Trenéři,instruktoři

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod pucmaz » pát 19. říj, 2007 2:42

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 21:17, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 19. říj, 2007 7:47

pucmaz píše: Me se jenom delsi dobu zdalo, ze tady na foru celkove chybi rovnovaha a ze kdo neni xboxer, je automaticky zbabelec, zmrd a ja nevim co jeste a proto jsem zase po dlouhe dobe zareagoval.

Ahoj.

Myslim, ze takhle to tady nikdo nemyslel Obcas se ale stane, ze kdyz nekdo rika a pise hlouposti ... k tomu si neodpusti urazky a podobne veci, tak dojde i na pratelskou vyzvu ... Nevidim na tom ale v zasade nic spatneho. Jednak se lidi nauci stat si za tim co tvrdi a jednak se nauci tvrdit jen to, co maji podeprene zkusenostmi ci jsou jinak schopni dolozit. Lidi se tady totiz naucili citovat z knih a davat tyto cintaty jako argument. Prijde mi to lacine - vzdy se najde kniha, ktera bude napsana (aspon v nejake pasazi) tak, aby podporila i tu nejvetsi zhovadělost jaka me napadne.

Taky jsem se zde pohadal s jednim clovekem (a nebyl jsem jedinej), prijel k nam do skoly (sam az z Brna) ... zacvicil s nama, pomeril a dnes u nas cvici. Face to face to byl uplne normalni kluk, slusnej a svete div se velice dobre a rychle chapal veci, ktere jsem mu na zdejsim foru nebyl schopen vysvetlit. On to tady totiz chapat nemusel a bez osobni konfrontace mohl vesele dal hledat jakoargumenty pro sva tvrzeni ...

Myslim, ze to nejmensi co by cloveka praktikujiciho BU/BS melo zaskocit, je kontakt (nemyslim kontakt z ufonama - to zaskoci kazdeho - tedy krome pana Bendy :lol: ) :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod migli » pát 19. říj, 2007 8:38

Tady mi to neda, a trochu se vmisim :-)

pucmaz píše:... Stalo se prakticky samozrejmym, jako jeden z argumentu nekoho vyzvat na fullkontakt/pozvat do skoly k pomereni sil a kdyz ten clovek okamzite nesouhlasi, pocastovat jej nekolika stavnatymi urazkami... to se mi nezda ani trochu pratelske....

Ono to ale byva vetsinou obracene - nekdo misto argumentu zacne machrovat, pripadne urazet, a jako odpoved mu nekdo rekne - prijd a ukaz, jak ti to funguje, radi se poucime. A nekolikrat tu bylo (ne tedy v tomhle vlakne) receno, ze se ceni _srdce_ a odvaha prijit, a ne to, ze nas nekdo zmasti na hromadu :idea: . Jenze lide, co jsou pres net agresivni, vetsinou nechteji nic ukazovat, ale jen - byt agresivni. A pak se diskuze samozrejme dostava jinam.

pucmaz píše: Pratelsky sparring je pro me na urovni treba fotbalku. Muzeme si jit nekam rekreacne zakopat a kdyz mezi nami bude nejaky fotbalista, urcite si nas vsechny poda. Nevypovi to ale vubec nic o nejakych schopnostech zucastnenych, kteri se fotbalu jinak nevenuji, pouze to bude sranda na odreagovani.

Naprosto souhlasim. Na poslednim setkani pratel BU/BS byl take Lukas Konecny. Pri sparingu se hralo podle jeho pravidel, a samozrejme to podle toho vypadalo :-) . Ale byla to zabava, nejake male pouceni si take nekdo odnesl (ja urcite). Lide tam nesli resit to, kdo ma cosi vetsi, ale sli se poznat, zablbnout a ozkouset, co s nimi udela jiny styl, jina pravidla... Proste se sli neco naucit tam, kde byla prilezitost.

S tim vlaknem "karate uder" uznavam, ze se to bohuzel zvrhlo. Je to skoda, ale co treba zalozit vlakno 2? Nebo jeste lepe, napsat clanek o principu uderu v karate, generovani a vedeni sily, nejcastejsich chybach, spravne metodice nacviku... :-) Ja vim, malo casu...8)

Jen se pokusim vratit trochu k tematu:
Existuje spousta BU/BS, mnoho metodik. Kazdemu vyhovuje jina, kazdy hleda trochu neco jineho. Nejsme klony, abychom vsichni cvicili to same. Nekdo chce trenera jen pro sebe, nekdo potrebuje velkou skupinu spolucvicencu. Casem se to klidne muze zmenit, je to proste vyvoj daneho cloveka v jeho potrebach, tak, jako se clovek vyviji v BU.
Mam pocit, ze by se spis mel kazdy pokusit byt sam sobe nejlepsim trenerem a instruktorem. Proste na treninku makat na doraz, doma treba drit fyzicku nebo veci, co mu nejdou (kdyz to jde :-) ). Ptat se trenera na veci, kterym nerozumim, chtit po nem vysvetlit, kde delam chyby a jak je odstranit, a poctive na tom makat. A k tomu najit trenera, se kterym to jde... Ale kdyz chce nekdo cvicit spartakiadu 2x tydne, tak at si to dela, proste jsou jeho cile jine.

2 pucmaz - diky za rozumne vmiseni do debaty. Nejak se to tu uklidnilo :-)
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 19. říj, 2007 8:46

pucmaz píše:Vim v jakem stavu je ceske karate a dost dobre chapu pohled vsech xboxeru na nej a mozna mi ani nic jineho (nez se brat prilis vazne) nezbyva. Treba az/jestli se mi jednou podari v CR dokazat, ze to co cvicime neni to same a treba az se mi podari trochu ovlivnit verejne povedomi o karate, budu schopen brat vsechno s nadhledem a s humorem jako ty. Zatim mi to ale nejde a verim ze je to pochopitelne... :oops:

Já myslím,že až tak špatné to není...jsou tady lidi,kteří makají,dřou a jsou na dobré úrovni.Ty to možná ze svého pohledu vidíš jinak....to se stane.

Až se vrátíš a otevřeš,případně,dojo...mno....trošku bych se k tomu otočil.....

Jak psal Luen(a v tomto s ním celkem i souhlasím),člověk,který má jednou učit,by k tomu měl být veden(pokud nemá talent učit).....vím,že jsi učideši svého mistra...jsi veden k tomu předávat své dovednosti dalším????

Myslím si,že učitel(či instruktor,to je jedno....mistr mi ale z huby nende) by měl být člověk,který dokáže žáky nadchnout,strhnout k tomu,aby je výuka bavila).Zároveň by to měl být člověk,jehož by mi nedělalo problém "brát jako člověka"....tak nějak jsem zatíženej na morální kredit u lidí....sorry,ale bambula,kterej vyskakuje kvůli každý hovadině jak čertík...nebo si na lidech okolo sebe "honí"(jak říká Ukropčány),nebo se nechává(a bazíruje na tom) oslovovat mistře(sifu,sensei).....a jinak je to "vůl jak anděl"....mno....k takovýmu bych asi nešel.
Individuálnější přístup k žákovi bych ponechal jako standart....a hlavně by měl "ovládat své řemeslo".
Za jednoho z velmi dobrých pedagogů považuji třeba p.Petra Vytopila z Magisteria....nejenže umí(a jak),je i studnicí vědomostí,je okolo něj taková přirozená aura autority(a to si tykáme),velmi pečlivě vše do detailu vysvětlí......ukáže....najde si během cvičení čas opravdu na každého.
Pár instruktorů jsem už poznal,ale podobných moc ne......snad jen Martin Cibulka-SitraAchra(kterého dost lidí nemusí),ale to,co jsem napsal výše,platí i na něj.....a co si s kým udělal,komu šlápnul na "kuří oko",to je mi šumák....zajímá mne,jak se ten člověk chová ke mně.

Já nevím,snad jsem to napsal srozumitelně..... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 19. říj, 2007 8:51

migli píše:
S tim vlaknem "karate uder" uznavam, ze se to bohuzel zvrhlo. Je to skoda, ale co treba zalozit vlakno 2? Nebo jeste lepe, napsat clanek o principu uderu v karate, generovani a vedeni sily, nejcastejsich chybach, spravne metodice nacviku... :-) Ja vim, malo casu...8)

Taky mne zamčení toho threadu mrzí......:arrow:
Třeba by ho Picard mohl odemknout.....pokud se vyvarujem nějakých nacionalistických kydů a půjde o rozumnou,normální diskuzi s věcnými argumenty :wink: Páč to,co tam předvedl uživatel malik,to byla ubohost nad ubohost...... :evil: Netvrdím,že není od věci se občas pohádat,ale v míře....urážky nikam nevedou.On totiž projev vypovídá hlavně o tom,kdo ho vypustil......a tady to nebylo moc lichotivé.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 19. říj, 2007 9:30

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 21:15, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pát 19. říj, 2007 9:54

S tim vlaknem "karate uder" uznavam, ze se to bohuzel zvrhlo. Je to skoda, ale co treba zalozit vlakno 2? [/quote]
IMHO optimalni reseni, klido ho nekdo zalozte. Urcite to je zajimave tema pro spoustu lidi a je skoda si ho nechat zkazit hloupymi urazkami.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 19. říj, 2007 9:55

pucmaz píše:luen, migli, jendis: dekuji za reakce. Skoda ze takovych je tu pomalu. mohlo by to byt vazne fajn forum :(
Souhlasim a nemam uz vlastne nic co bych dodal, takze snad jen odpoved pro Jendise:

nevim jestli ze me bude dobry instruktor, ale s tim ovladanim remesla starost nemam 8)
Kazdopadne me sensei nechava uz tretim rokem vest pravidelne 2x tydne detske treningy (a ne ze bych ho o to zadal) a hlavne ze zacatku jsem prakticky po kazdem cviceni dostaval nekolik (nekdy to zabralo az do pulnoci :D ) rad, jak je vest, co s detma atd. Cviceni dospelych provadim jen tehdy, kdyz uciteli neco je a neni schopen ucit, nebo proste kdyz mi to prikaze. Zatim jsem nemel zadne potize, deti i dospele to bavilo, nekteri rikaji ze jsou treningy prilis tvrde a nekteri me po nich klidne jeste tahaji na otloukani...
Individualni uceni je tady tak nejak samozrejme, po kazdem treningu prijde nejaky kohai, ze chce vysvetlit tohle nebo tamto, stejne jako o to zadam ja svoje sempaie (a ucitele) a jeste se nikomu nestalo ze by byl odmitnut.
Uvedomuju si ale, ze ucit Japonce a ucit Cechy bude rozdil a ze co mi funguje tady uz treba doma nepujde. To je ale riziko, ktere podstoupim a dost mozna vyuku i pozmenim, kdo vi... se uvidi :wink:

Nic nemen ... tedy rozhodne ne z vyuky ... mozna pristup k samotnym lidem ... ten je v asii trochu naturalnejsi ... bych rekl - aspon co ja vim z ciny.
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Raimond » pát 19. říj, 2007 10:22

Neporadil by mne někdo kde získat licenci instruktora sebeobrany mám licenci trenéra. Díky
Raimond
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » pát 19. říj, 2007 10:34

Raimond píše:Neporadil by mne někdo kde získat licenci instruktora sebeobrany mám licenci trenéra. Díky

Jak licenci? Myslis zivnostak? - na zivnostenskym uradu, tedy pokud si splnis vsechny podminky: kurz MSMT, bezdluznost, zaplatis veskere poplatky, je ti vice jak 18 roku, masli dokoncene SS vzdelani ci garanta, bla, bla, bla ... Je to osetrene zakonem nic jineho nepotrebujes. Neplat za nejake jako kurzy, ktere stejne neplati ... zajdi si rovnou na ZU a zjisti si to :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pát 19. říj, 2007 11:21

Raimond píše:Neporadil by mne někdo kde získat licenci instruktora sebeobrany mám licenci trenéra. Díky

To je velice zajimavy dotaz. A to je ti jedno jake sebeobrany? To nějaké neúplné...
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 19. říj, 2007 14:22

A umíš tu sebeobranu? Jestli jo, naco je ti licence? A jestli ne, naco je ti licence? :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 19. říj, 2007 15:15

pavela píše:A umíš tu sebeobranu? Jestli jo, naco je ti licence? A jestli ne, naco je ti licence? :lol:

:lol: :lol: :lol:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mesic » sob 20. říj, 2007 12:41

ja sy myslim ze kazdej trener ma neco v sobe a je uz jen na tobe jak se k tomu postavis
Mesic
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » sob 20. říj, 2007 12:46

Mesic píše:ja si myslim ze kazdej trener ma neco v sobe a je uz jen na tobe jak se k tomu postavis

tak to ne-e.....to by znamenalo,že to může dělat každej a pokud se nic nenaučíš,je to jen a pouze Tvá chyba......takhle to ale přece není,ne?! :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod migli » sob 20. říj, 2007 15:41

spis "tak by to byt nemelo..."

Jendisi, moc hezky jsi popsal realitu kolem vyuky BU :twisted:

Jinak, i u spatneho trenera se muzes neco naucit - poznat, ze je to na nic a dokazat od nej odejit (a to treba i v pripade, ze u neho nejakou dobu cvicis). Ucis se moudrosti, odvaze a raznosti :-)

Teda, to je moudro jak od filosofa :lol: 8O
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 20. říj, 2007 16:23

migli píše:
Jendisi, moc hezky jsi popsal realitu kolem vyuky BU :twisted:

:oops: :oops: :oops:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Slammer » ned 21. říj, 2007 10:32

Bc. Tomáš Březný - jujitsu
Mgr. Kamil Jaroš - jujitsu

Super chlapi :)
Slammer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Raimond » pon 22. říj, 2007 22:49

Všem díky za příspěvky, ale já se nepovažuji za mistra a vysvětlím proč licenci. Vedl jsem výcvik v sebeobraně a lidé si stěžovali že musí dojíždět ja se jim nabídl, že pokud si seženou místo dojedu za nimi. Tak se stalo já přijel a při vstupu mě chtil chlap a povídá já chci vidět vaši licenci já muřekl že mám licenci na trenéra karate to viděl nechtěl chtěl vidět licenci instruktora sebeobrany, že jejich fotbalový trenér má diplom na trenéra fotbalu a pak řekl že nedovolí abych lidi okrádal. Hodina stála 20 korun to je opravdu okrádání tak jsem se nehádal přítomným se omluvil a odjel. Proto sháním nějakou licenci nebo diplom na instruktora sebeobrany a mimochodem já z toho si vydělám tak na jedno pivo denně těžký prachy co.
Jsem ochoten se nechat vyzkoušet a proškolit tak díky.
Raimond
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Gino » úte 23. říj, 2007 7:07

Raimond - mel jsi mu rict, ze mu rad svou "licenci" ukazes v telocvicne, pokud ma tak vrely zajem zjistit a poznat tve kvality :wink: :)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně