Jendis píše:Tak písni,s čím třeba nesouhlasíš?!

jo,jinak SZ.
Pročítám si to tak po zpátku a zběžně -
rozhodně souhlasím s tím, že u obalených zbraní může boj sklouznout k něčemu co už není boj, ale plácaná. Speciálně u zbraní které mají napodobovat jeden a půlruční meč či katanu apod. U krátkých zbraní jako třeba tesák je to lepší, ale i tak je potřeba si na to dávat pozor.
Rozhodně nesouhlasím s tím, že proti seku bokenem mě dostatečně ochrání šermířská maska - i upravená. Ani mi nejde o to, že maska nevydrží, k tomuto účelu je dle mne rozumnější upravit kendo masku (titanová mříž), ale jeslti že se někdo rozhodne druhému uštědřit opravdovou ránu a ten druhý to nevykryje, myslím že bude mít problémy min. s krkem -v lepším případě. Ani si nemyslím, že po dostatečném seku zbydou jen modřiny. Musashi taky ve finále odložil svůj žel. meč a k zabití protivníka mu stačil dřevěný - je fakt že jeho seky už musely být mistrovsky zvládnuté!
"Seky dopadají na cíl (vyměkčeně, ale dopadají), jede se téměř v plné rychlosti, body se jen naznačují nebo přikládají. Body na tělo, ruce, nohy - ale omezeně a s kontrolou. Seky na hlavu jen shora dolů a JEN vyměkčené"
Tohle si umím představit a u lidí s velmi dobrou disciplínou, neb co si budeme nalhávat, každý člověk je soutěživý a hravý))!
Dále mi toto nejde dohromady se spáringem, jestli-že jde o kombinaci -vyzkoušet si funkčnost technik +zabojovat si. Umím si předtsavit takovéto domluvené cvičení, kdy konec komba vyměkčím. Ve volném spáringu bych se zase obával toho, že soupeř udělá v poslední chvíli nepředpokládaný pohyb a mé měkčení bude pryč.
Na toto reaguji s tím, že se bude používat boken, dřevo apod. U zástupných zbraní bych se dokázal s touto myšlenkou ztotožnit, tam by nešlo o žádný úraz, jestli že se vyměkčení nepovede.
Proto se omlouvám autorovi předem, jestli to tak myslel!!!
To co jsem napsal jsou jen mé názory, se kterými nemusí nikdo souhlasit, tak mne za to prosím nepranýřujte))) !
Jsou to jen reakce na to co zkoušíme my, což samozřejmně není směrodatný a rozhodně jsme nevyzkoušeli vše!!!