Kluby reálné sebeobrany

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Re: :-)

Příspěvekod NAIA » ned 26. srp, 2007 9:21

malik píše:nechce se mi vcěřit, že by Standa Lánský byl proti výcviku reálu ve svém klubu :( ale je otázkou, co je to vedení?Pan Pardubický?Mladý kluk?S jakými zkušenostmi?

Tak tomu věř.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dejv » ned 07. říj, 2007 12:10

Pro mě je dobrá reálná sebeobrana Krav Maga.Jinak si myslim,že situace v Praze co se týče REÁLNÉ sebeobrany neni růžová.
V dnešní době je sebeobrana chápána ve většině případu jako 10 lekcí kurzu pak ještě možná dostanete nějakej certifikát a jste zabijáci :lol: To je hodně vážné.Je tu jen pár kvalitních klubů.
Ono nejde tak ani o to jestli jejich sebeobrana je založená na jujutsu,kung-fu,MMA atd.Ale jestli je ten instruktor předat ty schopnosti a vědomosti žákům.Jestli snima dokáže efektivně pracovat a připravit je na reálný obraz ulice.A to si myslim že v mnoha klubům chybý.
Dejv
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod xiuwei » ned 07. říj, 2007 14:13

A co tahle škola ? Vyučuje zde p.Hradecký.
http://www.serrada.cz/vyuka/rbsd/rbsd.html
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 07. říj, 2007 18:38

Tak právě tuto školu vřele doporučuju :wink: Mimochodem,ten typ v černým triku co stojí naproti redmanovi je moje maličkost :)
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod malik » ned 07. říj, 2007 20:54

NAIA píše:
malik píše:nechce se mi vcěřit, že by Standa Lánský byl proti výcviku reálu ve svém klubu :( ale je otázkou, co je to vedení?Pan Pardubický?Mladý kluk?S jakými zkušenostmi?

Tak tomu věř.

se Standou Lánským jsem cvičil ještě v Holici, pak jsme si šli každý svou cestou, on se trhl od WJJKO a založil OSS, kde to snad rozjel dobře.Já si prošel obdobím "tradice" , abych se zařadil do klubu "přátel reality", byl jsem se na Standu párkrát podívat a zdálo se mi, že to má pod kontrolou.Jinak nevím, nejsem zasvěcený do reality olomoucké školy sebeobrany, každopádně bych čekal, že se Standa do rozvoje streetfightu na olomoucku opře a rozjede to...
každopádně by mě zajímalo jak to tam funguje teď
malik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod NAIA » pon 08. říj, 2007 7:33

malik píše:
NAIA píše:

Tak tomu věř.

se Standou Lánským jsem cvičil ještě v Holici, pak jsme si šli každý svou cestou, on se trhl od WJJKO a založil OSS, kde to snad rozjel dobře.Já si prošel obdobím "tradice" , abych se zařadil do klubu "přátel reality", byl jsem se na Standu párkrát podívat a zdálo se mi, že to má pod kontrolou.Jinak nevím, nejsem zasvěcený do reality olomoucké školy sebeobrany, každopádně bych čekal, že se Standa do rozvoje streetfightu na olomoucku opře a rozjede to...
každopádně by mě zajímalo jak to tam funguje teď

Napsal jsem ti SZ a až teď jsem se podíval že jsi napsal i sem. Podívej radší to budem řešit soukromě. Uzavřel bych to tím, že na Dukle už si reálnou sebeobranu nezacvičíš. Cvičí tam JJ ale není JJ jako JJ :D
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 09. říj, 2007 6:31

Zdravím, tady je video ze semináře co dělal LaMa v Olomouci v květnu. Je to sestřih ze závěrečného cvičení. Video stříhal sám Laďa tak se mrkněte:

http://www.youtube.com/watch?v=tB7Quck-klY
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » úte 09. říj, 2007 7:29

xiuwei píše:A co tahle škola ? Vyučuje zde p.Hradecký.
http://www.serrada.cz/vyuka/rbsd/rbsd.html

Asi budu OT!

Hrada se nejak nasypal. Si ho pamatuji jeste z pocatku 90-tych let. Na escrime se projevoval jako nevyrazna myska, ktera mrkla kdykoli se nekdo naprahl nebo zarval ... a on se takhle pochlapil :?: :!:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiuwei » úte 09. říj, 2007 8:17

LUEN:
Hrada se nejak nasypal. Si ho pamatuji jeste z pocatku 90-tych let. Na escrime se projevoval jako nevyrazna myska, ktera mrkla kdykoli se nekdo naprahl nebo zarval

Tak to jsem překvapený. Já jsem myslel,že byl a je (patří) mezi top instruktory (cvičil i URNU v 90létech).Byl toho plný časopis (BUDO,FIGHTERS).
To asi byly počátky jeho studia a seznamování s BU, ne ?
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 09. říj, 2007 9:18

xiuwei píše:LUEN:
Hrada se nejak nasypal. Si ho pamatuji jeste z pocatku 90-tych let. Na escrime se projevoval jako nevyrazna myska, ktera mrkla kdykoli se nekdo naprahl nebo zarval

Tak to jsem překvapený. Já jsem myslel,že byl a je (patří) mezi top instruktory (cvičil i URNU v 90létech).Byl toho plný časopis (BUDO,FIGHTERS).
To asi byly počátky jeho studia a seznamování s BU, ne ?

No jasne bylo to na samem pocatku. Ale na pocatku 90-tych let Urnu rozhodne necvicil ... Mozna pozdeji. Mimochodem kazdy koho znam cvicil URNU, armadu, policii - je to u nas takovy folklor. Koneckoncu par kluku z URNY k nam tenkrat chodilo do Podoli na wt. Sifu Ivan Rzounek se nikdy nechlubil tim, ze cvici URNU. Taky k nam do skoly chodi kluci, kteri slouzi u PCR, ACR - ale netrenujeme ani policii ani armadu.
Vsechna tato tvrzeni jsou usmevna. Sem tam se dela predvadecka pro tyto slozky nebo kratsi kurz, ale tim to vetsinou konci. Kdo ma z tech lidi, kteri to o sobe tvrdi smlouvu s MV, MO??? Marketing, marketing a zase marketing ...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » úte 09. říj, 2007 13:55

NAIA píše:Zdravím, tady je video ze semináře co dělal LaMa v Olomouci v květnu. Je to sestřih ze závěrečného cvičení. Video stříhal sám Laďa tak se mrkněte:

http://www.youtube.com/watch?v=tB7Quck-klY

Pokud se nepletu, tak jsem tam zahlédl i Standu Lánského :lol:
Toho času (květen 2007 na Dukle) se asi ještě okrajově věnoval reálné sebeobraně, že :?:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 09. říj, 2007 14:21

NAIA píše:Podívej radší to budem řešit soukromě. Uzavřel bych to tím, že na Dukle už si reálnou sebeobranu nezacvičíš. Cvičí tam JJ ale není JJ jako JJ :D
Proc hned soukrome? Vzdyt uz se tu par skol pekne zostra propralo, tak proc ne i zrovna tuto? Zajimaji me tve zkusenosti, NAIA, tak se podel :wink: Ceska JJ scena je me hobby :twisted:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 09. říj, 2007 15:08

Ano na tom semináři standa Lánský byl. Poskytl nám tělocvičnu tak je jasné, že byl zvaný a využil toho. Je dobře když se člověk podívá jak to dělají jinde. Ale Standa vyučuje trošku v jiném duchu a určitě bych to nenazval Reality based.

Gino, Kamiwaza: Víte mě moc JJ scéna v České republice nezajímá, protože lidí co mají maji stejný pohled na věc je v ní velmi málo. Takže nemůžu sloužit pro drby budete muset jinam. Myslim, ža byste naopak mohli něco napsat vy protože vy jste od fochu. Já jsem JJ nikdy necvičil....
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 09. říj, 2007 15:40

Ja uz toho tady na forech napsal az moc. Pokritizoval, poobhajoval... proto me zajimal nazor zrovna tvuj, jelikoz vim, ze RBSD je tve hobby :wink:

V podstate je to ale vsechno o tom, cos napsal i ty:
NAIA píše:lidí co maji stejný pohled na věc je v ní velmi málo

Ale je tu samosebou hodne lidi, co se chlacholi i extra pouzitelnosti a funkcnosti prave toho "jejich" JJ. Poukazuji na chyby druhych a dokazi o tom popsat x stran na foru... ale sotva se nekdo otre o nekoho, koho maji "za sveho" tak se to zameta pod stul a rychle "povime si to radsi jen pres SZ".

Tak mi to pripadlo zprvu a chtel jsem do toho rypnout. Ted ale vidim, ze nejsi ta tuctova forova drbna, coz me tesi. Tot vse. Pro me to taky dulezity neni, myslim si svy.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » úte 09. říj, 2007 19:45

Gino píše:Ja uz toho tady na forech napsal az moc. Pokritizoval, poobhajoval...

Nechceš udělat ještě jednu výjimku a opřít se do JJ scény v ČR, ať už ve zlém nebo dobrém :?: :lol:

NAIA píše:lidí co maji stejný pohled na věc je v ní velmi málo

Koho máš na mysli, mohu-li se optat :wink:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 09. říj, 2007 19:51

kamiwaza... pokud mi prozradis z jakeho duvodu bych to mel pro tebe udelat :) tak ti preposlu nejake SZ, kterymi jsem tu pred nedavnem nekomu vysvetloval svuj postoj.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » úte 09. říj, 2007 20:45

Gino píše:kamiwaza... pokud mi prozradis z jakeho duvodu bych to mel pro tebe udelat :) tak ti preposlu nejake SZ, kterymi jsem tu pred nedavnem nekomu vysvetloval svuj postoj.

Gino píše:Proc hned soukrome? Vzdyt uz se tu par skol pekne zostra propralo

SZ je dobrá tak na rande a intriky. Já myslel, že na to nehraješ, když jsi takhle vyčinil NAIOVI :lol: Domníval jsem se, že se v této oblasti orientuješ, ale zapomeň na to, na Kumoriho akademické znalosti z oblasti JJ v ČR stejně nemáš :wink:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 09. říj, 2007 20:54

Hm, to jsem si pekne nabehl :lol: Nachytal jsi me :wink: K tomu zbytku se nebudu vyjadrovat :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 12. říj, 2007 14:09

nevím,je-li to tu už někde,ale :arrow: www.RBSD.cz
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiuwei » pát 12. říj, 2007 14:31

já jsem odkaz zde nikde nepostřehl. Jsem rád,že jsi ho sem dal, zaujal mě hlavně oblek,tedy různé typy,které tam mají v odkazech.
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...