Přátelský sparring se zbraněmi

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod Jendis » ned 28. říj, 2007 13:34

kik píše:Ahoj já bych měl zájem si zaspárovat s nějakým kendistou akorát nemám výbavu na to nikdy jsem kendo nedělal nešlo by to někde pujčit?

Se domluv s klukama,co Kendo dělají....a zajdi za nima do dojo. :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » ned 28. říj, 2007 13:41

Jendis píše:
kik píše:Ahoj já bych měl zájem si zaspárovat s nějakým kendistou akorát nemám výbavu na to nikdy jsem kendo nedělal nešlo by to někde pujčit?

Se domluv s klukama,co Kendo dělají....a zajdi za nima do dojo. :wink:

Jo ,ale já bych zasparoval i s ostatníma co nedělají jap,BU tak jestli by to šlo ,ale akorát s bokenem by to bylo nebezpečné.Tak jestli bude nějaká akce a pujčil by mi tam někdo něco tak by to bylo super
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 28. říj, 2007 13:52

Kdo se bojí...nesmí do lesa..... :wink:

Lidi...přečetli jste si,co jsme tady těch 12 stran řešili????Nechci být nepříjemnej,ale přijde mi,že se teď,po přečtení 10 příspěvků začínaj všichni znovu dokola ptát na to,co a jak?!Co je bezpečné a co není.....však nikdo nikoho nenutí tam lézt,ne?!Když se bojíte,nebo necejtíte...žádnej problém.
Stejně se přesná pravidla domluví až na fleku.....a nejlépe vždy Ti dva,co spolu zrovna půjdou na plac.Aby se předešlo nějakým "výstřednostem"..... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » ned 28. říj, 2007 13:53

Na letošní setkání už máme plno - škoda že ses neozval dříve.
Pokračovat budeme snad na jaře, do té doby vydržíš :)
Jakému umění se věnuješ?
Vít Hrachový
ELYWCIMAA // http://www.kungfuwingchun.cz
Škola ozbrojené sebeobrany // http://sosb.cz
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » ned 28. říj, 2007 13:58

A já bych ještě doplnil, že by ste měli mít alepoň základní znalosti ovládání zbraně (spíš větší znalosti) pro svojí i partnerovu bezpečnost. Mít chuť nestačí, ale o tomhle rozhoduje hlavně Hark. Svůj názor na účast nových lidí jsem tady už psal. Na začátek si přečtete celé vlákno a pak počkejte jak se k tomu vyjádří Hark. Přijít s nadšením a odhodláním v srdci je velmi hezké, ale bez základních dovedností to může být i trochu bolestivé :?

HA! já smolím příspěvek a HArk mě předběhl :lol: :lol:
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 28. říj, 2007 14:06

Je jasné,že nemusí jít každý s každým...kdo nač se cítí(já mám své favority,s kterýma se pomrcasím,na které se vyloženě,jak bych to jen řekl?.....no těším)...pánové...vono jako jestli tam bude Borek Belfín,tak ten nám vypráší trenky všem.... :twisted: :twisted: :twisted:

Jo...kik,tuším,cvičí aikido,takže bych si tipnul,že aikiken???!
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » ned 28. říj, 2007 14:10

BuFF píše:A já bych ještě doplnil, že by ste měli mít alepoň základní znalosti ovládání zbraně (spíš větší znalosti) pro svojí i partnerovu bezpečnost.

Naprostý souhlas, už to tady několikrát padlo - cílem není soutěž, ale zábava a poznání při zachování zdraví. Pro začátečníky to v žádném případě není, v lepším případě by se značně nudili (koho by to bavilo je pořád sbírat ze země).

Základní znalosti nestačí.
Dobrá kontrola zbraně, klid a duševní pohoda jsou nezbytnost!

A k tomu je zapotřebí mít už dost odcvičeno.
Vít Hrachový
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 28. říj, 2007 14:14

EDIT: mno, tak vzhledem k poslednim dvou prispevkum BuFF a Harka rusim ucast "sve trojice". Preju vam hodne zdaru, at se to vyvede a snad se potkame nekdy jindy a nekde jinde (kam budou moci i obycejni smrtelnici).

Hezky zbytek vikendu.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » ned 28. říj, 2007 14:21

Gino píše:EDIT: mno, tak vzhledem k poslednim dvou prispevkum BuFF a Harka rusim ucast "sve trojice". Preju vam hodne zdaru, at se to vyvede a snad se potkame nekdy jindy a nekde jinde (kam budou moci i ti, co nepatri mezi elitu :lol: ).

Hezky zbytek vikendu.

Gino, vzhledem k tomu, ze uz ses prihlasil a byl jsi prolustrovan ( :) ), tak ucast nerus. Navic, jak rikas, beres dalsi lidi, co by si to chteli zkusit a co neco umi.

Neni to elitni spolek. Ale uz jsem (a Buff taky) potkal v zivote dost blbcu, kteri v zivote nevideli zbran, ale byli schopni si ji vzit a pak s berserkem v ocich vyrazit do bitvy, kde rubali lidi do zad, aby si dokazali, jaci jsou machri.

Nechci nikoho tady osocovat, ze by byl takovy kreten - ale kdyz uz se jde delat neco se zbranemi, muze jit o zivot. Pokud jsou oba lidi rozumni, je to pohoda a zabava. O Tobe jsem presvedceny, ze jsi v pohode.
Vít Hrachový
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 28. říj, 2007 14:26

Gino...nerob paniku...jsi napsanej?????Jsi....... :!: :idea:

Přesně chápu,proč kluci píšou to,co píšou...Ty jsi nám už známej.....Shrek a třeba Kik jsou tu nový,nikdo z nás je nezná a nemyslím si,že je tedy vhodné,abysme se otevřeli úplně....to by tam už potom mohl fakt každej a to už smrdí.....Solo a Tyros jsou dobří,společně jsme taky již domluvení...tak klídek.
®e to má být uzavřenější akce,o tom se mluvilo od začátku...prostě pro zvané...je to poprvé,chceme se vyhnout zraněním a volům(netvrdím(chraň bůh),že Kik a Shrek k nim patří)....
Taky by to mohlo dopadnout tak,že naběhne 30 lidí s obalenejma hokejkama a bokenama,že jdou na sparring....a bude z toho krvavá řež...a to nechceme.Proto se,prozatím,lidi selektují..... :wink:
Ty jsi zván......a počítá se s Tebou.... :!:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 28. říj, 2007 14:37

Harku, svuj rusici prispevek jsem napsal v reakci na toto:
Hark píše:Pro začátečníky to v žádném případě neni.
Základní znalosti nestačí.
A k tomu je zapotřebí mít už dost odcvičeno.
Rozhodne priznavam, ze vetsinu vasich zbrani jsem videl maximalne ve filmu, jsem zacatecnik i s tou tyckou escrimackou, mam jen zhruba zakladni znalosti a tedy rozhodne ne dost odcviceno.

Taky ale nemam ambice se hrnout do bitvy s berserkrem v ocich. Vezmu si, co mam. Kdyz bude nekdo mit zajem a chut si se mnou povidat, ukazovat atp., tak budu jedine rad. Tesim se, ze poznam nektere lidi ktere dobre znam z netu, ale neznam je osobne. Tesim se, ze uvidim jejich styl a ze se o nem neco ve volnych chvilich i dozvim a rad si i neco vyzkousim. Ze bude prostor i pro tyto veci a tedy nejen pro volny sparring jsem usuzoval z toho, ze je misto pro dve sparujici dvojice a ti ostatni se treba nevydrzi dva dny v kuse jen mlcky divat, ale budou si chtit i pokecat, vymenit zkusenosti atp.

Nechal jsem se zlakat (a rad) na:
Hark píše:Jde mi o to se potkat, poznat, zablbnout si, nezranit se, navzájem si vyzkoušet skill a vyzkoušet si techniky různých evropských i exotických zbraní.
.
Prijedu rad. Jen jsem nechtel aby tam byl nekdo kdo by se na me koukal s myslenkou "co ten tady mezi nama dela" :wink:

Jendis - jo, Solo a Tyros maji v tomto smeru uz "vetsi znalosti" a "dost odcviceno" :) Jsem zvedavy. Setkani u luena mi bohuzel uniklo a tak te rad poznam tady, rovnou i s mecem v ruce :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 28. říj, 2007 14:41

Gino píše: Jen jsem nechtel aby tam byl nekdo kdo by se na me koukal s myslenkou "co ten tady mezi nama dela" :wink:

Tak to já budu určitě,páč máš dva metry......a já se budu cejtit méněcennej.... :lol: :lol:

Ono je to vážně trochu o hubu,při neozbrojeném sparringu začátečníci tuhnou a zběsile okolo sebe mávaj rukama,tady budou lidi mít v packách zbraň.Zafunguje adrenalin a bude veselo......Já se tomu věnuju v grupě,s pár lidma,který neznám už jsem taky něco měl(třeba Panda),ale někdo,kdo to nikdy nezkusil...to by mohlo být zle.
Já osobně nehodlám na nikoho tlačit do mrtva....mé ego je natolik velké,že se nemusím na nikom hojit...maximálně dostanu po hubě...no....
Naposledy upravil Jendis dne ned 28. říj, 2007 14:49, celkově upraveno 1
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 28. říj, 2007 14:43

Gino píše:Jendis - jo, Solo a Tyros maji v tomto smeru uz "vetsi znalosti" a "dost odcviceno" :) Jsem zvedavy. Setkani u luena mi bohuzel uniklo a tak te rad poznam tady, rovnou i s mecem v ruce :wink:

Já meč nepoužívám.....a jestli dojedu(zatím teda žádná jobovka na obzoru,ale já fakt do poslední chvilky nevím-stejně,jako když jsem jel k Luenovi),tož pokecáme a zafechtíme.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 28. říj, 2007 14:53

Jendis píše:Tak to já budu určitě,páč máš dva metry......a já se budu cejtit méněcennej.... :lol: :lol:
Co jsou me dva metry proti tvoji dvoumetrovy bambitce? :) :wink: (mimochodem - moc hezke).
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » ned 28. říj, 2007 17:49

Tak pak napiste jak jste dopadli ... ted mi to bohuzel nevyslo, ale priste :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod Jendis » ned 28. říj, 2007 17:53

luen píše:Tak pak napiste jak jste dopadli ... ted mi to bohuzel nevyslo, ale priste :lol: :wink:

Tak říkals,že tenhle termín asi ne...že spíše později.Jasně,že dáme vědět.... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod luen » ned 28. říj, 2007 18:11

Jendis píše:
luen píše:Tak pak napiste jak jste dopadli ... ted mi to bohuzel nevyslo, ale priste :lol: :wink:

Tak říkals,že tenhle termín asi ne...že spíše později.Jasně,že dáme vědět.... :wink:

JJ prileti sigung Wong Nim Yi z Ciny, mame tydenni seminar, takze nemohu :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » ned 28. říj, 2007 18:16

Hark: predpokladam ze v sobotu se bude zacinat az nekdy odpoledne? Potom budu pravdepodobne potrebovat prespat nekde pouze ze soboty na nedeli. Spacak si vezmu. Kazdopadne kdyby se snad melo zacinat z nejakeho duvodu driv, mozna bych dorazil uz v patek neb se chci poradne vyspat (to take souvisi s tou pohodou). :)
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mac » pon 29. říj, 2007 19:42

Ahoj,
tak u nás zatím všechno platí - 2x ks. z ústí +borek.
Napište mi prosím v kolik si představujete začít. Z posledních příspěvků jsem pochopil, že se začíná až odpoledne. Má to nějaký důvod?Díky za info.
Ave Mac
Mac
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » pon 29. říj, 2007 19:51

Já bych teda rád nějak dojel.....buď pojedu hnedka ráno a budu v Praze okolo 9 hodiny(+ - )...anebo až tak po obědě.....jinak to tam je se spojením na pytel.Asi pojedu hnedka ráno(jestli teda pojedu) a nechám se zase vyzvednout od nějaké dobré duše(Pando ? :wink: :lol: ).
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé