Začínáte s kickboxem? Zkušenosti, postřehy, rady,...

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod Val » stř 12. zář, 2007 15:53

Chlapi da se na zacatku kickboxu cvicit v brylich ? Nebo uz od zacatku probiha mlaceni "duchnou" ci jinou veci na hlavu ?
Val
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » stř 12. zář, 2007 16:22

Val píše:Chlapi da se na zacatku kickboxu cvicit v brylich ? Nebo uz od zacatku probiha mlaceni "duchnou" ci jinou veci na hlavu ?

Kontaktni cocky jsou v pohode ...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Val » stř 12. zář, 2007 16:41

O cockach uz jsem tu cetl a moc mne nenadchlo,ze 1) vypadavaji a hlavne stoji dost penez a protoze normalne cocky nenosim tak kupovat si je specialne na cviceni ...
Trochu jsem uvazoval, ze bych normalne cvicil v brejlich (abych videl co ukazuje trener) a pro pripadny sparing bych si je sundal, ale asi je to blbost jsem dost velkej slepon.
Val
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » stř 12. zář, 2007 16:51

Val píše:O cockach uz jsem tu cetl a moc mne nenadchlo,ze 1) vypadavaji a hlavne stoji dost penez a protoze normalne cocky nenosim tak kupovat si je specialne na cviceni ...
Trochu jsem uvazoval, ze bych normalne cvicil v brejlich (abych videl co ukazuje trener) a pro pripadny sparing bych si je sundal, ale asi je to blbost jsem dost velkej slepon.

Zkus ... uvidis.
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wordsworth » stř 12. zář, 2007 16:56

No,čočky občas po dobrém zásahu fakt vypadnou.Mám po laseru.Vše v pohodě.Zas řádím jak Černá Ruka.Dneska se to dá udělat i na splátky.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » stř 12. zář, 2007 18:05

Imho čočky jsou úplně v poho, mám přítelkyni co cvičí kick a bez problémů a kamaráda co dělá Vale tudo a také, navíc pokud si pořídíš jednodenní čočky a máš treningy třikrát týdně tak za 1500 je jich tam třicet, takže deset týdnů...a s tím vypadáváním to opravdu není problém, pokud ti někdo nedá přímo na oko a i potom často drží...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tomkins » stř 12. zář, 2007 18:06

luen píše:
Val píše:O cockach uz jsem tu cetl a moc mne nenadchlo,ze 1) vypadavaji a hlavne stoji dost penez a protoze normalne cocky nenosim tak kupovat si je specialne na cviceni ...

Zkus ... uvidis.

Myslíš, že to fakt uvidí? :D Bez brýlí leda náhodou a ještě k tomu rozmazaně :twisted: Ne, sranda.

Víš, v kickboxu už od prvních hodin trénuješ tím stylem, že se ve dvojicích procvičují nejrůznější techniky. Což v brýlích nejde. A občas se stejně stane, že nevykryješ nějakej ten úder, a to by v případě, že bys měl brýle na očích, dopadlo asi fakt blbě...

Bez čoček to teda asi vážně nepůjde. Navíc nejsou zas tak špatný... Spáruju s borcem, kterej je nosí, a jen jednou se stalo, že jsem mu dal hák přímo na oko, takže mu jedna čočka vypadla... Ale mělo to pro něj výhodu, že jsem čuměl na tu letící čočku a on mě mezitím dobil :D
®ivot je fajn, jen lidi jsou svině...

One princip, any style (sorry - pride syndrom)
Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » stř 12. zář, 2007 18:15

luen píše:

Zkus ... uvidis.

System nandat sundat brýle nahodou taky funguje docola dobře, takhle to praktioval kamrád předtím než pořídil čočky, jen ho přestalo bavit to věčné měnění a taky když na něj někdo promluvil tak on vůbec nepoznal jestli to bylo na něj...jak říkal já jak si sundám brýle tak jsem i hluchej :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TRiTON » stř 12. zář, 2007 18:28

anomarox píše:
ukropcany píše:Yo, je malý... ale furt lepší ako žiadny... na takomto si aspoň natrénuješ ako to nabúchať rýchlo, kým tam ešte je... :wink:

jj utika hajzl:-D ... no tady fouknu este neco co sem natocil dneka o poledni " ako vy slovaci hovorite, je to site horku jehlu))"..to kopy na zacatku jsou zamerne takove lehke..,

jinak kdyby nekdo mel nejake treninkov video, at jej nekde vystavi, nebo nejaky sparring,,...aspon tyto fora budou slouzit uzitecnejsim vecem jak nejakymu flamovani a pod

here we go ! :-D http://youtube.com/watch?v=JZjTqXAdEv8

ahoj..ja nejsem moc zkušený,ale řek bych,že ty round kicky bys měl trochu zrychlit a u front kicku zvedej trochu víc koleno..
Ale jak říkam,sám nejsem zkušenější,tak spíš dej na ostatní na tomto foru..
TRiTON
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TRiTON » stř 12. zář, 2007 19:11

Panda píše:Imho čočky jsou úplně v poho, mám přítelkyni co cvičí kick a bez problémů a kamaráda co dělá Vale tudo a také, navíc pokud si pořídíš jednodenní čočky a máš treningy třikrát týdně tak za 1500 je jich tam třicet, takže deset týdnů...a s tím vypadáváním to opravdu není problém, pokud ti někdo nedá přímo na oko a i potom často drží...

Trochu bych tě opravil..z internetu se daj obědnat jednodenní čočky-od Focus deilies,podle mého očaře nejlepší značka-za 1400KC i s poštovným,a je to 45párů..
Sam je nosím,a ještě se mi nestalo,že by mi někdy vypadli,dokonce se s nima i da plavat v bazenu,ale to se moc nedoporučuje..
TRiTON
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Genesis » stř 12. zář, 2007 21:11

nevíte, jak moc se na začátku dostávaj rány? mám totiž ještě rovnátka a sundaj mi je až 19. listopadu, tak bych nerad, aby mi je do tý doby sundali na kickboxu. Snad to nezní moc blbě ta otázka. Díky
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tomkins » stř 12. zář, 2007 21:16

Genesis píše:nevíte, jak moc se na začátku dostávaj rány? mám totiž ještě rovnátka a sundaj mi je až 19. listopadu, tak bych nerad, aby mi je do tý doby sundali na kickboxu. Snad to nezní moc blbě ta otázka. Díky

Docela trefná otázka. Kámoš míval taky strach, aby mu ty rovnátka třeba nerozčísly hubu. Ale v pohodě, vydržel to on i rovnátka. Dokonce, jak se snažil neinkasovat žádnou ránu, naučil se krýt a uhýbat ranám jako nikdo jinej.

Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TF » stř 12. zář, 2007 21:17

Genesis píše:nevíte, jak moc se na začátku dostávaj rány? mám totiž ještě rovnátka a sundaj mi je až 19. listopadu, tak bych nerad, aby mi je do tý doby sundali na kickboxu. Snad to nezní moc blbě ta otázka. Díky

už sem to tady někde psal ale tak první 2 měsíce tě do sparingu nepustí takže rány moc dostávat nebudeš maximálně při nácviku krytů nebo na lapech když si dáš sám rukou ale to se děje fakt málo :wink:
TF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Val » čtv 13. zář, 2007 9:53

Diky za doporuceni chlapi. Zkusil jsem a nastesti videl, protoze mi brejle nechali - ted tam probiha kurz zacatecniku ktery bude nejaky cas bezkontaktni takze si muzu dobre prohlednou rostenky :D a pak se uvidi - mozna ty jednodeni cocky zkusim.

Panda > jj to znam moc dobre, lidi si neuvedomi, ze kdyz sundam bryle tak nevidim kam se kdo diva takze nepoznam jestli se mluvi na mne nebo na nekoho vedle a pak vypadam jako, ze vsechny ignoruju :D
Val
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod bison » čtv 13. zář, 2007 11:01

2 Val:
s brejlema se da docela dobre, mam jedny starsi na cviceni a tech ran co uz dostaly...
Nacviky a pytle bez problemu, sundavam je jenom na sparring, a i to jde v pohode. Ale me to moc netrapi, nejsem a nebudu zadnej zavodnik.
Problemem jsou akorat sermirsky kukly - s brelama se do nich nevlezu a bez nich pres ne prakticky nevidim a neodhdanu vzdalenosti. Ale to te na kickboxu nepotka.
bison
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Dalt » čtv 13. zář, 2007 11:08

Ahoj lidi...zda se ze se docela vyznate, tak doufam ze mi nekdo poradi - zacinam ted (opet :? ) studovat v Brne a rikal jsem si, ze bych zkusil nejaky tvrdsi BS, thai nebo kickbox nemuzu, kvuli rozbitym holenim, takze zbyl box...jenze se nemuzu rozhodnout pro klub - na netu jsem nasel dva kluby - BC Gazi Brno a BC Vinohrady Brno a jeste je pry nejaka Kometa....ma nekdo s temito kluby nejakou zkusenost? (budu rad za jakoukoliv odezvu byt subjektivni...) dik Dalt

ps.:odpovedi typu: jdi se do kazdeho klubu nejdriv podivat mi moc nedaji, bo jako laik se v kvalte treninku boxu prilis nevyznam...na druhou stranu ty kluby vypadaji vcelku duveryhodne takze...
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Box v Brně

Příspěvekod lukaskon » čtv 13. zář, 2007 12:39

No věř, že můj pohled je ten nejlepší, velmi objektivní :-) A proto by se ti vyplatilo počkat až do listopadu, nebo teď někam chodit a pak přestoupit ... Od listopadu bude trénovat v Brně můj otec (zatím nevím kde přesně) Milan Konečný a to budou velmi kvalitní tréninky (ale taky náročný fyzicky). Zatím bohužel nevím kde přesně ... Pokud máš chuť začít chodit už teď někam napiš mi SZ a já se ti poptám. Jinak listopad ... :-)
Lukáš Konečný
bývalý reprezentant ČR dnes profesionální boxer a částečně i trenér
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tomkins » čtv 13. zář, 2007 23:52

To zní hodně dobře... Myslíš ale, že si to bude moct dovolit student? Kolik tak stojí jeden trénink u tvýho taťky?

Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod mfh » čtv 20. zář, 2007 14:13

TF píše:už sem to tady někde psal ale tak první 2 měsíce tě do sparingu nepustí

No, ja trenuju Thai-Box v Muay Thai v Brne a do sparingu jsem sel asi po 10ti dnech :) :D
mfh
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TF » čtv 20. zář, 2007 21:23

mfh píše:
TF píše:už sem to tady někde psal ale tak první 2 měsíce tě do sparingu nepustí

No, ja trenuju Thai-Box v Muay Thai v Brne a do sparingu jsem sel asi po 10ti dnech :) :D

no hele jestli si před tím dělal něaký bu/bs tak proč né ale uplnýho začátečníka by tam takhle brzy pustit rozhodně neměli to ti potvrdí každý :idea: dobrý trenér dokonce myslím že i lukaskon co se tu občas objevuje :wink:
TF
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...