nový styl??!!: KEYSI

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod diablik » pát 12. říj, 2007 11:24

Spíš by mě zajímalo jestli tam také spárují. Protože sparring převážne s lokty a hlavou musí být dost masakr.[/quote]..minule som nechtiac pri klincovom drile sekol brasku laktom cez brilbu z licnicami...isiel k zemi a hresil jak chora vrana,ze bolest jak svina... :( :oops:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 12. říj, 2007 11:52

NAIA píše:V Keysi maji tak neco podobneho jako 3P Cover. Mě víc sedí ta varianta co dělá Rodney. Ale ukazuje to na podobný styl myšlení nebo zkušenosti. A to je dobře.
http://keysikfm.com/instructors.php
Pár těch instruktorů je tam tím způsoben zabalených. Lépe to kryje bradu ale moc mi nesedí ten odkrytý vrch hlavy. Ale má to podobnou myšlenku. Ten Rodneyho má zase více odkrytou bradu.

Spíš by mě zajímalo jestli tam také spárují. Protože sparring převážne s lokty a hlavou musí být dost masakr.

Jeste jsem si vzpomnel, ze maji zajimave posazeny instruktorskou vyuku: Zatimco studetni se uci techniky, pohyby, principy a kombinace, intruktori pak vse resi v konkretnich scenarich (jako bylo prave to auto). Tim se zajisti, ze dokazou svoje techniky adaptovat do ruznych prostredi, propoji se jim vedomi, ze principy jsou vsude stejne at uz jsi v telefonni budce ci v aute nebo na otevrenem prostranstvi. Co instruktorsky stupen, to jine prostredi ci jina skupina prostredi. Fakt dobry pristup.
Hodne pouzivaji lapy na rozvoj dynamiky kladivoveho uderu a hlavy, kdy jejich udery hlavou jsou podobne poskladane jako loktem. Neni to tedy jen hlava dopredu (celo) ci dozadu. (Zjistil jsem, ze utocit hlavou na hlavu Boba je o vlasy nemluve o spalenem xichtu...to budu jeste muset vymyslet ;-) Nejaky tip NAIO?

O sparovani jsme tam nehovorili, podle me se pak obleknou do chranicu a zkouseji to na 50-70%...dynamiku tam pak daji vzdycky. Uz pri nacvku technik po nas chteli, aby utok prechazel plynule z jedne techniky do druhe a nebylo to trhane, cili zadny breaktime ;-)

A filozofovat jestli to funguje ci ne a jestli by tim prosel zvedak ci cokoliv jineho je bohapusta akademicka diskuse :-) Tu cast, kterou jsme meli moznost si vyzkouset, maji perfektne zmaknutou a nevidim duvod neverit, ze nemaji podobne zmaknuty i zbytek.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pát 12. říj, 2007 12:19

No jsem rad ze ti Bob zatapi stejne jako me:) Tip by tu nejaky byl, ale na ten jsi jiste prisel take. Zatnout zuby a vydrzet to:)

S tim instruktorskym vycvikem to je zajimave, vypada, ze to maji dobre promyslene. Nemyslim si ze by to nefungovalo. Pepa m hned v pondeli ukazal (ve sparringu) triangle podle KFM. A moc si u me nesplhul:)

Nemate v planu udelat nejaky soukromy trenink KFM? Ze byste si vy zopakovali co jste se naucili a ja bych vas tam otravoval?:)
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » pát 12. říj, 2007 12:24

DrGlock píše:..Líbí se mi, jak je KFM netradiční. Každej chlap se od přírody bije na pěsti, všichni předpokládají útoky pěstma, ale představte si ten moment překvapení, když se na vás někdo rozjede jen loktama, hammerama a hlavou...
nevím co jen na tom netradičního, v PTK empty hands je tohle běžně používanej standart, a myslím, že i v jinejch FMA. Ale je fakt, že nemáme tak dobrej marketing a PTK je systém s dávnou a dlouhou historií, takže žadná extrahyperstreet novinka a tudíž vlastně v dnešní době skoro nefunční :wink: :lol: :lol:
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 12. říj, 2007 13:31

já bych do toho marketing až tak netahal.....netradiční je to proto,páč je to "málokde" k vidění...a o FMA taky nemá tolik lidí až tak přehled.Sic je to lepší,než to bejvalo,ale pořád nejsou toliko v povědomí,jako jiné BU.....

osobně mne to celkem zajímá...páč klouby na rukách mám v loji.....
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » pát 12. říj, 2007 13:32

BuFF píše:
DrGlock píše:..Líbí se mi, jak je KFM netradiční. Každej chlap se od přírody bije na pěsti, všichni předpokládají útoky pěstma, ale představte si ten moment překvapení, když se na vás někdo rozjede jen loktama, hammerama a hlavou...
nevím co jen na tom netradičního, v PTK empty hands je tohle běžně používanej standart, a myslím, že i v jinejch FMA. Ale je fakt, že nemáme tak dobrej marketing a PTK je systém s dávnou a dlouhou historií, takže žadná extrahyperstreet novinka a tudíž vlastně v dnešní době skoro nefunční :wink: :lol: :lol:

Však neříkám že jinde se takový techniky nepoužívaj :-) třeba v Muay Thai mají lokty hodně zmáknutý. Netradiční je to v tom smyslu, že není běžné v boji využívat převážně jen tyto techniky.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » pát 12. říj, 2007 13:52

Jendis píše:já bych do toho marketing až tak netahal.....netradiční je to proto,páč je to "málokde" k vidění...a o FMA taky nemá tolik lidí až tak přehled.Sic je to lepší,než to bejvalo,ale pořád nejsou toliko v povědomí,jako jiné BU.....
Já okolo sebe tyhle techniky vidim pořád tak moc nechápu to "málokde" ale je fakt, že se asi pohybuju mimo běžný a zavedený styly (i když je to paradox cvičím něco co má dost dávnou tradici a přitom je to novinka-aspoň u nás :wink: ). A marketing maj dobrej v tom, že takovouto běžnou věc ukážou jako novou a lidi to i tak vnímaj, to považuju za povedený. A já to oceňuju, dnes je potřeba vždy zaujmout něčím jiným než maj ostatní a novinky vždycky táhnou víc než něco co už tady je, novej JAR je vždy lepší jak ten starý mycí prostředek :lol: . Samozřejmě, že Keysi je funkční systém stejně jako desítky dalších, ale nakonce je to vždy jen a jen na tom jednotlivci jak moc cvičení dává a jak mu to funguje když je potřeba.
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 12. říj, 2007 13:54

:? :?
Naposledy upravil diablik dne čtv 08. lis, 2007 11:51, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 12. říj, 2007 14:00

BuFF píše:ale nakonce je to vždy jen a jen na tom jednotlivci jak moc cvičení dává a jak mu to funguje když je potřeba.

jasné....pravda pravdoucí..... :wink: :!: :idea:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 12. říj, 2007 14:05

A filozofovat jestli to funguje ci ne a jestli by tim prosel zvedak ci cokoliv jineho je bohapusta akademicka diskuse :-) Tu cast, kterou jsme meli moznost si vyzkouset, maji perfektne zmaknutou a nevidim duvod neverit, ze nemaji podobne zmaknuty i zbytek.[/quote]
..skusal si robit ten laktovy Keysi kryt ala CM aj v sparingu pod riadnymi bombami a pressom supera ?Pokial nie ,tak skus a uvidis co vsetko prejde na bradu,ocnice,nos...atd. :wink: mam to dobre odskusane a viem ze taky otvoreny kryt ako mali ti borci velmi boli-jak svina ,hlavne v graplingovych rukavickach...takze filozofiu a akademiku adresuj niekde inde :wink: ..v sparingu sa lame chleba a nie pri driloch :wink:
Naposledy upravil diablik dne pát 12. říj, 2007 14:21, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 12. říj, 2007 14:06

diablik píše:ale zabudnite ze tym oslnite dobreho mma fightera ,nedajboze klinciara...ono ani CM kryt nie samospasitelny

ale jo....hele,je to pro "sebeobranu"....do ringu asi ne-e...a když koukneš na ty mraky videjek z pouličních fajtů,často se to zvrhne v "plácanou".....já třeba naprosto souhlasím s Tvým(nejen) tvrzením,že pro sebeobranu a "ulici" vůbec je nej kombinace boxu a zápasu(či Juda).....jenže já mám klouby na rukách a zápěstích v řiti....nějakej striking pro mne nepřichází do úvahy,stačí lehkej punch(to samé platí i pro open hand,hlavně u levačky) a ruka mi odejde (pápá)...oteče.......a teď,babo(diablíku :twisted: ) raď........takže tohle,když jsem to prvně viděl,byla trošku jiná varianta.....
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 12. říj, 2007 14:15

Jendo--- ja ti neviem poradit co sa tyka tvojich problemov:( ..ale viem ze zacinat fight laktami ako ti borci je cisty blud,hlavne ked je clovek nizky.. :?
Naposledy upravil diablik dne pát 15. úno, 2008 20:25, celkově upraveno 3
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 12. říj, 2007 14:20

Já vím,že mi neporadíš,to ani felčaři....já to nepsal kvůli ničemu jinému,než kvůli tomu,proč mne to zajímá.Ale myslím,že ti lidi,co to "vynalezli",nějakej ten streetfight za sebou maj.... :wink:
Já už pár taky,takže vím,že boj pod tlakem(a nemusí to být ani x-boxer),stačí někdo,kdo má bomby a rube,není žádná prdel.

Hele....kde cvičíš CM,s kým.....zajímá....pošli SZ......teda,jestli se chceš podělit.... :wink: (možná tuším)
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 12. říj, 2007 14:22

Jendis píše:Já vím,že mi neporadíš,to ani felčaři....já to nepsal kvůli ničemu jinému,než kvůli tomu,proč mne to zajímá.Ale myslím,že ti lidi,co to "vynalezli",nějakej ten streetfight za sebou maj.... :wink:
Já už pár taky,takže vím,že boj pod tlakem(a nemusí to být ani x-boxer),stačí někdo,kdo má bomby a rube,není žádná prdel.

Hele....kde cvičíš CM,s kým.....zajímá....pošli SZ......teda,jestli se chceš podělit.... :wink: (možná tuším)

SZ
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 12. říj, 2007 14:29

diablik píše:..skusal si robit ten laktovy Keysi kryt ala CM aj v sparingu pod riadnymi bombami a pressom supera ?Pokial nie ,tak skus a uvidis co vsetko prejde na bradu,ocnice,nos...atd. :wink: mam to dobre odskusane a viem ze taky otvoreny kryt ako mali ti borci velmi boli-jak svina ,hlavne v graplingovych rukavickach...takze filozofiu a akademiku adresuj niekde inde :wink: ..v sparingu sa lame chleba a nie pri driloch :wink:

Diabliku Diabliku Diabliku.... Nezkousel jsem ten loktovej kryt ani proti boxerovi ani proti MMA fighterovi ani proti Randy Couterovi bo jsem byl jednou na seminari a jsem rad, ze jsem aspon jakz takz napodobil pohyby (a tim odpovidam i NAIOvi). Udivuje me, jak tu filozofujes nad chuti jedla, ktery si nikdy nezkusil....A ze teleci by urcite bylo lepsi...mozna jo a mozna ne. Ja si zatim jen pricuchnul a vypada to slibne. Navic ti borci nestoji jak kokoti bez pohybu a necekaji az k nim dojdes, strelis zvedak a klidne odstoupis, aby jsi videl vysledek. Takze diskuse ze to ci ono by urcite proslo, pokud si to nezkusil s nejakym KFM instruktorem je....asi vis co, ze? ale pokud ti to dela radost, popremyslej, jestli by porazili VanDamma a Schwarzeneggera a Seagala a medvidka Pu...
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 12. říj, 2007 14:36

Chlopi...ať se nám to tu nezvrhne v nadávání a cinty......mně osobně se KFM celkem zamlouvá a nikdo tu nikoho nenutí ke cvičení,nebo oslavování.....prostě někdo rád holky,někdo vdolky....a někdo obojí,nejlépe naráz. :wink: :lol:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 12. říj, 2007 14:42

makot,omakoto,makoto..ja sa nedivim nad nicim,pokial si precitas moje predosle posty tak som sa celkom toho keysi systemu zastal,ale kedze cvicim nieco kde sa relat. podobne kryje a kedze som uz dostal pocas drilov a sparovaciek par peciek do ksichtu a to som sa snazil robit laktovy kryt na uzko za pohybu s circlingom atd.,ale asi som nerobil pretoze som chvatol do huby tak som si dovolil podotknut ze sa mi nepozdava jak to robia...osobne som velmi maly panko aby som hodnotit keysi system :wink: Je to krasne ze sa ti to paci,ako z estetickeho hladiska to malo taky ten "basmansky" drive :wink: hlavicky parada aj ked niektore dost signalizovane ale budiz..osobne sa mi to paci omnoho viac ako kopec videi o kravmage na youtube..spokojny? :wink:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 12. říj, 2007 14:47

Jendis píše:Chlopi...ať se nám to tu nezvrhne v nadávání a cinty......mně osobně se KFM celkem zamlouvá a nikdo tu nikoho nenutí ke cvičení,nebo oslavování.....prostě někdo rád holky,někdo vdolky....a někdo obojí,nejlépe naráz. :wink: :lol:

Von si zacal :wink:

Ted vazne, diky za moderovani, uz to melo opet nadech plkani o nicem.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 12. říj, 2007 14:48

diablik píše:makot,omakoto,makoto..ja sa nedivim nad nicim,pokial si precitas moje predosle posty tak som sa celkom toho keysi systemu zastal,ale kedze cvicim nieco kde sa relat. podobne kryje a kedze som uz dostal pocas drilov a sparovaciek par peciek do ksichtu a to som sa snazil robit laktovy kryt na uzko za pohybu s circlingom atd.,ale asi som nerobil pretoze som chvatol do huby tak som si dovolil podotknut ze sa mi nepozdava jak to robia...osobne som velmi maly panko aby som hodnotit keysi system :wink: Je to krasne ze sa ti to paci,ako z estetickeho hladiska to malo taky ten "basmansky" drive :wink: hlavicky parada aj ked niektore dost signalizovane ale budiz..osobne sa mi to paci omnoho viac ako kopec videi o kravmage na youtube..spokojny? :wink:

Ale jo :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pát 12. říj, 2007 14:50

:D
Naposledy upravil diablik dne pát 15. úno, 2008 20:26, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...