo zmlati nekoho kdo ho chce dejme tomu okrast a ty ho budes jeste snad litovat a zastavat se ho ne :roll:

Ukropacky: dobra story :D :D
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod zm » stř 04. črc, 2007 11:57

ukropcany píše:4zm - asi som fakt pribrzený... jaké argumenty? Mi píšeš, že môžem kohokoľvej beztrestne urážať... no nemyslím, že beztrestne... ak je niekto urazený a chce mi čokoľvek povedať z oka do oka, má príležitosť... nemusí to vôbec nutne skončiť fyzickou konfrontáciou... o čo mi ide? O to, aby si pochopil, že ja sa nikde neschovávam... tak ako Ty si identifikovateľný a nájditeľný, tak ja rovnako... nie som žiadny anonym, ktorý píše niekde z diery a keď sa bude musieť ukázať, tak zdrhne...

P.S. A o čo ide Tebe? Teda vo vzťahu ku mne? Lebo z jedného poukázania na moju vlastnú slabosť si si na mňa normálne spravil polovačku... :D

Vadí ti, když někdo použije tvoje metody? Já jsem tím "beztrestně" myslel jen a pouze to, že jsem to všechno, co používáš ty, použil nazpět proti tobě. Ale na rozdíl od tebe slušně. Opět na rozdíl od tebe nepovažuju slušnost za slabost.
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » stř 04. črc, 2007 12:16

ukropcany píše:4zm - ja za tú svoju slabosť nepovažujem slušnosť... za svoju slabosť považujem to, že som si nie istý tým, čo spravím... slušný v konfliktoch som vždy, nemám problém s ovládaním svojho slovníka... nie vždy sa mi však chce...

Neodpovedal si mi však, o čo ide teda Tebe...

"... nie vždy sa mi však chce..." - a to je to, co mám na mysli.
Osobně proti tobě nic nemám, jen mi vadí, že tady často společně s tobě podobnými špiníte a rozeštvali jste teď už více diskusí, které kdyby byly dotaženy, třeba by přinesly něco s informační hodnotou, o kterou mi tady jde především. Předpokládám, že od toho tady ten web je.
Napsal jsem ti SZ.
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Oja » stř 04. črc, 2007 13:01

chachar:

to zalezi dost na situaci, je snadny psat na internetu takovyhle silacky reci

me by teda nebylo jedno ze nekoho zmrzacim - muze to byt normalni clovek co zivi rodinu a kteryho "zivot zahnal do rohu" a vysledek je ze pred tebou stoji roztrepanej s kudlou a chce penezenku
nebo je to oravdu hazjl ktery se tak zivi
to ja nemuzu vedet

lepsi je podle me mu to dat nez riskovat (inteligentni lidi s sebou stejne nenosi velky castky penez, pokud to neni nutne, a doklady si vyridis)

kdyby me ale slo o zivot tak je to jina - vypnu mysleni, pustim zvire" a je me jedno co mu udelam - protoze vim ze jsem udelal maximum abych tomu zabranil

ale jsem trochu lidumil tak mam zkresleny pohled

klidny svatky preju
Oja
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod chachar » stř 04. črc, 2007 13:21

Oja: no pokud by to byl nekdo koho zivot zahnla do uzkych tak to stejne nemeni nic na tom ze na tvoje veci nema pravo
treba ma rodinu, deti atd... a potrebuje penize, ale jsou i jine moznosti pravdepodobe to bude alkoholik nebo nekdo zavisly na matech.
a to je zase jenom jeho chyba, jeho slabost....
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » stř 04. črc, 2007 13:22

sorry, ale musim sa zasmiat: zm sa zahral na ukropcanyho ... len nema gulky na to dotiahnut to do konca ... takze, tvoja veta, ze tu si moze napisat kazdy co chce sa obratila proti tebe ... ked ches zapasit s divou svinou musis byt este vacsia, alebo lev a ty si kura chlape ... pip pip pip ... :D :D :D
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Oja » stř 04. črc, 2007 13:36

chachar: mas pravdu, ze na ty veci nema pravo at uz k tomu ma duvod jakykoliv

nastesti jsem se do takove situace jeste nedostal takze bych tady mohl teoretizovat donekonecna a stejne vim prd co bych udelal
neda se to rict obecne - tot vse co jsem chtel rict
Oja
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Val » stř 04. črc, 2007 14:06

For those regarded as warriors, when engaged in combat the vanquishing of thine enemy can be the warrior's only concern. Suppress all human emotion and compassion. Kill whoever stands in thy way, even if that be Lord God, or Buddha himself. This truth lies at the heart of the art of combat.
Val
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 04. črc, 2007 20:04

chachar píše:makato: ty jsi nejaky lidumil ne?
nekdo zmlati nekoho kdo ho chce dejme tomu okrast a ty ho budes jeste snad litovat a zastavat se ho ne :roll:

Tak ja budu psat pomaleji, aby jsi vsemu dobre rozumel, dobra?
Psal jsem, ze ne vzdy te bude chtit nekdo zmlatit ci zabit. Casto pujde jen o to, aby pred ostatnimi ukazal, jaky je kabrnak. Pokud budu sam a nekdo po me bude chtit s nozem v ruce penize...dam mu je (a pokud mu je nedas, vis prd o boji nozem). Pokud budu s nekym (zenou, ditetem) a nekdo po me bude chtit penize...i beze zbrane...zase mu je dam (neda se to vsak az takhle ketegorizovat). Pokud sahne na me nebo na me blizke, bude to to posledni, co v tomto zivote udelal. Nikoho se nazastavam, jen a) me stvou lide, kteri vedi hovno o realnem stretu, ale maji jasno v tom, ze hned budou mlatit teleskopem po hlave, strilet ci bodat, b) hned se predpoklada ta nejhorsi mozna varianta, c) hrajes si na tvrdaka, ale az budes mit zenu a dite, dvakrat ...ne trikrat se rozmyslis, jestli radsi nevysypes obsah penezenky, aby jsi neriskoval zdravi svych blizkych, nez si hrat na Bruce Lee a pak budes do konce zivota litovat....Prestan koukat na filmy s Van Dammem a jine kokotiny a dospej.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 04. črc, 2007 20:12

Val píše:For those regarded as warriors, when engaged in combat the vanquishing of thine enemy can be the warrior's only concern. Suppress all human emotion and compassion. Kill whoever stands in thy way, even if that be Lord God, or Buddha himself. This truth lies at the heart of the art of combat.

Hezke, pust si taky van Damma Lvi srdce a podobne filmy. Neohrozeny bojovnik, ktery nema pred nikym strach...takovych je na hrbitove plno.....dalsi extrem...jeste, ze jsi priznal, ze jsi zacatecnik BU, aspon to te slechti.
Je potreba rozeznavat, co je filozoficke a co pro real /zivot. Neni mozne vse brat doslova a do kazdeho souboje se hnat bezhlave, byt by to byl Budha nebo dabel. Najdi si dobreho ucitele, ktery prosel par souboji na ulici a ktery vi, kdy je cas utect a kdy bojovat. Pokud se budes krmit podobnymi kravinami, ani si neuzavirej penzijni pripojisteni...nebudes ho potrebovat. Za to si uzavri dobrou zivotni pojistku a dej ji na svou zenu, aby aspon pak neco mela z tve naivity...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » stř 04. črc, 2007 20:40

Makoto: a nechces se ho napred zeptat, potazmo mu udelat psychologicky rozbor? Abys prisel na to jestli te chce opravdu zmrzacit/zabit, nebo se jen tak predvadi jaky je kabrnak... dovolim si podotknout ze spletes-li se v usudku a bude to ta prvni varianta, tak budes mit mozna dost casu (vecnost) na premysleni o tom, kde jsi ve sve analyze udelal chybu...

Jinak jsou situace, kdy je vice nez rozumne predpokladat VZDY tu nejhorsi moznou variantu a zachovat se prave podle toho. Napriklad tehdy, je-li ten dotycny evidentne pod vlivem drogy ci jine omamne latky.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chachar » stř 04. črc, 2007 21:39

makato: nebudu se s tebou hadat ja mam v tom proste jasno
souhlasim s tebou jenom v jednom
pokud nekdo na me vytahne nuz udelam vsechno co bude chtit....
proti nozi nezmuzu nic
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod chachar » stř 04. črc, 2007 21:47

makato: az nekdy dostane ale opravdu dostanes budes mluvit jinac
zustane v tobe vuci takovym lidem strasna nenavis
a az se do takove situace dostanes znova nebudes chtit nechat nic nahode
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 04. črc, 2007 22:40

Jian píše:Makoto: a nechces se ho napred zeptat, potazmo mu udelat psychologicky rozbor? Abys prisel na to jestli te chce opravdu zmrzacit/zabit, nebo se jen tak predvadi jaky je kabrnak... dovolim si podotknout ze spletes-li se v usudku a bude to ta prvni varianta, tak budes mit mozna dost casu (vecnost) na premysleni o tom, kde jsi ve sve analyze udelal chybu...

Jinak jsou situace, kdy je vice nez rozumne predpokladat VZDY tu nejhorsi moznou variantu a zachovat se prave podle toho. Napriklad tehdy, je-li ten dotycny evidentne pod vlivem drogy ci jine omamne latky.

Jiane...ze se dovoluji osmelit se zeptat: jak dlouho a jakou skolu BU delas? Venujete se tam sebeobrane ci sportovni forme? pokud sebeobrane, popis mi prosim, jak nacvicujete realny stret? Kolika realnych stretu jsi se zucastnil? Prozrad mi - mas rad knizky a filmy, kde hrdina jde neohrozene proti cele armade, vsechny je zbije na jednu hromadu a ani se u toho nezpoti, ze? Ctes si rad v cernych kronikach?
Jasne ze jsou situace, kdy lze predpokladat to nejhorsi, stejne tak jsou i situace, kdy neni nutne predpokladat to nejhorsi...a svete div se, tech je daleko vice (zjisti si to sam a uvidis). V posledni dobe je v mode (rozumej marketing oddilu BU) zduraznovat jen ty nejhorsi varianty, vsimni si tech inzeratu - prihlaste se do skoly BU, kde se uci brutalni, destruktivni, specjednotkove techniky, a podobne zvasty. Proto jsou ted tak v mode ty ruzne military systemy. Protoze jsou brutalni...a protoze nedavaji moznost odstupnovat razanci sve obrany....hned uci "ranu do hlavy", kde by stacila prosta ceska facka....Sleduju to uz delsi dobu a skoro jsem zacal mit pocit, ze bez teleskopu, noze a pistole vyjit ven by byla sebevrazda....pokud si vsak myslis, ze vsichni venku se jen tresou na tebe jako na dalsi obet...pak doporucuji brat lehka antidepresiva...ja je zkousel v kombinaci s pivem (po operaci zubu) a je to super. Svet se mi zdal fakt skvelej :wink:

K chacharovi se vyjadrovat nebudu - jen bych se opakoval. Nelituji ani tak jeho utocniky jako jeho....dostane-li se do konfliktu. Casem pochopi a dospeje (bez urazky, taky jsem si drive myslel, ze je dobre se vzdy postavit celem, byt proti presile a utek je pro sraby...) Pokud se budes venovat dal bojovkam, prijdes na to jednou sam...mozna.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 04. črc, 2007 22:50

chachar píše:makato: az nekdy dostane ale opravdu dostanes budes mluvit jinac
zustane v tobe vuci takovym lidem strasna nenavis
a az se do takove situace dostanes znova nebudes chtit nechat nic nahode

Dostal jsem pres hubu uz nekolikrat a porad si myslim, ze ne kazdy me chce zabit (z vetsiny jsem se vykecal a kde to neslo, tam jsem se pral a nekdy dal a nekdy dostal, ale statisticky to je zlomek oproti tomu, kdy stacilo jen dobre odhadnout situaci a vykecat se z toho)...a necitim nenavist k nikomu...asi jsem fakt divnej, protoze do prace chodim v obleku bez noze, teleskopu ci pistole...jo ale pockej, mam ostrou propisku...takze jsem asi paranoidni taky :wink:

Jo a BTW, jsem Makoto na makato...ale cert to vem, ty ani nectes poradne co pisu, takze je jedno jak mi rikas...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » čtv 05. črc, 2007 2:00

Makoto: jsi tak trosku mimo a navic zijes i mimo moji realitu (rodina apod), takze je jasne ze se nemuzeme v nekterych vecech shodnout. .-) Do zadne diskuse k military systemum se tu poustet nechci, neni to muj salek caje. Muj nazor je takovy ze pokud se to nekdo ucit chce, tak at se to uci, ja proti tomu nic nemam. Je to kazdeho vec a svobodna vule jakou skolu chce navstevovat. Nelibit se ti to muze, ale to je asi tak vsechno co s tim muzes delat.

Ja narozdil od - troufam si rict vetsiny - tech co v tomhle vlakne diskutuji mam nakonec i tu pistoli, kdyz uz tu o tom jednou jde rec. Byla doba kdy jsem pracoval pro narkomafii (odtud me zkusenosti s lidmi na drogach) a udajne to nebylo zase az tak spatne. Ne tedy proto ze bych nekdy nekoho zabil, ale asi kvuli tomu ze jsem ji nikdy nemusel ani vytahnout a dokazal vzdy vsechno vyresit v klidu. Tj neztracim nervy. Ovsem pokud bych to udelat nekdy musel, bylo by to vzdycky s tim, ze toho druheho opravdu chci zabit - nikoliv zastrasit ci postrelit. Stejne tak pokud jednou tasim ostry mec, tak je to pro me totez - to je akt ktery uz nelze vzit zpatky a vsechno ostatni jako pripadne myslenky stylu "zkusim ho jen zranit" jsou pro me v ten moment nepodstatna hloupost. Zastrasovani je dobre pro pubertalni jedince kteri maji potrebu se nekde predvadet kamaradum. Postreleni je dobre pro toho, kdo chce obratem sam dostat kulku/nuz do zad. Ja nejsem ani jeden pripad a mozna i proto bych od toho druheho ocekaval spise totez co sam od sebe, pokud by to bylo obracene. Rozdil je totiz v tom, ze cekas-li v takove situaci to "nejhorsi" pak muzes byt uz vzdy jen "zklaman", nikoliv vsak prekvapen a zaskocen dusledky sveho spatneho odhadu a podceneni situace.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TF » čtv 05. črc, 2007 12:09

já mám pistoli doma ale v životě bych si ji ssebou na ulici nevzal jak už bylo řečeno když ji vytáhneš musíš jí použít a to bych fakt nerad to toho člověka radši vemu po hlavě tím teleskopem. Střelnou zbraň mám jen pro ochranu svého majetku a rodiny kdyby se k nám někdo vloupal neváhal bych, ale abych jí vytáhnul na někoho kdo po mě bude chtít peněženku no nevim nevim... :roll:
TF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » čtv 05. črc, 2007 12:57

TF: ted musim ale trosku premyslet, jaky presne je pro tebe rozdil mezi tim kdyz se nekdo vloupa k vam do domu a bude vas chtit okrast, nebo kdyz tebe i rodinu nekdo prepadne mimo domov a bude chtit totez. V USA bych to diky jejich pravnimu radu (vcelku nekompromisne urcujicimu ze zastrelit muzes v klidu snad i bezdomovce, vstoupi-li na TVUJ pozemek a do TVEHO domu) i chapal. U nas v CR mi to zase jako az tak extremni rozdil neprijde. Timto prispevkem se nechci nijak dohadovat o pouzivani strelnych zbrani (sam jsem ji nosil rozhodne z ponekud jinych duvodu nez je zrovna neco jako potencionalni sebeobrana, pro me to byla proste "pracovni pomucka", podobne jako nekdo chodi do prace denne s kufrikem nebo notebookem .-), toliko reaguji na tvoji vetu "strelnou zbran mam jen pro ochranu sveho majetku a rodiny".
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TF » čtv 05. črc, 2007 13:24

Jian píše:TF: ted musim ale trosku premyslet, jaky presne je pro tebe rozdil mezi tim kdyz se nekdo vloupa k vam do domu a bude vas chtit okrast, nebo kdyz tebe i rodinu nekdo prepadne mimo domov a bude chtit totez. V USA bych to diky jejich pravnimu radu (vcelku nekompromisne urcujicimu ze zastrelit muzes v klidu snad i bezdomovce, vstoupi-li na TVUJ pozemek a do TVEHO domu) i chapal. U nas v CR mi to zase jako az tak extremni rozdil neprijde. Timto prispevkem se nechci nijak dohadovat o pouzivani strelnych zbrani (sam jsem ji nosil rozhodne z ponekud jinych duvodu nez je zrovna neco jako potencionalni sebeobrana, pro me to byla proste "pracovni pomucka", podobne jako nekdo chodi do prace denne s kufrikem nebo notebookem .-), toliko reaguji na tvoji vetu "strelnou zbran mam jen pro ochranu sveho majetku a rodiny".

Podle mě když se ti někdo vloupá do domu tak je odhodlanej loupit, má to většinou rozmyšlený a bude spíš nebezpečnější než něakej feťák na ulici kterej celej rozklepanej zkouší někoho okrást. Navíc si neumím představit že bych před svoji rodinou někoho zastřelil...
TF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » čtv 05. črc, 2007 15:13

Jian píše:...Byla doba kdy jsem pracoval pro narkomafii (odtud me zkusenosti s lidmi na drogach) a udajne to nebylo zase az tak spatne...

Sorry, ale někdo, kdo o sobě veřejně napíše, že pracoval pro narkomafii, je buď idiot, nebo lhář hrající si na drsňáka. :!: :evil:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...