Přátelský sparring se zbraněmi

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod BuFF » pon 08. říj, 2007 20:11

Mac píše:Ochranné pomůcky - osobně jsem zatím nenašel nikde takovou konstrukci ochranných pomůcek, které by vyhovovali našim požadavkům-což neznamená že nikomu jinému vyhovují!!- Jak jsem psal, zkoušíme více druhů zbraní a jsme ve fázi hledání. zatím se nám nejvíce osvědčili karbonové shinae. "Čepele"se chovají při technikách podobně jako reálné zbraně (na rozdíl od plastových trubek apod.), ale to že se s nimi někdo přizabije jako třeba s bokenem je už méně pravděpodobné.
Od ochrany nevyžaduju to aby mne rána nebolela (jsem zastáncem toho, že člověk by měl cítit když něco pokazí), ale vyžaduju od ochrany to , abych neměl zlámané kosti, neb musím jít druhý den do práce).
Jestli-že sem dáš nějaký odkaz na ochanné pomůcky, budu ti velmi vděčný!!!!
Cvičný standart -dřevo-boken - bohužel nevím co je u tebe cvič. standart. Jestliže myslíš trénování technik, tak souhlasím. Jestli-že cvič. standart je u tebe zkouška reálného boje, nebo lépe řečeno provádění technik v reálné rychlosti, tak já se stouto myšlenkou nestotožnuju, neb si myslím, že je to pro aktéry nebezpečné i s pomůckama. To je jen můj názor a samozřejmně ho nikomu nenutím! Jestliže je někdo, kdo to dává, tak jedině klobouk dolů!!....
Hmmm, asi se po netu nevyjadřuju zcela jasně. Za cvičný standart beru zbraně se kterými se jede cvičný sparring- jedno jakou intenzitou. Obyčejné dřeva - ratanové tyče se ve stylu který cvičím nejvíce osvědčily. Shinai nebo boken je vlastně taky dřevěná zbraň takže se asi dřevo používá ke sparringu i v jiných systémech. Jakmile je zbraň měkčená atd nelze ji správně používat, železná zase zvyšuje riziko zranění i přes chrániče, nebo se musí používat odpovídající železné chrániče a to je mimo rámec mého stylu. Samozřejmě dřevo je kompromis, ale domnívám se, že s ním lze cvičit (sparingovat) velmi intenzivně i velmi technicky a v zásadě i proti železu (např. proti tomu kordu od Jendise si myslím že to s ratanem půjde) Samozřejmě, že cvičím něco jiného než šerm, ale nemám problém se rozumně přizpůsobovat + zkoušet jiné věci. Aby se nikdo nepřizabil nebo nezranil záleží hlavně na dovednostech a ne na zbrani či chráničích. Lidi od Harka cvičej se železem a nejsou s tím problémy, takže znovu opakuju je to hlavně v lidech. Jestliže nejsou rozumní lidi s dovednostma tak se člověk přizabije s čímkoli. Myslím si že třeba DB partička jede dost tvrdě a hodně do krajnosti, ale zranění tam moc nemaj a to ty jejich chrániče (hlavně hlava) jsou teda velmi diskutabilní. Používaj sice jenom dřevo, ale stejně nechtěli je ani v UFC :lol: V našem systému, kterýmu se tak trochu věnuju, se cvičí podle myšlenky, že každej chránič ti vlastně kurví techniku, protože se na něj časem začneš spoléhat. Takže veškeré cvičení a snaha směřuje k tomu bojovat naplno a nepotřebovat k tomu žádné chrániče. Jestliže ti nestačí k přežití v boji tvá vlastní zbraň je někde chyba. K této dovednosti vede ale dlouhá cesta která je přede mnou a protože já se mám rád + musím chodit do práce tak bez chráničů do kontaktu se zbraněma nelezu. Naopak chrániče beru jako základ přátelského sparingu. Jestli chceš vidět jaký používáme, můžeš juknout na web na foto z letošního táboranebo až se potkáme uvidíš je přímo na vlastní kukadla. Ale kromě helmy na hlavu jsou to obyčejný věci dostupný v každý prodejně sportu.
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 20:27

Jendis píše:Tak písni,s čím třeba nesouhlasíš?! :wink:

jo,jinak SZ.

Pročítám si to tak po zpátku a zběžně -
rozhodně souhlasím s tím, že u obalených zbraní může boj sklouznout k něčemu co už není boj, ale plácaná. Speciálně u zbraní které mají napodobovat jeden a půlruční meč či katanu apod. U krátkých zbraní jako třeba tesák je to lepší, ale i tak je potřeba si na to dávat pozor.
Rozhodně nesouhlasím s tím, že proti seku bokenem mě dostatečně ochrání šermířská maska - i upravená. Ani mi nejde o to, že maska nevydrží, k tomuto účelu je dle mne rozumnější upravit kendo masku (titanová mříž), ale jeslti že se někdo rozhodne druhému uštědřit opravdovou ránu a ten druhý to nevykryje, myslím že bude mít problémy min. s krkem -v lepším případě. Ani si nemyslím, že po dostatečném seku zbydou jen modřiny. Musashi taky ve finále odložil svůj žel. meč a k zabití protivníka mu stačil dřevěný - je fakt že jeho seky už musely být mistrovsky zvládnuté!

"Seky dopadají na cíl (vyměkčeně, ale dopadají), jede se téměř v plné rychlosti, body se jen naznačují nebo přikládají. Body na tělo, ruce, nohy - ale omezeně a s kontrolou. Seky na hlavu jen shora dolů a JEN vyměkčené"
Tohle si umím představit a u lidí s velmi dobrou disciplínou, neb co si budeme nalhávat, každý člověk je soutěživý a hravý))!
Dále mi toto nejde dohromady se spáringem, jestli-že jde o kombinaci -vyzkoušet si funkčnost technik +zabojovat si. Umím si předtsavit takovéto domluvené cvičení, kdy konec komba vyměkčím. Ve volném spáringu bych se zase obával toho, že soupeř udělá v poslední chvíli nepředpokládaný pohyb a mé měkčení bude pryč.
Na toto reaguji s tím, že se bude používat boken, dřevo apod. U zástupných zbraní bych se dokázal s touto myšlenkou ztotožnit, tam by nešlo o žádný úraz, jestli že se vyměkčení nepovede.
Proto se omlouvám autorovi předem, jestli to tak myslel!!!

To co jsem napsal jsou jen mé názory, se kterými nemusí nikdo souhlasit, tak mne za to prosím nepranýřujte))) !
Jsou to jen reakce na to co zkoušíme my, což samozřejmně není směrodatný a rozhodně jsme nevyzkoušeli vše!!!
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 20:44

quote]Hmmm, asi se po netu nevyjadřuju zcela jasně. Za cvičný standart beru zbraně se kterými se jede cvičný sparring- jedno jakou intenzitou. Obyčejné dřeva - ratanové tyče se ve stylu který cvičím nejvíce osvědčily. Shinai nebo boken je vlastně taky dřevěná zbraň takže se asi dřevo používá ke sparringu i v jiných systémech. Jakmile je zbraň měkčená atd nelze ji správně používat, železná zase zvyšuje riziko zranění i přes chrániče, nebo se musí používat odpovídající železné chrániče a to je mimo rámec mého stylu. Samozřejmě dřevo je kompromis, ale domnívám se, že s ním lze cvičit (sparingovat) velmi intenzivně i velmi technicky a v zásadě i proti železu (např. proti tomu kordu od Jendise si myslím že to s ratanem půjde) Samozřejmě, že cvičím něco jiného než šerm, ale nemám problém se rozumně přizpůsobovat + zkoušet jiné věci. Aby se nikdo nepřizabil nebo nezranil záleží hlavně na dovednostech a ne na zbrani či chráničích. Lidi od Harka cvičej se železem a nejsou s tím problémy, takže znovu opakuju je to hlavně v lidech. Jestliže nejsou rozumní lidi s dovednostma tak se člověk přizabije s čímkoli. Myslím si že třeba DB partička jede dost tvrdě a hodně do krajnosti, ale zranění tam moc nemaj a to ty jejich chrániče (hlavně hlava) jsou teda velmi diskutabilní. Používaj sice jenom dřevo, ale stejně nechtěli je ani v UFC :lol: V našem systému, kterýmu se tak trochu věnuju, se cvičí podle myšlenky, že každej chránič ti vlastně kurví techniku, protože se na něj časem začneš spoléhat. Takže veškeré cvičení a snaha směřuje k tomu bojovat naplno a nepotřebovat k tomu žádné chrániče. Jestliže ti nestačí k přežití v boji tvá vlastní zbraň je někde chyba. K této dovednosti vede ale dlouhá cesta která je přede mnou a protože já se mám rád + musím chodit do práce tak bez chráničů do kontaktu se zbraněma nelezu. Naopak chrániče beru jako základ přátelského sparingu. Jestli chceš vidět jaký používáme, můžeš juknout na web na foto z letošního táboranebo až se potkáme uvidíš je přímo na vlastní kukadla. Ale kromě helmy na hlavu jsou to obyčejný věci dostupný v každý prodejně sportu.[/quote]

Shinai je dřevo, ale díky konstrukci je rána při stejné síle seku méně nebezpečnější než u bokenu ač techniky se s tím dají dělat bez větších potíží.
My taky cvičíme s dřevama i železama , ale nesouhlasým s jakoukoliv konfrontací s těmito zbraněmi, či zkoušení technik v reálné rychlosti.
Zase je to jen můj názor!
To že chrániče kurví techniku-neříkám že ne, ale zase nebýt chráničů, tak si nic nevyzkoušíme.
Díky za stránky!!Nějak mi to blbne, nelze mi vše otevřít, ale doufám, že na to přijdu)))
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 20:55

už se to rozběhlo))!!
Díky!
koukám že někteří používají norm. masky na sport. šerm. -nemáte z toho nějaká zranění? Vím že kluci v praze zkoušeli dřevěné tesáky a použili taky kukly na sport. šerm a jaksi jeden přeražený nos to odnesl. Jak jste na tom s urazy? Koukám, že toho máte všeobecně pomálu
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 20:58

Už chápu -pustil jsem si "pan nezničitelný"))))
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod BuFF » pon 08. říj, 2007 21:09

Obyčejný šermírny na fullcontact sparring nejsou dobrý, viděl jsem jich už pár proraženejch a jinak pomuchlanejch takže já je nemám moc rád. My používáme Kali helmy který jsou dost podobný kendo helmám, akorát jsou líp "vycpaný" a trochu levnější. A zbytek jsou obyčejný hokejový chrániče + nějaký ty dovednosti :lol: Zranění u nás moc nebylo, modřiny atd. nepočítám. Zranění jsou věštinou tehdy když se jen tak blbne bez ničeho a někde to ulítne. Jinak samozřejmě ani tyhle chrániče tě neochrání 100% ale jak jsi psal, chrániče jsou hlavně pro to aby si člověk zablbnul bez následků a mohl druhej den do práce. Dříve se ale chrániče nepoužívaly vůbec ani při tréninku a taky se to lidi naučili. Ale život býval celkově tvrdší i kratší :lol: :lol: Já jsem rád, že žiju v dnešní době :wink:
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 08. říj, 2007 21:14

Jian píše:Proto se napriklad predem omlouvam Ginovi, ze ani pri osobnim setkani skutecne nehodlam prozradit identitu pod kterou ho znam :)

To jsem z toho jelen... ale beru to.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 21:26

BuFF píše:Obyčejný šermírny na fullcontact sparring nejsou dobrý, viděl jsem jich už pár proraženejch a jinak pomuchlanejch takže já je nemám moc rád. My používáme Kali helmy který jsou dost podobný kendo helmám, akorát jsou líp "vycpaný" a trochu levnější. A zbytek jsou obyčejný hokejový chrániče + nějaký ty dovednosti :lol: Zranění u nás moc nebylo, modřiny atd. nepočítám. Zranění jsou věštinou tehdy když se jen tak blbne bez ničeho a někde to ulítne. Jinak samozřejmě ani tyhle chrániče tě neochrání 100% ale jak jsi psal, chrániče jsou hlavně pro to aby si člověk zablbnul bez následků a mohl druhej den do práce. Dříve se ale chrániče nepoužívaly vůbec ani při tréninku a taky se to lidi naučili. Ale život býval celkově tvrdší i kratší :lol: :lol: Já jsem rád, že žiju v dnešní době :wink:

Byl by jsi tak hodnej a poslal mi ukázku tý helmy? Nejak na vašich stránkách nemůžu najít nějaké dobré foto - eventuelně cenu-Díky!
Pak sem se chtěl zeptat -na videích je dost často, (boj s tyčema), že se jakoby zahřívají (blbě řečeno-vím))-začínají na "boxovací" vzdálenost-tedy velmi blízko a jsou oba dva rytmicky sehraní -pak za nějaký čas dojde k útoku, či odvetě. Má to ten smysl, že ty soupeře chceš uvést řekněme do nějakého tepma(rytmu) a pak toho využiješ? Nebo to je předehra při trénování?
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod BuFF » pon 08. říj, 2007 21:34

Helma
A s těma videama nevím co máš přesně na mysli. Nejsou to všechno sparringy, některý jsou demo ukázky, někde zase něco jinýho. Ale hlavně jsou to jen určitý fragmenty který nemaj extra vypovídající hodnotu. Právě proto je dobrý se občas sejít se stejně zaměřenejma (postiženejma :lol: ) lidma a pokecat, vyzkoušet atd. To co tady budeme rozebírat na 10 příspěvků si můžeme ukázat a objasnit během 5 minut.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 21:38

BuFF píše:Helma
A s těma videama nevím co máš přesně na mysli. Nejsou to všechno sparringy, některý jsou demo ukázky, někde zase něco jinýho. Ale hlavně jsou to jen určitý fragmenty který nemaj extra vypovídající hodnotu. Právě proto je dobrý se občas sejít se stejně zaměřenejma (postiženejma :lol: ) lidma a pokecat, vyzkoušet atd. To co tady budeme rozebírat na 10 příspěvků si můžeme ukázat a objasnit během 5 minut.

Souhlasím! Budu se snažit příště přijet a přivézt zbraně a pomůcky co používáme my!
Mohl by jsi prosím ty helmy? Díky!
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Mac » pon 08. říj, 2007 21:41

Tak jestli mohu, rád bych se přijel podívat ten víkend 10,11. Teda nebude-li nějaké vystoupení. Přivezl bych zase ukázat s čím se snažíme fungovat my)
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Picard » pon 08. říj, 2007 21:56

Co se tyce bokenu a sinaju:

S bokenama nebo necim podobnym se zadny volny sparring delat neda ... mozna pokud budete schovany cely v necem zeleznym nebo tak neco.

Mozna by se s tim dalo delat nejaky velmy volny bezkontakni kockovani. Ale nedovedu si predstavit, ze kdybych s tim nekoho seknul, ze mu neco nezlomim. Vzit s tim nekoho po hlave tak nemusim byt musashi a fakt uz konci legrace. Sermirska maska mu fakt nepomuze. Mozna nejaka hokejisticka. Proto s tema bokenama a podobnyma tvrdyma vecma bych to videl teda jen fakt na neco volnejsiho, na nejakou ukazku technik nebo si vyzkouseni nejakych figlu, nebo nebo neco jako pomalejsi rizeny sparring. Nic vic.

Shinai je na tohle prima, protoze pri rane zapruzi. Bez chranicu je to ale i s timhle nebezpecny jet s tim nejak vostre. Navic z toho po delsim tluceni litaj trisky a takova nalomena bambusova stepina muze taky pekne hnusne zranit. Ale s nejakym rozmyslem by se s tim dalo delat neco polokontaktniho.

IMHO nema cenu pokouset se o nejaky plnokotnatni volny sparring fakt hodne natvrdo, to si myslim, ze dohromady nedame, tak aby to bylo nejak bezpecne proveditelny ... ale jak pise hark na zacatku, at se proste dohodne kazda dvojice na place, co a jak chce delat, pokud si oba budou chtit lamat ruce a prorazet lebky, at si to uzijou.

Stejne nic systematickyho tady nevymyslime, dopadne to tak, ze kazdy pritahne co ma a na miste to proste vyzkousime, co pujde. Bude-li moznost si zkusit nejakou vybavu co tu nekteri pouzivate, tak to rad zkusim a bude prima, pokud to bude nabizet nejaky moznosti si bouchnout. Ale ja se teda do nejaky divoky bitky nepohrnu, se zbranema at uz cvicnyma, jsem si zraneni uzil vic nez je zdravo.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » pon 08. říj, 2007 22:14

Picard píše: Sermirska maska mu fakt nepomuze. Mozna nejaka hokejisticka.
souhlas.
Ale je fakt, že jsem viděl dost tvrdej sparring s bokenama a jinejma tvrdejma dřevama a celkem bez zranění. Ale v zásadě s tímhle souhlasím protože
Picard píše: nema cenu pokouset se o nejaky plnokotnatni volny sparring fakt hodne natvrdo...
myslím si že to ani není účelem tohoto setkání, ale zase jen tak blbnout bez chráničů s hlášením zásahů, to by z toho pak moh bejt ten Legolas jak psal Jendis :lol: Jde o to poznat se trochu v pohybu, zablbnout zůstat zdravý a přáteli.

Taky si myslím že se tam sejde rozumná parta a
Picard píše: dopadne to tak, ze kazdy pritahne co ma a na miste to proste vyzkousime, co pujde. Bude-li moznost si zkusit nejakou vybavu co tu nekteri pouzivate, tak to rad zkusim a bude prima, pokud to bude nabizet nejaky moznosti si bouchnout.

Zatím to vypadá, že to bude fajn víkend.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pon 08. říj, 2007 22:19

BuFF píše:Ale je fakt, že jsem viděl dost tvrdej sparring s bokenama a jinejma tvrdejma dřevama a celkem bez zranění.

Jezne tady bych si tipnul, ze to asi tezko byli uplne cizi lidi, ktery se vubec neznaj a cvici kazdy neco uplne jineho.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » pon 08. říj, 2007 22:26

Byli to lidi cvičící každej něco jinýho, ale už se znali a věděli do čeho jdou a jak to chtěj pojmout takže jsi to tipnul správně :wink:
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » úte 09. říj, 2007 8:19

Mac píše:
"Seky dopadají na cíl (vyměkčeně, ale dopadají), jede se téměř v plné rychlosti, body se jen naznačují nebo přikládají. Body na tělo, ruce, nohy - ale omezeně a s kontrolou. Seky na hlavu jen shora dolů a JEN vyměkčené"
Tohle si umím představit a u lidí s velmi dobrou disciplínou, neb co si budeme nalhávat, každý člověk je soutěživý a hravý))!

Soutěživost na toto setkání rozhodně nepatří - není cílem dokázat si kdo je lepší. Na honění ega jsou soutěže a turnaje. Hraní si vystihuje náplň setkání mnohem lépe.

Cílem setkání je seznámit se jako lidi, seznámit se jak co dělají různé styly, vyzkoušet si různé zbraně a kombinace zbraní. Bezpečnost práce je na prvním místě před vším! a všichni se chceme vrátit domů živí a zdraví.

Vyžaduju disciplínu a kontrolu, protože i s replikami kovových zbraní jde o život, to si snad všichni uvědomujeme. Berserkři tedy nechť laskavě zůstanou doma.

Kdo chce víc - třeba zkoušení funkčnosti technik, tozn. vysoká rychlost práce se zbraní, tam je vycpaná spodní a kovová svrchní zbroj NUTNOST - i s bokkenem. A uzavřená přilba, hrnec nebo kýbl, žádné otevřené hledí.

Viz níže uvedené video plnokontaktního boje s dřevěnými klacky:
http://www.youtube.com/watch?v=1DH-BmrVeaI

Pánové se mastí dokud neleží na zemi nebo dokud toho nemají dost... A všimněte si jakou mají výbavu.

Takže si dobře rozmyslete co si od setkání slibujete.
Vít Hrachový
ELYWCIMAA // http://www.kungfuwingchun.cz
Škola ozbrojené sebeobrany // http://sosb.cz
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » úte 09. říj, 2007 8:32

Takže finální termín je 10.11.2007-11.11.2007.

Účastníci:
Jendis
Picard
Buff
Jian + další?
Panda
Gino neděle - pokud bude živý
Mac?

+ Hark a lidi z naší grupy.
Vít Hrachový
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » úte 09. říj, 2007 8:36

Picard píše:Co se tyce bokenu a sinaju:

S bokenama nebo necim podobnym se zadny volny sparring delat neda ... mozna pokud budete schovany cely v necem zeleznym nebo tak neco.

Souhlas, viz video výše.

Picard píše:Shinai je na tohle prima, protoze pri rane zapruzi. Bez chranicu je to ale i s timhle nebezpecny jet s tim nejak vostre. Navic z toho po delsim tluceni litaj trisky a takova nalomena bambusova stepina muze taky pekne hnusne zranit. Ale s nejakym rozmyslem by se s tim dalo delat neco polokontaktniho.

Vzal bys dva shinaie? Ať jsou aspoň dva, ať si to můžem zkusit.

Picard píše:IMHO nema cenu pokouset se o nejaky plnokotnatni volny sparring fakt hodne natvrdo, to si myslim, ze dohromady nedame, tak aby to bylo nejak bezpecne proveditelny ...

Souhlas. Leda v plechové nebo drátěné zbroji s kovovou přílbou.
Vít Hrachový
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mac » úte 09. říj, 2007 8:40

Soutěživost na toto setkání rozhodně nepatří - není cílem dokázat si kdo je lepší. Na honění ega jsou soutěže a turnaje. Hraní si vystihuje náplň setkání mnohem lépe.

Cílem setkání je seznámit se jako lidi, seznámit se jak co dělají různé styly, vyzkoušet si různé zbraně a kombinace zbraní. Bezpečnost práce je na prvním místě před vším! a všichni se chceme vrátit domů živí a zdraví.

Vyžaduju disciplínu a kontrolu, protože i s replikami kovových zbraní jde o život, to si snad všichni uvědomujeme. Berserkři tedy nechť laskavě zůstanou doma.

Kdo chce víc - třeba zkoušení funkčnosti technik, tozn. vysoká rychlost práce se zbraní, tam je vycpaná spodní a kovová svrchní zbroj NUTNOST - i s bokkenem. A uzavřená přilba, hrnec nebo kýbl, žádné otevřené hledí.

Viz níže uvedené video plnokontaktního boje s dřevěnými klacky:
http://www.youtube.com/watch?v=1DH-BmrVeaI

Pánové se mastí dokud neleží na zemi nebo dokud toho nemají dost... A všimněte si jakou mají výbavu.

Takže si dobře rozmyslete co si od setkání slibujete.[/quote]

Rozhodně nejsem člověk který by si potřeboval honit ego, neb si uvědomuju jaká je dlouhá cesta přede mnou a co málo ještě umím!
Rozohdně jsem raději pro setkání -tebou pořádané, kde je vše v poho, lidi pracují přátelsky a slouží k poznání jiných stylů a lidí než někam přijet a navzájem si naložit))!!
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Mac » úte 09. říj, 2007 8:42

Hark píše:Takže finální termín je 10.11.2007-11.11.2007.

Účastníci:
Jendis
Picard
Buff
Jian + další?
Panda
Gino neděle - pokud bude živý
Mac?

+ Hark a lidi z naší grupy.

Já bych přijel ještě s jedním kolegou -bude-li mít čas a zda-li můžem?
Je problém s pouze jednodení účastí?
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé